Πολιτική
Τι θα φέρουν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου στην Ελλάδα;

“Να αλλάξουν όλα για να μείνουν τα ίδια”
Γράφει ο Απόστολος Αποστολόπουλος
Είναι γνωστό το απόφθευγμα “να αλλάξουν όλα για να μείνουν τα ίδια”από τον Ιταλικό “Γατόπαρδο”.
Στην Ιταλία δεν στερούνται φαντασίας αλλά εδώ έχουμε την πετυχημένη συνταγή της πεπατημένης. Στο Μάτι ο Τσίπρας δεν ήξερε τίποτα για θύματα (άλλο αν μαθεύτηκε ότι ήξερε και παρα-ήξερε). Στις υποκλοπές ο Μητσοτάκης ακολούθησε την συνταγή του Τσίπρα: δεν ήξερε τίποτα. Η διαφορά είναι, όπως όλοι ξέρουμε, ότι ο Τσίπρας πήγε στα τάρταρα ενώ ο Μητσοτάκης πήγε στα ουράνια. Γιατί;
ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
Η μόνη εξήγηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι ο κόσμος είναι ειλικρινής με τον εαυτό του, τον τρόπο που επιβιώνει.. Ξέρουμε, δηλαδή ότι ο συντομότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βρει δουλειά το παιδί σου (κι εσύ ο ίδιος) είναι το ρουσφέτι. Στο Μάτι και στα Τέμπη το ρουσφέτι (για να βολευτούν ανίκανοι) το πλήρωσαν αθώοι, δικοί μας άνθρωποι. Αλλά ο Τσίπρας πήρε φόρα, μια με τις Πρέσπες, μετά με το δημοψήφισμα και τη γνωστή κολωτούμπα, το παράκανε, προκάλεσε, στο τέλος ο κόσμος τον βαρέθηκε και δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο.
Το αποκορύφωμα μετά τις εκλογές, για την πιθανότητα να παραιτηθεί, είπε ο Τσίπρας : Δεν έχω δικαίωμα να αφήσω το 1,2 εκ. ψηφοφόρους (του ΣΥΡΙΖΑ), να τους αφήσω μόνους(!) σε μια δύσκολη στιγμή. Αν αισθάνεται ότι “θα αφήσει μόνους” ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους, μαζί και τους συντρόφους του στο κόμμα, μάλλον δεν χρειάζονται άλλες εξηγήσεις για τον κατακλυσμό. Τα ΜΜΕ προτίμησαν, δείχνοντας κατανόηση, να αναφέρουν άλλο σημείο της συνέντευξης που λέει ότι δεν είναι λιποτάκτης.
Ο Μητσοτάκης έδινε επιδόματα. Με τα επιδόματα πήρε, λέει, τις εκλογές. Ο Τσίπρας τα έβαψε μαύρα. Αλλά φαίνεται ότι ενοχλήθηκε και το ιερατείο των Βρυξελλών με τη σκέψη ότι αν η κάθε κακομοίρα κυβέρνηση “στις επαρχίες” κάνει κόλπα εκτός γραμμής τότε εμείς τι κάνουμε εδώ πέρα, αναρωτήθηκαν. Λέω, δηλαδή, ότι το φιρμάνι προς Αθήνα να κόψει τις “σπατάλες”, δεν είναι επειδή θα έπεφταν έξω τα οικονομικά της ΕΕ. Οι κυρώσεις στη Ρωσία κόστισαν περισσότερο στους Δυτικοευρωπαίους, στρίμωξαν άγρια τους πολίτες, αλλά κανείς δεν στενοχωρήθηκε. Με τα επιδόματα το θέμα είναι να παραμείνει η χώρα μας (και κάθε άλλη, υποδεέστερη του Βερολίνου,) υπό τον αυστηρότατο έλεγχο του ιερατείου. Μας θυμίζουν ότι μας έχουν καθορίσει να ζούμε και με τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι.
