Η ελληνική διπλωματία σημειώνει επίσης ότι η πρόοδος στις διμερείς σχέσεις αλλά και η ενταξιακή πορεία της Β. Μακεδονίας εξαρτώνται απολύτως από την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και κυρίως από τη χρήση της συνταγματικής ονομασίας της.
Η ελληνική διπλωματία σημειώνει επίσης ότι η πρόοδος στις διμερείς σχέσεις αλλά και η ενταξιακή πορεία της γείτονος εξαρτώνται απολύτως από την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και κυρίως από τη χρήση της συνταγματικής ονομασίας της.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει: «Κατά τη σημερινή ορκωμοσία της στη Βουλή και παρά το γεγονός ότι στο επίσημο κείμενο του όρκου που της υπαγορεύθηκε η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία», η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, κυρία Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα, επέλεξε να αποκαλέσει τη χώρα της “Μακεδονία”.
Η πράξη αυτή παραβιάζει κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και το Συντάγμα της γείτονος χώρας, το οποίο έχει εναρμονιστεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις αντιρρήσεις που είχε εκφράσει ως αντιπολίτευση κατά την κύρωση της συμφωνίας, τη σεβάστηκε ως επικυρωθείσα διεθνή συνθήκη που υπερέχει κάθε άλλης διάταξης νόμου.
Η Ελλάδα, στο πλαίσιο αυτό, δηλώνει κατηγορηματικά ότι η περαιτέρω πρόοδος στις διμερείς σχέσεις της με τη Βόρεια Μακεδονία καθώς και η ευρωπαϊκή πορεία της τελευταίας εξαρτώνται από την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και κυρίως από τη χρήση της συνταγματικής ονομασίας της χώρας».
Στην παρέμβασή της, λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι «προκειμένου η Βόρεια Μακεδονία να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της προς την ένταξη στην Ε.Ε., είναι υψίστης σημασίας η χώρα να συνεχίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων και τον πλήρη σεβασμό στις δεσμευτικές συμφωνίες της, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών».
Αποχώρησε η Ελληνίδα πρέσβης
Οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Σιλιάνοφσκα, κατά την ορκωμοσία αποκάλεσε τη χώρα ως «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου, το οποίο απήγγειλε ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Γιόβαν Μίτρεσκι, καλώντας την Σιλιάνοφσκα να το επαναλάβει, η χώρα αναφερόταν με το συνταγματικό της όνομα ως «Βόρεια Μακεδονία».
Η πρέσβης της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία, Σοφία Φιλιππίδου, η οποία είχε προσκληθεί στη συνεδρίαση της Βουλής για την ορκωμοσία της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η τελευταία αποκάλεσε κατά την ορκωμοσία της τη χώρα ως «Μακεδονία», παραβιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό.
Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων).
Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας).
Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.
Hurriyet: Νέο εμπόδιο για Ιμάμογλου! Ακυρώνεται το πτυχίο του
Στην περίπτωση που ανακληθεί το πτυχίο του, ο Εκρέμ Ιμάμογλου δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος της χώρας, καθώς το πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι προϋπόθεση για το αξίωμα.
Δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet αποκαλύπτει νέο εμπόδιο στην υποψηφιότητα του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, καθώς η Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης θα προχωρήσει σε ακύρωση του πτυχίου του
Σε άρθρο του στη φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, ο δημοσιογράφος Αμπντουλχαμίτ Σελβί, με διασυνδέσεις στο προεδρικό μέγαρο, αναφέρει ότι το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης αναμένεται σήμερα να ολοκληρώσει την έκθεσή του σχετικά με το πτυχίο του Ιμάμογλου και να την στείλει στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, η διοίκηση της οποίας θα εκδώσει την απόφασή της επί της εγκυρότητας ή όχι του πτυχίου πιθανόν εντός της ημέρας ή τη Δευτέρα.
Ο δήμαρχος του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της πλαστογραφίας επίσημων εγγράφων με βάση έκθεση που συνέταξε το Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης (YΟK) της Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία η μετεγγραφή του το 1990 στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης δεν ήταν νόμιμη και ως εκ τούτου το πτυχίο του πρέπει να ακυρωθεί.
