Ποιός ωφελείται από την απαγωγή και τί σημαίνει απαγωγή στελεχών της ασφαλείας;
Οι ένοπλες ομάδες αμφισβητούν την ύπαρξη του κράτους.
Κύμα ανησυχίας και ερωτημάτων έχει προκαλέσει η απαγωγή του ταξίαρχου Μουσταφά αλ Ουαχίσι, Διευθυντή του Κεντρικού Τμήματος Ασφαλείας της Υπηρεσίας Πληροφοριών, μπροστά από τον χώρο εργασίας του στην Τρίπολη.
Ενώ η απαγωγή του δεν έγινε σαφές από ποιους έγινε, η Λιβυκή Υπηρεσία Πληροφοριών καταδίκασε το περιστατικό, τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη θα επεκταθεί σε όλους όσους εμπλέκονται σε αυτό το έγκλημα.
Προειδοποίησε επίσης για τις συνέπειες του συνεχούς περιορισμού της ελευθερίας του απαχθέντος ή της απειλής της ασφάλειάς του, δεσμευόμενη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή επιστροφή του.
Αυτή η επικίνδυνη εξέλιξη έθεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με την τύχη της χώρας, ποιος ωφελείται από την απαγωγή και τι σημαίνει απαγωγή στελεχών της ασφαλείας.
Επιδείνωση της κρίσης ασφαλείας
Σχολιάζοντας αυτό, ο Αιγύπτιος στρατιωτικός και στρατηγικός εμπειρογνώμονας, Ταγματάρχης Γενικού Επιτελείου Μοχάμεντ Ριφάατ Γκαντ, είπε στο Al Arabiya και στο Al-Hadath ότι έχουμε εκ νέου την επανάληψη των επιχειρήσεων απαγωγών στη Λιβύη, ειδικά με στόχο υψηλόβαθμα στελέχη της ασφάλειας και του στρατού και αυτό ενέχει πολλές επικίνδυνες επιπτώσεις στην επιδείνωση της κρίσης ασφαλείας στη διαιρεμένη χώρα.
Τόνισε ότι αυτή η απαγωγή αποκάλυψε την έκταση του θράσους στο οποίο έχουν φθάσει οι ένοπλες ομάδες αμφισβητώντας την ύπαρξη του κράτους.
Κατέληξε, επισημαίνοντας ότι όλες οι διεθνείς και εγχώριες προσπάθειες δεν κατόρθωσαν να βάλουν τη χώρα στον υγιή δημοκρατικό δρόμο, σημειώνει η Al Arabiya.