Ακολουθήστε μας

Πολιτική

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Οι επενδύσεις, ο διευρυμένος ρόλος του λιμένα και το business plan

Δημοσιεύτηκε στις

Αναβαθμίζεται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται μέσα από το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης ενισχύουν περαιτέρω τον αναβαθμισμένο γεωστρατηγικό ρόλο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, καθώς όπως είχε αναφέρει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας προ διμήνου αποδίδουν στην Αλεξανδρούπολη με επίκεντρο τον λιμένα ρόλο καταλύτη για την εφοδιαστική αλυσίδα και το διεθνές εμπόριο.

Ειδικότερα, οι επενδύσεις για την περίοδο 2024 – 2023, περιλαμβάνουν δράσεις όπως η αναβάθμιση λιμενικών υποδομών ύψους 18,2 εκατ. ευρώ, η διαχείριση σιτηρών/δημητριακών ύψους 27 εκατ. ευρώ, η διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων ύψους 44,5 εκατ. ευρώ, και άλλες επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ.

Τα επόμενα «βήματα» ανάπτυξης προβλέπουν, σύμφωνα με σχετική παρουσίαση του ΤΑΙΠΕΔ, τα εξής:

  • Έως το τέλος του 2025 δημιουργία 1 Σιλό δυναμικότητας 10 τόνων και συνολικά 5 έως το 2032.
  • Εντός του 2025 εξοπλισμός φορτοεκφόρτωσης φορτίων από το σιλό στο πλοίο.
  • Έως το τέλος του 2027 βαγόνι & ιμάντας μεταφοράς για τη μεταφορά φορτίων στα σιλό.
  • Έως το τέλος του 2025 1 γερανογέφυρα (40 ton / 40 m) για την φορτοεκφόρτωση containers από πλοία και 1 ακόμα έως το τέλος του 2030.
  • Έως το τέλος του 2027 2 φορτωτές για την φορτοεκφόρτωση containers από φορτηγά/τρένα.
  • 2027 – 2033: 3 ανυψωτές για τη διακίνηση άδειων εμπορευματοκιβωτίων και άλλων φορτίων & 2 γερανών για τη μεταφορά containers σε αποθηκευτικούς χώρους.

Σε σχέση με τις δράσεις που είναι σε εξέλιξη, ξεχωρίζουν η επικαιροποίηση Master Plan του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης ώστε να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες συνθήκες και ανάγκες περιβαλλοντικής και χωροταξικής αδειοδότησης, τα έργα για την οδική σύνδεση του νέου εμπορικού προβλήτα του λιμένος με τη νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδό που είναι ήδη υπό κατασκευή: 4 εκατ. ευρώ, η αποκατάσταση βαθών (εκβάθυνση) λιμενολεκάνης και διαύλου ναυσιπλοΐας του λιμένα: 14,2 εκατ. ευρώ.

Επίσης, συμπεριλαμβάνονται η ολοκλήρωση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων του εμπορικού προβλήτα: 1,2 εκατ. ευρώ, όπως και η συνεργασία με τον όμιλος Gastrade για την εξυπηρέτηση FSRU – Παραχώρηση αποθηκευτικών & λιμενικών χώρων. Σε εξέλιξη είναι και διαβουλεύσεις με βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες (τσιμεντοβιομηχανία & logistics) για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΛΑ, όπως και η διερεύνηση δυνατότητας υποστήριξης στην ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Χθες, το ΤΑΙΠΕΔ ενημέρωσε ότι σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη, του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη και του Εντεταλμένου Σύμβουλου του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, υπεγράφη σύμβαση ύψους 4 εκατ. ευρώ για το έργο της οδικής σύνδεσης του νέου εμπορικού προβλήτα του λιμένος Αλεξανδρούπολης με τη νέα Περιφερειακή Οδό και παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες του Σχεδίου Ανάπτυξης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ Α.Ε.). Το έργο της οδικής σύνδεσης του νέου εμπορικού προβλήτα του λιμένος Αλεξανδρούπολης με τη νέα Περιφερειακή Οδό προβλέπει την κατασκευή οδικού άξονα μήκους 1.500 μέτρων εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού και εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών του ΟΛΑ Α.Ε., συνολικού ύψους 18,2 εκατ. ευρώ.

Τη σύμβαση αξίας 4 εκατ. ευρώ για το έργο της οδικής σύνδεσης υπέγραψαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας ΤΕΚΑΛ, Παναγιώτης Ψαλτάκος.

Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) του ΤΑΙΠΕΔ ωρίμασε το έργο με την εκπόνηση των σχετικών μελετών, με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Next Generation EU. Η υλοποίησή του θα συμβάλλει στην εκτροπή της εμπορικής κίνησης του λιμένα απευθείας προς την Εγνατία Οδό και τη συνεπακόλουθη κυκλοφορική αποσυμφόρηση της πόλης, καθώς μέχρι σήμερα το αστικό οδικό δίκτυο επιφορτίζεται το σύνολο της κίνησης του λιμένος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ παρουσίασαν τους βασικούς άξονες του Σχεδίου Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (Business Plan) του λιμένα, το οποίο μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την υλοποίηση επενδύσεων για την προμήθεια εξοπλισμού για φορτοεκφορτώσεις, σιτηρά και καλλιέργειες αλλά και επενδύσεις για τη συνολική αναβάθμιση της λιμενικής υποδομής, προκειμένου το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να μπορεί να προσελκύσει ναυτιλιακή κίνηση που τώρα διέρχεται από τον Βόσπορο και να ανταγωνιστεί γειτονικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα. Επιπλέον, προβλέπεται να εξεταστεί η κατασκευή νέου τερματικού σταθμού πολλαπλών χρήσεων στο ανατολικό μέρος προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετηθεί η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

liberal.gr

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Πολιτική

Τουρκική ανάλυση: Αυτή η φόρμουλα συζητείται για το Αιγαίο μεταξύ Αθήνας – Άγκυρας;

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η διπλωματία ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα μοιάζει με περπάτημα πάνω σε τεντωμένο σχοινί και για την άλλη πλευρά του Αιγαίου, την Τουρκία: Σταθερό βήμα προς τη μείωση των εντάσεων, αλλά με τον κίνδυνο της πτώσης πάντα παρόντα.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: Μαρία Ζαχαράκη, Έθνος

Η διαδικασία αποκλιμάκωσης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο και για την τουρκική πολιτική ανάλυση, οι συνομιλίες του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, και του Έλληνα ομολόγου του, Γιώργου Γεραπετρίτη, έδωσαν σημαντικά μηνύματα για το τι μέλλει γενέσθαι και σηματοδότησαν ένα νέο κεφάλαιο, θέτοντας για πρώτη φορά στο τραπέζι ευαίσθητα ζητήματα, όπως οι διαφωνίες στο Αιγαίο και το Κυπριακό.

Στρατηγική Φιντάν-Γεραπετρίτη

Αν και οι δύο πλευρές γνωρίζουν ότι τα ζητήματα είναι πολύ βαθιά και δεν επιδέχονται συμβιβασμούς, ωστόσο, κατά τον Τούρκο πολιτικό αναλυτή Μετίν Κάαν Κουρτουλμούς, φαίνεται πώς οι δύο υπουργοί έχουν συμφωνήσει σε μία στρατηγική τουλάχιστον, η οποία «αποσκοπεί στη μείωση των καθημερινών εντάσεων και όχι των μακροχρόνιων. Ακόμα και αν δεν βρεθούν μόνιμες λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, αυτό που προσδοκάται είναι περιστατικά, όπως η αντιπαράταξη πλοίων και αεροπλάνων στο Αιγαίο, να σταματήσουν». Με λίγα λόγια, αυτό που συζητείται είναι μία «φόρμουλα συνύπαρξης», γιατί η φιλία είναι στο κάτω κάτω… και φθηνότερη. Το να ζουν οι δύο χώρες με αυτού του είδους τις εντάσεις είναι δαπανηρό και για τις δύο. Το να υπάρχουν μαχητικά αεροσκάφη στον αέρα κοστίζει. Μερικές φορές πολύ νέοι πιλότοι πρέπει να χειρίζονται πολύ ακριβά αεροσκάφη και ένα λάθος της στιγμής μπορεί να έχει τεράστιες συνέπειες.

Διπλωματικά οφέλη για την Άγκυρα

Η τουρκική πλευρά φέρεται ικανοποιημένη με την πρόοδο της διαδικασίας αποκλιμάκωσης, λαμβάνοντας κανείς υπόψη τις τελευταίες θετικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, αν και είναι ξεκάθαρο ότι είναι πρόωρο να περιμένει κανείς συγκεκριμένες εξελίξεις αυτή τη στιγμή. Η Άγκυρα θεωρεί, προς το παρόν, ότι η αποκλιμάκωση θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, μειώνοντας τις πιέσεις στο Κογκρέσο.

