Ακολουθήστε μας

Ιστορία - Πολιτισμός

Χρήστος Πουγκιάλης: Έλλειψη κουλτούρας ασφάλειας και κρυφοί υπεύθυνοι για την τραγωδία των Τεμπών-Χ.Πουγκιάλης

Δημοσιεύτηκε στις

Γράφει ο Χρήστος Πουγκιάλης*

Παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών, υπάρχει και μια αποκάλυψη για την οποία ουδείς κατηγορείται. Οι κλοπές καλωδίων και άλλου τροχαίου υλικού, που συμβαίνουν συνεχώς στις γραμμές του ΟΣΕ, αναφέρονται συνεχώς με έναν τρόπο ωσάν να αποτελούν περίπου… ένα «φυσικό φαινόμενο». Έτσι αποκαλύπτεται ενώπιών μας η έλλειψη κουλτούρας ασφάλειας σε όλο της το μεγαλείο!

Οι κλοπές αυτές καλωδίων αποτελούν έναν από τους λόγους για τους οποίους δεν δουλεύει η τηλεματική στον ΟΣΕ, η οποία αν ήταν εν ενεργεία, δεν θα είχε συμβεί η μοιραία σύγκρουση των τρένων. Δεν γνωρίζουμε αν είναι ακριβές αυτό που ειπώθηκε, δηλαδή ότι έχουν κλαπεί καλώδια μήκους τριακοσίων χιλιομέτρων, αλλά είναι ενδεικτικό της ανομίας και της έλλειψης ελέγχου που υπάρχει στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Παρά το συνεχώς συζητούμενο γεγονός της  κλοπής των καλωδίων του ΟΣΕ, κανείς δεν κατηγορείται διότι, εδώ και χρόνια, δεν συλλαμβάνει τους κλέφτες, τους κλεπταποδόχους και τα χυτήρια που κάνουν τη βρώμικη δουλεία. Οι συλλήψεις τέτοιων συμμοριών που έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ είναι μόνον το 2017 επί υπουργίας Νικολάου Τόσκα και το 2013 επί υπουργίας Νίκου Δένδια όταν είχαν συλληφθεί τέτοιες συμμορίες, οι οποίες ασκούσαν αυτή τη σοβαρότατη παρανομία. Με το δυστύχημα στα Τέμπη, αποδείχθηκε περίτρανα πόσο σοβαρότατη είναι αυτού του είδους η κλοπή, διότι μας έχει στοιχίσει τις ζωές δεκάδων ανθρώπων. Έκτοτε… ουδεμία άλλη σύλληψη.

Οι ευθύνες Θεοδωρικάκου και προηγούμενων Υπουργών.

Επομένως θα πρέπει να απολογηθεί ενώπιον του λαού και να πει τι ενέργειες έχει κάνει προς την κατεύθυνση σύλληψης των κυκλωμάτων αυτών ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Μας κάνει εντύπωση πως είναι δυνατόν να μένει στο απυρόβλητο για μια τόσο μεγάλη αμέλειά του. Αλλά για να μην τον αδικούμε και δεδομένου ότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό, θα έπρεπε μαζί του να απολογηθούν και οι προηγούμενοι Υπουργοί, κατά σειρά Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Όλγα Γεροβασίλη, Γιάννης Πανούσης, Βασίλης Κικίλιας κλπ.

Θα πρέπει λοιπόν όλοι αυτοί οι υπουργοί να μας πουν τι πιέσεις άσκησαν στις κατά τόπους αστυνομικές αρχές για να εντοπίζουν τις συμμορίες των κλεπτών και να τις συλλαμβάνουν; Για να εντοπίζουν τους κλεπταποδόχους και τα χυτήρια που ενέχονται; Τι έκαναν για τη φρούρηση του σιδηροδρομικού δικτύου με ειδικές ενέδρες και παγίδες; Πως αντιμετώπισαν τους κατά τόπους αστυνομικούς προϊσταμένους όταν μάθαιναν ότι στην περιοχή δικαιοδοσίας τους εκλάπησαν μερικά… χιλιόμετρα καλωδίων; Πόσους αστυνομικούς υπευθύνους έκριναν στάσιμους από τον λόγο αυτόν; Ή μήπως τους προήγαγαν κιόλας;