Ο ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Με το ‘ιδιο τραγούδι καταφθάνει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κ. Μπλίνκεν οσονούπω στην Αθήνα και ο μόνος λόγος δεν φαίνεται να είναι άλλος παρά μόνο το Αιγαίο, η μοιρασιά που ζητάνε οι Τούρκοι. Ο Ερντογάν άρχισε τις γνωστές πιέσεις “ξεχνώντας” (προσωρινά) ότι είχε αποφασίσει να “κόψει την καλημέρα” στον Μητσοτάκη που απάντησε ότι θα ήταν χαρά του να τον συναντήσει. Ταυτόχρονα, όμως, διευκρίνησε ότι όταν τόσο καιρό μιλούσε αορίστως για “θαλάσσιες ζώνες” εννοούσε τις γνωστές ελληνικές θέσεις περί υφαλοκρηπίδας κλπ.
Η διευκρίνηση προκαλεί αδιευκρίνιστες σκέψεις. Οι αισιόδοξες είναι ότι ίσως ο απροσδόκητος εκλογικός θρίαμβος της Κυριακής προκάλεσε ασφαλώς ικανοποίηση αλλά έφερε και κάποιες δεύτερες σκέψεις, με αφορμή πχ ένα ποίημα του Βάρναλη όπου η μάνα του Χριστού μονολογεί προς τον γιό της: “οσο ο γήλιος να πέσει και νάρθει το δείλι το σταυρό σου καρφώσαν οι οχτροί σου κι οι φίλοι”…
Ποια ανάγκη να μετακινηθεί από την Ουάσιγκτον στην Αθήνα ο κ. Μπλίνκεν για πράγματα που, κανονικά, αν ήταν αθώα, θα αρκούσε ένα τηλεφώνημα; Τις απαισιόδοξες σκέψεις καλύτερα να τις αφήσουμε, θα τις ζήσουμε ως γεγονότα, στην ώρα τους.
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΤΗΡ ΚΑΙ ΥΙΟΣ
Έχω ξαναγράψει ότι όταν στο Παρίσι τη δεκαετία του 90 ο πρωθυπουργός Γιλμάζ εξήγησε με χαρτί και μολύβι στον Κών/νο Μητσοτάκη, πατέρα του Κυριάκου, ποιες είναι οι απαιτήσεις της Τουρκίας για το Αιγαίο ο Έλληνας πρωθυπουργός του απάντησε “εγώ δεν μπορώ να τα κάνω αυτά”. Είναι δύσκολο και άχαρο να δοκιμάσει κανείς να αποκρυπτογραφήσει τις διακυμάνσεις των διαπραγματεύσεων με τους απέναντι. Πχ ο Ερντογάν “έκοψε” την καλημέρα στον Μητσοτάκη επειδή προφανώς ο Έλληνας πρωθυπουργός αναίρεσε κάποια ανολοκλήρωτη συμφωνία που επανέρχεται με κάποια μορφή αλλά τίποτα δεν αποκλείει την εκ νέου αναίρεσή της παρά την επιμονή της “’Εστίας” ότι η δυσμενής για εμάς συμφωνία έχει “κλείσει”, αλλά χωρίς να έχουν μπει ακόμα υπογραφές. Ίσως οι πρόσφατες εκλογές να έρριξαν μελάνι καθιστώντας το κείμενο (της άτυπης συμφωνίας) μη αναγνώσιμο, εξ ου και η επίσκεψη Μπλίνκεν. Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι ο γιός Μητσοτάκης θέλει και μπορεί να πεί στον Μπλίνκεν ό,τι είπε ο πατέρας του στον Γιλμάζ; Όταν, μάλιστα ο Καλίν θα είναι ο νέος Υ/Εξωτερικών, ώστε αυτός που διαπραγματεύτηκε (με την κ. Μπούρα) τα της ελληνοτουρκικής φιλίας (!) να αποτυπώσει πιστά όσα ήδη έχουν συμφωνηθεί παρασκηνιακώς.
Κατά τα άλλα, έρημο και άνυδρο τοπίο θυμίζει η χώρα βαδίζοντας προς τις δεύτερες εκλογές. Ιδέες μηδέν, σκέψεις μηδέν, πράξεις, ομοίως, μηδέν. Μπαϊλντισμένα παληκάρια στην αντιπολίτευση χωρίς κουράγιο κάτι να ψάξουν κάτι να πουν, απογοήτευση στη γαλαρία. Κρείττον το σιγάν, στην (έως χθες) κυβέρνηση όπου μοναδικός καημός είναι η αυτοδυναμία. Τάφου σιωπή στο αμφιθέατρο για τα κρίσιμα, το Αιγαίο, τη Θράκη, το μέλλον μας.

