Διεθνή
Στρατηγική κλιμάκωσης από την Τουρκία: Εκνευρισμός για τα F-35 και η «συνταγή» των Navtex
Μετά το «για μένα δεν υπάρχει πλέον Μητσοτάκης», η Navtex
Τη διπλωματία των προκλήσεων σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις επιλέγει εκ νέου η Άγκυρα, τη στιγμή που η Αθήνα προχωρά στην απόκτηση των F-35, σε συνέχεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Μία ημέρα μετά την πρωτοφανή όξυνση της ρητορικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Τουρκία στέλνει ερευνητικό αεροσκάφος στο βόρειο Αιγαίο, εκδίδοντας μία ακόμα παράνομη Navtex.
Το γεγονός ότι τέθηκε στην Ουάσινγκτον το ζήτημα αναβάθμισης των τουρκικών F-16 ως πρόβλημα για τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, με την ελληνική αποστολή να παρουσιάζει παράλληλα αδιάσειστα τεκμήρια της τουρκικής παραβατικότητας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, έχει δημιουργήσει διάχυτο εκνευρισμό στη γειτονική χώρα.
Παράλληλα, η Τουρκία έχει να διαχειριστεί τη διαφαινόμενη ελληνική αγορά των F-35, τα μοναδικά «λειτουργικά» της 5ης γενιάς που τα καθιστούν υπέρτερο όπλο έναντι των υπόλοιπων μαχητικών, για τα οποία η Ουάσινγκτον έχει αποκλείσει την Άγκυρα λόγω αγοράς των ρωσικών S-400.
«Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της όξυνσης» διαμήνυσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκος Δένδιας, για τις δηλώσεις Ερντογάν, κρατώντας χαμηλούς τους τόνους της Αθήνας.
Θέση για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου πήρε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της αναπληρώτριας εκπροσώπου της Κομισιόν, Ντάνα Σπίναν, η οποία κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο σε βήματα αποκλιμάκωσης.
«O Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο αρχηγός μιας κυβέρνησης κράτους-μέλους ΕΕ, τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος. Όπως έχει επισημάνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε πολλές περιπτώσεις, η ΕΕ αναμένει από την Τουρκία να δεσμευτεί με εποικοδομητικό τρόπο με την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της και να κάνει βήματα αποκλιμάκωσης. Ο σεβασμός μεταξύ γειτονικών χωρών και η προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας, αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία εντός της ΕΕ».
Ίσες αποστάσεις από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κρατώντας πιο ουδέτερη στάση, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε εμμέσως την Άγκυρα να αποφεύγει τη ρητορική που αυξάνει περαιτέρω την ένταση.
«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ περιλαμβανομένων Ελλάδας και Τουρκίας να εργάζονται από κοινού για την διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, να επιλύουν τις διάφορες τους με διπλωματικό τρόπο και να αποφεύγουν την ρητορική που αυξάνει περαιτέρω την ένταση», απάντησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.
Αναφερόμενος μάλιστα στο πρόσφατο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον είπε πως «η Ελλάδα είναι ένας αναντικατάστατος εταίρος και ένας βασικός νατοϊκός σύμμαχος, και η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος».
Για τις τουρκικές προκλήσεις ρωτήθηκε και ο Αμερικανός πρέσβης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη, με τον Νίκο Δένδια, στον απόηχο της ελληνο-αμερικανικής αμυντικής συμφωνίας. «Οι όποιες διάφορες μεταξύ των ΝΑΤΟϊκων συμμάχων πρέπει να λύνονται με διπλωματικούς τρόπους» σχολίασε ο Τζορτζ Τσούνης.
Μετά το «για μένα δεν υπάρχει πλέον Μητσοτάκης», η Navtex
Κορωνίδα της διπλωματικής έντασης που τροφοδοτεί η Τουρκία ήταν η δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι για τον ίδιο «δεν υπάρχει πλέον Μητσοτάκης».
«Ο Μητσοτάκης συστήνει στις ΗΠΑ να μην δώσουν F-16 στην Τουρκία. Για μένα πλέον δεν υπάρχει Μητσοτάκης. Εμείς πορευόμαστε με πολιτικούς έντιμους, με προσωπικότητα. Τη συνέχεια ας την σκεφτεί ο Μητσοτάκης. Ας συνομιλεί με όποιους θέλει, ας δώσει βάσεις σε όποιους θέλει. Εμείς είμαστε αυτάρκεις», δήλωσε τη Δυτέρα ο Ερντογάν, μετά την πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του.
«Στο θέμα των F-16 προφανώς η Αμερική δεν περιμένει τις λέξεις που θα βγουν από το στόμα του Μητσοτάκη για να αποφασίσει» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, που βρίσκεται σε παρατεταμένες διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών.
Σε συνέχεια της κλιμάκωσης που επιχειρείται, ο υδρογραφικός σταθμός της Τουρκίας εξέδωσε παράνομη Navtex με την οποία στέλνει το ερευνητικό σκάφος Γιουνούζ μεταξύ Άη Στράτη, Λήμνου, Μυτιλήνης και Χίου.
Σύμφωνα με την τουρκική ναυτική οδηγία, το σκάφος θα σταλεί την Τετάρτη και την Πέμπτη σε τέσσερα σημεία, σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Αη Στράτη, τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη και τη Χίο.
Η τουρκική Navtex έχει ως εξής:
TURNHOS N/W : 0520/22 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 24-05-2022 15:17)
TURNHOS N/W : 0520/22
AEGEAN SEA
1. SCIENTIFIC RESEARCH, BY R/V YUNUS S ON 25 AND 26 MAY 22 AT THE FOLLOWING POINTS.
38 52.41 N – 025 47.79 E
39 17.81 N – 025 22.79 E
38 51.56 N – 025 24.46 E
39 13.46 N – 025 17.68 E
WIDE BERTH REQUESTED.
2. CANCEL THIS MESSAGE 262059Z MAY 22.
Αμερικανικό κλιμάκιο στην Αθήνα για τα F-35
Εν τω μεταξύ, συνάντηση με στελέχη του προγράμματος (JSF PO – Joint Strike Fighter Program Office) για το μαχητικό αεροσκάφος F-35, είχε την Τρίτη, 24 Μαΐου, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Όπως ανακοινώθηκε, στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι σε συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, θα ξεκινήσει, άμεσα, η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35, τα οποία θα καλύψουν προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τεχνικό επιτελείο αποτελούμενο από στελέχη του αμερικανικού Πενταγώνου και της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin επισκέπτεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να έχει επαφές σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα του μαχητικού αεροσκάφους F-35.
Η Αθήνα προσανατολίζεται στην αγορά 24 stealth μαχητικών F-35, όπως προκύπτει από τις πρόσφατες επαφές που είχε η ελληνική αποστολή υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Ουάσινγκτον.
«Συναγερμός» σε Έβρο
Αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στον Έβρο, με τις ελληνικές αρχές να παραμένουν σε επαγρύπνηση και σε απόλυτη ετοιμότητα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο κατά 25%. Μόνο τον μήνα Μάιο -μέχρι και σήμερα- έχουν συλληφθεί 50 διακινητές και έχουν περάσει στη χώρα πάνω από 150 μετανάστες.
«Έχουμε μια έξαρση των μεταναστευτικών ροών αυτή την περίοδο και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, με πάρα πολύ μεγάλο κόπο προσπαθούμε να κρατήσουμε όλες αυτές τις ροές, παρά τις αντίξοες συνθήκες εργασίας μας που είναι εκεί στο ποτάμι» δήλωσε π πρόεδρος Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Βαλάντης Γιαλαμάς.
Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκτιμούν ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα και θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα, ίσως με μεγαλύτερη ένταση.
Πηγή: cnn.gr
Διεθνή
Διαξιφισμοί Μακρόν-Νετανιάχου!