Οι ευθύνες Κώστα Καραμανλή

Το ζήτημα της έλλειψης ή του πολύ ευτελούς επιπέδου κουλτούρας ασφάλειας δεν αφορά μόνον στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Ο παραιτηθείς Υπουργός Κώστας Καραμανλής, όφειλε να γνωρίζει ότι τα τρένα αυτά δεν κουβαλούν μόνον ανθρώπους της καθημερινότητας, παιδιά, φοιτητές κλπ. Πιθανώς αύριο να χρειαστεί να  κουβαλούν πολεμικό υλικό και φαντάρους για τον πόλεμο. Τότε οπλίτες θα μεταφέρουν και οι συρμοί του μετρό και του προαστιακού σιδηροδρόμου. Αλίμονο λοιπόν αν αυτά τα μέσα δεν είναι 100% ασφαλή, όπως ψευδώς ισχυριζόταν στη Βουλή, κουνώντας μάλιστα το δάκτυλο, λίγες μέρες προ του ατυχήματος.

Την αναγκαιότητα αυτής της απόλυτης ασφάλειας όφειλε να την έχει μεταδώσει με ιδιαίτερη αυστηρότητα στον ΟΣΕ, αλλά  και στην ιταλική εταιρία που έχει αναλάβει τη διακίνηση των ελληνικών τρένων. Αντιθέτως μαθαίνουμε ότι ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ περίπου δεν μιλιούνται. Αλλά για αυτό ήταν υπουργός ο Κώστας Καραμανλής: Για να τους βάλει στη θέση τους και να τους εμφυσήσει πρωτίστως την κουλτούρα ασφάλειας, χάριν της οποίας οφείλουν να συνεργάζονται αρμονικώς, έστω και με το ζόρι.

Σήμα κινδύνου για το ΥΠΕΘΑ

Υπάρχει όμως και άλλο ένα Υπουργείο που οφείλει να ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των τρένων, αλλά πολύ αμφιβάλουμε ότι έχει κουνήσει το δακτυλάκι του. Είναι το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης το οποίο, σε περίπτωση πολέμου θα διακινήσει μέσω τρένων και πολεμικό υλικό και κυρίως οπλίτες. Όμως έγινε γνωστό, πέραν των άλλων, ότι δεν γίνεται πλέον οπτικός έλεγχος των σιδηροδρομικών γραμμών μετά από έντονες βροχές κλπ, λόγω ελλείψεων προσωπικού. Άρα δεν μπορεί να εντοπισθεί και τυχόν δολιοφθορά στις γραμμές ή και στα τρένα, εκ μέρους πρακτόρων της Τουρκίας, πράγμα αναμενόμενο σε μια κρίση.

Επομένως το ΥΠΕΘΑ έχει απόλυτη ανάγκη και υποχρέωση να πιέζει το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, προκειμένου το τελευταίο να τηρεί διαρκώς τα υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας, στη φύλαξη των συρμών και των γραμμών, πέραν της άψογης λειτουργίας των ηλεκτρονικών δικλείδων ασφαλείας. Ας φανταστεί κανείς τι θα συμβεί αν (κούφια η ώρα) προκύψει μια αντίστοιχη τραγωδία με οπλίτες που πηγαίνουν στον πόλεμο. Διότι δεν είναι μόνον το κρίμα της απώλειας της ζωής των νέων ανθρώπων, αλλά και η κατάπτωση του ηθικού που θα επιφέρει κάτι τέτοιο στο αγωνιζόμενο στράτευμα.

Οι χαλαρές θέσεις Γεραπετρίτη και η βαθύτερη ευθύνη Μητσοτάκη

Δυστυχώς η μέχρι στιγμής αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν δείχνει πρόθεση για άμεσες διορθώσεις. Αντί να αντικαταστήσει τον Κώστα Καραμανλή με έναν τεχνικό υπουργό, τον αντικατέστησε με έναν νομικό, τον Γιώργο Γεραπετρίτη, των 6 μιλίων ως κόκκινη γραμμή. Δηλαδή έναν άνθρωπο με πολύ χαλαρές θέσεις για τα θαλάσσια δικαιώματα της Ελλάδας, πράγμα που δείχνει και πολύ χαμηλό επίπεδο κουλτούρας ασφάλειας.

Είναι ο Γιώργος Γεραπετρίτης που αφού διαλεγόταν παλαιότερα με τον Μένιο Φουρθιώτη, ο πρωθυπουργός εσχάτως του ανέθεσε να διαπραγματεύεται κρυφά με το Τούρκο Πρέσβυ σε «ουδέτερα σπίτια», προφανώς πάλι χαλαρά, παραγκωνίζοντας το Υπουργείο Εξωτερικών. Κατά την εφημερίδα «Εστία», προαλειφόταν για Υπουργός Εξωτερικών, μετά τις εκλογές. Πώς να τον εμπιστευθούμε ότι ως αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών δεν θα έχει παρόμοια χαλαρές θέσεις και για την εις βάθος διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος;

Αυτές όμως οι χαλαρές θέσεις αφορούν προφανώς και στον ίδιο τον πρωθυπουργό που κάνει και τις ανάλογες επιλογές προσώπων (όπως του Γ. Γεραπετρίτη) και δίνει τις αντίστοιχες εντολές. Με τέτοια όμως χαλαρότητα δεν πρόκειται να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, ούτε του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, ούτε του ΟΣΕ, ούτε της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά ούτε και ολόκληρης της χώρας. Θα πρέπει όμως να γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι την ευθύνη που του έχει δώσει ο λαός όφειλε να την νοιώθει συμβολικά σαν ηλεκτρική καρέκλα και όχι σαν σαιζ λονγκ για χαλάρωση, πίνοντας φραπέ και φορώντας ακουστικά…

*Ο Χρήστος Πουγκιάλης είναι Υποπτέραρχος ε.α. – Μετεωρολόγος.

Είναι σύμβουλος στο κανάλι «Neocleous» του YouTube και παρουσιαστής των εκπομπών «Παραθέσεις» και «ΒιβλιοΠαραθέσεις» στο κανάλι αυτό.

Παραλλήλως είναι συντάκτης άρθρων για εθνικά και κοινωνικά θέματα καθώς και για τον χορό.

Απόφοιτος της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας και της Σχολής Εθνικής Αμύνης. Ειδικός στα συστήματα αυτόματης συλλογής μετεωρολογικών δεδομένων μέσω ηλεκτρονικών αισθητήρων.

Έχει διατελέσει Διευθυντής στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, Προϊστάμενος προγραμμάτων εκπαίδευσης στη Σχολή Εθνικής Αμύνης, Τμηματάρχης Μετεωρολογικών Σταθμών, Διοικητής Σμήνους Μετεωρολογίας της 112 Πτέρυγας Μάχης, Υπεύθυνος του έργου «Αυτόματοι Μετεωρολογικοί Σταθμοί Ολυμπιακών Αγώνων 2004». Έχει συνεργαστεί με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο πρόγραμμα “STRIDE”.

 

ΠΗΓΗ: Militaire.gr

Είναι ο άγνωστος Χ, αλλά φυσικό πρόσωπο που βοηθάει στην παραγωγή ειδήσεων στο Geopolitico.gr, αλλά και τη δημιουργία βίντεο στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως ανθρώπινο αλγόριθμο λόγω του όγκου των δεδομένων και πληροφοριών που αφομοιώνει καθημερινώς. Είναι καταδρομέας με ειδικότητα Χειριστή Ασυρμάτων Μέσων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ιστορία - Πολιτισμός

Ένα ταξίδι γεύσεων από τη Μικρά Ασία στη Δράμα

Στην κουζίνα του ξενοδοχείου Νέσσος, στο Παρανέστι Δράμας, η ιστορία της Μικράς Ασίας ζωντανεύει μέσα από μία συνταγή

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο Γαβρίλος, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, μας είχε προϊδεάσει το προηγούμενο βράδυ για το γαστρονομικό ταξίδι που θα ακολουθούσε: «Αύριο θα φτιάξουμε χειροποίητες μικρασιάτικες μπάλες».