Πολιτική
Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ στο Ιόνιο μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο – Δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα
Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Ιταλίας του 2020

Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Ιταλίας του 2020
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα σύμφωνα με το οποίο «ανακηρύσσεται από την Ελληνική Δημοκρατία Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, των Ιονίων Νήσων και μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου».
Το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Τασούλας ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημοσιεύθηκε με ημερομηνία 16 Απριλίου 2025, την ημέρα που ανακοινώθηκε και ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός. Στο Εθνικό Τυπογραφείο δημοσιεύθηκε μία ημέρα αργότερα.
Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός είναι μια σημαντική στρατηγική τομή στη χωροταξική οργάνωση της χώρας, καθώς για πρώτη φορά η Πολιτεία καθορίζει και αποτυπώνει σε χάρτες τις χρήσεις και τις δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν σε όλο το εύρος των θαλάσσιων ζωνών, ασκώντας παράλληλα τα δικαιώματά της όπως προβλέπονται από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και την Οδηγία 2014/89/ΕΕ.
Η απόφαση στηρίζεται στη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας το 2020, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 2021. Επίσης, βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, όπως αυτό προβλέπεται από τη σχετική Σύμβαση του ΟΗΕ του 1982, που έχει κυρωθεί από την Ελλάδα ήδη από το 1995.
Η ΑΟΖ που ανακηρύσσεται δεν περιλαμβάνει την αιγιαλίτιδα ζώνη (δηλαδή τα χωρικά ύδατα), το εύρος της οποίας έχει καθοριστεί από τον νόμο του 2021. Ωστόσο, εντός της ΑΟΖ η Ελλάδα αποκτά πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα για την εκμετάλλευση φυσικών πόρων, ενεργειακών αποθεμάτων και την έρευνα.
Το διάταγμα προβλέπει επίσης ότι η χώρα επιφυλάσσεται να ασκήσει αντίστοιχα δικαιώματα και σε άλλες περιοχές των ακτών της, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας.
Η ανακήρυξη της ΑΟΖ στο Ιόνιο αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα στην άσκηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού.
Το Προεδρικό Διάταγμα
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α) Της παρ. 1 του άρθρου δεύτερου του ν. 4716/2020 «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας για την οριοθέτηση των αντίστοιχων Θαλασσίων Ζωνών τους» (Α΄ 163),η οποία τέθηκε διεθνώς σε ισχύ στις 8 Νοεμβρίου 2021, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 5 αυτής, β) της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία υπογράφηκε τη 10η Δεκεμβρίου 1982 και κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 2321/1995 «Κύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και της Συμφωνίας που αφορά την εφαρμογή του μέρους XI της Σύμβασης» (Α΄ 136), καθώς και του άρθρου δεύτερου του ως άνω νόμου.
2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος προεδρικού διατάγματος δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
3. Το γεγονός ότι οι διατάξεις του παρόντος δεν αφορούν σε διοικητική διαδικασία για την οποία υπάρχει υποχρέωση καταχώρισης στο Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών – «Μίτος».
4. Την 46/2025 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίζουμε:
Άρθρο 1
1. Ανακηρύσσεται από την Ελληνική Δημοκρατία Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, των Ιονίων Νήσων και μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου.
2. Η θαλάσσια περιοχή της παρ. 1 ορίζεται από γραμμές, οι οποίες συνδέουν τα εξής σημεία, όπως αυτά καθορίζονται στο Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς «WGS-84»:
3. Στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη που ανακηρύσσεται με την παρ. 1 δεν περιλαμβάνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη της Ελληνικής Δημοκρατίας στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, το εύρος της οποίας καθορίστηκε με τον ν. 4767/2021 (Α΄ 9).
4. Τα κυριαρχικά δικαιώματα και η δικαιοδοσία της Ελληνικής Δημοκρατίας εντός της ανακηρυσσόμενης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης ασκούνται με βάση τα Μέρη V, VI, VII, VIII, XII και XIII της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία υπογράφηκε τη 10η Δεκεμβρίου 1982 και κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 2321/1995.
Η Ελληνική Δημοκρατία επιφυλάσσεται για την άσκηση, και ως προς τις λοιπές ακτές της, των αντίστοιχων δικαιωμάτων της, όπως αυτά απορρέουν από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας της 10ης Δεκεμβρίου 1982.