Ο Νετανιάχου απαντά στον Μακρόν ότι το Ισραήλ ιδρύθηκε χάρη στον “πόλεμο της ανεξαρτησίας” και όχι με ψήφισμα του ΟΗΕ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα του Γάλλου προέδρου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό με αφορμή το γεγονός, ότι το Τελ Αβίβ κήρυξη τον ΓΓ του ΟΗΕ ανεπιθύμητο πρόσωπο στη χώρα
Ο Νετανιάχου απαντά στον Μακρόν ότι το Ισραήλ ιδρύθηκε χάρη στον “πόλεμο της ανεξαρτησίας” και όχι με ψήφισμα του ΟΗΕ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θα πρέπει «να παρακάμπτει τις αποφάσεις του ΟΗΕ», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με πρόσωπα που συμμετείχαν στο υπουργικό συμβούλιο, υπενθυμίζοντας ότι με απόφαση του ΟΗΕ «δημιουργήθηκε» το κράτος του Ισραήλ.
«Ο κ. Νετανιάχου δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι η χώρα του δημιουργήθηκε με απόφαση του ΟΗΕ» είπε ο Μακρόν, αναφερόμενος στην ψηφοφορία που έγινε τον Νοέμβριο του 1947 στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών επί του σχεδίου διαμοιρασμού της Παλαιστίνης σε ένα εβραϊκό και ένα αραβικό κράτος. «Κατά συνέπεια, δεν είναι τώρα η ώρα να παρακάμπτει τις αποφάσεις του ΟΗΕ», συνέχισε, σχολιάζοντας τη χερσαία επέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων στον νότιο Λίβανο, όπου σταθμεύει η ειρηνευτική δύναμη UNIFIL.
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε ότι η δημιουργία του Ισραήλ ήταν το αποτέλεσμα του «πολέμου της ανεξαρτησίας» του 1948 και όχι μιας απόφασης του ΟΗΕ.
«Μια υπενθύμιση στον πρόεδρο της Γαλλίας: δεν ήταν το ψήφισμα του ΟΗΕ που ίδρυσε το κράτος του Ισραήλ αλλά μάλλον η νίκη που πέτυχε στον πόλεμο της ανεξαρτησίας, με το αίμα των ηρωικών μαχητών, πολλοί εκ των οποίων ήταν επιζώντες του Ολοκαυτώματος – κυρίως του καθεστώτος του Βισί στη Γαλλία» ανέφερε το γραφείο του Νετανιάχου στην ανακοίνωσή του.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες ο Νετανιάχου είπε επίσης ότι αντιτίθεται σε μια «μονομερή κατάπαυση του πυρός» στον Λίβανο γιατί «δεν θα άλλαζε την κατάσταση ασφαλείας».
Σημειώνεται πως το ψήφισμα 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι μόνο ο στρατός του Λιβάνου και οι κυανόκρανοι αυτής της ειρηνευτικής αποστολής επιτρέπεται να αναπτύσσουν δυνάμεις στον νότιο Λίβανο και θεσπίζει την παύση των εχθροπραξιών εκατέρωθεν των συνόρων.
Διεθνή
Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο στην Τουρκία για τέλη στις πιστωτικές και τα…ρολόγια υπέρ της αμυντικής βιομηχανίας
Η αντίδραση των πολιτών έφερε την ανατροπή στο νομοσχέδιο για την επιβολή επιπλέον τελών σε μεταβιβάσεις ακινήτων, οχημάτων, συμβολαιογραφικές πράξεις και πιστωτικές κάρτες, τα οποία θα παρακρατούνται για να αποδοθούν στο «Ταμείο Υποστήριξης Αμυντικής Βιομηχανίας» της Τουρκίας.
Αποσύρθηκε το σχέδιο νόμου που προωθούσε η τουρκική κυβέρνηση για την επιβολή επιπλέον τελών σε πιστωτικές κάρτες, μεταβιβάσεις ακινήτων, οχημάτων, συμβολαιογραφικές πράξεις και ρολόγια χειρός προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η εγχώρια αμυντική βιομηχανία.
Η αντίδραση των πολιτών έφερε την ανατροπή στο νομοσχέδιο για την επιβολή επιπλέον τελών σε μεταβιβάσεις ακινήτων, οχημάτων, συμβολαιογραφικές πράξεις και πιστωτικές κάρτες, τα οποία θα παρακρατούνται για να αποδοθούν στο «Ταμείο Υποστήριξης Αμυντικής Βιομηχανίας» της Τουρκίας.
