Ακολουθήστε μας

Διεθνή

Αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κονρίκους, εκπρόσωπος των IDF: Οι σχέσεις μας με τον Ερντογάν μπορεί να επιδεινωθούν

Δημοσιεύτηκε στις

Θα είναι πιο εύκολο για τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ να εξοντώσουν στόχους της Χαμάς στην Τουρκία από ό,τι στο Κατάρ

Λένα Αργύρη

«Η επίθεση του Ιράν δεν ήταν απλώς ένα statement, ήταν μια πραγματικά σοβαρή προσπάθεια να πληγούν πολλαπλοί στόχοι στο Ισραήλ, η οποία απέτυχε», λέει στην «Κ» ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κονρίκους.

Η πρόσφατη κρίση με το Ιράν αποκάλυψε τις σοβαρές επιθετικές και αμυντικές αδυναμίες της Τεχεράνης και ενίσχυσε τη θέση και το κύρος του Ισραήλ στην περιοχή, εκτιμά ο Τζόναθαν Κονρίκους, εκπρόσωπος του IDF τους πρώτους μήνες του πολέμου και νυν συνεργάτης της δεξαμενής σκέψης FDD στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Κονρίκους αναφέρει ότι η επέμβαση στη Ράφα είναι προ των πυλών και τη χαρακτηρίζει απολύτως αναγκαία για την επίτευξη των βασικών στρατηγικών στόχων του πολέμου.

– Νομίζετε ότι η πρόσφατη κρίση με το Ιράν αποκάλυψε τα τρωτά σημεία της Τεχεράνης, αλλάζοντας τις αντιλήψεις που υπήρχαν;

– Η επίθεση του Ιράν ήταν μια απόκλιση από μια επιτυχημένη στρατηγική δεκαετιών κατά του Ισραήλ. Για πολλά χρόνια λειτουργούσε στη σκιά, χρησιμοποιώντας τους συμμάχους του στην περιοχή για να μας επιτίθεται. Για πρώτη φορά παρέκκλινε από αυτή τη στρατηγική και μάλιστα πολύ σοβαρά. Η επίθεση του Ιράν δεν ήταν απλώς ένα statement, ήταν μια πραγματικά σοβαρή προσπάθεια να πληγούν πολλαπλοί στόχοι στο Ισραήλ, η οποία απέτυχε.

– Τι μήνυμα έστειλε το Ισραήλ στο Ιράν;

– Αυτό που το Ισραήλ ήθελε να δείξει είναι ότι ακόμη και με τη μικρότερη ποσότητα όπλων, πυραύλων και χρήση ελαχίστων στρατιωτικών δυνατοτήτων, η ιρανική αεράμυνα είναι διάτρητη. Και ότι μπορούμε να πλήξουμε το Ιράν κατά βούληση οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Νομίζω ότι αυτό είναι το βασικό μήνυμα. Αυτό που έκανε το Ισραήλ ήταν μια πολύ μικρή εκδοχή αυτού που θα ήθελε να κάνει, αν δεν είχαν προηγηθεί συνομιλίες με την Ουάσιγκτον. Νομίζω όμως ότι ήταν η σωστή απόφαση να ακούσουμε τις ΗΠΑ, λόγω των πιθανών μελλοντικών περιφερειακών συμμαχιών και ενός πιθανού βήματος προς την κατεύθυνση εξομάλυνσης των σχέσεων με τους Σαουδάραβες και άλλες χώρες. Για παράδειγμα, η ισχυρή θέση του Ισραήλ έναντι του Ιράν, μετά την κρίση, είναι κάτι που εξυψώνει τη θέση του στα μάτια της Σαουδικής Αραβίας. Και δίνει στους Σαουδάραβες ένα ακόμη κίνητρο να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις τους μαζί μας. Αυτό που είδατε ήταν ένας γύρος που ξεκίνησε στη Δαμασκό, συνεχίστηκε στο Ισραήλ και τελείωσε στο Ισφαχάν. Αλλά ήταν μόνο ο πρώτος γύρος. Τώρα, που τόσο το Ισραήλ όσο και το Ιράν έχουν «διαβεί τους Ρουβίκωνές τους» θα υπάρξει συνέχεια.

