Ακολουθήστε μας

Video

Το Σαχέλ δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αποκτήσει ρόλο στην περιοχή

Τα ελληνοτουρκικά μετά τις συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ ανέλυσε ο Παντελής Σαββίδης.

Δημοσιεύτηκε στις

Παντελής Σαββίδης: Ο Στρατός δεν είναι χώρος δημοσίων υπαλλήλων! Το Σαχέλ δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αποκτήσει ρόλο στην περιοχή και να αναλάβει αφρικανική πολιτική.

Τα ελληνοτουρκικά μετά τις συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ ανέλυσε ο Παντελής Σαββίδης.

Υπάρχει απειλή για την Ελλάδα. Όσο δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, κυρίως εξοπλιστικά, θα βιώσουμε δυσάρεστες συνέπειες.

Απολύτως επιβεβλημένη η ενίσχυση της δυνατότητας αποτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θα σας δώσω μια μεγάλη εικόνα και μια μικρή.

Η μεγάλη εικόνα λέει, ότι σε διεθνές επίπεδο, επαναπροσδιορίζονται οι ρόλοι. Οι ΗΠΑ δεν είναι οι παλιές ΗΠΑ και έχουν εντοπίσει ότι ο κύριος αντίπαλός τους είναι η Κίνα. Άρα εστιάζουν όλες τις δυνάμεις του γύρω από εκεί, φεύγοντας από περιοχές παραδοσιακού ενδιαφέροντος και μία από αυτές ήταν και η δική μας. Φεύγοντας όμως μία μεγάλη δύναμη δεν μπορεί να αφήσει κενό. Αναζητούνται σε αυτήν την περιοχή αντιπρόσωποι. Αυτό το παιχνίδι, η Τουρκία το αντιλήφθηκε πολύ πιο νωρίς. Εξαιρετικό το βιβλίο του Νταβούτογλου και ας το σνομπάρουν στην Αθήνα. Άρχισε η Τουρκία να διεκδικεί στόχους.

Δεν υπάρχει περίπτωση σύγκλησης ή έντιμου συμβιβασμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Πάμε σε διαρκεί αντιπαράθεση με την Τουρκία, με ένα ρόλο, ο οποίος αποδίδεται στην Ελλάδα και αυτό είναι θετικό.

Πιστεύει κανείς, ότι η Ελλάδα έχει κάποιο βαθμό ανεξαρτησίας; Οι προστάτες της Δύσης ζητούν ανταλλάγματα…

Η Τουρκία προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Το θέμα του Σαχέλ:

Αν δεν παίξουμε ρόλο στην περιοχή θα χάσουμε! Αν η Αφρική και τα προβλήματά της δεν αντιμετωπιστεί αύριο θα είναι πολύ αργά. Είναι η στιγμή που η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει αφρικανική πολιτική. Το Σαχέλ δίνει τη δυνατότητα ως χώρα, να αποκτήσει έστω και βίαια αντιμετωπίζοντας τους κινδύνους.

Επίσης στρατός που δεν έχει εμπειρίου πεδίου (μάχης) δεν είναι στρατός. Αυτήν τη στιγμή, η ελληνική Αεροπορία αναχαιτίζει τουρκικά μαχητικά, άρα έχει μία εμπειρία, το Ναυτικό επίσης έχει τέτοια χαρακτηριστικά, ο Στρατός ξηράς όμως δεν έχει καμία τέτοια εμπειρία. Το Σαχέλ δίνει τη δυνατότητα στον στρατό ξηράς να εκπαιδεύσει ειδικές δυνάμεις, σε πραγματικό πεδίο πολέμου. Αν δεν το θέλουν, πρέπει να γίνει σαφές, ότι ο Στρατός δεν είναι ένας χώρος, για να μειωθεί η ανεργία. Ο Στρατός έχει σαφή χαρακτηριστικά, δεν είναι δημοσιοϋπαλληλικός χώρος. Αυτός που πάει κάποια στιγμή μπορεί να αντιμετωπίσει κίνδυνο και για την ίδια του τη ζωή. Με τον στρατό ξηράς είχε αναπτυχθεί σε διεθνείς αποστολές. Δεν είχε ατυχήματα. Είχε μόνο ένα στη Σομαλία μετά από μία σειρά επιτυχημένων δραστηριοτήτων της. Άρα έχει σχετική εμπειρία, ο στρατός ξέρει να προφυλάσσεται. Αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, ότι μπορεί να συμβεί το μοιραίο.