Ανταπόκριση – Τουρκία: Γιάννης Μανδαλίδης, ΕΡΤ
Η απόφαση είχε ανακοινωθεί την περασμένη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και σήμερα άρχισε η συζήτησή του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή Προϋπολογισμού και Σχεδιασμού της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Ωστόσο, έπειτα από τη συζήτηση ο πρόεδρος της επιτροπής, βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Αμπντουλάχ Γκιουλέρ, τερμάτισε τις εργασίες της και ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την απόσυρσή του νομοσχεδίου επειδή «ετέθησαν αντιρρήσεις για πιο ενδελεχή μελέτη κάποιων σημείων του και υπήρξαν κάποιες αντιρρήσεις από τους πολίτες».
Ο Γκιουλέρ ανέφερε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2025 θα κατατεθεί στην Εθνοσυνέλευση αυτή την εβδομάδα τονίζοντας ότι θα γίνει επανεκτίμηση τόσο στα θέματα για τα οποία υποβλήθηκαν ενστάσεις όσο και στα ποσά σε άλλα κονδύλια του προϋπολογισμού.
«Μπορούμε να πούμε ότι αναβλήθηκε. Θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα και τα άλλα κονδύλια που θα χρειαστούν και θα επανεκτιμήσουμε τα θέματα που πρέπει να αλλάξουν ή να αποσυρθούν, αν υπάρχουν, στην περίοδο μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού» δήλωσε ο Αμπντουλάχ Γκιουλέρ.
Ο ίδιος τόνισε πάντως ότι η Τουρκία προσέχει την αμυντική βιομηχανία της ως «κόρη οφθαλμού» και απαιτούνται σοβαροί πρόσθετοι πόροι, ιδίως για το πρόσφατα αναπτυγμένο σύστημα αεράμυνας, τον λεγόμενο «χαλύβδινο θόλο», και για άλλα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.
Το αποσυρθέν σχέδιο νόμου προέβλεπε την επιβολή επιπλέον τελών σε μεταβιβάσεις ακινήτων, οχημάτων, συμβολαιογραφικές πράξεις και πιστωτικές κάρτες, τα οποία θα παρακρατούνται για να αποδοθούν στο «Ταμείο Υποστήριξης Αμυντικής Βιομηχανίας» της Τουρκίας.
Ενδεικτικά τα ποσά που θα προτείνονταν ως τέλη υπέρ του Ταμείου ήταν:
- Στις πιστωτικές κάρτες με όριο άνω των 100.000 λιρών Τουρκίας (περίπου 2.700 ευρώ) ετήσιο τέλος 750 λιρών Τουρκίας (20 ευρώ)
- Στις μεταβιβάσεις ακινήτων 750 λίρες Τουρκίας (20 ευρώ) ξεχωριστά από τον αγοραστή και των πωλητή
- Στις υπόλοιπες υπηρεσίες στα Κτηματολογικά Γραφεία 375 λίρες Τουρκίας (10 ευρώ)
- Στις συμβολαιογραφικές πράξεις για καταχώρηση καινούργιων οχημάτων 3.000 λίρες Τουρκίας (80 ευρώ)
- Στις συμβολαιογραφικές πράξεις για καταχώρηση μεταχειρισμένων οχημάτων 1.500 λίρες Τουρκίας (40 ευρώ)
- Στις λοιπές συμβολαιογραφικές πράξεις 75 λίρες Τουρκίας (2 ευρώ) για κάθε μία
- Στην αγορά ρολογιών χειρός αξίας άνω των 5.000 λιρών Τουρκίας (133 ευρώ) τέλη 20% της αξίας τους
- To 20% από τα τέλη κυκλοφορίας στις μοτοσικλέτες κάτω των 100 cc και τα ηλεκτροκίνητα δίκυκλα ισχύος κάτω των 6 kW
Το επιπλέον κονδύλι που αναζητά η τουρκική κυβέρνηση για να στηρίξει το «Ταμείο Υποστήριξης Αμυντικής Βιομηχανίας» εκτιμάται στα 70 δισ. λίρες Τουρκίας, δηλαδή 2 δισ. ευρώ.