– Τι εννοείτε, τι θα πρέπει να περιμένουμε;

– Τώρα που το Ιράν έχει αποκαλύψει τόσο την επιθετική όσο και την αμυντική αδυναμία του, έχει πρόβλημα. Νομίζω ότι θα πρέπει να διατηρήσει χαμηλούς τόνους για λίγο, προκειμένου το Ισραήλ να μην εκμεταλλευθεί αυτή τη νέα δυναμική. Νομίζω ότι το Ιράν θα επιστρέψει στη χρήση των πληρεξουσίων του για το άμεσο μέλλον και θα επικεντρωθεί στο πυρηνικό πρόγραμμα. Δεν νομίζω ότι έχει συμφέρον να κλιμακώσει την κατάσταση.

Οταν το Ισραήλ πάρει τη Ράφα, θα είναι σε θέση να κόψει τη στρατηγική προμήθεια όπλων μέσω των σηράγγων από την Αίγυπτο στη Γάζα. Και θα έχει καλύτερη ικανότητα να σώσει ομήρους.

– Απ’ ό,τι φαίνεται, μια χερσαία επιχείρηση στη Ράφα είναι προ των πυλών. Μπορείτε να μας εξηγήσετε τη στρατιωτική αναγκαιότητά της;

– Ναι, πράγματι. Γνωρίζω ότι οι στρατιωτικές προετοιμασίες είναι πολύ προχωρημένες και ο στρατός είναι ουσιαστικά έτοιμος να αρχίσει να προωθείται. Η αναγκαιότητα είναι σαφέστατη. Οταν το Ισραήλ πάρει τη Ράφα –και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα το κάνει, το θέμα είναι πότε θα το κάνει– τότε θα είναι σε θέση να κόψει τη στρατηγική προμήθεια όπλων μέσω των σηράγγων από την Αίγυπτο στη Γάζα. Και θα έχει καλύτερη ικανότητα να εντοπίσει και ελπίζουμε να σώσει ομήρους. Χωρίς τη Ράφα, το Ισραήλ απλώς θα μεταφέρει το πρόβλημα στο μέλλον, γιατί όσο οι σήραγγες είναι ανοιχτές, η Χαμάς θα μπορεί να ανασυντάσσεται.

– Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Κατάρ θα ζητήσει από την ηγεσία της Χαμάς να αποχωρήσει από τη χώρα και ότι η Χαμάς βρίσκεται σε συνομιλίες με την Τουρκία για τη μεταφορά όλων των δραστηριοτήτων της εκεί. Πώς θα επηρεάσει μια τέτοια εξέλιξη την ήδη τεταμένη σχέση με την Αγκυρα;

– Οι σχέσεις με την Τουρκία είναι κακές και τεταμένες και πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν ακόμη χειρότερες. Φυσικά θα μπορούσαν να γίνουν και καλύτερες. Η Χαμάς έχει ήδη μακροχρόνια παρουσία στην Τουρκία με την έγκριση του Ερντογάν και του καθεστώτος του. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο και είναι εξαιρετικά προσοδοφόρο για την Aγκυρα. Ομως, για τις μυστικές υπηρεσίες μας θα είναι πιο εύκολο να εξοντώσουν στόχους της Χαμάς στην Τουρκία από ό,τι στο Κατάρ. Προσπαθώ να δω τη θετική πτυχή μιας τέτοιας εξέλιξης. Γενικότερα μιλώντας, η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί τους κανόνες και βρίσκεται διαρκώς στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, στο πλευρό των δολοφόνων και των τρομοκρατών.

– Πώς βλέπετε τη νηοπομπή –με ανθρωπιστική βοήθεια– που ετοιμάζεται να αποπλεύσει από την Τουρκία για τη Γάζα, σπάζοντας τον ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ;

– Βρίσκεται σε εξέλιξη μια εκτεταμένη παρασκηνιακή διπλωματική και οικονομική κινητικότητα προκειμένου να αποτραπεί αυτή η επιθετική ενέργεια. Υπάρχουν πολλά που διακυβεύονται λόγω της θέσης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί καμία επιθετική ενέργεια που να σπάει τον ναυτικό αποκλεισμό. Ισως αυτή τη φορά να το αντιμετωπίσει καλύτερα από ό,τι αντιμετώπισε το «Mavi Marmara». Μπορεί να γίνει χωρίς τη χρήση βίας και χωρίς να δώσουμε στο τουρκικό καθεστώς και τους υποστηρικτές της τρομοκρατίας τον χρόνο δημοσιότητας και τις εικόνες που επιδιώκουν.

