Ακολουθήστε μας

Γενικά θέματα

Επίσκεψη “ισορροπίας” του Μόντι στη Μόσχα

Δημοσιεύτηκε στις

Η αγκαλιά του Μόντι με τον Πούτιν ήταν μόνο για τις φωτογραφίες

Του James Crabtree 

Η πρόσφατη επίσκεψη του Ναρέντρα Μόντι στη Ρωσία έγινε δεκτή με την αναμενόμενη απογοήτευση στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Το ταξίδι σηματοδότησε την πρώτη διεθνή εξόρμηση του Ινδού πρωθυπουργού μετά την επανεκλογή του τον Ιούνιο και την πρώτη του στη Μόσχα εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Η θέα του Μόντι αγκαλιά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αναζωπύρωσε τις παλιές ανησυχίες για τους διαρκείς ρωσικούς δεσμούς της Ινδίας και την ειλικρίνεια των πιο πρόσφατων δεσμεύσεων για οικοδόμηση νέων συνεργασιών στη Δύση. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι ήταν ιδιαίτερα ωμός, περιγράφοντας την επιλογή του προορισμού του Μόντι ως “μια τεράστια απογοήτευση και ένα καταστροφικό πλήγμα για τις ειρηνευτικές προσπάθειες”.

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι και βορειοαμερικανοί ηγέτες δεν πρέπει να βγάλουν λάθος συμπεράσματα σχετικά με τη μακροπρόθεσμη πορεία της Ινδίας. Η κίνηση του Μόντι είναι μια υπενθύμιση της απροθυμίας του να εγκαταλείψει τη Ρωσία. Αλλά προσπαθεί επίσης να επιτύχει μια λεπτή ισορροπία στη διαχείριση των ιστορικών δεσμών της Ινδίας με τη Μόσχα, χωρίς να τους εμβαθύνει προφανώς. Στην πραγματικότητα, η αγκαλιά των προηγμένων βιομηχανικών δημοκρατιών του κόσμου είναι πλέον μια μεγαλύτερη στρατηγική προτεραιότητα της Ινδίας – και αυτή που παρουσιάζει γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Ευρώπη.

Η Μόσχα βρέθηκε στο δρομολόγιο του Μόντι για τρεις γενικούς λόγους. Οι πολιτικές προτεραιότητες ήταν μία, παρέχοντας μια υψηλού προφίλ και εγχώρια δημοφιλής διεθνή πλατφόρμα μετά από ένα σχετικά απογοητευτικό εκλογικό αποτέλεσμα για τον Μόντι. Δεύτερον ήταν πιο τακτικά και πρακτικά ζητήματα που αφορούσαν την ενέργεια και τα όπλα που προμηθεύει η Ρωσία την Ινδία. Τέλος, και το πιο σημαντικό, ήταν οι συνεχώς αυξανόμενες ανησυχίες για την Κίνα, την οποία οι Ινδοί ηγέτες θεωρούν πλέον ως την κύρια απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

Οι πολιτικοί αξιωματούχοι στο Νέο Δελχί ανησυχούν ότι η Μόσχα εξαρτάται περισσότερο από το Πεκίνο. Αν η Ινδία αντιμετώπιζε ποτέ μια στρατιωτική σύγκρουση με την Κίνα, θα αναγκαζόταν να βασιστεί στη Ρωσία για στρατιωτικές προμήθειες και ανταλλακτικά. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι η Ινδία καταφέρνει να μειώσει τη δομική εξάρτηση του Πούτιν από την Κίνα, η οποία καθοδηγείται από τη δυναμική που δημιουργήθηκε από την εισβολή στην Ουκρανία. Αλλά, εξίσου, υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι το Νέο Δελχί χρησιμοποίησε το ταξίδι του Μόντι για να προωθήσει φιλόδοξα νέα ινδο-ρωσικά σχέδια. Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν φάνηκε τουλάχιστον χαλαρός, σημειώνοντας την έλλειψη “παραδοτέων” σε τομείς όπως η στρατιωτική και τεχνολογική συνεργασία.

Αυτό αντικατοπτρίζει μια αλλαγή στη σκέψη μεταξύ του κατεστημένου εθνικής ασφάλειας της Ινδίας τα τελευταία χρόνια. Το Νέο Δελχί πρέπει να συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει την ολίσθηση της Μόσχας προς το Πεκίνο, προτείνει αυτή η γραμμή ανάλυσης. Αλλά αναγνωρίζει επίσης ότι, πέρα ​​από τα καύσιμα και τα πυρομαχικά, η Ινδία λαμβάνει όλο και λίγες ανταμοιβές από τη συνεργασία της με τη Ρωσία.