Στην περίπτωση που ανακληθεί το πτυχίο του, ο Εκρέμ Ιμάμογλου δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος της χώρας, καθώς το πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι προϋπόθεση για το αξίωμα.
Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου μητροπολιτικού δήμου της χώρας και ο ισχυρότερος υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με σειρά από δίκες, οι ποινές φυλάκισης για τις οποίες ξεπερνούν τα 23 χρόνια, και έχει ζητηθεί έως σήμερα πέντε φορές η στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Στις 23 Μαρτίου θα διεξαχθούν εσωκομματικές εκλογές στο CHP για την ανάδειξη του υποψηφίου του κόμματος στις επόμενες προεδρικές εκλογές, οι οποίες, αν δεν γίνουν πρόωρα, προγραμματίζονται για το 2028. Ισχυρότερος υποψήφιος έναντι του νυν προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά της αντιπολίτευσης είναι ο Ιμάμογλου.
Μιλώντας σήμερα σε τελετή εγκαινίων στην Κωνσταντινούπολη ο Εκρέμ Ιμάμογλου είπε ότι δεν θα μπορέσουν να του βάλουν “τρικλοποδιές” και κάλεσε τον πρόεδρο Ερντογάν να τον αντιμετωπίσει με γενναιότητα στην κάλπη.
Συγκεκριμένα δήλωσε: “(Νομίζουν ότι) θα βάλουν τρικλοποδιά στην Εκρέμ, θα εμποδίσουν τον Εκρέμ, θα κάνουν το ένα, θα κάνουν το άλλο… Ούτε μια τρίχα της κεφαλής μου δεν κουνήθηκε. Οι δειλοί προσπαθούν να μας τρομάξουν. Δεν φοβόμαστε, δεν τρομάζουμε και κανέναν. Το μόνο που ζητάμε εμείς είναι η κάλπη. Έλα να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας, να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας με γενναιότητα. Δεν φοβόμαστε, ζητάμε μόνο την κάλπη. Τράβηξα τον δρόμο για την προεδρία με αποφασιστικότητα. Δεν θα μπορέσουν να βάλουν τρικλοποδιά στον Εκρέμ. Μετά τις 23 Μαρτίου θα γιορτάσουμε όλοι μαζί το μπαϊράμι (σ.σ. τη γιορτή του Ραμαζανίου) σε ένα ενθουσιώδες κλίμα εορτασμού”.
Οι αλλαγές στην κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό! Ο Μητσοτάκης δεν μετουσίωσε το μήνυμα των συλλαλητηρίων – Ο δοκιμός ανασχηματισμός και οι εσωτερικές δυσαρέσκειες
Δύσκολα μπορεί να εκληφθεί ως ένα συνολικό restart της κυβέρνησης που είναι σε υποχώρηση, ενώ είναι αμφίβολο εάν ενσωματώνει το μήνυμα που έστειλαν τα μεγάλα συλλαλητήρια για τα Τέμπη.
Με τον ανασχηματισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναβάθμισε τον Κωστή Χατζηδάκη σε θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης, δίνοντας του προβάδισμα στην μάχη της διαδοχής έναντι του Νίκου Δένδια, ενώ με τις μετακινήσεις υπουργών και υφυπουργών ανακάτεψε την εσωκομματική τράπουλα προκειμένου να διατηρήσει εσωκομματικές ισορροπίες και να προλάβει εκφράσεις δυσαρέσκειας από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.
Δύσκολα μπορεί να εκληφθεί ως ένα συνολικό restart της κυβέρνησης που είναι σε υποχώρηση, ενώ είναι αμφίβολο εάν ενσωματώνει το μήνυμα που έστειλαν τα μεγάλα συλλαλητήρια για τα Τέμπη.
Ο Κωστής Χατζηδάκης μετακομίζει στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρά την άρνηση του να αναλάβει ο Υποδομών και Μεταφορών, αναβαθμίζεται στο υπουργείο Οικονομικών. Σε μια συμβολική κίνηση προσαρμογής στο νέο περιβάλλον που δημιουργεί η ηγεσία Τραμπ, δίνει το υπουργείο Μετανάστευσης στον, ακροδεξιών καταβολών, Μάκη Βορίδη, ενώ συμπληρωματικά τοποθετεί την Δόμνα Μιχαηλίδου -γνωστή για παλαιότερες αντιμεταναστευτικές της απόψεις- στην θέση της Σοφίας Ζαχαράκη στο Οικογένειας και Κοινωνικής Προστασίας.
Παράλληλα εμπιστεύεται σε δύο πολιτικούς της νέας γενιάς, τον Χρίστο Δήμα και τον Κώστα Κυρανάκη το επίμαχο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που θα πρέπει να φέρει σε πέρας την μεταρρύθμιση στους σιδηροδρόμους.
Πέραν της αντικατάστασης του Κωστή Χατζηδάκη από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, στα βασικά υπουργεία παραμένουν τα ίδια πρόσωπα, στο Εξωτερικών ο Γιώργος Γεραπετρίτης, στο Εθνικής Αμύνης ο Νίκος Δένδιας, στο Εσωτερικών ο Θεόδωρος Λιβάνιος, στο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο Δικαιοσύνης ο Γιώργος Φλωρίδη, στο Εργασίας η Νίκη Κεραμέως, στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Κώστας Τσιάρας, στο Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στο Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη.
Αλλά και στο υπουργείο Οικονομικών η ανάληψη του χαρτοφυλακίου από τον Κυριάκο Πιερρακάκη, σε στενή συνεργασία με τον Κωστή Χατζηδάκη και με ενισχυμένες όπως λέγεται τις αρμοδιότητες του αναπληρωτή Γιώργου Παπαθανάση, λόγω της διαχείρισης του αναπτυξιακού πακέτου, αποτελεί εγγύηση για την συνέχιση της ίδιας πολιτικής.
Δεν θέλησε να μετουσιώσει πολιτικά το μήνυμα των συλλαλητηρίων
Ο πρωθυπουργός έδειξε ότι δεν αντελήφθη ή δεν θέλησε να μετουσιώσει πολιτικά το μήνυμα των συλλαλητηρίων για τα Τέμπη, αφού διατήρησε στην κυβέρνηση τα πρόσωπα που είχαν προκαλέσει το κοινό αίσθημα με τις δηλώσεις τους: ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Γιώργος Φλωρίδης διατήρησαν τα υπουργεία τους ενώ ο Μάκης Βορίδης μετακινήθηκε στο Μετανάστευσης αν και εφέρετο να διεκδικεί παραγωγικό υπουργείο. Εκείνος που «την πλήρωσε» ήταν ο “καραμανλικός” Χρήστος Σταϊκούρας που έμεινε εκτός κυβέρνησης, προφανώς γιατί χρεώθηκε τις καθυστερήσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Τα πρόσωπα που προέρχονται από το παλιό εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ διατήρησαν τα χαρτοφυλάκιά τους ή ενισχύθηκε η παρουσία τους. Με την παραμονή του Γιώργου Γεραπετρίτη στο υπουργείο Εξωτερικών ο πρωθυπουργός δείχνει ότι παραμένει στην ίδια ρότα όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, παρά την επιθετικότητα της Τουρκίας που αναστέλλει εάν δεν ματαιώνει ακόμη και την ενεργειακή διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Στο υπουργείο παρέμεινε η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου παρά τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε αναπτύξει με την ηγεσία Μπάιντεν.
Ο ανασχηματισμός δεν έχει δομικά χαρακτηριστικά και εξαντλείται στις μετακινήσεις των γνωστών προβεβλημένων υπουργών. Η Νίκη Κεραμέως που το όνομα της ακουγόταν για διάφορες θέσεις, παραμένει στο υπουργείο της, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας πέτυχε την μετακίνησή του από το Πολιτικής Προστασίας στο όπως επιθυμούσε.
Πρόκριμα η αναβάθμιση Χατζηδάκη
Το εάν ο Κωστής Χατζηδάκης επαναφέρει τον συντονισμό του «επιτελικού κράτους» και την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχήματος, είναι ζητούμενο. Η αναβάθμισή του όμως σε θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αποτελεί πρόκριμα για την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ανοίξει η διαδοχή που πλέον επιταχύνεται, δίνοντας τροφή για διάφορα σενάρια. Παράλληλα συνιστά παραδοχή της αναποτελεσματικότητας των μέχρι τώρα υπευθύνων του «επιτελικού κράτους», Άκη Σκέρτσου και Μάκη Βορίδη.
Παρότι ο ανασχηματισμός είναι προνομία του πρωθυπουργού, στην προκειμένη περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε σε διαπραγμάτευση με τους υπουργούς του. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Κυριάκου Πιερρακάκη. Ο πρωθυπουργός τον ήθελε στην θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για να σηματοδοτήσει την μεταρρύθμιση των σιδηροδρόμων. Ο κ. Πιερρακάκης αρνήθηκε, προφανώς για να μην μπει στο κάδρο των Τεμπών. Ενώ όμως την περασμένη Τρίτη από το Μέγαρο Μαξίμου διέρρευσε ότι «όποιος δεν θέλει θα πάει σπίτι του», τελικά ο πρωθυπουργός τον αναβάθμισε στο υπουργείο Οικονομικών. Παρόμοιες αρνήσεις δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Νίκο Δένδια -θα δεχόταν να αφήσει το υπουργείο Αμύνης μόνο για το Εξωτερικών- αλλά και από άλλους υπουργούς που επίσης αρνήθηκαν “καυτά” χαρτοφυλάκια, όπως το Πολιτικής Προστασίας ενόψει ενός ακόμη δύσκολου καλοκαιριού.
Θεωρητικά θα μπορούσε να είναι ένας δομικός ανασχηματισμός με περιορισμό των υπουργείων και μείωση του θηριώδους σχήματος των 62 προσώπων. Η σκέψη, σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να δοθεί η εντύπωση μίας βαθύτερης μεταρρύθμισης. Για να απορριφθεί όμως, δίχως περαιτέρω σκέψη. Ο λόγος είναι διπλός: αφενός η μείωση των υπουργείων και των προσώπων απαιτεί μακρόχρονη προετοιμασία στο πεδίο της κρατικής διοίκησης – δηλαδή ουσιαστική μεταρρύθμιση– που στα έξι χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει προωθήσει. Ο δεύτερος είναι ότι η μείωση του αριθμού των υπουργών και υφυπουργών θα αύξανε τις εσωκομματικές δυσαρέσκειες από τους βουλευτές.
Ο πρωθυπουργός άφησε εκτός τον Ευριπίδη Στυλιανίδη -ίσως πλήρωσε το χειροκρότημα στον Αντώνη Σαμαρά στην ομιλία του στην Βουλή- ενώ διατήρησε ή έδωσε θέσεις υφυπουργών σε βουλευτές κοντά στον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να αποδυναμώσει εκ των προτέρων πιθανή πολιτική κίνηση του πρώην πρωθυπουργού.
Ταξιάρχης Press: Τί σηματοδοτεί η παρουσία Μουσταφά Ντεστιτζί στην Θράκη;
Ο Μουσταφά Ντεστιτσί ανήκει στον βαθυκρατικό μηχανισμό του παραερντογανικού καθεστώτος , θεωρείται ως ο μικρότερος εταίρος της Λαϊκής Συμμαχίας με το MHP του Ντ. Μπαχτσελί
Σε παλαιότερο κείμενό μας είχαμε επισημάνει πως φαίνεται ότι μέσω των δομών του πολιτικού ισλάμ στην Θράκη έχουμε “μεταβίβαση” δράσεων και πρακτικών ακραίων ισλαμοφασιστικών οργανώσεων και ισλαμι(στι)κών αιρέσεων επί ελληνικού/ευρωπαϊκου εδάφους. Ιδιαίτερη αναφορά είχαμε κάνει στις πρακτικές που εντοπίσθηκαν μέσω των “ενδοκοινοτικών συγκρούσεων” στο θρησκευτικά τάγμα Menzil, μετά τον θάνατο του Menzil Sheikh Abdulbaki Erol τον Ιούλιο 2024.