Τί θέλουμε; Έναν στρατο που όταν απειλεί η Τουρκία να κάθεται στην Αθήνα; Όταν έχει την ευκαιρία να εκπαιδευτεί σε πεδίο μάχης, να μήν πηγαίνει; Τί στρατός θα είναι αυτός; Δεν πρέπει να αναρωτηθούμε κάποια στιγμή;

Όσα περιλαμβάνει η ελληνοαμερικανική συμφωνία έχουν ειπωθεί. Ενδιαφέρον γεωπολιτικό με την Αλεξανδρούπολη. Εκεί οι αμερικανικές δυνάμεις είναι για να αντιμετωπίσουν προσβολές ρωσικές στην Ανατολική Ευρώπη, στις βόρειες ακτές του Ευξείνου Πόντου. Επέλεξαν έναν χώρο που θα έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν πιο άνετα. Περιμένω να διαβάσω ρωσική αντίδραση στη συμφωνία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει.

Δεν έχω καταλάβει από τη συμφωνία πως οι Αμερικανοί εγγυώνται την εδαφική κυριαρχία;

Η Ελλάδα δένεται πράγματι περισσότερο με τις ΗΠΑ. Θέλω να ελπίζω, ότι δεν θα τύχει πλέον συμπεριφορά τύπου Κυπριακού…

Ο δημοσιογράφος, παρουσιαστής των τηλεοπτικών “Ανιχνεύσεων” στην ΕΡΤ3, @Pantelis Savvidis σε εκδήλωση στη Στέγη Ποντίων Αμυνταίου στις 15 Οκτωβρίου 2021.

Συντονιστείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube:

Είναι ο άγνωστος Χ, αλλά φυσικό πρόσωπο που βοηθάει στην παραγωγή ειδήσεων στο Geopolitico.gr, αλλά και τη δημιουργία βίντεο στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως ανθρώπινο αλγόριθμο λόγω του όγκου των δεδομένων και πληροφοριών που αφομοιώνει καθημερινώς. Είναι καταδρομέας με ειδικότητα Χειριστή Ασυρμάτων Μέσων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Μας το έκρυβαν από το 1963 όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις – Έγγραφα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Σε τρομερές αποκαλύψεις προέβη ο Γιώργος Ανθρακεύς, νομικός του ευρωπαϊκού δικαίου.

Δημοσιεύτηκε

στις

Γεώργιος Ανθρακεύς

Το δίκαιο της θάλασσας για τις οικονομικές ζώνες του 1982 στο Μοντέγκο Μπέι είναι και ευρωπαϊκό δίκαιο, οπότε οι όποιες διαφορές με την Τουρκία, αν θα πάμε σε δικαστήριο, αυτό πρέπει να είναι το ευρωπαϊκό δικαστήριο του Λουξεμβούργου.

Σε τρομερές αποκαλύψεις προέβη ο Γιώργος Ανθρακεύς, νομικός του ευρωπαϊκού δικαίου.

Η συμφωνία σύνδεσης ΕΟΚ – Τουρκίας του 1963 είναι ευρωπαϊκό δίκαιο από τον Δεκέμβριο της δωδεκάτης Σεπτεμβρίου του 1977 (12.09.1977) όπου πήρε ΦΕΚ των ευρωπαϊκών κοινοτήτων και αναγνωρίζει επίσημα και η ίδια η Τουρκία την αρμοδιότητα του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Λουξεμβούργου. Σε αυτό, προβλέπεται ρητώς η όποια δικαστική επίλυση διαφοράς να λαμβάνεται στο Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Επίσης, η Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας του 1982 κατέστη ευρωπαϊκό δίκαιο από την 23 Ιουνίου 1998, όπου και πήρε ΦΕΚ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Στην πέμπτη σελίδα πριν το τέλος του κειμένου ορίζεται ρητώς ότι το ζήτημα των αλιευτικών πόρων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΕ.

Σε περίπτωση μη συμμετοχής της ΕΕ σε διαδικασία οριοθέτησης θαλάσσιας ζώνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας τότε η διαδικασία αυτή μπορεί να καταστεί ακυρώσιμη λόγω και των δικαιωμάτων αρμοδιότητας και της ΕΕ. Για την Τουρκία το κείμενο αποτελεί κοινοτικό κεκτημένο και βασική προϋπόθεση εισδοχής στην ΕΕ, η τήρηση της Σύμβασης για το δίκαιο της θάλασσας ως ευρωπαϊκό πλέον δίκαιο.

Προτείνονται δύο εφικτές νομικές εκδοχές μεταξύ Ελλάδος Και Κύπρου για οριοθέτηση ΑΟΖ όπου προβλέπονται ρητώς στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

1. Άρθρο 273 Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

“Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο είναι αρμόδιο επί οποιασδήποτε διαφοράς μεταξύ των κρατών μελών, συναφούς με το αντικείμενο των Συνθηκών, αν η διαφορά αυτή του υποβληθεί δυνάμει συνυποσχετικού”.

