Ακολουθήστε μας

Πολιτική

Γρηγόρης Καραμέλος, βουλευτής Κορυτσάς: Δεν θέλουμε η Αλβανία να καταντήσει προτεκτοράτο της Τουρκίας. Θέλουμε να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα!

Δημοσιεύτηκε στις

Συνέντευξη στον Σάββα Καλεντερίδη

Ερώτηση: Κύριε Καραμέλο, κατ’ αρχάς πείτε μας την γενική σας εντύπωση από την ενασχόλησή σας επί τριάντα χρόνια με την πολιτική στην Αλβανία.

Απάντηση: Είναι μια περίοδος της ζωής μου γεμάτη εντάσεις και οδυνηρές εμπειρίες, κυρίως γιατί η περιοχή της Κορυτσάς, στην οποία εκλέγομαι, δεν αναγνωρίζεται από το αλβανικό κράτος ως μειονοτική. Γι’ αυτό όλα ήταν πολύ δύσκολα. Όπως ξέρετε, η περιοχή Κορυτσάς έχει μεγάλη παράδοση και ο Ελληνισμός έχει εκεί βαθιές ρίζες. Στην περιοχή άνθισαν μεγάλα κέντρα πολιτισμού και εμπορίου, με πρώτο την Μοσχόπολη, όπου λειτούργησε το δεύτερο τυπογραφείο στα Βαλκάνια και η φημισμένη Ακαδημία της Μοσχόπολης. Επίσης από την περιοχή κατάγονταν πολλοί ευεργέτες του Ελληνισμού, απόδειξη της βαθιάς ελληνικότητας του τόπου.

Ερώτηση: Ποια είναι η κατάσταση του Ελληνισμού σήμερα στην περιοχή;

Απάντηση: Η περιοχή έχει μακρά χριστιανική παράδοση, η Ορθοδοξία είναι ριζωμένη στον τόπο, με απόδειξη τους δεκάδες βυζαντινούς ναούς. Παρότι επί καθεστώτος Χότζα, η Ορθοδοξία ήταν υπό διωγμό, απόδειξη ότι γκρέμισαν τη μεγαλύτερη εκκλησία της Κορυτσάς, του Αγίου Γεωργίου, ο κόσμος δεν έχασε την πίστη του. Σήμερα δε η ορθόδοξη κοινότητα είναι πολύ καλά οργανωμένη και ο Ελληνισμός τιμά τις χριστιανικές παραδόσεις με ευλάβεια.

Ερώτηση: Με το περιουσιακό τι γίνεται;

Απάντηση: Τις εκκλησιές τις είχε κρατικοποιήσει το καθεστώς Χότζα και ορισμένες τις είχε κάνει μουσεία. Μερικές παραμένουν μέχρι σήμερα μουσεία και δεν τις αποδίδει το κράτος σ’εκείνους που τις έχτισαν. Επίσης, όλες οι περιουσίες των μοναστηριών είχαν κρατικοποιηθεί επί Χότζα και τώρα δεν αποδίδονται στα μοναστήρια και την εκκλησία. Είναι αυτό ένα σοβαρό ζήτημα που μας απασχολεί. Επίσης, οι περιουσίες των πολιτών, που είχαν κρατικοποιηθεί επί Χότζα, όταν έπεσε το καθεστώς, δεν αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους αλλά μοιράστηκαν σε άλλους. Εμείς δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα με το ιδιοκτησιακό, γιατί η γη δεν έχει μεγάλη αξία στην περιοχή μας. Τα μεγάλα προβλήματα είναι στο θαλάσσιο μέτωπο, κυρίως στην περιοχή της Χιμάρας, που είναι μια καθαρά ελληνική περιοχή και με την απόδοση ελληνικών περιουσιών στους μεγάλους επιχειρηματίες, προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα στην αδιάσπαστη ενότητά της.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Ράμα ετοιμάζεται να περάσει νόμο στη βουλή, για να αμνηστεύσει τους κατόχους μαύρου χρήματος. Όλο αυτό το χρήμα το ρίχνουν σε τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή της Χιμάρας.

Ερώτηση: Τι προβλήματα αντιμετωπίζετε στην άσκηση των καθηκόντων σας ως βουλευτής στην εκλογική σας περιφέρεια αλλά και στην πρωτεύουσα, στα Τίρανα;

Απάντηση: Στην αρχή, από το 1992 μέχρι το 1996, ήταν πολύ δύσκολα. Το αλβανικό κράτος και οι αρμόδιες υπηρεσίες, θεωρούσαν μεγάλη πρόκληση να μιλά κανείς για τον Ελληνισμό στην Κορυτσά. Την θεωρούσαν αλβανική πόλη και το νομό αλβανική περιοχή. Δεχόμασταν ασφυκτικές πιέσεις από το κράτος και από τις μυστικές υπηρεσίες. Τότε ήταν που έβαλαν στη φυλακή τα πέντε στελέχη της Ομόνοιας, ενώ και οι πιέσεις σ’ εμάς τους βουλευτές ήταν αφόρητες. Είχαμε αρχίσει να λειτουργούμε κρυφά τα ελληνικά φροντιστήρια και μας κυνηγούσαν. Βλέπετε, εκτός από τα 98 αναγνωρισμένα μειονοτικά χωριά, στις περιοχές Κορυτσάς, Πρεμετής, Χειμάρας και Λεσκοβικίου, είχε απαγορευθεί η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Και διψούσαμε να τη μάθουμε και να τη διδάξουμε στα παιδιά μας.

Ερώτηση: Ποια ήταν η αντίδραση του κόσμου στις προσπάθειές σας;

Απάντηση: Ο κόσμος στήριξε τον αγώνα μας. Ήθελε να ξαναβρεί τις ρίζες του, γι’ αυτό στήριξε τις προσπάθειες που κάναμε για την ελληνική εκπαίδευση. Μετά από αγώνες, λειτούργησε ξανά το Ελληνικό Προξενείο στην Κορυτσά, το 1998, ιδρύθηκαν και λειτούργησαν τα Εκπαιδευτήρια «Όμηρος», το 2002 και λειτουργούν ακόμα. Πριν λίγα χρόνια άνοιξε και λειτουργεί και το Λύκειο «Πλάτων». Και στα δύο εκπαιδευτήρια φοιτούν περίπου 650 μαθητές. Απόδειξη της στήριξης του κόσμου, είναι η εκλογή μου στην περιφέρεια Κορυτσάς από το 1994 μέχρι και σήμερα.

Ερώτηση: Σήμερα αντιμετωπίζετε προβλήματα στην άσκηση των καθηκόντων σας ως βουλευτής;

Απάντηση: Το όποια προβλήματα προέρχονται από τους εθνικιστικούς κύκλους. Δεν υπάρχουν πιέσεις από τις υπηρεσίες του κράτους, όπως γινόταν παλιά.

Ερώτηση: Ποιο είναι κατά την άποψή σας το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Αλβανίας σήμερα;

Απάντηση: Τα προβλήματα είναι τα εξής: Πρώτο, το περιουσιακό, γιατί αν σου αφαιρέσουν τη γη, σε κόβουν από τον τόπο σου. Δεύτερο, η αναγνώριση των Ελλήνων που κατοικούν εκτός των 98 αναγνωρισμένων μειονοτικών χωριών. Το αλβανικό κράτος θα πρέπει να επιτρέψει σε όλους τους πολίτες κατά την απογραφή, να δηλώσουν ελεύθερα την εθνική του ταυτότητα. Αυτό επιβάλλει το διεθνές δίκαιο αλλά και το ισχύον Σύνταγμα της Αλβανίας. Ευτυχώς, αυτό είναι από τους όρους που έχει θέσει η Ε.Ε., για να προχωρήσουν οι ενταξιακές διαδικασίες.

Ερώτηση: Τι σας ανησυχεί περισσότερο σήμερα στην Αλβανία;

Απάντηση: Η Αλβανία είναι μια χώρα που γεωγραφικά ανήκει στην Ευρώπη και πιστεύω ότι πρέπει να προσαρμόσει τις πολιτικές της, για να ενταχθεί στην Ε.Ε. Δεν ταιριάζουν στην ιστορία της Αλβανίας οι ισλαμιστικές οργανώσεις που δρουν ανεξέλεγκτα τα τελευταία χρόνια και τείνουν να αλλάξουν την πολιτισμική της φυσιογνωμία. Επίσης, μας ανησυχεί η έντονη παρουσία της Τουρκίας. Δεν θέλουμε να μετατραπεί η Αλβανία σε προτεκτοράτο της Τουρκίας. Θέλουμε να έχει άριστες σχέσεις με την Ελλάδα, για το συμφέρον της ελληνικής μειονότητας, των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα, αλλά και των δύο λαών γενικότερα. Κλείνοντας, θέλω να εκφράσω τις ανησυχίες μου για τις ανθελληνικές εκπομπές των δύο μεγαλύτερων τηλεοπτικών σταθμών της Αλβανίας τον τελευταίο καιρό. Θέλουν να αλλάξουν την Ιστορία. Για παράδειγμα, θέλουν να παρουσιάσουν τη Μοσχόπολη. Προσπαθούν να παρουσιάσουν τα ελληνικά χωριά ως αλβανικά. Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι υποκινούμενα από την κυβέρνηση Ράμα, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και θέλει να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, με εθνικιστικές εκπομπές κυρίως εναντίον των Ελλήνων.

Γρηγόρης Καραμέλος

Γεννήθηκε το 1953 στο χωριό Σινίτσα Κορυτσάς.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων, στη Σχολή Φυσικών Επιστημών. Έλαβε το πτυχίο της Φυσικής και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο και πάλι από το Πανεπιστήμιο των Τιράνων.

Υπηρέτησε ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης σε λύκεια της περιοχής Κορυτσάς, ενώ δίδαξε επίσης και στο Πανεπιστήμιο Κορυτσάς.

Ασχολήθηκε με την πολιτική με την πτώση του καθεστώτος, το 1991, και εκλέχτηκε Αντιδήμαρχος Κορυτσάς από το 1994 μέχρι το 1996.

Στη συνέχεια πολιτεύθηκε με το κόμμα Ομόνοια και εκλέχτηκε βουλευτής Κορυτσάς από το 1997 μέχρι το 2005.

Το 2018 εκλέχτηκε και πάλι βουλευτής Κορυτσάς με το Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εργασίας από το 2009 μέχρι το 2010.

Από το 2010 μέχρι το 2011, διετέλεσε Διευθυντής στην Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας της Αλβανίας.

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτική

Νίκος Τσάφος: Όταν ο νέος υφυπουργός του Μητσοτάκη αποκαλούσε τα κατεχόμενα «τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο νέος υφυπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν εργαζόταν ως αναλυτής στις ΗΠΑ αποκαλούσε τα Κατεχόμενα ως… «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», «Τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» αποκαλούσε τα κατεχόμενα ο μέχρι πρότινος σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα ενέργειας, Νίκος Τσάφος, ο οποίος ορίστηκε νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο νέος υφυπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν εργαζόταν ως αναλυτής στις ΗΠΑ αποκαλούσε τα Κατεχόμενα ως… «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», τη γνωστή «ΤΔΒΚ» την οποία έτσι αναγνωρίζει και αποκαλεί μόνο η κατοχική δύναμη Τουρκία.

Τότε, ξέσπασε θύελλα με τις δηλώσεις του τις οποίες επιχείρησε να μαζέψει, λέγοντας ότι η δήλωση έγινε «όταν δεν είχα επαγγελματική σχέση με την ελληνική κυβέρνηση».