Η Ελλάδα θέλει συνέχιση διαλόγου

Η Αθήνα, από την άλλη πλευρά, δείχνει να επενδύει στη συνέχιση του διαλόγου, αλλά με ξεκάθαρη πρόθεση να μην παρερμηνευθεί ως υποχώρηση. «Ο διάλογος σημαίνει διεκδίκηση», υπογραμμίζει ο αναλυτής διεθνών θεμάτων Ryan Gingeras, επικαλούμενος Έλληνα αξιωματούχο, κάτι που σημαίνει ότι κερδίζει χρόνο ηρεμίας με την Τουρκία.

Ασαφές το βάθος των συνομιλιών

Το πού θα οδηγήσουν οι συνομιλίες παραμένει, ωστόσο, στον αέρα. Η Τουρκία αναγνωρίζει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες ως προς το εύρος και την εμβάθυνση αυτών των επαφών και προς το παρόν διαβάζει την τρέχουσα κινητικότητα ως μια ένδειξη αποφασιστικότητας και από τις δύο πλευρές να θέσουν σταδιακά, αλλά χωρίς χρονοδιάγραμμα τα θεμέλια για εμβάθυνση του διαλόγου.

Ο πρώτος στόχος είναι η άρση των καθημερινών εντάσεων, ώστε να διευκολύνει τη συζήτηση για την αντιμετώπιση των πιο μακροπρόθεσμων. Η προτεραιότητα είναι, σύμφωνα με την τουρκική ανάγνωση, οι γείτονες να καταφέρουν να «ζήσουν μαζί χωρίς κρίσεις» και οι δύο πρωτεύουσες να εδραιώσουν σταδιακά μία αποκλιμάκωση, ώστε οι επαφές αυτές να συνεχιστούν και από τις επόμενες κυβερνήσεις.

Ο παράγοντας Ουάσιγκτον

Καθοριστικός για το μέλλον των συνομιλιών θα είναι ο διεθνής παράγοντας κατά τον Ryan Gingeras. Τόσο η Αθήνα όσο και η Άγκυρα εμφανίζονται διστακτικές να εμπιστευτούν πλήρως την Ουάσιγκτον ως μεσολαβητή ή «κουμπάρο», καθώς ο Τραμπ ενδεχομένως θα ρίξει όλη την προσοχή του στην Ασία. Αυτό ενδέχεται να αποτελέσει εμπόδιο και να οδηγήσει σε νέο αδιέξοδο, καθώς ο διεθνής παράγοντας δεν φαίνεται διατεθειμένος να «εγγυηθεί» ή πολύ περισσότερο να «πριμοδοτήσει» μια νέα, βιώσιμη πολιτική συμφωνία των δύο χωρών.

Συνέχεια ανάγνωσης

Απόψεις

«Μίνιμαλ» ανθελληνισμός στα εγκαίνια του μετρό της Θεσσαλονίκης

 Μετρό Θεσσαλονίκης: «Woke» πρωθυπουργικά εγκαίνια χωρίς ελληνική σημαία και με «δείγμα» σταυρού

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Για το μετρό Θεσσαλονίκης, χρειάστηκαν 11 ολόκληροι μήνες με ματαιωμένους διαγωνισμούς και προτάσεις επί προτάσεων, για να φτάσουμε τελικά σε ένα προχειροφτιαγμένο «μ» με απευθείας ανάθεση 30.000 ευρώ.

 Μετρό Θεσσαλονίκης: «Woke» πρωθυπουργικά εγκαίνια χωρίς ελληνική σημαία και με «δείγμα» σταυρού

Από την άλλη, δεν πρέπει να χρειάστηκαψν παρά μερικά δευτερόλεπτα ώστε να αποφασίσουν κάποιοι να «πετάξουν» τη σημαία από τον Λευκό Πύργο και να τοποθετήσουν ένα «δείγμα» σταυρού στον ναό του Αγίου Δημητρίου, στη μακέτα που φαινόταν πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την ομιλία του στην τελετή έναρξης λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο Λευκός Πύργος φαίνεται να έχει στην κορυφή του μόνο έναν γυμνό ιστό, σαν να είναι μια απλή… κεραία, σαν να μην αποτελεί σύμβολο καμίας πόλης, καμίας χώρας, καμίας παράδοσης, καμίας ιστορίας. Ένας «μετανεωτερικός» πύργος που εμφανίζεται σαν εκσυγχρονισμένο «ντουβάρι». Αδιάφορος, αταυτοποίητος, αποχαρακτηρισμένος από τους ιερούς συμβολισμούς που φέρει, σχετικά με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από το μίασμα των Οθωμανών.