Παρατήρηση:

Συναφούς με το αντικείμενο των Συνθηκών σημαίνει να έχει καταστεί ενωσιακό δίκαιο με οποιανδήποτε τρόπο. Η Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας του 1982 έχει ισχύ ενωσιακού δικαίου από την 23 Ιουνίου 1998 και σαφώς η Ελλάδα και η Κύπρος το ζήτημα της οριοθέτησης ζώνης αλιείας μεταξύ τους μπορούν να το εντάξουν με συνυποσχετικό στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο.

2. Άρθρο 259 Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

“Κάθε κράτος μέλος δύναται να προσφύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, αν κρίνει ότι άλλο κράτος μέλος έχει παραβεί υποχρέωσή του εκ των Συνθηκών. Πριν ένα κράτος μέλος ασκήσει προσφυγή κατά άλλου κράτους μέλους, επικαλούμενο παράβαση υποχρεώσεως εκ των Συνθηκών, οφείλει να φέρει το ζήτημα στην Επιτροπή. Η Επιτροπή διατυπώνει αιτιολογημένη γνώμη επί του θέματος, αφού προηγουμένως παρέχει τη δυνατότητα στα ενδιαφερόμενα κράτη να προβούν κατ’ αντιδικία σε γραπτές ή προφορικές παρατηρήσεις. Αν η Επιτροπή δεν διατυπώνει γνώμη εντός τριών μηνών από της υποβολής της αιτήσεως, η προσφυγή δύναται να κατατεθεί στο Δικαστήριο και χωρίς τη γνώμη της Επιτροπής”.

Παρατήρηση:

Εάν η Ελλάδα αρνηθεί την υπογραφή συνυποσχετικού με την Κύπρο για παραπομπή της οριοθέτησης στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε η Κύπρος να προβεί κατά της Ελλάδας στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Δείτε Ευρωπαϊκή Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας εδώ.
  • Δείτε την σύμβαση σύνδεσης μεταξύ της ΕΟΚ και της Τουρκίας (υπογράφηκε στην Άγκυρα, στις 12 Σεπτεμβρίου του 1963 εδώ.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Αποφασισμένος να συγκρουστεί με όλους ο Ερντογάν!

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή Skal Wars – Powered by XAK την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Δημοσιεύτηκε

στις

Σάββας Καλεντερίδης: Αυτό πρέπει να το έχει υπόψιν της η Ελλάδα. Αποφασισμένος να παίξει δυνατά και να συγκρουστεί με ΗΠΑ, Ισραήλ, Εβραίους, Σιωνιστές ο Ερντογάν. Δεν είναι δυνατόν να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με αυτόν και να περιμένεις και να υποχωρήσει κιόλας. Αποφύγετε στοχοποιήσεις προσώπων – Δεν υπάρχει απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Υπάρχει το Αιγαίο με τα νησιά που είναι ελληνικά. Προσέξτε που μας πάνε. Μας κάνουν πλύση εγκεφάλου. Είναι μεγάλο πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία. Μας πετάνε προπαγάνδα και δεν σκεφτόμαστε.

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή Skal Wars – Powered by XAK την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Τα θέματα της εκπομπής

1. Ισχυρές ενδείξεις για μεγάλο κοίτασμα νοτιοδυτικά της Κρήτης | 02:40
2. Το πρόγραμμα ήλιος και η δημογραφική τραγωδία | 14:37
3. Ο Ελληνισμός στην Αλβανία σε στενωμπό – Τραγική ήττα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας | 17:07
4. Η τριμερής στη Νέα Υόρκη | 25:37
5. Αποφασισμένος να κοντραριστεί με όλους ο Ερντογάν | 32:50
6. Πότε θα χτυπήσει το Ισραήλ το Ιράν; Το σχέδιο, οι στόχοι και το timing της Ισραηλινής επίθεσης | 38:35
7. ΗΠΑ: Κακός χαμός με τις πρόωρες εκλογές στη Τζόρτζια – Οι εκλογές θα εξελιχθούν σε θρίλερ | 52:19
8. Ρωσία κατά ΗΠΑ για όσα γίνονται στην Κορέα – Θέλουν να ξεσπάσει άλλη μια φωτιά | 59:03

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Η φωνή της Αρμενίας: Αυτή είναι η ωμή αλήθεια

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η φωνή της Αρμενίας – Παρουσιάζει η Λιάναν Μανουκιάν
Ελληνόφωνο δελτίο ειδήσεων με την υποστήριξη της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας
Ενημέρωση στις 15 Οκτωβρίου 2024

Συνέχεια ανάγνωσης

Δημοφιλή