Πολιτική
FAZ: Η Αθήνα αδυνατεί να σταματήσει τη μαφία της Μυκόνου

Η Μαφία της Μυκόνου ευρωπαϊκό θέμα
Για τη μαφία της Μυκόνου γράφει ο ανταποκριτής της Frankfurter Allgemeine Zeitung Μίκαελ Μάρτενς, αλλά και την αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να την περιορίσει.
Ο Γερμανός δημοσιογράφος επισημαίνει αρχικά ότι «όπως αναφέρθηκε προσφάτως και σε σχόλιο της Καθημερινής, οι υποσχέσεις της κυβέρνησης της Αθήνας για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου στη Μύκονο και την αποτελεσματική καταπολέμηση των παράνομων κατασκευαστικών έργων δεν έχουν εκπληρωθεί.
[…] Πίσω από τη βιτρίνα που παρουσιάζει το νησί στο Instagram τριγυρίζει μία κατασκευαστική μαφία, η οποία γεμίζει ολόκληρο το νησί με τσιμέντο χωρίς να την ενδιαφέρει τίποτα. Και αλίμονο σε όσους τολμήσουν να βρεθούν στον δρόμο της».
Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης αναφέρεται ακόμα στον ξυλοδαρμό του Μιχάλη Ψαρρού, μία υπόθεση που «συγκλόνισε τη χώρα και έθεσε υπό αμφισβήτηση τις υποσχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ενίσχυση του νόμου και της τάξης». Στα πλαίσια των ερευνών βρέθηκαν στοιχεία για «διεφθαρμένους μεγιστάνες του κατασκευαστικού κλάδου, ιδιοκτήτες κλαμπ, ξενοδόχους, τοπικούς πολιτικούς και αστυνομικούς με τις καλύτερες διασυνδέσεις με διεφθαρμένους συνεταίρους στις αρχές της πρωτεύουσας», τονίζει η FAZ, υπενθυμίζοντας και την πρόσφατη δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό.

