Ακολουθήστε μας

Άμυνα

Πού σχεδιάζει να δώσει η Ελλάδα 30 F-16;

Δημοσιεύτηκε στις

Σε αντίθεση με πολλούς συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είχε καμία ανάμειξη στην υπόθεση μεταφοράς μαχητικών F-16 στην Ουκρανία

Σε μια χρονική στιγμή που σύσσωμη η Δύση αναγνωρίζει πως η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει στρατιωτικά τη Ρωσία και να ανακαταλάβει τα εδάφη της, τη στιγμή που αυξάνονται οι φωνές παγκοσμίως που ζητούν να υπάρξει μια ειρηνική επίλυση της ουκρανικής κρίσης μέσω διαπραγματεύσεων και τη στιγμή που περίπου 6 στους 10 Έλληνες έχουν αρνητική γνώμη για τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky και τους χειρισμούς του, η ελληνική κυβέρνηση φέρεται πως είναι έτοιμη να κάνει ένα… τραγικό λάθος και να τοποθετηθεί στη λάθος πλευρά της Ιστορίας.

Δεδομένη (;) η μεταφορά 32 F-16

Δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti αναφέρει πως η Ελλάδα σχεδιάζει να πουλήσει 108 παλιά μαχητικά της αεροσκάφη, ανάμεσα στα οποία και 32 F-16C/-D Block 30, τα οποία είναι πολύ πιθανό να μεταφερθούν στην Ουκρανία.
Μάλιστα το δημοσίευμα υποστηρίζει πως θεωρείται σχεδόν βέβαιη η μεταφορά στην Ουκρανία των 32 αυτών μαχητικών, τα οποία φέρονται, αν και έχουν αναβαθμιστεί δύο φορές, να έχουν ήδη δαπανήσει το 60% της «ζωής» τους.

Εφόσον, η Ελλάδα πράγματι αποφασίσει να μεταφέρει τα μαχητικά αυτά στην Ουκρανία, θα πρόκειται πέρα από μια παντελώς λανθασμένη κίνηση, και για μια εξολοκλήρου επικίνδυνη απόφαση τόσο για τα εθνικά τη συμφέροντα σε γεωπολιτικούς όρους όσο και σε όρους άμυνας.

Το σχέδιο Δένδια

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε το μεγαλύτερο πρόγραμμα μεταρρύθμισης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την πώληση μαχητικών F-16 Block 30 και Mirage 2000, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα διαθέτει πάρα πολλούς τύπους μαχητικών αεροσκαφών, κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί, μια και αυτό συνιστά μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.
«Καταρχάς πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των αεροσκαφών μας, έχουμε «ένα κάρο» τύπους αεροπλάνων, έχουμε F-4, έχουμε Mirage 2000-5, έχουμε F-16 Block 30, έχουμε F-16 Block 50, έχουμε F16 Block 52, έχουμε F- 16 Viper, έχουμε Rafale. Δε γίνεται έτσι. Τα F-4 πρέπει να αποσυρθούν, και αν μπορέσουν να πωληθούν. Τα Mirage 2000-5 είναι ένα εξαιρετικά ικανό αεροπλάνο, πρέπει να πωληθεί. Τα F-16 Block 30 πρέπει να πωληθούν. Πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατότητες να τα πουλήσουμε (σ.σ.τα Mirage 2000-5 και τα F-16 Block 30). Για όλα τα υπόλοιπα αεροπλάνα, πρέπει να τα φτάσουμε τα F-16 σε επίπεδο Viper, πρέπει να ενισχύσουμε τον στόλο των Rafale, έχουμε 24, θα ήταν καλό να τα φτάσουμε σε 30 και βεβαίως να πάρουμε τα F-35, την εκδοχή «4», δηλαδή αυτήν που δεν έχει πετάξει ακόμη και που θα έχει θεραπεύσει όλες τις παιδικές ασθένειες τέταρτης γενιάς» υποστήριξε ο κ. Δένδιας.

Ο στόχος

Όπως είπε ο κ.Δένδιας, ο εκσυγχρονισμός και η απόκτηση νέου εξοπλισμού θα αυξήσει την ομοιομορφία και τη διαλειτουργικότητα της Πολεμικής Αεροπορίας, κάτι που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, ενώ παράλληλα τα χρήματα που χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση αυτών των λιγότερο ικανών μαχητικών, θα χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση νέων αεροσκαφών ή για την αναβάθμιση άλλων στον υπάρχοντα στόλο.
Επιπλέον, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας αναγνώρισε πως έχει καθυστερήσει η αναβάθμιση των ελληνικών F-16 σε επίπεδο Viper, αλλά επέμεινε ότι η Ελλάδα θα έχει επαρκή στόλο αεροσκαφών το αργότερο μέχρι το 2027.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκτήσει έως και 40 F-35, με τα πρώτα να αναμένονται από το 2027 -2028 ενώ προσβλέπει στην απόκτηση ακόμα 6 επιπλέον Rafale, έτσι ώστε να φτάσει συνολικά στα 30.

Ανατροπή

Εφόσον η Ελλάδα προχωρήσει στη μεταφορά των F-16 στην Ουκρανία, θα πρόκειται για μια σημαντική ανατροπή της έως σήμερα ακολουθούμενης πολιτικής, δεδομένου ότι μέχρι πρόσφατα, δεν γινόταν καν λόγος για πώληση ή μεταφορά ελληνικών F-16 στην Ουκρανία.
Είναι επίσης γνωστό ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα, η διοίκηση του Κιέβου παρακαλούσε τις χώρες του ΝΑΤΟ να το οπλίσουν με μαχητικά αεροσκάφη όπως τα F-16 και τα Mirage-2000, τα οποία η Ελλάδα θέλει να πουλήσει.
Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι πέρυσι η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους μαχητικών αεροσκαφών για να πετάξουν τα F-16, ήταν κλειστή ως προς τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών στο Κίεβο, σε αντίθεση με άλλους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, όπως η Δανία και η Ολλανδία, που είναι έτοιμες. για να παραδώσουν τα αντίστοιχα F-16 στην Ουκρανία αργότερα φέτος.
Σημειώνεται πως ενώ η μεταφορά των Mirage-2000 μπορεί να χρειάζεται ακόμα την έγκριση της Γαλλίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη επιτρέψει τη μεταφορά των F-16 στην Ουκρανία.

Πιέσεις HΠΑ

Πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έδιναν στην Ελλάδα παλαιότερα πλεονάζοντα όπλα με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα δωρίσει μερικά από τα πλεονάζοντα όπλα της στην Ουκρανία.
Σε επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken εξέφρασε ενδιαφέρον για τις αμυντικές δυνατότητες της Ελλάδας που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για την Ουκρανία, ανάλογα με το συμφέρον της Ουκρανίας, κάνοντας λόγο και για μια μετέπειτα εκτίμηση της κατάστασης και του κατά προσέγγιση κόστους των προτεινόμενων περιουσιακών στοιχείων.
«Συνεχίζουμε να ενδιαφερόμαστε για τις αμυντικές δυνατότητες που η Ελλάδα θα μπορούσε να μεταβιβάσει ή να πουλήσει στην Ουκρανία», ανέφερε στην επιστολή του ο Blinken.

Πυλώνας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Ενδεικτικές ήταν άλλωστε οι δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, η οποία μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ, χαρακτήρισε την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας, πυλώνα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ «που συντρέχει στην άμυνα της Ουκρανίας χάρη στους Έλληνες πολίτες και χάρη στην ηγεσία σας, Κυριάκο».
Μόνο που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων – σε ποσοστό άνω του 75% -τάσσεται κατά του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky και των χειρισμών του στην ουκρανική κρίση.
Συνεχίζοντας το αντιρωσικό της παραλήρημα, η von der Leyen επισήμανε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει πλέον άνευ προηγουμένου προκλήσεις με μεγαλύτερη αυτή του λαϊκισμού, κάνοντας αναφορά στην προσπάθεια του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin να αφανίσει, όπως είπε, την Ουκρανία, αλλά και στους συμμάχους του εντός της ΕΕ, οι οποίοι, όπως τόνισε, προκαλούν ανοιχτά τις ευρωπαϊκές αξίες.
Η πρόεδρος της Κομισιόν φωτογράφισε τους πρωθυπουργούς Ουγγαρίας και Σλοβακίας Viktor Orban και Robert Fico αντίστοιχα που δεν υποτάσσουν τα εθνικά συμφέροντα στο βωμό της Νατοϊκής επιχείρησης αποδυνάμωσης της Ρωσίας.

