Ακολουθήστε μας

Άγγελος Χωριανόπουλος

Future Warfare: Πρώτη πτήση του Τουρκικού ΑΝΚΑ-3 ετοιμάζεται στα τέλη του έτους

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Turkish Aerospace Industries (TAI) ετοιμάζεται για την πρώτη πτήση του τελευταίου της Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους μάχης Anka-3, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Με μια σχεδιαστική φιλοσοφία που κληρονομεί από την καταγωγή του ANKA, το Anka-3 εξελίσσεται ως ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα μάχης (UCAV) που διαθέτει αρκετά χαμηλό ηλεκτρομαγνητικό αποτύπωμα σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο σχεδιασμός του δεν περιλαμβάνει συμβατική ουρά στο οπίσθιο μέρος με σκοπό να μειώσει το πιθανό ηλεκτρομαγνητικό και οπτικό αποτύπωμα. Η ικανότητα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους να κινητοποιείται γρήγορα και να διατηρεί μεγάλους χρόνους πτήσης σε μεγάλα ύψη υπογραμμίζει τη στρατηγική χρησιμότητά του σε πολλαπλά προφίλ αποστολών.

Να σημειωθεί πως η τουρκική αμυντική βιομηχανία προετοιμάζει τα αεροσκάφη ANKA-3 και KAAN για τις πρώτες τους πτήσεις στα τέλη του Δεκεμβρίου. Το ANKA-3, το οποίο θα λειτουργεί συνεργατικά με το μαχητικό KAAN, χαρακτηρίζεται από χαμηλή ορατότητα, υψηλή ταχύτητα και αυξημένο ωφέλιμο φορτίο χάρης τα υλικά RAM που χρησιμοποιεί.

Το ANKA-3, μετά από δομικές και υποσυστημικές βελτιώσεις, θα πραγματοποιήσει την παρθενική του πτήση πριν από το τέλος του έτους. Τα πρωτότυπα ANKA-3 και KAAN θα πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους πτήσεις (χωρίς την επιχειρησιακή/επίσημη βαφή), όπως ακριβώς και τα HÜRJET.

Video

Ισχυροποίηση του Πολεμικού Ναυτικού με εγκατάσταση Starlink σε μονάδες του Στόλου

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η χρήση του Starlink, συγκεκριμένα, από τον Αμερικανικό Στρατό αυξάνεται ήδη σταθερά εδώ και χρόνια και δεν περιορίζεται στον θαλάσσιο τομέα. Αυτό περιλαμβάνει δοκιμές που χρησιμοποιούν το διαστημικό δορυφορικό δίκτυο για τακτικές εφαρμογές. Η SpaceX διαθέτει πλέον μια ολόκληρη επιχειρηματική μονάδα με επίκεντρο την κυβέρνηση, την Starshield, η οποία, μεταξύ άλλων, προμήθευσε στρατιωτικά προσαρμοσμένες εκδόσεις του Starlink στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Αυτή είναι η στρατηγική της Τουρκίας!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Άγγελος Χωριανόπουλος: Η Τουρκία δημιουργεί kill chain για να ελέγξει την περιοχή! Αυτή είναι η στρατηγική! Κτίζει έναν ολόκληρο δίαυλο μέσω επενδύσεων σε αφρικανικές χώρες για να μπορέσει να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις και να συνεργάζεται με τους δορυφόρους στο διάστημα (TurkSat) που δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό δίκτυο προβολής τουρκικής ισχύος σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

– Πως η Άγκυρα προσπαθεί να ελέγξει εμπορικά την Ανατολική Μεσόγειο

– Aπόστρατος Douglas MacGregor αναφορικά με Τουρκία, Ισραήλ, ΗΠΑ και Κουρδικό:

Υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να ξέρετε για εμάς και το Ισραήλ. Προετοιμάζουμε κάποιες δυνάμεις στη Συρία για να επιτεθούμε στην Τουρκία. Το MAK και το PKK έχουν λάβει οδηγίες και ενθαρρυνθεί να εξοπλιστούν και να περάσουν τα σύνορα και να επιτεθούν απευθείας στην Τουρκική Δημοκρατία

Οι Τούρκοι το γνωρίζουν αυτό και είναι πολύ αναστατωμένοι γι’ αυτό. Το έχουμε κάνει αυτό περιοδικά στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολύ καλά οπλισμένες αραβικές φυλές επιτίθενται σε αμερικανικές βάσεις (κυρίως στο Ιράκ.

Έχουμε ήδη έναν μεγαλύτερο πόλεμο σε εξέλιξη. Οι Ισραηλινοί και εμείς είμαστε μέρος του. Οι Τούρκοι είναι στα πρόθυρα να το παραδεχτούν & να το δημοσιοποιήσουν.

Οι Τούρκοι είναι πολεμικός λαός & περήφανοι για τη χώρα τους. Ο μέσος Τούρκος στρατιώτης είναι πολύ σκληρός αντίπαλος. Θα ήταν λάθος να υποτιμήσουμε τους Τούρκους με οποιονδήποτε τρόπο.

– Τι γίνεται στο Κουρσκ – Ανακατάληψη εδαφών από Ρωσικό Στρατό

– Το σχέδιο της Τουρκίας για έλεγχο του Διεθνούς Εμπορίου σε Ερυθρά Θάλασσα και Αιγαίο | Έξοδος ΗΠΑ

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Η Τουρκία ενισχύει τις αποβατικές της δυνάμεις

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Το State Department ανακοίνωσε ότι επέτρεψε στο Ισραήλ να αποκτήσει 50 αεροσκάφη F-15 και σημαντικές αναβαθμίσεις για ορισμένα από τα υπάρχοντα F-15 του ισραηλινού στόλου. Τα αεροσκάφη αυτά ονομάζονται F-15IA για τα αεροσκάφη νέας κατασκευής που βασίζονται στο F-15EX και F-15I+ για τα 25 παράγωγα F-15I Ra’am Strike Eagle που έλαβαν πακέτα αναβάθμισης για να ευθυγραμμιστούν περισσότερο με τη διαμόρφωση του F-15IA. Όπως έχει διαμορφωθεί, συνολικά 75 αεροσκάφη F-15 θα εμπλέκονται αν η συμφωνία στρατιωτικών πωλήσεων εξωτερικού (FMS) ύψους 18,82 δισεκατομμυρίων δολαρίων περάσει και εκτελεστεί πλήρως.

Σύμφωνα με σημερινή ανάλυση στην Wall Street Journal, μια μικρή ομάδα ανώτερων Ουκρανών στρατιωτικών και επιχειρηματιών συζήτησαν και τελικά υλοποίησαν ένα σχέδιο για την καταστροφή του αγωγού Nord Stream, ο οποίος μετέφερε φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη. Η ιδέα προέκυψε τον Μάιο του 2022, σε μια στιγμή εθνικής υπερηφάνειας και πατριωτικού ενθουσιασμού, κατά τη διάρκεια ενός δείπνου. Σκοπός τους ήταν να πλήξουν οικονομικά τη Ρωσία και να αποτρέψουν τη χρηματοδότηση του πολέμου κατά της Ουκρανίας, καταστρέφοντας έτσι ένα τεράστιο μέρος της ενεργειακής της διασύνδεσης με την Γερμανία.

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την ίδρυση της 16ης Διοίκησης Κύριας Αεροπορικής Βάσης στη Muğla και του Αμφίβιου Σώματος στο Çanakkale στην περιοχή του Αιγαίου. Ο Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συγκρότησαν και 2η Ταξιαρχία Πεζοναυτών δημιουργώντας έτσι συνθήκες συγκρότησης μιας ακόμη με σκοπό να ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή του Αιγαίου.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή