Ιστορία - Πολιτισμός
Ένοπλη ληστεία στο σπίτι πρώην υψηλόβαθμου αξιωματικού της Αστυνομίας στην Κρήτη
Οι ληστές άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα και το αγροτικό αυτοκίνητο του πρώην αξιωματικούΛηστεία σημειώθηκε στο σπίτι πρώην υψηλόβαθμου αξιωματικού της Αστυνομίας Ρεθύμνου, το πρωί της Τρίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, στο σπίτι του εισέβαλαν τρεις άντρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και υπό την απειλή όπλου ακινητοποίησαν εκείνον και τη σύζυγό του.
Οι ληστές πήραν ελάχιστα χρήματα, κοσμήματα και το αγροτικό αυτοκίνητο του πρώην αξιωματικού και έγιναν καπνός. Μάλιστα κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως π. αξιωματικός χτυπήθηκε από τους δράστες.
Οι αρχές διερευνούν με μεγάλη προσοχή την υπόθεση ενώ κρίσιμη θεωρείται η κατάθεση του ίδιου του ζευγαριού που πέρασε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια των ληστών και κυρίως του πρώην αξιωματικού.
Παράλληλα ελέγχονται οι κάμερες ασφαλείας στην περιοχή προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτηματικά που προκύπτουν από την υπόθεση.
Ιστορία - Πολιτισμός
Τα μολυβένια στρατιωτάκια λένε την παγκόσμια ιστορία
Πέρα απ’τα εθνικά θέματα, με τα οποία καταπιάστηκε με σπουδή ως στρατιωτικός, ο Μιχάλης Κωσταράκος υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα, ένας άνθρωπος πολυδιαβασμένος, που απολάμβανε το γράψιμο και την ανάγνωση της ιστορίας. Μια άγνωστη πτυχή του χαρακτήρα του αποτελούσε η αγάπη του για τα στρατιωτάκια, τα οποία συνέλεγε διαρκώς, σε σημείο η συλλογή του να φτάσει τα 3000 κομμάτια. Ήταν ένα χόμπι, με το οποίο ο στρατηγός ασχολείτο με μεράκι. Επιθυμία του ήταν να περιγράψει την παγκόσμια στρατιωτική ιστορία μέσα απ’τις συγκεκριμένες φιγούρες.
Η Κατερίνα Σγουρού-Κωσταράκου, ο Αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Πιτσόλης, Επίτιμος Διευθυντής Ζ’ Κλάδου ΓΕΕΘΑ και οι Εκδόσεις Ινφογνώμων σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του αείμνηστου Στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου:
Η Παγκόσμια Ιστορία μέσα από τα μολυβένια στρατιωτάκια
το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 19:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης (ΛΑΦΘ) (Εθν. Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη)
Θα μιλήσουν για το βιβλίο οι:
■ Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Ανώτερος Στρατηγικός Αναλυτής,
Non Resident Fellow, Geneva Centre for Security Policy,
■ Βασίλειος Νικόλτσιος, Συνταγματάρχης ε.α., Φαρμακοποιός,
Ειδικός Σύμβουλος Πολεμικού Μουσείου,
■ Νικόλαος Πιτσόλης, Αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Διευθυντής
Ζ’ Κλάδου ΓΕΕΘΑ,
■ Σάββας Καλεντερίδης, Στρατιωτικός αναλυτής, συγγραφέας, εκδότης.
Προλογίζει και συντονίζει την παρουσίαση
ο Σωτήρης Κυριακίδης, δημοσιογράφος ΑΠΕ.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Το Βιβλίο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στην Αθήνα
Το βιογραφικό
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 1956.
Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1974 από την οποία αποφοίτησε το 1978, ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.
Αποφοίτησε επιτυχώς από:
τα Σχολεία Βασικής και Προκεχωρημένης εκπαίδευσης του Πυροβολικού Μάχης και το Διακλαδικό Σχολείο Αεράμυνας,
το Σχολείο Αεράμυνας Κ/Β ΧΩΚ στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ (FORT BLISS, TEXAS),
το Σχολείο Κ/Β ΧΩΚ στο Κέντρο Προγραμματισμού του ΝΑΤΟ (NPC GLONS,Βέλγιο),
την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου,
το πρώτο Σχολείο Επιχειρησιακής Σχεδίασης του ΝΑΤΟ στη Σχολή Πολέμου της Ολλανδίας,
το Σχολείο Διεθνούς Περιβάλλοντος Ασφαλείας της Σχολής Άμυνας του ΝΑΤΟ,
τη Σχολή Εθνικής Άμυνας.
Ως κατώτερος και ανώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε ως:
Διοικητής Πυροβολαρχίας Βαρέως Α/Κ Πυροβολικού και Κ/Β ΧΩΚ,
Αξιωματικός Επιχειρήσεων Μοίρας Κ/Β ΧΩΚ,
Υποδιοικητής Μοίρας,
Διοικητής Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού Μάχης,
Διοικητής Μοίρας Κ/Β ΧΩΚ,
Επιτελής σε Διοίκηση Πυροβολικού,
Επιτελής Intelligence στο International Military Staff του ΝΑΤΟ (IMS/NATO),
Επιτελής στη Διεύθυνση Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ,
Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού ΓΕΣ,
Τμηματάρχης CURRENT OPS for the Balkans στο IMS/NATO,
Διευθυντής Επιτελείου στο NATO Deployable Corps Greece,
Διευθυντής Joint Operation Centre της KFOR.
Ως ανώτατος αξιωματικός διετέλεσε:
Bοηθός Επιτελάρχη στο Γ’ΣΣ/NDC-GR,
Διοικητής της 96 Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής “ΧΙΟΣ”,
Διευθυντής του 3ου ΕΓ/ΓΕΣ,
Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του ΓΕΣ,
Διευθυντής του Α’ Κλάδου/ΓΕΣ,
Διοικητής της ΧΙΙης Μηχανοκίνητης ΜΠ “ΕΒΡΟΥ”,
Διοικητής του Γ’ΣΣ “Μέγας Αλέξανδρος”,
Διοικητής του NATO Deployable Corps Greece,
Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Στις 13 Νοεμβρίου 2014 εκλέχτηκε ως Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 06 Νοεμβρίου 2015.
Είχε τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα στρατιωτικά μετάλλια και παράσημα του βαθμού του, όπως περιγράφονται παρακάτω.
Ήταν πτυχιούχος του πολιτικού τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού “Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών”.
Ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος ήταν παντρεμένος με την Αικατερίνη Σγουρού και έχει δύο κόρες.
Ιστορία - Πολιτισμός
Ιστορίες από τις σκιές… «Δεν είναι φίλος σου, είναι η σκιά σου…»
Αντί προλόγου…
«Έχω υπηρετήσει στην Mossad σχεδόν σαράντα έτη. Έχω συναντήσει ηγέτες κρατών, αξιωματικούς πληροφοριών, άτομα επιρροής, όταν την ίδια στιγμή συμμετείχα σε αμέτρητες επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, για περίπου πενήντα χρόνια. Όλον αυτόν τον καιρό προσπάθησα να ακολουθήσω τη συμβουλή του Jim Angleton να μην χάσω την πίστη μου. Κινιόμουν κι επιχειρούσα στις σκιές για σχεδόν σαράντα έτη. Όλα φαντάζουν διαφορετικά από εκεί. Όμως, ποιος είναι ο κόσμος των σκιών και ποιος είναι ο κόσμος του φωτός; Ποιος είναι ο κόσμος της φαντασίας και ποιος είναι ο κόσμος της αλήθειας; Ή μήπως τελικά πρόκειται για τον ίδιο κόσμο; Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω την απάντηση».
Efraim Halevy, επικεφαλής της Mossad (1998-2002)
Γράφει ο… Πυθαγόρειος, κατά κόσμον Γιάννης Λιναρδάτος
Η ιστορία που θα διαβάσετε, μάς ταξιδεύει στην εποχή που τοποθετείται χρονικά λίγο μετά το τέλος του ΄Β Παγκοσμίου πολέμου. Βρισκόμαστε στην Γερμανία και οι πρωταγωνιστές μας είναι ο «Schmidt», ο συνάδελφός του «Müller» και ένας αξιωματικός μιας «Συμμαχικής» αντικατασκοπείας. Η πηγή στην οποία εντοπίσαμε την εν λόγω ιστορία, αποδίδει ψευδή ονόματα στους πρωταγωνιστές για ευνόητους λόγους.
Ο «Schmidt» ήταν ένας ανέντιμος αξιωματικός πληροφοριών της Abwehr (υπηρεσία πληροφοριών των Ναζί) και δραστηριοποιούνταν σε κάποια περιοχή της Δυτικής Ευρώπης κατά την διάρκεια του πολέμου. Από εκεί, κατείχε την δυνατότητα να έχει πρώτος πρόσβαση σε εφημερίδες, οι οποίες έρχονταν από το Λονδίνο και την Νέα Υόρκη, πριν αυτές φτάσουν στο Βερολίνο. Αυτό το πλεονέκτημα εκμεταλλεύτηκε ο «Schmidt» και προέβη σε μια ενέργεια πρωτοφανούς δολιότητας. Δημιούργησε ένα φανταστικό δίκτυο πρακτόρων που υπήρχε μόνο στο πονηρό του μυαλό και το οποίο δήθεν συνέλεγε πληροφορίες σχετικές με την μεταφορά πυρομαχικών και εφοδίων των Συμμάχων διαμέσου του Ατλαντικού ωκεανού. Επιπροσθέτως, πλαστογράφησε μια σειρά αναφορών, τις οποίες απέστειλε στους ανώτερούς του στο Βερολίνο. Όταν μετά από λίγες μέρες έφτασαν οι εφημερίδες, τις οποίες πρώτος είχε διαβάσει ο «Schmidt», στη Γερμανία, οι αξιωματικοί της Abwehr με χαρά διαπίστωσαν πως οι πληροφορίες που τους παρείχε ο άνθρωπός τους ήταν σύμφωνες με αυτές που γράφονταν στον τύπο. Αυτό συνέβη αρκετές φορές και φυσικά είχε ως συνέπεια ο παγαπόντης αξιωματικός να πάρει αρκετές προαγωγές.
Όταν τελείωσε ο πόλεμος, ο «Schmidt» έμεινε άνεργος. Χωρίς δουλειά, όμως, έμεινε και ένας συνάδελφός του, ο «Müller» ο οποίος κατά τη διάρκεια του πολέμου δούλευε στο αρχηγείο της Abwehr στο Βερολίνο και είχε γνώση όλων των πληροφοριών, τις οποίες είχε συλλέξει η υπηρεσία του, για την Σοβιετική πολεμική αεροπορία. Οι δύο τους, λοιπόν, αποφάσισαν να συνεργαστούν με απώτερο σκοπό να προσφέρουν δήθεν πολύτιμες πληροφορίες σε μια υπηρεσία πληροφοριών (δεν γνωρίζουμε ποια) των Συμμάχων. Δεν έχασαν καθόλου χρόνο και άνοιξαν ένα γραφείο στη Γερμανία. Έγιναν συνδρομητές σε κάθε περιοδικό της Δύσης που είχε θεματολογία την αεροναυπηγική και και αντλώντας από κει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα τελευταία σχέδια των σοβιετικών αεροπλάνων,άρχισαν να γράφουν αναφορές επί του θέματος.
Αρχικά, οι αναφορές τους έγιναν δεκτές με περίσσεια ενθουσιασμού από την συμμαχική υπηρεσία πληροφοριών. Παρόλα αυτά, καθώς περνούσε ο καιρός, οι πληροφορίες που περιέχονταν στις αναφορές του «Schmidt» άρχισαν να παρεκκλίνουν όλο και πιο πολύ από πληροφορίες που προέρχονταν από άλλες πηγές. Το γεγονός αυτό υποψίασε την υπηρεσία και ως εκ τούτου ανατέθηκε σε έναν αξιωματικό αντικατασκοπείας (Α/Κ) να ρίξει φως στην υπόθεση.
Το πρώτο πράγμα που έκανε ο αξιωματικός ήταν να διερευνήσει κάποια αρχεία. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες είχαν δομήσει μια βιβλιοθήκη στην οποία περιλαμβάνονταν διάφορα έγγραφα των Ναζί. Κατά την αναζήτησή του βρήκε μια εγγραφή, η οποία ήταν μια έρευνα της Abwehr για τον «Schmidt» το 1944. Στην ουσία, είχαν δημιουργηθεί υποψίες γύρω από το πρόσωπο του «Schmidt». Σε αναφορές του γινόταν λόγος για πλοία που υποτίθεται μετέφεραν βόμβες και μηχανές βομβαρδιστικών αεροσκαφών. Παρόλα αυτά κανένα τέτοιο πλοίο δεν είχε εντοπιστεί από τα γερμανικά υποβρύχια. Περιέργως, η έρευνα αυτή «μπήκε στο αρχείο» κατόπιν της μεσολαβήσεως του «Müller».
Το δεύτερο βήμα, λοιπόν, που ακολούθησε ο αξιωματικός Α/Κ, ήταν να ελέγξει τον «Müller» και όπως ήταν αναμενόμενο, έπιασε λαβράκι! Προέκυψε από τον έλεγχο, πως ο Γερμανός ζούσε σε μια πόλη της Δυτικής Γερμανίας και εργαζόταν σε ένα γραφείο στη διεύθυνση του οποίου έρχονταν συχνά δέματα που περιείχαν αμερικανικά, γαλλικά και βρεττανικά περιοδικά. Ήταν εμφανές πως τα κομμάτια του παζλ άρχιζαν να ταιριάζουν μεταξύ τους και να σχηματίζουν μια εικόνα που γινόταν όλο και πιο ολοκληρωμένη. Σε συνεργασία με την αστυνομία των συμμαχικών δυνάμεων κατοχής ο αξιωματικός Α/Κ συλλαμβάνει τον «Schmidt», του δένει τα μάτια και τον τσουβαλιάζει μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Κατόπιν άσκοπης περιπλάνησης με το αυτοκίνητο, η οποία διήρκεσε για μία περίπου ώρα, ο κρατούμενος οδηγήθηκε σε ένα παλιό κάστρο. Ο χώρος κράτησής του ήταν ένα υγρό, υπόγειο κελάρι. Το κρεββάτι του ήταν μια κουβέρτα στρωμένη στο πέτρινο πάτωμα και η «τουαλέτα» του ένας μεγάλος τσίγγινος κουβάς. Ξυραφάκι, οδοντόβουρτσα και καθρέπτης ήταν «πολυτέλειες» τις οποίες θα ξεχνούσε για τους επόμενους μήνες στην απομόνωση αυτή. Ένας γλόμπος, ο οποίος κρεμόταν από το ταβάνι δεν έσβηνε ποτέ και το φαγητό του, το οποίο περνούσαν οι φρουροί κάτω από μια σχισμή στην πόρτα, σερβιριζόταν σε ακανόνιστες ώρες. Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μερίδα του πάντοτε ήταν γενναιόδωρη! Το χειρότερο, ίσως, από όλα ήταν πως δεν επιτρεπόταν σε κανέναν να του πει την παραμικρή κουβέντα. Απόλυτη σιωπή! Η μόνη φωνή που θα άκουγε όσο καιρό θα βρισκόταν εκεί ήταν η φωνή του αξιωματικού Α/Κ που τον συνέλαβε. Επομένως, η μοναδική επιλογή που είχε ο «Schmidt» ήταν να περιμένει…
Αφού πέρασαν λίγες ημέρες ο κρατούμενος δέχθηκε την πρώτη του επίσκεψη. Άραγε, ήταν απόγευμα, πρωί ή νύχτα; Όμως τι σημασία έχει; Άλλωστε ο κρεμασμένος γλόμπος από το ταβάνι άναβε συνεχώς και ο «Schmidt» είχε χάσει την αίσθηση του χρόνου. Ανοίγει, λοιπόν, ο φρουρός την πόρτα και με γοργά βήματα φτάνει στον Γερμανό. Του καλύπτει το κεφάλι με μια μεγάλη μαξιλαροθήκη, την οποία έδεσε γύρω από τη μέση του. Όταν ο φρουρός τελείωσε με τα «διαδικαστικά» ακολούθησε ο αξιωματικός Α/Κ και μιλώντας γερμανικά, σχεδόν με οικτρή προφορά, άρχισε την ανάκριση:
«Χαίρομαι που σε βρίσκω καλά στην υγεία σου. Έχεις να μου κάνεις κάποια ερώτηση;»
«Πού βρίσκομαι;»
«Δε θα μάθεις ποτέ.»
«Τι πρόκειται να μου συμβεί;»
«Αυτό εξαρτάται από σένα.»
«Μα τι θέλετε από μένα;»
«Ξέρεις πολύ καλά τι θέλω από σένα.»
«Χρειάζομαι μια οδοντόβουρτσα.»
«Λυπάμαι. Πρέπει να φύγω τώρα, αλλά θα επιστρέψω.»
«Πότε;»
«Θα το μάθεις όταν επιστρέψω.»
Πέρασαν αρκετά μερόνυχτα και ο αξιωματικός της αντικατασκοπείας επισκέφθηκε τον κρατούμενο και πάλι, αλλά αυτή τη φορά δεν ήρθε με «άδεια χέρια». Είχε φέρει μαζί του μια γραφομηχανή και λίγες σελίδες χαρτιού.
«Σου έφερα μια γραφομηχανή και χαρτί. Θα τα δεις όταν σου βγάλουν την μαξιλαροθήκη. Γράψε μου ό,τι θέλω να μάθω.»
«Και τι είναι αυτό που θες να μάθεις;»
«Ας πούμε πως θέλω να μάθω την ιστορία του Schmidt.»
Την επόμενη φορά που ο αξιωματικός Α/Κ επέστρεψε στο κελάρι βρήκε ένα κείμενο εικοσιπέντε περίπου σελίδων δίπλα στην γραφομηχανή και χωρίς καν να τις διαβάσει τις έσκισε κι έφυγε αμέσως χωρίς να πει κουβέντα!
Όλο αυτό κράτησε για μήνες. Κάποια στιγμή λοιπόν η ιστορία του «Schmidt» αριθμούσε τριακόσιες σελίδες. Το ίδιο συνέβη και με την ιστορία του «Müller», ο οποίος βρισκόταν σε κελάρι διαφορετικού κάστρου και δεχόταν επισκέψεις από τον ίδιο αξιωματικό Α/Κ. Κάποιες φορές η ενασχόληση του ανακριτή και με τους δύο κρατούμενους διαρκούσε τρεις ώρες περίπου την εβδομάδα, την οποία θα αποφάσιζε να τους συναντήσει. Είναι περιττό να πούμε πως και οι δύο ιστορίες των πρώην συνεργατών εκτός από συναρπαστικές ήταν και αληθινές.
Όταν, λοιπόν, ο ανακριτής έκρινε πως και οι δύο κρατούμενοι του, έγραψαν «αυτά που ήθελε να μάθει», οι άνθρωποί του, έδεσαν τα μάτια των Γερμανών ,τους περιέφεραν με το αυτοκίνητο ασκόπως, για μία ώρα περίπου, στις πόλεις όπου θα τους αποβίβαζαν και τους άφησαν ελεύθερους με ένα ποσόν χρημάτων στην τσέπη.
Αρκετά χρόνια μετά, σε κάποιο διαφορετικό μέρος του κόσμου ο «Schmidt» και ο αξιωματικός Α/Κ συναντήθηκαν «τυχαία» και μπορούμε να πούμε πως αναπτύχθηκε μεταξύ τους μια επιφανειακή φιλία, η οποία κράτησε για πολλά χρόνια. Φυσικά ο πρώην κρατούμενος δεν γνώριζε πως ο καινούριος του φίλος ήταν ο πρώην ανακριτής του. Από όσο γνωρίζουμε ο «Schmidt» έβαλε μυαλό άφησε τις ανοησίες στην άκρη και «δεν το ξανάκανε ποτέ…».
Ιστορία - Πολιτισμός
Συνέδριο Ιστορίας, Λαογραφίας και Πολιτισμού στην Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας
Η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας διοργανώνει Συνέδριο Ιστορίας, Λαογραφίας και Πολιτισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση του συλλόγου.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 9-10 Νοεμβρίου 2024, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αλμωπίας και της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ.
Οι δύο βασικοί στόχοι είναι:
• να πραγματοποιηθεί αναδρομή των 50 ετών της λειτουργίας της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας
• να παρουσιαστούν πτυχές της ιστορίας, της λαογραφίας και του πολιτισμού του Ποντιακού Ελληνισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, η δομή του συνεδρίου θα αποτελείται από τις εξής θεματικές ενότητες:
• Ιστορία – Γενοκτονία – Προσφυγιά
• Ο ρόλος των συλλόγων και η ποντιακή ταυτότητα σήμερα
• Ποντιακή μουσική παράδοση
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
-
Γενικά θέματα3 εβδομάδες πριν
Τί είναι αυτά τα μυστηριώδη φωτεινά στίγμα στον ουρανό της Κύπρου;
-
Διεθνή3 εβδομάδες πριν
Ανατριχιαστικές εικόνες με τον νεκρό ηγέτη της Χαμάς (ΦΩΤΟ)
-
Αναλύσεις2 εβδομάδες πριν
Η Αθήνα παραδίδει τη Θράκη
-
Αθλητικά1 ημέρα πριν
Δεν πούλησε οπαδισμό! Δεν έπαιξε σε τουρκική ομάδα που θα τον απογείωνε οικονομικά – Αντώνης Φώτσης: Ο καλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής… ever
-
Video1 μήνα πριν
Ισραήλ: Αν χτυπήσει πυρηνικά, αρχίζει η καταστροφή
-
Άμυνα1 μήνα πριν
Έτοιμος σε 3 χρόνια ο ελληνικός Σιδερένιος Θόλος! Πόσο θα κοστίσει;
-
Άμυνα1 μήνα πριν
Έτοιμη η «πρώτη» Belharra
-
Αναλύσεις1 μήνα πριν
Πιέσεις στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση να ανοικτούν τα πρακτικά της Δίκης των Ελλήνων που εκτελέστηκαν στην Αμάσεια το 1921