Οι πολεμικές δαπάνες προτεραιότητα για το μέλλον της ΕΕ

«Αν και τα ονόματα κομμάτων ανά την Ευρώπη είναι διαφορετικά, ο στόχος είναι ο ίδιος να καταστρέψουν την Ευρώπη και αυτό δεν θα τους το επιτρέψουμε, οφείλουμε να ορθώσουμε ανάστημα και να αντεπιτεθούμε», δήλωσε συνεχίζοντας τις προκλήσεις η von der Leyen.
Μάλιστα επικαλέστηκε τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό όταν ήταν εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός – και το επικοινωνιακό show που ακολούθησε – για να αποδείξει, …πόσο αδίστακτος είναι ο Putin,
Κλιμακώνοντας τις πολεμικές κορώνες τόνισε ότι η ΕΕ οφείλει να δαπανήσει περισσότερα, καλύτερα και ευρωπαϊκά για την άμυνά της επιμένοντας ότι η συνεργασία στον τομέα αυτό θα πρέπει να είναι προτεραιότητα του μέλλοντός μας.

Μόλις το 25% των Ελλήνων έχει θετική άποψη για τον Zelensky

Η von der Leyen όφειλε να γνωρίζει καθότι η δημοσκόπηση είναι πρόσφατη, πως η υποστήριξη των Ελλήνων βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που στηρίζει ενεργά την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση της Ipsos – δείγμα με 26.000 ερωτηθέντες σε 18 κράτη της ΕΕ – μόλις το 25% των Ελλήνων έχει θετική άποψη για τον Zelensky, με μόνο την Ουγγαρία να εμφανίζει χαμηλότερο ποσοστό, ήτοι 15%.
Γενικότερα μόνο το 47% των Ευρωπαίων έχει θετική γνώμη για τον Zelensky, ενώ το 32% έχει αρνητική γνώμη.
Παράλληλα, το 21% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει αρκετά για τον πρόεδρο της Ουκρανίας, παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία βρίσκεται στα πρώτα θέματα της ειδησεογραφίας τα τελευταία δύο χρόνια.
Προκύπτει όμως και ένα άλλο δεδομένο, όπως αναλύει το Euronews: οι «θετικές» και οι «αρνητικές» αξιολογήσεις για το πρόσωπό του παρουσιάζουν σημαντικές διακυμάνσεις από χώρα σε χώρα.
Στη Σκανδιναβία και την Ιβηρική Χερσόνησο, ο Zelensky λαμβάνει τις περισσότερες θετικές αξιολογήσεις: 81% στη Φινλανδία, 74% στη Σουηδία, 72% στη Δανία και την Πορτογαλία και 64% στην Ισπανία.
Αντίθετα, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες στην Ουγγαρία (60%), την Ελλάδα (57%) και τη Βουλγαρία (56%) έχουν αρνητική γνώμη για τον Ουκρανό πρόεδρο.
Άλλες χώρες όπου η αρνητική άποψη υπερτερεί της θετικής είναι η Σλοβακία (50% έναντι 26%), η Αυστρία (47% έναντι 33%), η Ιταλία (41% έναντι 32%) και η Τσεχία (37% έναντι 36%).

www.bankingnews.gr

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Άμυνα

Οργή στην Τουρκία με την ιστορική αμυντικη συμφωνία ΗΠΑ-Κύπρου! Ζητούν από Τραμπ να πάρει πίσω την απόφαση

Η Άγκυρα σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι αναμένει από την επερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει σύντομα καθήκοντα, να ανατρέψει αυτό το «άστοχο» βήμα του απερχόμενου προέδρου.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Για «σοβαρό» λάθος κάνει λόγο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζοντας την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε τρία αμυντικά προγράμματα των ΗΠΑ, «η οποία θα αυξήσει τις εξοπλιστικές δραστηριότητες στο νησί.

Συμφωνία ιστορικής σημασίας! Ένταξη της Κύπρου σε τρία αμυντικά προγράμματα των ΗΠΑ

Η Άγκυρα σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι αναμένει από την επερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει σύντομα καθήκοντα, να ανατρέψει αυτό το «άστοχο» βήμα του απερχόμενου προέδρου.

Αρκετοί ενημερωτικοί δικτυακοί τόποι προέβαλαν σήμερα το θέμα, με βασική πηγή το κρατικό πρακτορείο Anadolu και κατά περίπτωση το Associated Press, πλαισιώνοντάς το με καταγγελτικούς τίτλους.

Ενδεικτικοί τίτλοι τουρκικών μέσων ενημέρωσης:

Πρακτορείο Anadolu: «Οδηγία Μπάιντεν που εγκρίνει πρόσβαση της “Νότιας Κύπρου” σε στρατιωτικό εξοπλισμό από τις ΗΠΑ»

Aksam (φιλοκυβερνητική εφημερίδα): «Σκανδαλώδης απόφαση από τις ΗΠΑ… Ο Μπάιντεν υποδαυλίζει την κούρσα των εξοπλισμών στην Κύπρο»

Dunya: «Ενέκρινε την πρόταση ο Μπάιντεν! Η “Νότια Κύπρος” θα λάβει στρατιωτικό εξοπλισμό από τις ΗΠΑ»

Dirilis Postasi φιλοκυβερνητική εφημερίδα): «Σκανδαλώδης απόφαση λίγο πριν φύγει! Έδωσε άδεια για πωλήσεις όπλων στους Ελληνοκύπριους»

Odatv (αντιπολιτευόμενη ενημερωτική ιστοσελίδα): «Παγίδα για την Τουρκία λίγο πριν φύγει»

Star (εθνικιστική εφημερίδα): «Επικίνδυνη έγκριση από τον Μπάιντεν»

Yeni Akit (ισλαμιστική φιλοκυβερνητική εφημερίδα): «Επικίνδυνη απόφαση του Μπάιντεν λίγο πριν φύγει. Αυξάνεται η ένταση στην Κύπρο. Η Τουρκία σε ετοιμότητα».

Συνέχεια ανάγνωσης

Άμυνα

Επιστροφή στις προκλήσεις! Νέες παραβιάσεις και την Πέμπτη από τουρκικά αεροσκάφη

Νέες παραβάσεις στο FIR Αθηνών πραγματοποίησαν σήμερα τουρκικά αεροσκάφη.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Νέες παραβάσεις στο FIR Αθηνών πραγματοποίησαν σήμερα τουρκικά αεροσκάφη.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν δεκατρείς παραβάσεις, αφού εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης.

Συγκεκριμένα, ένα αεροσκάφος τύπου CN-235 της Τουρκίας, τρία αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ATR-72 και δύο ελικόπτερα προχώρησαν σε 13 παραβάσεις του FIR Αθηνών, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Συνέχεια ανάγνωσης

Άμυνα

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τοποθέτησαν δύο γέφυρες στην Αρμενία

Tοποθετήθηκαν σε περιοχές της Περιφέρειας LORI της βόρειας Αρμενίας, οι οποίες είχαν πληγεί από πρωτοφανείς πλημμύρες τον Μάιο του 2024.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η εγκατάσταση των γεφυρών τύπου ΜΠΕΛΕΫ έγινε κατόπιν αιτήματος της Αρμενίας μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά από συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκου Δένδια, και του ομόλογού του στην Αρμενία, Suren Papikyan στην Ουάσιγκτον (4/12/2024).

Οι γέφυρες ΜΠΕΛΕΫ τοποθετήθηκαν σε περιοχές της Περιφέρειας LORI της βόρειας Αρμενίας, οι οποίες είχαν πληγεί από πρωτοφανείς πλημμύρες τον Μάιο του 2024. Συγκεκριμένα, η πρώτη γέφυρα τοποθετήθηκε στο χωριό KARKOP (επί του ποταμού DEBED) και η δεύτερη τοποθετήθηκε στο χωριό HOBARDZI (επί του μικρότερου ποταμού GARGAR). Απομένει η τοποθέτηση τρίτης γέφυρας στο χωριό AYRUM, επίσης επί του ποταμού DEBED και σε μικρή απόσταση από το KARKOP.

