Ακολουθήστε μας

Video

Κωνσταντίνος Γρίβας: Κινδυνεύει η ανθρώπινη υπόσταση

Δημοσιεύτηκε

στις

Κωνσταντίνος Γρίβας: Έρχεται μεγάλος πολεμος. Οι δύο παρατάξεις είναι ο άνθρωπος εναντίον των εχθρών του ανθρώπου. Απειλείται η ανθρώπινη υπόσταση. Οδηγείται ταχύτατα σε αποδόμηση.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Ισραήλ: Αν χτυπήσει πυρηνικά, αρχίζει η καταστροφή

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Κυριακής 6 Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Θέματα Εκπομπής 5ης Οκτωβρίου 2024
1. Γεραπετρίτης: Θα κάνω αυτό που πρέπει στο Αιγαίο και ας χαρακτηριστώ μειοδότης
2. Ελλάδα-υδρογονάνθακες: Ποιος κρύβεται πίσω από την παρακώλυση των γεωτρήσεων; 13:00
3. Κύπρος: Η τριμερής αποφασίστηκε από Αθήνα και Άγκυρα, ερήμην της Λευκωσίας 21:50
4. Τουρκία: Κέρδισε διαγωνισμό στη Ρουμανία για πώληση τεθωρακισμένων οχημάτων αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων 27:00
5. Ισραήλ: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της επίθεσης – Θα αντεπιτεθούμε λέει το Ιράν 33:15
6. ΗΠΑ: Ο Τραμπ γύρισε στον τόπο του εις βάρος του εγκλήματος στην Πενσυλβάνια 59:00
7. Ρωσία-Ουκρανία: Μοντέλο Δυτικής-Ανατολικής Γερμανίας προκρίνουν Δυτικοί κιαι Ουκρανοί αξιωματούχοι 01:01:50

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Ασταμάτητο το Ισραήλ! Βομβάρδισε Ρωσική βάση στην Συρία

Ισραηλινός βομβαρδισμός της ρωσικής αεροπορικής βάσης Χμέιμιμ στην Συρία, με “άρωμα” παγκόσμιας ανάφλεξης.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Σταύρος Καλεντερίδης: Ισραηλινός βομβαρδισμός της ρωσικής αεροπορικής βάσης Χμέιμιμ στην Συρία, με “άρωμα” παγκόσμιας ανάφλεξης.

Μάχες σώμα με σώμα στο Λίβανο μεταξύ Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων και Χεζμπολάχ.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Σάββας Καλεντερίδης: Ο Γιαζιτζί να γίνει Μπακασέτας όχι Αταμάν

Ο Ολυμπιακός πρέπει να προστατέψει τον Τούρκο μέσο, Γιουσούφ Γιαζιτζί, να μη γίνει Αταμάν αλλά Μπακασέτας.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Savvas Kalenteridis | Youtube Channel

Το θέμα της μεταγραφής του Γιουσούφ Γιαζιτζί στον Ολυμπιακό σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης. Με αφορμή αιχμηρή ανακοίνωση της Θύρας 7, ο αναλυτής γεωπολιτικών θεμάτων, ο οποίος παίζει στα δάχτυλα τα θέματα της Τουρκίας, καθώς υπηρέτησε ως αξιωματικός πληροφοριών των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στη Σμύρνη και αργότερα ενεπλάκη στην υπόθεση Οτζαλάν, υποηστήριξε, ότι η ομάδα του Πειραιά πρέπει να προστατέψει τον διεθνή Τούρκο ποδοσφαιριστή. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον Τάσο Μπακασέτα και την αξιοπρεπέστατη παρουσία του στην Τράμπζονσπορ, υποστηρίζοντας, ότι πριν τους αγώνες αποσυρόταν και προσευχόταν στα εικονίσματα.

Ο ειδικός υποστήριξε, ότι πρέπει να εξηγήσουν στον Γιαζιτζί κάποια πράγματα κυρίως τι πρέπει να αποφύγει. Έκανε, δε, έναν παραλληλισμό με την υπόθεση Αταμάν και το περίφημο πανό για την 50χρονη κατοχή στην Κύπρο, λέγοντας, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έπρεπε να τον στείλει στη Μεγαλόνησο. Παράλληλα ο Καλεντερίδης επιβεβαίωσε, ότι ο Γιαζιτζί προέρχεται από την εθνοτική ομάδα των ελληνόφωνων της Τραπεζούντας, οι οποίοι μπορεί να έχουν συναίσθηση της καταγωγής τους και να κρατούν κάποια ήθη και έθιμα, αλλά έχουν υποστεί βίαιο εξισλαμισμό, με αποτέλεσμα να μην έχουν ελληνική συνείδηση.

Σάββας Καλεντερίδης: Ο Ολυμπιακός πρέπει να προστατέψει τον Τούρκο μέσο, Γιουσούφ Γιαζιτζί, να μη γίνει Αταμάν αλλά Μπακασέτας.

«Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα στην Τουρκία, το οποίο κανείς δεν το άγγιξε, εκτός από τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Αφορά τη γλωσσική μειονότητα των Ελληνόφωνων στον Πόντο. Αυτό το θέμα το έθιξε για πρώτη φορά ο Πάγκαλος, το έβαλε σε ατζέντα των ελληνοτουρκικών συζητήσεων, σε επίπεδο υπουργών. Έβαλε το θέμα της ίδρυσης ελληνικού προξενείου στην Τραπεζούντα, με δικαιολογητικές σκέψεις, να έρθουμε σε επαφή με τους ελληνόφωνους και να τους βοηθήσουμε, να διατηρήσουν τη γλώσσα τους. Οι Τούρκοι φυσικά αρνήθηκαν και θυμάμαι, ότι τον κράτησε στην ατζέντα ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Εκεί υπάρχει ένα ζήτημα, το οποίο είναι ακανδώδες. Οι άνθρωποι αυτοί παρότι μιλούν ελληνικά, το ιδίωμα του Πόντου, τη γλώσσα αυτήν την αρχαΐζουσα, την ίδια στιγμή μπορεί να είναι είτε σκληροί μουσουλμάνοι, είτε σκληροί Τούρκοι εθνικιστές ή και τα δύο. Μια περίεργη κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση όμως, ελληνική γλώσσα και πολιτισμός διατηρήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Όταν πήγε εκεί ο Μπακασέτας, η Τράμπζονσπορ τον σεβάστηκε. Δηλαδή απ’ότι μου λένε, πριν από κάθε αγώνα αποσυρόταν, άνοιγε τις εικόνες και προσευχόταν. Ποτέ κανείς στην ομάδα δεν διέρρευσαν κάτι, για να τον προβοκάρουν. Ο Μπακασέτας σεβάστηκε την Τουρκία, δεν προκάλεσε και την ίδια στιγμή, με την αγωνιστικότητά του και τη συμπεριφορά του κατόρθωσε να φύγει αλώβητος από την Τραπεζούντα περίπου ως τοπικός ήρωας.

Ο Αταμάν δεν έκανε το ίδιο στον Παναθηναϊκό, με αφορμή αυτό που συνέβη στην Κύπρο. Ακούστε, όποια ομάδα παίζει στην Ευρώπη τη στηρίζω. Πέρσι πανηγύρισα για το Κύπελλο που πήρε ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη λες και είμαι γαύρος. Το ίδιο πανηγύρισα και το Κύπελλο του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ. Άρα εγώ θεωρώ, ότι του χρωστάμε του Αταμάν, γιατί κράτησε τον Παναθηναϊκό στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αυτό που συνέβη στην Κύπρο, έπρεπε να τον προστατέψει η ομάδα του. Αντιλαμβάνομαι ότι τον πίεσαν από την Τουρκία, να μην μπει σφραγίδα. Έπρεπε να μην τον στείλει στην Κύπρο η ομάδα του.

Έρχεται ο Γιαζιτζί, ο οποίος είναι ελληνόφωνος. Μιλάει ποντιακά. Όπως σας είπα όμως, οι άνθρωποι αυτοί, πολλοί από αυτούς, η συντριπτική πλειονότητα, μπορεί να υποψιάζονται, ότι είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, εκεί πρέπει να ζήσεις για να καταλάβεις τι παίζει, δεν μπορείς να ξεφύγεις. Μερικοί που έγιναν Χριστιανοί τους συνέθλιψε το σύστημα και η κοινωνία.

Ο Γιαζιτζί είναι ελληνόφωνος και ήρθε στον Ολυμπιακό να παίξει. Πιστεύω, ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να τον προστατέψει. Είδα μια ανακοίνωση της Θύρας 7. Πρέπει να του εξηγήσει, τι μπορεί να κάνει και τι θα πρέπει να αποφύγει. Σας έφερα το παράδειγμα του Μπακασέτα. Σε ένα συντηρητικότερο περιβάλλον έφυγε όρθιος. Τον άφησαν να φέρει στη φιέστα ελληνική σημαία και να περιφέρεται στο γήπεδο. Άρα αυτό το πράγμα θα πρέπει ομάδα, σύνδεσμοι και φίλαθλοι να το διαχειριστούν, ούτως ώστε να περάσει παραγωγικά όσον αφορά την αθλητική του παρουσία, να προσφέρει στην ομάδα που τον τιμά με τη μεταγραφή και να μην έχουμε προβλήματα, όπως συνέβησαν σε άλλες περιπτώσεις», ανέφερε για το θέμα ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή που πραγματοποιεί κάθε βράδυ στο κανάλι του στο Youtube.

Δείτε το απόσπασμα για τον Γιαζιτζί στο παρακάτω βίντεο:

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή