Video
Αυτό το δόγμα μπορεί να υποστηρίξει την απελευθέρωση της Κύπρου!
Τις αντιδράσεις των Τούρκων απέναντι στην Ελλάδα μετά τη συμφωνία με τη Γαλλία για την αγορά φρεγατών σχολίασε ο Ιωάννης Μάζης.
Ιωάννης Μάζης: Αυτό το δόγμα μπορεί να υποστηρίξει την απελευθέρωση της Κύπρου. Οι Τούρκοι δεν έχουν δικαίωμα να βγάζουν άχνα! Υπάρχει υποχρέωση των Ελλήνων απέναντι στο έδαφός τους! Αυτό θα το κάνουν πρώτα οι Έλληνες. Και όποιος επιθυμεί, ας συνδράμει.
Τις αντιδράσεις των Τούρκων απέναντι στην Ελλάδα μετά τη συμφωνία με τη Γαλλία για την αγορά φρεγατών σχολίασε ο Ιωάννης Μάζης.
O Μακρόν με τη συμφωνία AUKUS δέχτηκε ένα πλήγμα στο κύρος του, το οποίο η αντιπολίτευση στη Γαλλία το εξεμεταλλεύθη και δημιούργησε κλίμα εναντίον του. Αυτό οδήγησε και τον Μακρόν σε στάση επιθετική απέναντι σε αυτό που προκάλεσαν οι τρεις δυνάμεις ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία.
Ο Μακρόν ζήτησε εξισορρόπηση του πλήγματος, το οποίο εδέχθη η Γαλλία. Ένα μεγάλο μέρος της δεξαμενής ισχύος της Μεσογείου θα δέχεται την προβολή ισχύος της Γαλλίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και έτσι φτάνουμε στην Ελλάδα.
Μην ξεχνάμε επίσης, ότι από 1/1/2022 η Γαλλία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει, ότι πάρα πολλά οικονομικά ζητήματα και της άμυνας της Ευρώπης έπρεπε η Γαλλία να τα αναλάβει. Αυτό γίνεται με συναίνεση των ΗΠΑ. Γιατί αντιλαμβάνονται, ότι δεν μπορούν να αναλάβουν όλα τα βάρη ασφαλείας στο διεθνές περιβάλλον. Αυτό που συμβαίνει στο Αφγανιστάν, κάτι που σημαίνει, ότι ο Μπάιντεν υλοποιεί το δόγμα… Τράμπ.
Η Ελλάδα άδραξε την ευκαιρία και προχώρησε στην απόκτηση των γαλλικών οπτικών συστημάτων. Υπάρχουν σημεία που δικαιολογημένα οδηγούν καίρια ερωτήματα, όπως τί είναι επικράτεια και τί τρίτο κράτος.
Ανάγκη απόκτησης γαλλικών βάσεων. Το κείμενο της συμφωνίας με τη Γαλλία είναι ιστορικό! Δίνει το δικαίωμα στη Γαλλία να ενδιαφερθεί για την επέκταση των συμφερόντων της στην Κύπρο. Γιατί; Επειδή η Ελλάς είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο. Δηλαδή… μεταβατική ιδιότητα. Η Ελλάς με τη Γαλλία επισύναψαν συμφωνία. Η Ελλάς είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο. Συνεπώς μέρος της ισχύος αυτής της συμφωνίας μεταφέρεται και στην Κύπρο. Για να μη μείνει θεωρητικό αυτό το υπόδειγμα, πρέπει η Ελλάς σε συνεργασία με την Κύπρο, να προτείνουν στη Γαλλία μόνιμες αεροναυπηγικές βάσεις. Έχω υποδείξει τα σημεία με τη βοήθεια του συνεργάτη και υποψήφιου διδάκτορα, Θεόδωρου Νικολοβγένη.
Η πιο σημαντική περιοχή, η οποία καταλήξαμε, ότι μπορεί να υλοποιηθεί μία τέτοια μόνιμη αεροναυπηγική παρουσία, είναι η περιοχή της Λάρνακας. Το παλαίο αεροδρόμιο στην περιοχή, το λιμάνι, μία περιοχή μέσα στο λιμάνι που μπορεί να λειτουργήσει σαν logistics center και μία περιοχή ενός εγκαταλελειμένου στρατοπέδου, που μπορεί να καλύψει τις ανάλογες απαιτήσεις, από μία γαλλική task force, η οποία θα εδρεύει μονίμως στην Κύπρο.
Αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά απ’ οποισδήποτε κακόβουλες προθέσεις της Τουρκίας, οι οποίες εκδηλώνονται μέρα με την ημέρα ολοένα και περισσότερα.
Άρα τί πετυχαίνουμε; Με το τεχνολογικό κομμάτι που είναι οι Belharra και τα Rafale, μία προέκταση και μία προσφορά μονίμων αεροναυτικών βάσεων στην Κύπρο, στη Γαλλία. Επαναφυπνίζουμε το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας-Κύπρου. Βγάζουμε από τα συρτάρια το πρόγραμμα, το ζωντανεύουμε και το λειτουργούμε. Αυτό το δόγμα μπορεί να υποστηρίξει ένα δόγμα απελευθέρωσης για ολόκληρη την Κύπρο.
Τί εννοώ δόγμα απελευθέρωσης; Εννοώ, ότι με αυτόν τον τρόπο να πιεστεί η Τουρκία με όλα τα μέσα και πρωτίστως τα διπλωματικά ούτως ώστε να απομακρυνθούν τα στρατεύματα κατοχής που βρίσκονται στη νήσο παρανόμως και έχουμε συνηθίσει την παρουσία τους. Έχουμε μυθραδοτοποιηθεί και ξεχάσαμε, ότι το κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής.
Η συνθήκη της Λοζάνης δεν αναφέρεται σε αποστρατικοποίηση των νήσων. Η Τουρκία δεν έχει κανένα λόγο να ανακατεύεται στην υπόθεση. Αν λάβουμε υπόψιν τον αποβατικό στόλο στη Σμύρνη, έχουμε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.
Οι Τούρκοι δεν έχουν δικαίωμα να βγάζουν άχνα!
Υπάρχει υποχρέωση των Ελλήνων απέναντι στο έδαφός τους! Αυτό θα το κάνουν πρώτα οι Έλληνες. Και όποιος επιθυμεί, ας συνδράμει.
Γιατί η Ελλάδα πρέπει να προσφύγει για το δίκαιο της θάλασσας στο δικαστήριο του Αμβούργου και όχι στη Χάγη. Επειδή δικάζει αποκλειστικά θαλάσσια ζητήματα. Η Χάγη δικάζει τα πάντα.
Ανάγκη ίδρυσης συμβουλίου εθνικής ασφαλείας.
Ο Ιωάννης Μάζης στην εκπομπή «Αυτή είναι η λύση» με τον Βαγγέλη Φανίδη, στο Alrt tv στις 12 Οκτωβρίου 2021.
Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:
O Ιωάννης Μάζης είναι Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιον Αθηνών.
Είναι Ιππότης του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικος της Γαλλικής Δημοκρατίας και Εταίρος της Royal Society of Arts/London-UK και μέλος του Συλλόγου Mελών (Alumni) IVP του USA Dept of State.
Έχει δημοσιεύσει είκοσι μονογραφίες (μεταξύ αυτών «Γεωπολιτική Θεωρία και Πράξη», «Θεωρία Διεθνών Σχέσεων και Γεωπολιτική στο Νεοθετικιστικό πλαίσιο», «Γεωπολιτική των Υδάτων στη Μέση Ανατολή», «Γεωπολιτική και Γεωστρατηγικές της Συριακής Κρίσεως», «Αραβικές Εξεγέρσεις») και πλήθος μελετών και επιστημονικών άρθρων.
Είναι Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας» και του Εργαστηρίου Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων Μέσης Ανατολής-Τουρκίας του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Επίσης, είναι διευθυντής της επώνυμης Έδρας Γεωπολιτικής «ΗΡΟΔΟΤΟΣ» του ελληνικού ΓΕΕΘΑ.
Έχει διδάξει σε πολλά ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και υπήρξε εισηγητής, συνεργάτης και μέλος ευρωπαϊκών ινστιτούτων. Διδάσκει στις μεταπτυχιακές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Video
Μας το έκρυβαν από το 1963 όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις – Έγγραφα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Σε τρομερές αποκαλύψεις προέβη ο Γιώργος Ανθρακεύς, νομικός του ευρωπαϊκού δικαίου.
Το δίκαιο της θάλασσας για τις οικονομικές ζώνες του 1982 στο Μοντέγκο Μπέι είναι και ευρωπαϊκό δίκαιο, οπότε οι όποιες διαφορές με την Τουρκία, αν θα πάμε σε δικαστήριο, αυτό πρέπει να είναι το ευρωπαϊκό δικαστήριο του Λουξεμβούργου.
Σε τρομερές αποκαλύψεις προέβη ο Γιώργος Ανθρακεύς, νομικός του ευρωπαϊκού δικαίου.
Η συμφωνία σύνδεσης ΕΟΚ – Τουρκίας του 1963 είναι ευρωπαϊκό δίκαιο από τον Δεκέμβριο της δωδεκάτης Σεπτεμβρίου του 1977 (12.09.1977) όπου πήρε ΦΕΚ των ευρωπαϊκών κοινοτήτων και αναγνωρίζει επίσημα και η ίδια η Τουρκία την αρμοδιότητα του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Λουξεμβούργου. Σε αυτό, προβλέπεται ρητώς η όποια δικαστική επίλυση διαφοράς να λαμβάνεται στο Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.
Επίσης, η Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας του 1982 κατέστη ευρωπαϊκό δίκαιο από την 23 Ιουνίου 1998, όπου και πήρε ΦΕΚ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Στην πέμπτη σελίδα πριν το τέλος του κειμένου ορίζεται ρητώς ότι το ζήτημα των αλιευτικών πόρων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΕ.
Σε περίπτωση μη συμμετοχής της ΕΕ σε διαδικασία οριοθέτησης θαλάσσιας ζώνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας τότε η διαδικασία αυτή μπορεί να καταστεί ακυρώσιμη λόγω και των δικαιωμάτων αρμοδιότητας και της ΕΕ. Για την Τουρκία το κείμενο αποτελεί κοινοτικό κεκτημένο και βασική προϋπόθεση εισδοχής στην ΕΕ, η τήρηση της Σύμβασης για το δίκαιο της θάλασσας ως ευρωπαϊκό πλέον δίκαιο.
Προτείνονται δύο εφικτές νομικές εκδοχές μεταξύ Ελλάδος Και Κύπρου για οριοθέτηση ΑΟΖ όπου προβλέπονται ρητώς στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
1. Άρθρο 273 Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
“Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο είναι αρμόδιο επί οποιασδήποτε διαφοράς μεταξύ των κρατών μελών, συναφούς με το αντικείμενο των Συνθηκών, αν η διαφορά αυτή του υποβληθεί δυνάμει συνυποσχετικού”.
Παρατήρηση:
Συναφούς με το αντικείμενο των Συνθηκών σημαίνει να έχει καταστεί ενωσιακό δίκαιο με οποιανδήποτε τρόπο. Η Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας του 1982 έχει ισχύ ενωσιακού δικαίου από την 23 Ιουνίου 1998 και σαφώς η Ελλάδα και η Κύπρος το ζήτημα της οριοθέτησης ζώνης αλιείας μεταξύ τους μπορούν να το εντάξουν με συνυποσχετικό στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο.
2. Άρθρο 259 Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
“Κάθε κράτος μέλος δύναται να προσφύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, αν κρίνει ότι άλλο κράτος μέλος έχει παραβεί υποχρέωσή του εκ των Συνθηκών. Πριν ένα κράτος μέλος ασκήσει προσφυγή κατά άλλου κράτους μέλους, επικαλούμενο παράβαση υποχρεώσεως εκ των Συνθηκών, οφείλει να φέρει το ζήτημα στην Επιτροπή. Η Επιτροπή διατυπώνει αιτιολογημένη γνώμη επί του θέματος, αφού προηγουμένως παρέχει τη δυνατότητα στα ενδιαφερόμενα κράτη να προβούν κατ’ αντιδικία σε γραπτές ή προφορικές παρατηρήσεις. Αν η Επιτροπή δεν διατυπώνει γνώμη εντός τριών μηνών από της υποβολής της αιτήσεως, η προσφυγή δύναται να κατατεθεί στο Δικαστήριο και χωρίς τη γνώμη της Επιτροπής”.
Παρατήρηση:
Εάν η Ελλάδα αρνηθεί την υπογραφή συνυποσχετικού με την Κύπρο για παραπομπή της οριοθέτησης στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε η Κύπρος να προβεί κατά της Ελλάδας στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Video
Αποφασισμένος να συγκρουστεί με όλους ο Ερντογάν!
Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή Skal Wars – Powered by XAK την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024
Σάββας Καλεντερίδης: Αυτό πρέπει να το έχει υπόψιν της η Ελλάδα. Αποφασισμένος να παίξει δυνατά και να συγκρουστεί με ΗΠΑ, Ισραήλ, Εβραίους, Σιωνιστές ο Ερντογάν. Δεν είναι δυνατόν να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με αυτόν και να περιμένεις και να υποχωρήσει κιόλας. Αποφύγετε στοχοποιήσεις προσώπων – Δεν υπάρχει απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Υπάρχει το Αιγαίο με τα νησιά που είναι ελληνικά. Προσέξτε που μας πάνε. Μας κάνουν πλύση εγκεφάλου. Είναι μεγάλο πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία. Μας πετάνε προπαγάνδα και δεν σκεφτόμαστε.
Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή Skal Wars – Powered by XAK την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024
Τα θέματα της εκπομπής
1. Ισχυρές ενδείξεις για μεγάλο κοίτασμα νοτιοδυτικά της Κρήτης | 02:40
2. Το πρόγραμμα ήλιος και η δημογραφική τραγωδία | 14:37
3. Ο Ελληνισμός στην Αλβανία σε στενωμπό – Τραγική ήττα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας | 17:07
4. Η τριμερής στη Νέα Υόρκη | 25:37
5. Αποφασισμένος να κοντραριστεί με όλους ο Ερντογάν | 32:50
6. Πότε θα χτυπήσει το Ισραήλ το Ιράν; Το σχέδιο, οι στόχοι και το timing της Ισραηλινής επίθεσης | 38:35
7. ΗΠΑ: Κακός χαμός με τις πρόωρες εκλογές στη Τζόρτζια – Οι εκλογές θα εξελιχθούν σε θρίλερ | 52:19
8. Ρωσία κατά ΗΠΑ για όσα γίνονται στην Κορέα – Θέλουν να ξεσπάσει άλλη μια φωτιά | 59:03
Video
Η φωνή της Αρμενίας: Αυτή είναι η ωμή αλήθεια
Η φωνή της Αρμενίας – Παρουσιάζει η Λιάναν Μανουκιάν
Ελληνόφωνο δελτίο ειδήσεων με την υποστήριξη της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας
Ενημέρωση στις 15 Οκτωβρίου 2024
-
Γενικά θέματα2 μήνες πριν
Τί είναι αυτά τα μυστηριώδη φωτεινά στίγμα στον ουρανό της Κύπρου;
-
Διεθνή2 μήνες πριν
Ανατριχιαστικές εικόνες με τον νεκρό ηγέτη της Χαμάς (ΦΩΤΟ)
-
Αναλύσεις2 μήνες πριν
Η Αθήνα παραδίδει τη Θράκη
-
Αθλητικά1 μήνα πριν
Δεν πούλησε οπαδισμό! Δεν έπαιξε σε τουρκική ομάδα που θα τον απογείωνε οικονομικά – Αντώνης Φώτσης: Ο καλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής… ever
-
Video2 μήνες πριν
Ισραήλ: Αν χτυπήσει πυρηνικά, αρχίζει η καταστροφή
-
Ενδιαφέροντα6 ημέρες πριν
Αποκάλυψη του ηθοποιού Κωστή Σαββιδάκη! Κόπηκε ταινία στην Ελλάδα από φεστιβάλ επειδή προέβαλλε την Ορθοδοξία
-
Άμυνα2 μήνες πριν
Έτοιμος σε 3 χρόνια ο ελληνικός Σιδερένιος Θόλος! Πόσο θα κοστίσει;
-
Διεθνή3 εβδομάδες πριν
Οι Ουκρανοί ακολουθούν το… δόγμα Μπάιντεν! Χτύπησαν με ATACMS τη Ρωσία – Οδηγούμαστε σε πυρηνικό ολοκαύτωμα;