Το εν λόγω Ταμείο δημιουργήθηκε το 1985 από την τότε κυβέρνηση του Τουργκούτ Οζάλ και αποστολή του είναι να χρηματοδοτεί αμυντικά προγράμματα της χώρας. Αποτελεί τον σημαντικότερο πόρο της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής κυβέρνησης, στα καθήκοντα της οποίας περιλαμβάνεται «ο σχεδιασμός της παραγωγής σε ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς των απαιτούμενων σύγχρονων όπλων, εργαλείων και εξοπλισμού». Το ταμείο είναι ειδικού καθεστώτος, είναι ανεξάρτητο και τα χρήματα που διαχειρίζεται δεν αποτελούν μέρος του κρατικού Προϋπολογισμού, αντιθέτως μπορούν να μεταβιβάζονται σε αυτό πόροι του Προϋπολογισμού.
Διεθνή
Oμοβροντία ρουκετών από Χεζμπολάχ εναντίον της ισραηλινής πόλης Σαφέντ
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η Χεζμπολάχ είπε ότι στοχοθέτησε ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες στα παραμεθόρια χωριά στον νότιο Λίβανο, προσθέτοντας ότι εκτόξευσε ρουκέτες στο έδαφος της γειτονικής χώρας.
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε «ομοβροντία ρουκετών» εναντίον της πόλης Σαφέντ και μιας στρατιωτικής βάσης, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, στο βόρειο Ισραήλ, που είναι σε ανοικτό πόλεμο στον Λίβανο με τη φιλοϊρανική οργάνωση.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η Χεζμπολάχ είπε ότι στοχοθέτησε ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες στα παραμεθόρια χωριά στον νότιο Λίβανο, προσθέτοντας ότι εκτόξευσε ρουκέτες στο έδαφος της γειτονικής χώρας.
Εδώ και έναν χρόνο, το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν διασυνοριακά πυρά. Μετά την κλιμάκωση της 23ης Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον 1.315 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει επίσημων στοιχείων.
Ισραήλ: Ο στρατός αιχμαλώτισε τρεις μαχητές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε απόψε ότι αιχμαλώτισε τρεις μαχητές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, κάτι που συμβαίνει για δεύτερη φορά μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων με τη σιιτική οργάνωση, στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τον στρατό, εντοπίστηκε μια υπόγεια σήραγγα σε ένα κτίριο που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ. Οι δυνάμεις του περικύκλωσαν το κτίριο, όπου «κρύβονταν τρεις τρομοκράτες της Δύναμης Ραντουάν», των ειδικών δυνάμεων της Χεζμπολάχ, έχοντας μαζί τους πολλά όπλα.
Οι τρεις κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ για ανάκριση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
-
Διεθνή1 εβδομάδα πριν
Έτοιμος σε 3 χρόνια ο ελληνικός Σιδερένιος Θόλος! Πόσο θα κοστίσει;
-
Video5 ημέρες πριν
Ανατριχιαστική ομιλία Μπακασέτα πριν βγει η Εθνική στο Γουέμπλεϊ: “Να θυσιαστούμε για να τιμήσουμε τον Μπάλντοκ”
-
Διεθνή1 εβδομάδα πριν
Έτοιμη η «πρώτη» Belharra
-
Αναλύσεις7 ημέρες πριν
Πιέσεις στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση να ανοικτούν τα πρακτικά της Δίκης των Ελλήνων που εκτελέστηκαν στην Αμάσεια το 1921
-
Video1 εβδομάδα πριν
Ισραήλ: Αν χτυπήσει πυρηνικά, αρχίζει η καταστροφή
-
Video3 ημέρες πριν
Δεν θα μας… κουνιούνταν οι Τούρκοι σήμερα!
-
Γενικά θέματα1 εβδομάδα πριν
Κόκκινος συναγερμός στο κεντρικό Ισραήλ! Εκτοξεύτηκε βαλλιστικός πύραυλος από την Υεμένη – Αναχαιτίστηκε με επιτυχία λέει ο IDF
-
Video1 εβδομάδα πριν
Ασταμάτητο το Ισραήλ! Βομβάρδισε Ρωσική βάση στην Συρία