Σημειώνεται πως στην πληγείσα περιοχή υπάρχει ελληνική παρουσία από τον 19ο αιώνα, ιδίως στην κωμόπολη ALAVERDI, η οποία είναι και η έδρα της ελληνικής κοινότητας.

Γέφυρες ΜΠΕΛΕΫ εγκατέστησε στα χωριά AYRUM, KARKOP και HOBARDZI στην Αρμενία, η ΔΙΚΑΦΚΑ/ΓΕΕΘΑ.
Γέφυρες ΜΠΕΛΕΫ εγκατέστησε στα χωριά AYRUM, KARKOP και HOBARDZI στην Αρμενία, η ΔΙΚΑΦΚΑ/ΓΕΕΘΑ. Εικόνα (επεξεργασμένη): Google Earth

Στην επιχείρηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), σε συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, συμμετείχε οκταμελές κλιμάκιο μηχανικών της Διοίκησης Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΙΚΑΦΚΑ) του ΓΕΕΘΑ, με επικεφαλής τον Διοικητή της Αντιστράτηγο Μιχαήλ Κλούβα.

Ο Διοικητής ΔΙΚΑΦΚΑ, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας, Αξιωματικοί και αξιωματούχοι
Ο Διοικητής ΔΙΚΑΦΚΑ, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας, Αξιωματικοί και αξιωματούχοι

Η γέφυρα μήκους 200 μέτρων ήταν τοποθετημένη στην περιοχή της Σίνδου (Θεσσαλονίκη) και οποία αποτελούσε τμήμα του οδικού δικτύου του Νομού Θεσσαλονίκης έως το 1990, όταν και αντικαταστάθηκε από νέα γέφυρα, κατασκευασμένη από σκυρόδεμα.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) αναφέρει ότι “η αποστολή, πέραν της ανθρωπιστικής της πτυχής και της βοήθειας στον φίλο λαό της Αρμενίας, συνιστά επίσης συνεργασία στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, σε μια περίοδο κατά την οποία η κλιματική κρίση γίνεται ολοένα και περισσότερο εμφανής.”

ΠΗΓΗ: amyna.news

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διεθνή5 ώρες πριν

Ο Ερντογάν ζήτησε απ’τους Ισραηλινούς να αποσυρθούν απ’τη Συρία και το Ισραήλ του θύμισε την κατοχή της Κύπρου!

"Επιθετικός ιμπεριαλιστικός υποκριτής η Τουρκία! Να αποφεύγει τις περιττές απειλές", αναφέρει μεταξύ άλλων το ισραηλινό ΥΠΕΞ.

Άμυνα5 ώρες πριν

Οργή στην Τουρκία με την ιστορική αμυντικη συμφωνία ΗΠΑ-Κύπρου! Ζητούν από Τραμπ να πάρει πίσω την απόφαση

Η Άγκυρα σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι αναμένει από την επερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει σύντομα καθήκοντα, να...

Διεθνή6 ώρες πριν

Απειλούν με νέες επιθέσεις οι Χούθι το Ισραήλ!

«Εάν ο ισραηλινός εχθρός συνεχίσει τις σφαγές και την κλιμάκωση αυτές τις τρεις ημέρες, θα διατηρήσουμε τις επιθετικές και στρατιωτικές...

Άμυνα7 ώρες πριν

Επιστροφή στις προκλήσεις! Νέες παραβιάσεις και την Πέμπτη από τουρκικά αεροσκάφη

Νέες παραβάσεις στο FIR Αθηνών πραγματοποίησαν σήμερα τουρκικά αεροσκάφη.

Απόψεις12 ώρες πριν

Η απόλυτη παρακμή της Ευρώπης

Τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω. Συμβαίνει τώρα, και δεν φταίει ο Μασκ.

Δημοφιλή