Επίσης, ισχυρούς δεσμούς με το τάγμα Menzil έχει και ο πρόεδρος Κόμματος Μεγάλης Ενότητας (BBP) Mustafa Destici, που είναι στενός οικογενειακός φίλος της οικογένειας Σαδήκ Αχμέτ, εργοδότης της Φούντα Αχμέτ Σαδήκ και του πρώην προέδρου του DEB/ΚΙΕΦ Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο οποίος την 10/3/2025 πραγματοποίησε μεγαλοπρεπή εμφάνιση σε ιφτάρ του πολιτικού ισλάμ της Θράκης στην Κομοτηνή.
Η οικογένεια του Μουσταφά Ντεστιτσί (1966)ανήκει σε μία από τις 24 φυλές του Ογούζων Τουρκμένων(Τούρκων) που ζούσαν στα όρια του κράτους των Σελτζούκων . Ανήκει στη φυλή Kılıç Aşireti .
Οι σπουδές του είναι θεολογικής κατεύθυνσηςη και επί 17 χρόνια εργαζόταν σε διάφορες θέσεις του τουρκικού δημοσίου μέχρι που παραιτήθηκε κι ανέλαβε ενεργό πολιτική δράση στο ΒΒΡ- Κόμμα Μεγάλης Ενότητας του οποίου εξελέγη Πρόεδρος , διαδεχθείς τον Muhsin Yazıcıoğlu, στο 4ο Έκτακτο Συνέδριο στις 3 Ιουλίου 2011 και εξελέγη βουλευτής της Άγκυρας στις γενικές εκλογές του 2018.
Ο αποθανών σε αεροπορικό δυστύχημα ιδρυτής του κόμματος Muhsin Yazıcıoğlu ήταν μέλος του θρησκευτικού τάγματος Menzil και φαίνεται ότι τον διαδέχθηκε και ο Μουσταφά Ντεστιτσί, ο οποίος και πήγε στην κηδεία του Ερολ (Menzil tarikatı). Παρά τις κομματικές δηλώσεις ότι το BBP δεν έχει σχέση με ταρικάτ ο αποθανών στο δυστύχημα Muhsin Yazıcıoğlu και ιδρυτής του κόμματος ήταν μέλος του Μενζίλ ταρικατί από την ίδρυση του .
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε ο επαρχιακός συντονιστής του BBP Kocaeli Metehan Küpçü σε ανάρτησή του: “Ο Πρόεδρός μας κ. Mustafa Destici συνοδεύει τον Seyyid Abdulbaki El-Husseini (Gavs) από την Άγκυρα στο Adıyaman Menzil, ο Θεός να τον κάνει γείτονα του προφήτη μας . ”
Στην φωτό βλέπουμε το αυτοκίνητο του Μουσταφά Ντεστιτσί που ακολουθούσε την νεκρώσιμη πομπή με αυτοκίνητα που έφεραν και φάρους με παλλόμενους φάρους.
Ο Μουσταφά Ντεστιτσί ανήκει στον βαθυκρατικό μηχανισμό του παραερντογανικού καθεστώτος , θεωρείται ως ο μικρότερος εταίρος της Λαϊκής Συμμαχίας με το MHP του Ντ. Μπαχτσελί, και σε κάθε δημόσια εμφάνισή του, και στην Κομοτηνή τουλάχιστον δύο φορές για τις οποίες έχουμε άμεση αντίληψη, τονίζει ότι “Για 32 χρόνια, το Κόμμα Μεγάλης Ενότητας μας ήταν το προπύργιο της ενότητας και της αδελφοσύνης του έθνους και θα συνεχίσει να είναι το προπύργιο της ενότητας και της αδελφοσύνης του μουσουλμανικού τουρκικού έθνους. Το κοινό όνομα αυτού του έθνους είναι το Μεγάλο Τουρκικό Έθνος»
Ο Μουσταφά Ντεστιτσί είναι ένα από τα πλοκάμια του ριζοσπαστικού αναθεωρητικού παραερντογανικού καθεστώτος που μέσω ισλαμι(στι)κών δομών και θρησκευτικών ταγμάτων ελέγχει εκείνες τις εθνικιστικές φράξιες που έχουν ως δόγμα τους τον “Παντουρκισμό” και την “Γαλάζια Πατρίδα” με μία μεταβαλλόμενη ρητορική και πρακτική.