Αντίθετα, η εμπλοκή της Ινδίας με τη Δύση έχει αυξηθεί σημαντικά. Οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται ισχυρότερες σε τομείς όπως η άμυνα και η τεχνολογία. Η Ινδία αναπτύσσει σημαντικές στρατιωτικές συνεργασίες με χώρες όπως η Γαλλία και το Ισραήλ, επιδιώκοντας να απογαλακτιστεί από τη ρωσική εξάρτηση μακροπρόθεσμα. Στην Ασία, έχει πλησιάσει την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Ιστορικά, η Ινδία έτεινε να είναι προσεκτική όσον αφορά την εμβάθυνση των δεσμών με τη Δύση και να είναι φιλική προς τη Ρωσία. Τώρα ισχύει το αντίθετο σε γενικές γραμμές.

Παρόμοια πρόοδος μεταξύ Ινδίας και Ευρώπης ήταν πιο αργή, εν μέρει λόγω διαφορετικών γεωστρατηγικών προτεραιοτήτων. Η Ινδία επιδιώκει εγκάρδιους δεσμούς με τη Ρωσία και θέλει να απωθήσει την Κίνα. Η Ευρώπη στοχεύει στο αντίθετο. Αλλά οι αυξημένοι δεσμοί μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου αποτελεί πλέον κοινή αιτία ανησυχίας τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Νέο Δελχί. Η ολοένα και πιο σκληρή προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κίνα είναι επίσης χρήσιμη και εδώ. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιερν δημοσίευσε πρόσφατα πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές για τη δεύτερη θητεία της ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για πρώτη φορά αυτά περιλάμβαναν υποσχέσεις να επιδιώξουν να “αποτρέψουν” την Κίνα – γεγονός ευπρόσδεκτο στο Νέο Δελχί.

Τίποτα από αυτά δεν σημαίνει ότι οι σχέσεις της Ευρώπης με την Ινδία πρόκειται να είναι εύκολες. Οι μακροχρόνιες ευρωπαϊκές ανησυχίες για τις πολιτικές αξίες αποτελούν πλέον μικρότερο εμπόδιο, τουλάχιστον. Οι ψηφοφόροι της Ινδίας νωρίτερα φέτος αρνήθηκαν στον Μόντι την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μειώνοντας τις ανησυχίες για μια δημοκρατική “οπισθοδρόμηση”. Ωστόσο, η Ουκρανία θα συνεχίσει να είναι ένα ακανθώδες ζήτημα, δεδομένου του μη δεσμευτικού ρόλου της Ινδίας στις ειρηνευτικές συνομιλίες και της άρνησής της να υποστηρίξει την τοποθέτηση της “εδαφικής ακεραιότητας” ως σημαντικό στοιχείο των μελλοντικών διαπραγματεύσεων. Το ίδιο ισχύει και για την πρόσφατη συνήθεια της Ινδίας να δοκιμάζει τους διεθνείς κανόνες, προφανώς μέσω συνωμοσιών δολοφονίας τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά, με στόχο υποτιθέμενους αυτονομιστές Σιχ.

Οι ηγέτες στην Ευρώπη δεν πρέπει να ανησυχούν για την επισήμανση αυτών των προκλήσεων, όπου υπάρχουν. Εάν αποφύγουν να το πράξουν, οι Ινδοί φορείς λήψης αποφάσεων μπορεί να υποθέσουν ότι τους δόθηκε άδεια λόγω της δυτικής όρεξης για στενότερες σχέσεις με το Νέο Δελχί. Ωστόσο, όπως έχει υποστηρίξει προηγουμένως το ECFR, υπάρχει τώρα μια σημαντική ευκαιρία για επανεκκίνηση των δεσμών μεταξύ Ευρώπης και Ινδίας. Οι κατευθυντήριες γραμμές της Φον ντερ Λάιερν περιελάμβαναν επίσης μια δέσμευση για την ανάπτυξη μιας “νέας στρατηγικής ατζέντας ΕΕ-Ινδίας”, προαναγγέλλοντας ενδεχομένως μια φιλόδοξη νέα ατζέντα που κυμαίνεται από την οικονομική ασφάλεια έως τις κρίσιμες και αναδυόμενες τεχνολογίες. Και όλα αυτά θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν σε μια μεγάλη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Ινδίας που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους – μια συνάντηση με τη δυνατότητα να αποκαλύψει πολύ περισσότερη ουσία από την πρόσφατη άνευρη επίσκεψη του Μόντι στη Μόσχα.