Πηγή: Καθημερινή

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Διεθνή

WSJ: Trump Gears Up for Assault on Wokeness With Education Overhaul

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

The president-elect has laid out big changes for America’s classrooms, including expanding school choice—and shutting down the Department of Educations

President-elect Donald Trump has vowed to remake education in the U.S., pledging to exert more control over funding and classroom lessons, to curb what he views as left-leaning tendencies at universities and even to dismantle the Department of Education.
If his White House delivers on those promises, more families could get money to send kids to private school. Schools would face pressure to limit accommodations for transgender students and to end some initiatives aimed at addressing racial disparities.
The goals are at once ambitious and controversial.
“There are a lot of very smart people who are very excited to get into positions where we can actually start making change happen,” said Tiffany Justice, a Trump ally and the co-founder of the conservative parents group Moms for Liberty.

Eliminating the Department of Education

Trump has promised to close the Education Department and has criticized U.S. school spending.
In his first term, he proposed merging the education and labor departments, but Congress didn’t proceed. It isn’t clear whether lawmakers would go for the idea in a second term, nor how the department’s functions—such as protecting students’ civil rights, providing funding for students with disabilities and distributing student loans—would be handled if it were closed.
Some Republicans have been reluctant to eliminate the department or cut federal funding that flows to schools in their constituencies. An Associated Press poll last year found that nearly two-thirds of Americans said the federal government spends too little on education.
“I don’t think you’ll see enormous cuts because that’s super unpopular,” said Michael Petrilli, president of the Thomas B. Fordham Institute, a conservative education think tank.
Trump will have to fill the education secretary role for now. Cabinet positions often go to prominent politicians and political allies.
Presidents sometimes look to state education chiefs. High-profile leaders in Republican states include Oklahoma’s Ryan Walters, who has fought culture-war battles in schools; Louisiana’s Cade Brumley, who has supported private-school choice and tougher school disciplinary measures; and Florida’s Manny Diaz Jr., who has overseen many conservative policy changes.
In an interview, Walters said he is focused on implementing Trump’s agenda in Oklahoma. Through a spokesperson, Brumley said “my focus is on continuing the historic educational progress we are making in Louisiana.” Diaz, through a spokesperson, said if asked to serve, “Of course you listen.” Justice of Moms for Liberty said that she would be open to the position, though hasn’t spoken to the Trump team about it.
A Trump transition spokeswoman didn’t comment on specific candidates.

Education Department headquarters in Washington. Donald Trump has promised to close the department.

Waging war on ‘woke’

Trump has said he would use the power of the purse to limit left-wing ideology in schools and universities.
Although a president can’t immediately cut off money to any school, he could use various laws to pressure schools to address antisemitism on campus, disband programs that focus on nonwhite student groups or reduce accommodations for transgender students.
Trump has said that he believes that Title IX, which bars sex discrimination in education, should prevent transgender girls from playing on female sports teams. This would be a stark reversal from the Biden administration, which has interpreted Title IX to prohibit discrimination based on gender identity.
During the campaign, Trump attacked Kamala Harris for being too supportive of transgender rights, an issue that resonated with some voters.
Trump has also indicated that he would use civil-rights law to challenge critical race theory, a term used by conservatives to describe some efforts to teach about racism and racial disparities.
This could include targeting university diversity, equity and inclusion offices, legal analysts have said.
“On issues that I worry about…this is at the top,” said Rachel Perera, a fellow at the Brookings Institution, a center-left think tank.
Another tool Trump has at his disposal is the accreditation system, which gives universities access to federal money. He has called it a “secret weapon.”
Colleges and universities need to meet standards set by independent accreditors to be eligible for federal funds.
Trump could weaken the influence of accreditors—which he considers too left-leaning—by reassigning some of their responsibilities to the Education Department, said Judith Eaton, past president of the Council for Higher Education Accreditation. Alternatively, the administration could replace current accreditors with ones more closely aligned with Trump’s vision, she added.
Members of Trump’s inner circle “regard the higher-ed cartel as fundamentally out of order,” said Frederick Hess, director of education policy studies at the right-leaning American Enterprise Institute.