ΠΗΓΗ: travel.gr

Τρεις γενιές στην κουζίνα

Η κουζίνα σφύζει από ζωή. Είναι απόγευμα και έχουμε επιστρέψει από μία ακόμη γεμάτη μέρα στο πανέμορφο τοπίο της ευρύτερης περιοχής του Παρανεστίου. Ο Γαβρίλος δεν είναι μόνος -δίπλα του στέκεται η σύζυγός του Σοφία, που μόλις χθες μας ξενάγησε στα γραφικά χωριά της περιοχής, όπως την Πρασινάδα, αποκαλύπτοντάς μας τους γαστρονομικούς θησαυρούς του τόπου. Μαζί τους είναι και η κόρη τους Γεωργία, βιομηχανική σχεδιάστρια που ζει στην Ολλανδία, αλλά κουβαλά την παράδοση της οικογενειακής κουζίνας στη νέα της πατρίδα.

Από το Παρανέστι στην Ολλανδία

«Πολλές φορές φτιάχνω για τους φίλους μου στην Ολλανδία,» μοιράζεται η Γεωργία, καθώς τα χέρια της κινούνται με σιγουριά στην προετοιμασία. Ο «χεράτος» τραχανάς -που πήρε το όνομά του από το σχήμα της χούφτας- μπαίνει για μούλιασμα, ενώ η οικογένεια ξεκινά την προετοιμασία της γέμισης για τις περίφημες μπάλες.

Η τέχνη της παραδοσιακής συνταγής

Η συνταγή ξετυλίγεται μπροστά μας σαν τελετουργία: μοσχαρίσιος κιμάς αναμειγνύεται με πλιγούρι, ενώ το άρωμα του δυόσμου γεμίζει την κουζίνα. Τα χέρια πλάθουν με επιδεξιότητα μπάλες στο μέγεθος που έχει το μπαλάκι του τένις. Το νερό βράζει, και οι μπάλες βυθίζονται μία-μία στην κατσαρόλα για τα επόμενα είκοσι λεπτά.

Η μαγεία ολοκληρώνεται

Η μαγεία όμως δεν σταματά εδώ. Μόλις οι μπάλες είναι έτοιμες, στο ίδιο ζωμό προστίθεται ο μουλιασμένος τραχανάς. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει αρμονικά τις γεμιστές μπάλες με τον πλούσιο ζωμό τραχανά -μια συνταγή που μεταφέρει γεύσεις και μνήμες από τη Μικρά Ασία.

Γεύσεις που ταξιδεύουν στο χρόνο

«Αυτό το φαγητό μου θυμίζει την παιδική μου ηλικία» λέει η Γεωργία, και στα μάτια της καθρεφτίζονται οι αναμνήσεις από τα οικογενειακά γεύματα στο Παρανέστι. Σήμερα, οι μικρασιάτικες μπάλες αποτελούν ένα πιάτο που μπορείτε να βρει στο μενού του εστιατορίου του ξενοδοχείου Νέσσος, συνεχίζοντας μια γαστρονομική παράδοση που ξεπερνά τα σύνορα και τις γενιές.

Το Μαντί: ένα ταξίδι από την Καππαδοκία στο σήμερα

Στην ίδια κουζίνα του ξενοδοχείου Νέσσος, η Γεωργία παίρνει τη σκυτάλη της παράδοσης στα χέρια της. Με τις κινήσεις της να μαρτυρούν την εξοικείωση χρόνων με τη συνταγή, ξεκινά την προετοιμασία του μαντί, ενός εμβληματικού ζυμαρικού της Καππαδοκίας που έχει διασχίσει σύνορα και εποχές. «Στη Χάγη, το μαντί έχει γίνει η γευστική μου υπογραφή» μάς εξομολογείται, καθώς τα δάχτυλά της ζυμώνουν με μαεστρία το μείγμα από αλεύρι, αλάτι, λάδι και νερό.