Διαβάστε το άρθρο στην αρχική του δημοσίευση εδώ.

Απόδοση-Επιμέλεια: Νικόλας Σαπουντζόγλου

capital.gr

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Γενικά θέματα

Ήξεις-αφήξεις ο Γεραπετρίτης από την Αίγυπτο για Σινά! “Εργαζόμαστε για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής” – Καμία αναφορά σε “κυριότητα”

Στο ελληνικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε το Κάιρο συμμετέχουν στελέχη και εμπειρογνώμονες των υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού και Παιδείας.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ήξεις αφίξεις ήταν οι τοποθετήσεις από την Αίγυπτο του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργου Γεραπετρίτη για το θέμα της Μονής Σινά.

«Η σχέση μας με την Αίγυπτο είναι βαθιά και έχει αναπτύξει στρατηγικά», δήλωσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας μετά το πέρας της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Μπαντρ Αμπντελάτι.

«Συζητήσαμε σήμερα με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών τα θέματα που αφορούν τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Ορους Σινά. Συμφωνήσαμε το αμέσως επόμενο διάστημα να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων της Μονής, καθώς επίσης και της νομικής της μορφής και προσωπικότητας», ανέφερε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών.

«Η πρόθεση της Αιγύπτου και της Ελλάδας είναι να προχωρήσουμε με βάση τη μακραίωνη παράδοση και το ήδη διαμορφωμένο status μίας εμβληματικής Μονής για τον ελληνορθόδοξο λατρευτικό χαρακτήρα της», πρόσθεσε.

Στο ελληνικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε το Κάιρο συμμετέχουν στελέχη και εμπειρογνώμονες των υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού και Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζονται οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής και της αιγυπτιακής αντιπροσωπείας για τη Μονή Σινά, με στόχο την εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής και επωφελούς λύσης.

Η επίσκεψη του Γ. Γεραπετρίτη στο Κάιρο έρχεται μετά την απόφαση αιγυπτιακού δικαστηρίου για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των εγκαταστάσεων της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά και κτισμάτων και εκτάσεων που την περιβάλλουν.

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Ανάξιοι απόγονοι ενδόξων προγόνων

Ο δρόμος της απαλλαγής από τους ανικάνους ,είναι μονόδρομος πλέον.

Δημοσιεύτηκε

στις

Γράφει η Μαρία Γιαλαμά

Ι. Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά, στην μεγάλη έρημο. Ένα μοναστήρι που κλείνει 1500 χρόνια, ενεργού λειτουργικής παρουσίας, από τότε που ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουστινιανός και η Θεοδώρα, το ίδρυσαν ως θεματοφύλακα της Ορθοδοξίας και του Βυζαντίου. Μία συνέχεια του Βυζαντίου ανά τις χιλιετίες. Ακόμη μνημονεύονται στο μοναστήρι αυτό οι κτήτορές του, κάνοντας το Βυζάντιο να ζη στους αιώνες των αιώνων αδούλωτο. Μία γωνιά της γής, που ξαφνικά έγινε λεία χάριν της τουριστικής αναπτύξεως, ενός κράτους που δεν υπήρχε καν όταν ιδρύθηκε η μονή. Ένα κουκούλι ιερών κειμηλίων, που κρατά άσβεστο και αδούλωτο το Βυζάντιο μπήκε στο στόχαστρο των κερδοσκόπων, αλλά και των γεωπολιτικών βιαίων αλλαγών.Η επικινδυνότητα αμφοτέρων αδήριτη για τον εν λόγω πολύτιμο θρησκευτικό χώρο. Ένας τόπος επικοινωνίας με τον Θεό αλώθηκε από τον θεό του χρήματος και τον μουσουλμανικό επεκτατισμό.