Άρθρο 2
Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στον Υπουργό Εξωτερικών αναθέτουμε τη δημοσίευση και στον Υπουργό Εξωτερικών και στους λοιπούς αρμόδιους Υπουργούς την εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.
Απόψεις
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος!
Είναι εμφανής η αδυναμία της Ελλάδας να ασκήσει πολιτική προάσπισης την δικαιωμάτων της. Η αδυναμία αυτή πρέπει να καλυφθεί.

Γράφει ο Παντελής Σαββίδης
Η ανακοίνωση απο την κυβέρνηση των ορίων των θαλάσσιων πάρκων ήταν μια θετική ενέργεια. Ήταν αυτό που οι σχολιαστές της πολιτικής της της ζητούσαν να κάνει εδώ και καιρό και δεν το έκανε. Ο προφανής λόγος ήταν ότι ανησηχούσε για τις αντιδράσεις της Τουρκίας.
Η κυβέρνηση αγνοούσε την ελληνική κοινή γνώμη η οποία, επίσης, την πίεζε προς την κατεύθυνση αυτή. Δεν μπορούσε, όμως, να αγνοήσει την πίεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε εδώ και καιρό απο τα κράτη μέλη να υποβάλουν τα όρια των θαλασσίων πάρκων τους. Το έκαναν όλες οι χώρες εκτός της Ελλάδος.
Και εδώ ο λόγος ήταν προφανής. Η κυβέρνηση των Αθηνών φοβόταν τις αντιδράσεις της Άγκυρας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πήγε την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ε.Ε. και το Δικαστήριο καταδίκασε την χώρα και της ζήτησε να συμμορφωθεί ως 27 Απριλίου. Αν δεν συμμορφωνόταν η Αθήνα, η Επιτροπή θα ξαναπήγαινε την Ελλάδα στο Δικαστήριο και αυτήν την φορά θα έπεφτε και πέλεκυς.
Αυτή είναι η ιστορία του θέματος για το οποίο απο χθές η κυβέρνηση και οι προπαγανδιστές της πανηγυρίζουν. Γιατί; Επειδή αναγκάστηκαν απο την ΕΕ να προβούν σε μια κίνηση εθνικού συμφέροντος; Επειδή προέβησαν σε μια τέτοια κίνηση κάτω απο την πίεση της ΕΕ την οποία επίσης επικαλούνται για την ενέργειά τους προς την Τουρκία; Ουσιαστικά την ανάγκην φιλοτιμίαν εποίησαν.
Αυτά ως προς την ιστορία του θέματος.
Για τα απο εδώ και πέρα υπάρχουν τα εξής:
1.-Είναι εμφανής η αδυναμία της Ελλάδας να ασκήσει πολιτική προάσπισης την δικαιωμάτων της. Η αδυναμία αυτή πρέπει να καλυφθεί. Και καλύπτεται μόνο αν ισχυροποιηθεί το στράτευμα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αυτό δεν σημαίνει πόλεμος. Σημαίνει μη πόλεμος. Ο νοών νοείτω.
2.-Τα όρια των Θαλάσσιων Πάρκων είναι αυτά που θα αναμέναμε με βάση το ΔΔ και το Δίκαιο της Θάλασσας. Αλλά αυτά δεν είναι ΑΟΖ. Πρέπει να διακηρυχθούν και ως ΑΟΖ και να κληθούν οι χώρες που ενδιαφέρονται να συζητήσουν με την Ελλάδα. Επειδή θα διακηρυχθούν δεν σημαίνει ότι θα γίνουν και ΑΟΖ. ΑΟΖ θα γίνουν όταν υπάρξει συμφωνία.
3.-Να διακηρυχθούν, λοιπόν, τα όρια και να κληθούν Τουρκία και Κύπρος σε συνομιλίες για την οριοθέτηση ΑΟΖ.
4.-Η θέση της κυβέρνησης για συνυποσχετικό είναι ξεπερασμένη. Στο συνυποσχετικό εκείνο που θα συζητούσαν Αθήνα και Άγκυρα ήταν αν τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.