 

Άραγε με αυτή τη γραμμή θα προσέλθει η εθνική αντιπροσωπεία στην πενταμερή συνάντηση στη Γενεύη για το Κυπριακό; Ενστερνίζεται την άποψη του νέου υφυπουργού του ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτική

Thraction: Έφαγαν πόρτα οι παρακρατικοί της Θράκης στην Ξάνθη

Διαμαρτυρίες του φιλοπροξενικού μηχανισμού της Θράκης

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης, Thraction

Κατά την διάρκεια επίσκεψης επίσημης τουρκικής αντιπροσωπείας στο Ελληνικό Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης στην χορηγήθηκε άδεια κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, με την προϋπόθεση να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου, δεν επετράπη η είσοδος σε τρίτους, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Εγκάθετος Παρακρατικός Οζάν Αχμέτογλου.

Το άνω συμβάν προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του φιλοπροξενικού μηχανισμού της Θράκης, τροφοδότησε τον τοπικό και τουρκικό τύπο με προπαγανδιστικά δημοσιεύματα και υποχρέωσε την Ελληνική Πολιτεία στην αποστολή δίγλωσσου δελτίου τύπου προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Παραθέτουμε το δελτίο τύπου και σχετικό φωτογραφικό υλικό:

Την Πέμπτη 13-03-2025 επισκέφτηκε το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης οκ. NazifYILMAZ, Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας της Τουρκικής Δημοκρατίας, καθώς και η συνοδεία αυτού αποτελούμενη από τους: κ. AykutUNAL, Γενικό Πρόξενο του Προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, κ. ErolERDOGAN, Σύμβουλο του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας της Τουρκικής Δημοκρατίας, κ. Σερντάρ ΚΑΡΑΠΑΤΣΑ, Γραμματέα του Γενικού Προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή και κ. Ισμαήλ ΔΙΚΜΕ, Γραμματέα του Γενικού Προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, ύστερα από αίτημα που υποβλήθηκε εκ μέρους του και σχετική άδεια που χορήγησε του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της χώρας μας.

Η άδεια δόθηκε με την προϋπόθεση ότι δεν θα διαταχθεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου. Όπως ισχύει για όλους τους τύπους σχολείων που λειτουργούν στην Ελληνική Επικράτεια κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου δεν επιτρέπεται η είσοδος σε τρίτους πλην των εκπαιδευτικών και μαθητών. Κατά συνέπεια και στην περίπτωση της σχολικής εφορείας εφαρμόστηκαν όσα προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Ο Υφυπουργός Παιδείας της Τουρκικής Δημοκρατίας απηύθυνε χαιρετισμό στους καθηγητές και τους μαθητές και ξεναγήθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια διαβίβασε πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκου Πιερρακάκη στο κ.YILMAZ για να επισκεφθεί και δημόσια σχολεία της περιοχής στα οποία φοιτούν μουσουλμάνοι μαθητές

.Τέλος έγινε ανταλλαγή δώρων με την Διευθύντρια Εκπαίδευσηςτης Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τη διεύθυνση του σχολείου.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη.

     

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτική

Hurriyet: Νέο εμπόδιο για Ιμάμογλου! Ακυρώνεται το πτυχίο του

Στην περίπτωση που ανακληθεί το πτυχίο του, ο Εκρέμ Ιμάμογλου δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος της χώρας, καθώς το πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι προϋπόθεση για το αξίωμα.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet αποκαλύπτει νέο εμπόδιο στην υποψηφιότητα του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, καθώς η Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης θα προχωρήσει σε ακύρωση του πτυχίου του

Σε άρθρο του στη φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, ο δημοσιογράφος Αμπντουλχαμίτ Σελβί, με διασυνδέσεις στο προεδρικό μέγαρο, αναφέρει ότι το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης αναμένεται σήμερα να ολοκληρώσει την έκθεσή του σχετικά με το πτυχίο του Ιμάμογλου και να την στείλει στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, η διοίκηση της οποίας θα εκδώσει την απόφασή της επί της εγκυρότητας ή όχι του πτυχίου πιθανόν εντός της ημέρας ή τη Δευτέρα.

Ο δήμαρχος του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της πλαστογραφίας επίσημων εγγράφων με βάση έκθεση που συνέταξε το Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης (YΟK) της Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία η μετεγγραφή του το 1990 στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης δεν ήταν νόμιμη και ως εκ τούτου το πτυχίο του πρέπει να ακυρωθεί.

Στην περίπτωση που ανακληθεί το πτυχίο του, ο Εκρέμ Ιμάμογλου δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος της χώρας, καθώς το πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι προϋπόθεση για το αξίωμα.

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου μητροπολιτικού δήμου της χώρας και ο ισχυρότερος υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με σειρά από δίκες, οι ποινές φυλάκισης για τις οποίες ξεπερνούν τα 23 χρόνια, και έχει ζητηθεί έως σήμερα πέντε φορές η στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Στις 23 Μαρτίου θα διεξαχθούν εσωκομματικές εκλογές στο CHP για την ανάδειξη του υποψηφίου του κόμματος στις επόμενες προεδρικές εκλογές, οι οποίες, αν δεν γίνουν πρόωρα, προγραμματίζονται για το 2028. Ισχυρότερος υποψήφιος έναντι του νυν προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά της αντιπολίτευσης είναι ο Ιμάμογλου.

Μιλώντας σήμερα σε τελετή εγκαινίων στην Κωνσταντινούπολη ο Εκρέμ Ιμάμογλου είπε ότι δεν θα μπορέσουν να του βάλουν “τρικλοποδιές” και κάλεσε τον πρόεδρο Ερντογάν να τον αντιμετωπίσει με γενναιότητα στην κάλπη.

Συγκεκριμένα δήλωσε: “(Νομίζουν ότι) θα βάλουν τρικλοποδιά στην Εκρέμ, θα εμποδίσουν τον Εκρέμ, θα κάνουν το ένα, θα κάνουν το άλλο… Ούτε μια τρίχα της κεφαλής μου δεν κουνήθηκε. Οι δειλοί προσπαθούν να μας τρομάξουν. Δεν φοβόμαστε, δεν τρομάζουμε και κανέναν. Το μόνο που ζητάμε εμείς είναι η κάλπη. Έλα να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας, να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας με γενναιότητα. Δεν φοβόμαστε, ζητάμε μόνο την κάλπη. Τράβηξα τον δρόμο για την προεδρία με αποφασιστικότητα. Δεν θα μπορέσουν να βάλουν τρικλοποδιά στον Εκρέμ. Μετά τις 23 Μαρτίου θα γιορτάσουμε όλοι μαζί το μπαϊράμι (σ.σ. τη γιορτή του Ραμαζανίου) σε ένα ενθουσιώδες κλίμα εορτασμού”.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναλύσεις9 λεπτά πριν

Η σφυγμομέτρηση του Κουρσκ, ο Ζελένσκι και ο Αίσωπος

Πήραν οι Ουκρανοί το μάθημά τους για την αποφασιστικότητα του Τραμπ ή ανοίγουν το δρόμο για επιπλέον στρατιωτικές καταστροφές; Πως...

Αναλύσεις1 ώρα πριν

Η Ευρώπη έβαλε στο παιχνίδι την Τουρκία! Η Ελλάδα πού είναι;

Παρέμβαση του Μιχάλη Ψύλου στην τηλεόραση της "Ναυτεμπορικής"

Άμυνα2 ώρες πριν

Αυτό είναι το κλειδί για τη χρήση της αποτροπής!

Γιατί η ελληνική αποτροπή κατάντησε πουκάμισο αδειανό

Οικονομία3 ώρες πριν

Πετάει ο χρυσός με Τραμπ! Ιστορικό υψηλό για το πολύτιμο μέταλλο

Οι αναλυτές αποδίδουν την αύξηση της τιμής στην αβεβαιότητα που προκαλεί η δασμολογική πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ,...

Διεθνή11 ώρες πριν

“Ο χρόνο σας τελείωσε! Η κόλαση θα πέσει πάνω σας” – Αμερικανικές επιδρομές κατά των Χούθι ανακοίνωσε ο Τραμπ με αυτά ακριβώς τα λόγια

Μήνυμα προς τους αντάρτες της Υεμένης και το Ιράν έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μέσω της πλατφόρμας Truth Social.

Δημοφιλή