Η διαδικασία παρασκευής του μαντί είναι μια μικρή χορογραφία όπου κάθε κίνηση έχει τη σημασία της. Η Γεωργία, χωρίζει τη ζύμη σε μικρά, ομοιόμορφα μπαλάκια. «Τριάντα λεπτά υπομονή,» μας λέει χαμογελώντας, καθώς αφήνει τη ζύμη να ξεκουραστεί. «Είναι σαν μια μικρή άσκηση διαλογισμού». Στη συνέχεια, με κινήσεις που θυμίζουν περισσότερο τέχνη παρά μαγειρική, ανοίγει τη ζύμη σε λεπτά φύλλα. Το στόμιο ενός γυάλινου βάζου μεταμορφώνεται στα χέρια της σε εργαλείο ακριβείας, καθώς κόβει μικρούς, τέλειους κύκλους. «Στην Ολλανδία, οι φίλοι μου εντυπωσιάζονται από αυτή την τεχνική. Είναι τόσο απλή, μα τόσο αποτελεσματική,» σχολιάζει, ενώ γεμίζει κάθε κύκλο με ένα λεπτοδουλεμένο μείγμα από κιμά και φέτα.

Το νερό βράζει, και τα μικρά ζυμαρένια πουγκιά βυθίζονται για δέκα λεπτά στον αφρισμένο ζωμό. Στο μεταξύ, η Γεωργία ετοιμάζει τη σάλτσα που θα αγκαλιάσει το μαντί: γιαούρτι αραιωμένο με τον πολύτιμο ζωμό του βρασμού, αρωματισμένο με φρεσκοτριμμένο σκόρδο. «Το μυστικό είναι στην ισορροπία», εξηγεί. «Το γιαούρτι πρέπει να είναι αρκετά αραιό ώστε να αγκαλιάσει το μαντί, αλλά όχι τόσο που να χάσει τη βελούδινη υφή του».

Την ώρα που τα μαντί στραγγίζουν, η νεαρή σχεδιάστρια μεταμορφώνει τα περισσεύματα της ζύμης σε τραγανά κρουτόν. Τα περνά από καυτό βούτυρο, και το άρωμα γεμίζει την κουζίνα. «Αυτή είναι η προσωπική μου πινελιά στη συνταγή», μάς εξηγεί. «Στη Χάγη, αυτά τα κρουτόν έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν του πιάτου μου. Οι Ολλανδοί φίλοι μου τα αποκαλούν «χρυσά μαξιλαράκια». Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο που γεφυρώνει τις γενιές και τους πολιτισμούς: τα μαντί επιπλέουν σε μια θάλασσα από αρωματικό γιαούρτι, στολισμένα με τα χρυσαφένια κρουτόν. Η Γεωργία, με το ένα πόδι στην παράδοση και το άλλο στη σύγχρονη γαστρονομική σκηνή, έχει καταφέρει να μεταφέρει την ουσία της καππαδοκικής κουζίνας στον 21ο αιώνα, διατηρώντας την αυθεντικότητά της αλλά προσθέτοντας τη δική της, διακριτική υπογραφή.

Η κληρονομιά της γεύσης

Παρακολουθώντας αυτή την οικογένεια να μαγειρεύει, συνειδητοποιεί κανείς πως κάθε πιάτο είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συνταγή -είναι ένας ζωντανός σύνδεσμος με το παρελθόν, μια γέφυρα ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, και μια υπενθύμιση πως η γαστρονομική κληρονομιά παραμένει ζωντανή όσο υπάρχουν άνθρωποι που την μεταλαμπαδεύουν με αγάπη στις επόμενες γενιές.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ιστορία - Πολιτισμός

Ξενάγηση στο κελί που έζησε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στου Ψυρρή

Ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου μας ξεναγεί στο κελί που έζησε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στου Ψυρρή