Η είδηση ότι δημεύθηκε η περιουσία της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά, που έγινε γνωστή την ημέρα μνήμης της αποφράδας 29/5/1453,κινητοποίησε τον Ελληνισμό. Κινητοποίησε όμως και τα έμμισθα κυβερνητικά παπαγαλάκια ,που προσπαθούν να καλύψουν την ανικανότητα της κυβερνήσεως να κρατήσει τον φάρο αυτό της Ορθοδοξίας, μακριά από τα αρπακτικά της ανάπτυξης του κοσμικού τουρισμού της Αιγύπτου. Όλα αυτά, επειδή το ΧΡΕΟΣ, αυτό του Έλληνος προς τις ιερές παρακαταθήκες του, έπαψε να υπάρχει. Αυτό το αίσθημα του μεγίστου χρέους προς το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, που αισθανόταν η μεγάλη Ελληνίδα, Ιωάννα Τσάτσου να την βασανίζει..Αυτό που την έκανε, αμέσως μετά την απελευθέρωση της χερσονήσου του Σινά, το 1979,να προγραμματίσει το ταξείδι –προσκύνημα, στις αρχές του 1980 στην «αδούλωτη Βυζαντινή γωνιά», όπως χαρακτηρίζει το μοναστήρι, διότι το θεωρεί «βυζαντινό κρίκο της μεγάλης αλυσσίδας του Ελληνισμού». Άλλωστε η ίδια λέει, «ότι λαοί όπως ο Ελληνικός με συνέχεια την υποχρέωσή τους προς την ιστορία, αυξάνουν και επιβάλλονται».

Εμείς ως λαός όμως, αφήσαμε ακουσίως μέχρι κάποιου βαθμού, ανάξιους να προστατεύουν την ιστορία του και κατέστησαν την χώρα ανυπόληπτη, όπως ανέφερε και ο Α.Σαμαράς σε δήλωσή του για το τραγικό της εκβάσεως του όλου θέματος. Το δυσάρεστο είναι, ότι πολιτικοί και πολιτικολογούντες, μη γνωρίζοντες την Ελληνική γλώσσα, επιμένουν στο ότι θα ιερουργούν οι μοναχοί της Μονής, ως δήλωση της μη αλλαγής του ιδιοκτησιακού της χαρακτήρος, προσπαθώντας να καλύψουν την αυθαίρετη μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της μονής, που φέρεται δημευμένη, μετά την δικαστική απόφαση της 28/5/2025. Οι ίδιοι δεν αναφέρουν, ότι οι μοναχοί εγκαταβιούν στην μονή ,με ετήσια βίζα, η οποία χορηγείται ή όχι ,δεδομένου ότι είναι ατομική. Επί πλέον αποκρύπτουν ,ότι ο στόχος είναι τα σπουδαία χειρόγραφα που φυλάσσονται στην Ι.Μ μαζί με τις περίφημες μεμβράνες του σιναϊκού κώδικος και φυσικά η μεγαλύτερη πινακοθήκη ιερών εικόνων του κόσμου που συντηρούνται, κοσμούν και κρύπτονται στο μοναστήρι. Αποφεύγουν να προσεγγίζουν την αθέτηση επί της ουσίας των συμπεφωνημένων από τον Δεκέμβριο του 2024,μεταξύ αντιπροσωπείας Ελλήνων και Αιγυπτίων, από Αιγυπτίους υπουργούς χρονοτριβούντες και μη υπογράψαντες την συμφωνία, αφήνοντας το δικαστήριο να αποφασίσει για ήδη συμπεφωνημένα. Άλλη μία «γεραπετρίτιος φιλία», όπως αυτή με την Τουρκία γεννήθηκε, άνευ της συναινέσεως των Ελλήνων, μία Εθνική μειοδοσία δύσκολα αναστρέψιμος ανέτειλε.

Οι προσπάθειες της Ιωάννας Τσάτσου και του Ευαγγέλου Αβέρωφ να ενισχυθεί η μονή με εθελοντές για πενταετή παραμονή στην μονή με σύγχρονη απαλλαγή των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, προκειμένου να εργασθούν στην συντήρηση των χειρογράφων των μεμβρανών και των αγίων εικόνων, βάλλεται 45 χρόνια μετά, από την ύποπτη αδιαφορία ή αφέλεια της Ελληνικής κυβερνήσεως. Οι σκέψεις πολλές για τους ενδοτικούς του ΥΠΕΞ, η Μονή εάν ισχύσει η απόφαση του δικαστηρίου, θα χαθεί. Ότι τροφοδοτεί και συντηρεί την μονή και τους μοναχούς, δημεύεται, όπως οι κήποι και η ύδρευση, αλλά και πάνω από 20 μνημεία μεγάλης θρησκευτικής αξίας.…αφήνοντάς την έρμαιο στα χέρια επικινδύνων αλλοθρήσκων. «Η Ελληνική σημαία απέραντη ένα με τον ουρανό» που υποδέχθηκε την Ιωάννα Τσάτσου την 1/3/1980 όπως γράφει, θα υποσταλεί μονίμως. Οι μοναχοί της Μονής ήδη πενθούν έχοντας κλείσει την Μονή μέχρι την 5η Ιουνίου και παρακαλούν για συνδρομή όλου του πολιτισμένου κόσμου ,για την σωτηρία ενός μνημείου της παγκοσμίου πολιτιστικής κληρονομιάς, ενός μνημείου Χριστιανικού ανεκτίμητης αξίας. Το προκύπτον ερώτημα ,αν θα σωθεί ή όχι, είναι δύσκολο να απαντηθεί. Η φερεγγυότητα των συνομιλητών έχει τρωθεί, όσον αφορά τους Αιγυπτίους. Ο ζών κρίκος του βυζαντίου με το παρόν, τείνει να ραγεί και η ρήξη αυτή θα είναι εάν πραγματοποιηθεί εθνικό ,θρησκευτικό έγκλημα διαρκείας, το οποίο θα χρεωθεί αποκλειστικώς στην ανύπαρκτη, ανυπόληπτη εξωτερική πολιτική των οσφυοκαμπτών, μπροστά στην μουσουλμανική επεκτατικότητα, την οποία παρακολουθούν ή ακόμη και συνδράμουν με την απραξία τους.