(Ουσιαστικά η Τουρκία θα έβαζε ένα σωρό άλλα πράγματα). Αυτήν την στιγμή με την ανακοίνωση των ορίων των Θαλάσσιων Πάρκων η Ελλάδα πήρε σαφή θέση στο θέμα αυτό. Αυτα τα όρια με αυτήν την θέση θα συζητήσει με την Τουρκία. Όχι αν τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Τεχνικές συνομιλίες για τα όρια της ΑΟΖ θα κάνει.
Οι εξελίξεις ξεπέρασαν το συνυποσχετικό.
Πολιτική
Νεα επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών από Μπαγκλαντές, Σουδάν, Σομαλία, Ερυθραία, ανοιχτά της Κρήτης!

Σε νέα επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών συμμετείχε το Λιμενικό Σώμα στα ανοιχτά της Κρήτης, τις πρώτες πρωινές ώρες της Μεγάλης Τετάρτης (16/4), μετά από σήμα για πλοιάριο στα διεθνή ύδατα νοτιοανατολικά της Γαύδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 49 άνδρες, οι οποίοι, όπως δήλωσαν, κατάγονται από το Μπαγκλαντές, το Σουδάν, τη Σομαλία και την Ερυθραία. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.
Η μεταφορά τους πραγματοποιήθηκε με πλωτό του Λιμενικού Σώματος απευθείας στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων. Για την προσωρινή τους φιλοξενία, οι διασωθέντες θα μεταφερθούν στο εκθεσιακό κέντρο της Αγιάς, στα Χανιά, όπου ο Δήμος έχει διαμορφώσει ειδικό χώρο, έως την αναχώρησή τους για την Αθήνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ώρες νωρίτερα, στην παραλία Τρυπητής στη Γαύδο εντοπίστηκαν ακόμη 77 μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα με πλοίο της γραμμής και από εκεί επίσης οδηγήθηκαν στα Χανιά.
Είναι γνωστό πάντως, ότι η Γαύδος έχει μετατραπεί σε κόμβο παράνομης μετανάστευσης από την Αφρική προς την Κρήτη με την Τουρκία να έχει βάλει και αυτή το χέρι της στην υπόθεση. Τούρκοι δουλέμποροι, με τη στήριξη της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, οργανώνουν αποστολές μεταναστών, εκμεταλλευόμενοι την υποτιθέμενη αδράνεια των ελληνικών αρχών. Η Γαύδος λοιπόν λειτουργεί ως «γέφυρα» για να ασκήσει η Τουρκία πίεση στην Ελλάδα, καθώς γνωρίζει, ότι η Κρήτη είναι η βάση όλων των ενεργειακών και στρατιωτικών σχεδίων με Ισραήλ και Αίγυπτο και ΗΠΑ.
Türkiye; Somali, Libya, Kenya, Ruanda, Etiyopya, Nijerya ve Gana dahil olmak üzere kıtanın genişliğine yayılmış bir dizi Afrika devletiyle savunma anlaşmaları imzaladı.
Anlaşmalar bölgedeki bazı Türk üslerini de kapsıyor. pic.twitter.com/JWLTB7x2Zj
— TCDEFENSE (@tcdefence) April 16, 2025
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Ομολογία αποτυχίας! Οι Τούρκοι εγκαταλείπουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” δια στόματος του εμπνευστή της
-
Αναλύσεις4 εβδομάδες πριν
Μάικλ Ρούμπιν στη Hellas Journal: Η σύλληψη Ιμάμογλου σηματοδοτεί ότι ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τον Οτζαλάν μέσα σε νεκροσακούλα!
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Έρχεται «τσουνάμι» αποκαλύψεων και στην Ελλάδα για USAID! Οι ΜΚΟ του Soros και οι Πρέσπες του Τσίπρα
-
Άμυνα1 μήνα πριν
Ισραηλινή δημοσιογράφος: “Με τη διάλυση του NATO η Τουρκία θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο! Θα χωριστεί στα δύο”
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Τούρκοι εισέβαλαν στην Καβάλα για να δείξουν «απειλητική» πινακίδα της ματωμένης Κύπρου! (video)
-
Πολιτική1 μήνα πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Πολιτική3 μήνες πριν
Αποκάλυψη Στρος Καν! Με έφαγαν οι ΗΠΑ όπως και τον Καραμανλή!
-
Απόψεις3 μήνες πριν
Διαβεβαιώνω τον κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνησή του δεν έχει μέλλον