Άλλωστε η άγνοια της ιστορίας είναι εθνικό μας δόγμα πλέον. Αμέτρητες οι… σέλφι με φόντο τον λευκό πύργο, αλλά από ουσιαστική γνώση – μηδέν. Πόσοι γνωρίζουν άραγε ότι ο ιστός του Λευκού Πύργου, εκεί που ανεμίζει περήφανα η Ελληνική σημαία και απλώνει την ευλογημένη σκιά της σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, είναι ένα πολύτιμο λάφυρο μας από τους Τούρκους;

Ο ιστός του Λευκού Πύργου είναι το κατάρτι του τουρκικού θωρηκτού «Φετίχ – Μπουλέν» που βύθισε ο Υδραίος Υποπλοίαρχος Νικόλαος Βότσης στον Θερμαϊκό, με το τορπιλοβόλο Τ-11, κατά τη διάρκεια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου. Ο Βότσης ήταν ανιψιός του Παύλου Κουντουριώτη, του τιμημένου Ναυάρχου που διατέλεσε κυβερνήτης στο θρυλικό Θωρηκτό Αβέρωφ.

Ποια πολιτεία και ποια διδακτέα ύλη μαθαίνει στα παιδιά μας αυτούς τους θησαυρούς εθνικής συνείδησης; Τίποτα. Το απόλυτο μηδέν. Τα σύμβολα μας, «ξέχασαν» τι συμβολίζουν. Αλλά για να φωτίζουν τον Λευκό Πύργο στα χρώματα της σημαίας του «Pride», είναι προθυμότατοι. Για να διαφημίζουν το σπίτι του σφαγέα Κεμάλ, είναι πρώτοι και σε αυτό. Πάλι καλά που δεν το συμπεριέλαβαν και αυτό στη… μακέτα.

Τι να μας πει άλλωστε και ο Βότσης με το λάφυρο του; Τι να μας πουν οι Βαλκανικοί πόλεμοι; Τι να μας πει η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης; Τι να μας πει μια ελληνική σημαία πάνω στο τοπόσημο της πόλης που σήμερα εποφθαλμιά ο Τούρκος και δείχνει χάρτες που την εμφανίζουν τουρκική; Αφού έχει η Θεσσαλονίκη μετρό, να τα εξορίσουμε στη λήθη όλα αυτά. Ας γεμίζουν τα μυαλά τους τα παιδιά με «συμπεριληπτικά» σκουπίδια και προπαγάνδα εκτουρκισμού.

Λίγοι «ρομαντικοί» απομένουν για να σκέφτονται ότι κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης (και κάθε πιθαμή ελληνικής γης), έχει να μας εξιστορήσει όλα τα θαυμάσια των προγόνων μας. Όλα τα πολύτιμα της ελληνικής ταυτότητάς μας. Και όλα τα χρέη μας για το αίμα που ελευθέρωσε αυτούς τους τόπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ SPORTIME

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτική

Για την Ελλάδα που ματώνει! Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Δελιβάνη Νεγρεπόντη σε Λευκωσία, Λεμεσό, και Πάφο

Μηνύματα εθνικής αφύπνισης

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Με πρόσκληση του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού, ΙΕΠ, βρίσκεται στην Κύπρο η πρώτη Ελληνίδα πρύτανης (Πανεπιστήμιο Μακεδονία) πολυβραβευμένη συγγραφέας και οικονομολόγος Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη για παρουσίαση του βιβλίου της << Για την Ελλάδα που ματώνει>>. Σε δήλωση της τονίζει:

<<Με δέος βρίσκομαι στη θυγατέρα της Ελλάδας, τη ματοβαμμένη και ακριβή μας Κύπρο. Για ν’ανασάνω την πνοή της. Να συναντηθώ με τ’αδέλφια μας. Να κλάψω μαζί τους για τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στο έδαφός της, που επί 50 χρόνια ακυρώνει το Διεθνές Δίκαιο. Αλλά και που γίνεται με τέτοια ελαφρότητα ανεκτή από την ΕΕ, παρότι η Κύπρος είναι μέλος της. Να μιλήσουμε για το πως και το γιατί η περίπτωση της Κύπρου ξεχωρίζει προκλητικά, στον τρόπο συμπεριφοράς της διεθνούς κοινότητας , αλλά και της Ευρώπης, από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Κάκιστη, ασφαλώς, και αυτή η ρωσική εισβολή, αλλά ωστόσο ουδόλως κατανοητό το πως και το γιατί ολόκληρη η υφήλιος δακρύζει και προσφέρει τα πάντα στο θύμα αυτό της εισβολής, ενώ η Κύπρος δεν την απασχολεί. Τι μπορώ, λοιπόν, τι πρέπει, τι θα ήθελαν ν’ακούσουν από μένα, οι αδελφοί Κύπριοι στη συζήτηση που θα ακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου μου στις διάφορες πόλεις της μαρτυρικής Μεγαλονήσου ; Μια πολύ γενική απάντηση βρίσκεται, ασφαλώς, στις σελίδες του βιβλίου μου, που ωστόσο εύκολα υποστηρίζεται σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά δύσκολα υλοποιείται. Να πάψουμε, δηλαδή, να είμαστε τόσο υποτελείς, τόσο δεδομένοι, τόσο εύκολοι σε παραχωρήσεις προς φίλους, εταίρους και συμμάχους, και τόσο ανίκανοι στο να απαιτούμε μια επιβαλλόμενη ανταπόδοση. Ανυπομονώ, παρά ταύτα, να ξεναγηθώ ξανά, στα άγια χώματα της Κύπρου μας, που φυλάγουν στα σπλάχνα της σπουδαίους ήρωες.>>

Μέσα από το περιεχόμενο του βιβλίου που θα παρουσιαστεί σε τρεις πόλεις θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε δυο ενότητες:

  • Ελληνοτουρκικά – Κυπριακό

  • Κύπρος – Ελλάδα στη δίνη του ταραγμένου πλανήτη

Θα ακολουθήσει συζήτηση με άξονα τα μηνύματα εθνικής αφύπνισης που εξάγονται.

Πρόγραμμα παρουσιάσεων :

Πάφος: Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2024, ώρα 19.00, αίθουσα εκδηλώσεων Παλιάς Ηλεκτρικής, υπό την αιγίδα του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος

Λεμεσός:Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2024, ώρα 19.00, αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχιακού Μεγάρου, υπό την αιγίδα του Δημάρχου Γιάννη Αρμεύτη

Λευκωσία: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2024, ώρα 19:00, οίκημα Αδούλωτης Κερύνειας (Αγίου Χρυσοστόμου 7, Λευκωσία) σε συνεργασία με το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι, κ. Γιώργος Νικολάου, δημοσιογράφος, καθηγητής ΜΜΕ, μελετητής θεμάτων Ελληνισμού και Δρ Μιχάλης Μιχαηλίδης, πρόεδρος επιτροπής παιδείας ΙΕΠ . Αντιφώνηση – ομιλία, από την καθηγήτρια κ. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη.

Στην εκδήλωση της Λεμεσού θα κάνει παρέμβαση ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Παύλος Μυλωνάς.

Επικοινωνία: in.el.politismou@gmail.com, 99656212 και 99628227

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2/12/2024

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολιτική4 λεπτά πριν

Τουρκική ανάλυση: Αυτή η φόρμουλα συζητείται για το Αιγαίο μεταξύ Αθήνας – Άγκυρας;

Η διπλωματία ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα μοιάζει με περπάτημα πάνω σε τεντωμένο σχοινί και για την άλλη πλευρά...

Αναλύσεις50 λεπτά πριν

Ο ανταγωνισμός των υπερδυνάμεων καθιστά την Ελλάδα ευάλωτη στις εξελίξεις

H αντιπαράθεση υπερδυνάμεων πλησιάζει τα σύνορά μας

Διεθνή1 ώρα πριν

Τη βοήθεια του Ισραήλ ζήτησε ο Άσαντ σύμφωνα με αραβικές πηγές! Την εκδίωξη του Ιράν και των πληρεξούσιων απαίτησε το Τελ Αβίβ

Η κατάσταση είναι κρίσιμη για το καθεστώς Άσαντ

Διεθνή2 ώρες πριν

Politico: Μπροστά σε κατάρρευση η γαλλική κυβέρνηση μετά την πρόταση μομφής

Το χάος είναι πιθανό να προκαλέσει σοκ πέρα από τα σύνορα της Γαλλίας.

Απόψεις2 ώρες πριν

«Μίνιμαλ» ανθελληνισμός στα εγκαίνια του μετρό της Θεσσαλονίκης

 Μετρό Θεσσαλονίκης: «Woke» πρωθυπουργικά εγκαίνια χωρίς ελληνική σημαία και με «δείγμα» σταυρού

Δημοφιλή