‘Universal school choice’

Trump wants “universal school choice for every American family,” according to his platform. That likely means providing a public subsidy for private-school tuition or other educational expenses outside the public school system.
Trump has indicated he would support the Educational Choice for Children Act, already proposed in Congress. The law would provide $10 billion in federal tax credits to go toward private-school tuition, home schooling or other educational costs.
Backers say the bill would provide money for up to two million children, and help parents direct and customize their children’s education. School-choice critics say that these programs drain resources from public schools.
Prior efforts by Republican presidents to subsidize private schools—including those supported by Ronald Reagan, and Trump in his first term—have failed to garner congressional support. And while many Republican-controlled state legislatures have adopted such programs in recent years, voters in Colorado, Kentucky and Nebraska rejected school-choice ballot measures on Nov. 5.
Some Republicans “are not fully on board yet,” said Jim Blew, who served as an education official during Trump’s first term. “I think they will be in the new administration.”
Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

  • Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε στη βάση Shraga βόρεια της Acre, στη βάση Zvulun βόρεια της Χάιφα και στο Krayot και Kiryat Atta με τουλάχιστον 90 ρουκέτες.
  • Ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε το χωριό Wazzani.
  • Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν κοντά στο Yaroun.
  • Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στη Χούλα.
  • Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε στο Σαφέντ με ρουκέτες.
  • Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε σε Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στο Μαρούν αλ-Ρας με ρουκέτες.
  • Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε στο Avivim με drones αυτοκτονίας.
  • Το ισραηλινό πυροβολικό βομβάρδισε την περιοχή Σεμπάα.
  • Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στην περιοχή Tayri.
  • Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στην περιοχή Khiam.
  • Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στην περιοχή Kfarshoba.
Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η επιλογή του Ρούμπιο απ’τον Τραμπ ως Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο Μάρκο Ρούμπιο στο παρελθόν έχει σταθεί απέναντι στην Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν και είχε συνυπογράψει ως εισηγητής (co-sponsor) νομοθετικές πρωτοβουλίες του Κογκρέσου, μαζί με τον φιλέλληνα γερουσιαστή Μενέντεζ, που στόχευαν στην ενίσχυση του ελληνικού στρατού

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποφασίσει να επιλέξει τον γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο ως υπουργό Εξωτερικών σηματοδοτεί μια μελετημένη και ρεαλιστική επιλογή για την κυβέρνησή του.

Ο Ρούμπιο, ένας Κουβανοαμερικανός γερουσιαστής από τη Φλόριντα, έχει εκτεταμένη εμπειρία στην εξωτερική πολιτική μέσω των ρόλων του στις επιτροπές πληροφοριών και εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας. Οι γνώσεις του για τις παγκόσμιες υποθέσεις θα ωφελήσουν την χάραξη της διπλωματικής στρατηγικής των ΗΠΑ, σε αντίθεση με την χαοτική και ανίκανη προσέγγιση της κυβέρνησης Μπάιντεν

Ο Ρούμπιο έχει σταθερά επισημάνει τους κινδύνους που εγκυμονούν οι αντίπαλοι, όπως η Κίνα και το Ιράν, τομείς στους οποίους οι απόψεις του ευθυγραμμίζονται με την εστίαση του Τραμπ στη διασφάλιση των αμερικανικών συμφερόντων. Η υποστήριξή του για μια ισχυρότερη στάση απέναντι στην Κίνα, ιδίως απέναντι στις βιομηχανικές στρατηγικές του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, θα συμβάλει στον ευρύτερο στόχο του Τραμπ για την αναζωογόνηση της αμερικανικής παραγωγής και τη διασφάλιση δίκαιων εμπορικών πρακτικών.

Η πιθανή επιλογή του Ρούμπιο από τον Τραμπ αποτελεί σαφή ένδειξη της δέσμευσης του να εξασφαλίσει ικανούς και έμπειρους ηγέτες σε θέσεις-κλειδιά, διασφαλίζοντας ότι η εξωτερική πολιτική της Αμερικής θα παραμείνει ισχυρή, στρατηγική και σύμφωνη με τους στόχους της κυβέρνησης. Η απόφαση αυτή αντανακλά την πρόθεση του Τραμπ να συνεχίσει να θέτει ως προτεραιότητα την εθνική ασφάλεια, την οικονομική ανάπτυξη και τις ισχυρές διεθνείς σχέσεις των ΗΠΑ.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Μάρκο Ρούμπιο στο παρελθόν έχει σταθεί απέναντι στην Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν, ειδικά σε ό,τι αφορα την εισβολή του Ερντογάν σε εδάφη της Συρίας το 2019. Παράλληλα έχει συνυπογράψει ως εισηγητής (co-sponsor) νομοθετικές πρωτοβουλίες του Κογκρέσου, μαζί με τον φιλέλληνα γερουσιαστή Μενέντεζ, που στόχευαν στην ενίσχυση του ελληνικού στρατού

Η είδηση για τον πιθανό διορισμό του Μάρκο Ρούμπιο στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών έπεσε σαν κεραυνός στην Άγκυρα. Ο Ρούμπιο, πολιτικός με ισχυρή προσωπικότητα, διατηρεί εδώ και χρόνια σχέσεις με Γκιουλενιστές και είχε υποστηρίξει τον μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ στη διαμάχη του με τον Ερντογάν. Το 2019 είχε ταχθεί ενάντια στην τουρκική εισβολή στη Συρία και ενάντια στην αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τις κουρδικές περιοχές. Έχει ασκήσει έντονη κριτική στις σχέσεις του Ερντογάν με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Μαδούρο, και συχνά δηλώνει πως θεωρεί την Τουρκία αυταρχικό κράτος, συγκρίνοντάς την με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν.

Ο Μάρκο Ρουμπιο το 2021 είχε υπογράψει κοινή επιστολή με αλλα μέλη του Κογκρέσου και της Γερουσίας με την οποία ζητούσαν από την κυβέρνηση Μπαιντεν να ασκήσει πιέσεις για τις μονομερείς κινήσεις της Τουρκίας στα Βαρώσια,το 2020 είχε εκφράσει την έντονη αντίθεση του στην απόφαση του Ερντογαν για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί,ενώ είχε πρωτοστατήσει μαζί με τον Μενεντεζ στην νομοθεσία για την άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κύπρο.

Επιπλέον, ο Ρούμπιο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και γνώση για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ήταν ο Ρεπουμπλικανός που, μαζί με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, συνυπέγραψαν τη νομοθεσία EAST MED ACT το 2019, μια διακομματική πρωτοβουλία που αποτελεί τη βάση της αμερικανικής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Ελλάδα και η Κύπρος κατέχουν κεντρικό ρόλο ως πυλώνες σταθερότητας που διασφαλίζουν την αμερικανική παρουσία στην περιοχή.

Με πληροφορίες από newsbreak.gr, protothema.gr

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άμυνα16 λεπτά πριν

Νίκος Δένδιας: «Η εθνική ταυτότητα ενώνει τους Ελληνες»

Ο Νίκος Δένδιας από την Καστοριά τόνισε ότι η διατήρησή της αποτελεί το στερεό θεμέλιο της χώρας μας στους καιρούς...

Οικονομία16 λεπτά πριν

Είμαστε η μόνη χώρα στην οποία οι μισθοί είναι χαμηλότεροι από το 2014

Μπορεί στην Ελλάδα ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης να αυξήθηκε το 2023 συγκριτικά με το 2022, όμως το ποσοστό ήταν...

Πολιτική46 λεπτά πριν

Τί είπε ο Τραμπ στον Μητσοτάκη στο τηλέφωνο;

Ήταν ένα τηλεφώνημα το οποίο πολύ το περίμεναν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ίσως οι περισσότεροι να αναρωτιόνται γιατί ο εκλεγμένος Πρόεδρος...

Πολιτική1 ώρα πριν

ΕΣΤΙΑ: Ὁ Ἐρντογάν ὁμιλεῖ μέ Τράμπ – Μάσκ καί ἐμεῖς μείναμε μέ τόν Πομπέο «στόν ἄσσο»

Ἡ Ἑλλάς εἰσπράττει τώρα τά ἐπίχειρα τῆς ταυτίσεως τῆς Κυβερνήσεως μέ τούς Δημοκρατικούς – Ὁ κ. Μητσοτάκης δέν περιελήφθη στούς...

Πολιτική2 ώρες πριν

Ο Βηματοδότης λέει, ότι η Αθήνα έχει και άλλα “χαρτιά” για Τραμπ αφού “κάηκε” ο Πομπέο

Τον καιρό της πάλαι ποτέ Σοβιετίας, ελλείψει επίσημης και έγκυρης ενημέρωσης, οι ξένοι αναλυτές προσπαθούσαν να καταλάβουν τις διαθέσεις της...

Δημοφιλή