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η εκπομπή «ΤΑLK OF THE TOWN» με τον Βαγγέλη Καράλη, βρέθηκε στο κελί όπου έμενε δέκα χρόνια ο «άγιος των γραμμάτων» Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.
Στην καρδιά της Αθήνας, στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στου Ψυρρή, οι Αθηναίοι και κόσμος από ολόκληρη την Ελλάδα έχει την ευκαιρία να δει το κελί όπου έμενε για 10 χρόνια ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, στο καμαράκι όπου ο σπουδαίος Σκιαθίτης λογοτέχνης έγραψε στο ημίφως το μεγαλύτερο μέρος της «Φόνισσας».
Το κελί του Παπαδιαμάντη διατηρείται, ανήκει στην ιδιοκτησία της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων και είναι επισκέψιμο. Με πρωτοβουλία του πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Τσορμπατζόγλου, δρα Βυζαντινολόγου και προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων, τα τελευταία χρόνια ο περιβάλλων χώρος από το κελί του λογοτέχνη έχει αναδειχθεί προσελκύοντας ακόμη περισσότερους επισκέπτες, ενώ πραγματοποιούνται ολοένα περισσότερες εκδηλώσεις στη μνήμη και στο έργο του σπουδαίου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ιστορία - Πολιτισμός

Παρουσίαση του βιβλίου “Κύπρος 1974: Μισός Αιώνας Προδοσίας”

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Οι Εκδόσεις Ινφογνώμων και ο δημοσιογράφος Αντώνιος Αθ. Αντωνόπουλος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του

ΚΥΠΡΟΣ 1974: ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2025 και ώρα 6 μ.μ.
στην Αίθουσα «Γεώργιος Καρατζάς» της ΕΣΗΕΑ
(Ακαδημίας 20, 1ος όροφος, Αθήνα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και οι:

■ Νικόλας Βαφειάδης, Δημοσιογράφος, Πολεμικός Ανταποκριτής του ΑΝΤ1,
■ Δημήτριος Αλευρομάγειρος, Αντιστράτηγος ε.α, Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού,
■ Σάββας Καλεντερίδης, Στρατιωτικός Αναλυτής, Εκδότης.

Οι πρωταγωνιστές του βιβλίου – Πολεμιστές:
■ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΠΛΑΡΗΣ
■ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΔΑΣ
■ ΗΛΙΑΣ ΖΑΠΑΤΗΣ
■ ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ

Την παρουσίαση συντονίζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναλύσεις51 λεπτά πριν

Λουκάς Κατσώνης στους Leaders: «Αν τολμήσει ο Ερντογάν, θα χάσει»

Στην εκπομπή LEADERS στις 20.1.2025 με τον Ηλία Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων Λουκάς Κατσώνης αναλύει τι σηματοδοτεί...

Πολιτική1 ώρα πριν

Αντιδράσεις στον τουρκικό Τύπο για τον νέο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο Μάρκο Ρούμπιο είπε ότι η Τουρκία στρέφεται προς την αυταρχική διακυβέρνηση υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και οι...

Απόψεις2 ώρες πριν

Αναβάπτισμα Μητσοτάκη με… απεταξάμην τον σατανά! Νέα αποκήρυξη της Woke ατζέντας και επαναφορά στα δύο φύλα – Με λένε Ρίζο και όπως τα θέλω τα γυρίζω

Ναι, τυχαίνει να πιστεύω ότι υπάρχουν δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, αυτό...

Ιστορία - Πολιτισμός2 ώρες πριν

Ένα ταξίδι γεύσεων από τη Μικρά Ασία στη Δράμα

Στην κουζίνα του ξενοδοχείου Νέσσος, στο Παρανέστι Δράμας, η ιστορία της Μικράς Ασίας ζωντανεύει μέσα από μία συνταγή

Ιστορία - Πολιτισμός3 ώρες πριν

Ξενάγηση στο κελί που έζησε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στου Ψυρρή

Ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου μας ξεναγεί στο κελί που έζησε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στου Ψυρρή

Δημοφιλή