Ο δρόμος της απαλλαγής από τους ανικάνους ,είναι μονόδρομος πλέον.

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Reuters: Σύμφωνη με την πρόταση των ΗΠΑ η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός

Η νέα πρόταση, η οποία προβλέπει την απελευθέρωση δέκα ομήρων και 70 ημέρες εκεχειρίας, ελήφθη από τη Χαμάς μέσω διαμεσολαβητών.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η Χαμάς συμφώνησε με την πρόταση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ, για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, δήλωσε στο Reuters τη Δευτέρα Παλαιστίνιος αξιωματούχος της οργάνωσης, ανοίγοντας το δρόμο για ένα πιθανό τέλος του πολέμου.

Τι προβλέπει η πρόταση Γουίτκοφ

Η νέα πρόταση, η οποία προβλέπει την απελευθέρωση δέκα ομήρων και 70 ημέρες εκεχειρίας, ελήφθη από τη Χαμάς μέσω διαμεσολαβητών.

«Η πρόταση περιλαμβάνει την απελευθέρωση δέκα ζωντανών Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς σε δύο ομάδες με αντάλλαγμα μια εκεχειρία 70 ημερών και μια μερική απόσυρση από τη Λωρίδα της Γάζας», είπε η πηγή.

Η πρόταση προβλέπει επίσης την απελευθέρωση ορισμένων Παλαιστινίων κρατουμένων από το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων εκείνων που εκτίουν μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από το Ισραήλ.

Πηγή: Reuters

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διεθνή1 ώρα πριν

Νέα κρίση στην κυβέρνηση Νετανιάχου! Το κόμμα των υπερορθόδοξων απειλεί με αποχώρηση – Η στρατιωτική θητεία ξανά στο προσκήνιο

Μέχρι στιγμής ο Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός με τη μεγαλύτερη θητεία στην ιστορία του Ισραήλ, τηρεί σιωπή απέναντι στην κρίση.

Διεθνή2 ώρες πριν

Κινέζοι κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να φέρουν στις ΗΠΑ επικίνδυνο μύκητα

Η υπόθεση έρχεται εν μέσω τεταμένων σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας με επίκεντρο τους δασμούς που επέβαλε η...

Αναλύσεις2 ώρες πριν

Νικόλαος Χατζόβουλος: Όταν οι πράκτoρες της EYΠ παρακολουθούν πoινικoύς, κάτι δεν πάει καλά

Ο σύμβουλος εσωτερικής και διεθνούς ασφάλειας, Νικόλαος Χατζόβουλος, μιλώντας στο ράδιο SDW και τον Μουρτζούκο Χρήστο, εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για...

Διεθνή2 ώρες πριν

Συνεχίζεταθ η προέλαση των Ρώσων την περιφέρεια Σούμι

Ο χάρτης που παρουσιάζει ο ουκρανικός ιστότοπος Deep State δείχνει ότι ο ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν 154,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιφέρεια...

Διεθνή3 ώρες πριν

Ξυπνούν τα σενάρια πυρηνικού ολέθρου! Η Ρωσία απειλεί με απάντηση στον «ιστό της αράχνης» της Ουκρανίας

Για ακόμη μία φορά η Ρωσία εμφανίζεται «σιωπηλή» και είναι αυτή η σιωπή που πάντοτε ακολουθείται από ένα σημαντικό ρωσικό...

Δημοφιλή