«Το βέβαιο είναι πως στη Μύκονο παίζονται πολλά χρήματα. […] Και παρ’ ότι στο νησί υπάρχουν εκατοντάδες ξενοδοχεία, συνεχώς χτίζονται νέες εγκαταστάσεις. […] Επιπλέον, πουθενά αλλού στην Ελλάδα δεν είναι υψηλότερες οι τιμές για δεύτερη κατοικία σε σύγκριση με τα νησιά των Κυκλάδων – στη Μύκονο μάλιστα ένα τετραγωνικό μέτρο μπορεί να κοστολογείται στα 7.000 ευρώ, ενώ σε προνομιακές τοποθεσίες ακόμη και πάνω από 30.000 ευρώ».
Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στον κατασκευαστικό κλάδο του νησιού «γίνονται συχνά στα όρια της νομιμότητας ή και παράνομα. Το 2023 ο γνωστός δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, τις αποκαλύψεις του οποίου “τίμησε” και η ελληνική μυστική υπηρεσία παρακολουθώντας το τηλέφωνό του, είχε ερευνήσει και περιγράψει λεπτομερώς τα της μαφίας της Μυκόνου, στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται μία συμμορία εργολάβων, πολιτικών μηχανικών και διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων».
Το νομικό «παραθυράκι»
Το ρεπορτάζ της FAZ εξηγεί περαιτέρω πως η μαφία της Μυκόνου μεταξύ άλλων «αξιοποιεί έναν νόμο που προβλέπει ότι όσα κτήρια ανεγέρθηκαν παρανόμως στην Ελλάδα πριν από τον Ιούλιο του 2011 μπορούν να “νομιμοποιηθούν” αναδρομικά με την καταβολή όχι και πολύ υψηλών προστίμων. […] Και οι χρονολογίες ανέγερσης πολλών κτηρίων που έχουν χτιστεί στη Μύκονο πολύ μετά το 2011 παραποιούνται συστηματικά, ώστε να εμπίπτουν στον συγκεκριμένο νόμο. […] Αυτό αποδεικνύεται πολύ εύκολα και από τις λήψεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ή του Google Maps – αν θέλει βέβαια κάποιος να το αποδείξει».
Η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη έχει βέβαια επιπτώσεις και για τους τουρίστες και οι υποδομές του νησιού δοκιμάζονται: «Ήδη πολλές φορές το αποχετευτικό σύστημα του νησιού βούλωνε κατά τη διάρκεια της high season – και τα κόπρανα που ξεχείλισαν τα φρεάτια έδωσαν στο τζετ σετ ακριβώς μία αξέχαστη εμπειρία διακοπών».
Τα πιο άγνωστα μαγευτικά ελληνικά νησιά
Το Merkur.de παραθέτει δέκα πιο άγνωστα μαγευτικά ελληνικά νησιά, όπου μπορεί κανείς να περάσει αξέχαστες διακοπές μακριά από τον μαζικό τουρισμό.
Μεταξύ αυτών είναι και η Αλόννησος, ένα νησί που αξίζει να επισκεφτούν «και οι παραθεριστές που θέλουν απλώς να ξεκουράζονται στην παραλία, αλλά και όσοι θέλουν να κάνουν περισσότερες δραστηριότητες στα ταξίδια τους. Πέρα από καταγάλανα νερά και ειδυλλιακές παραλίες, η Αλόννησος έχει και μία άγρια φύση ιδανική για πεζοπορίες. […] Ο βυθός του νησιού είναι και αυτός γεμάτος θησαυρούς, όπως το αρχαίο ναυάγιο Περιστέρας».
Το γερμανικό μέσο αναφέρεται και στην Ικαρία, το «νησί των αιωνόβιων». «Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία αυτό είναι το νησί όπου προσγειώθηκε ο Ίκαρος, αφ’ ότου έλιωσαν τα φτερά του. Οι τουρίστες μπορούν να επισκεφτούν τα περισσότερα χωριά του νησιού κατά μήκος της ακτής». Η Ικαρία έχει και αυτή ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο, «ένα περιβάλλον με απότομους βράχους, φαράγγια γεμάτα δέντρα αλλά και κρυμμένους όρμους. Η πιο γνωστή παραλία του νησιού λέγεται “Σεϋχέλλες” – λόγω των καταγάλανων νερών της».

Πολιτική
Απειλητικό μήνυμα από Τουρκία σε διακεκριμένο Έλληνα γεωπολιτικό αναλυτή! “Αν γίνετε αντίπαλός μας θα υποστείτε απώλειες”
Πανομοιότυπες θέσεις εκφράστηκαν σε ένα πολιτικό παρασκήνιο που “έτρεξε” το προηγούμενο διάστημα και μεταφέρθηκαν ως θέσεις της απέναντι πλευράς αρμοδίως.

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΤΠΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ
Πολιτική
COVID-19: Ο Λευκός Οίκος ενστερνίζεται τη θεωρία πως ο ιός βγήκε «από εργαστήριο» – Επικρίσεις κατά Μπάιντεν και Φάουτσι

Μία αναθεωρημένη εκδοχή της ειδικής σελίδας του ιστοτόπου του για την COVID-19, στην οποία προωθεί την αμφισβητούμενη θεωρία πως ο νέος κορωνοϊός (SARS-CoV-2) και η ασθένεια που προκαλεί ήταν αποτέλεσμα «φυγής από εργαστήριο», που παρουσιάζεται ως η «αληθινή» προέλευση της πανδημίας, παρουσίασε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος.
Στη σελίδα αυτή δεσπόζουν πλέον φωτογραφία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και επικρίσεις για τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία η προηγούμενη κυβέρνηση του Δημοκρατικού προκατόχου του Τζο Μπάιντεν. Μέχρι πρότινος, επρόκειτο για σελίδα που περιείχε πληροφορίες για τις εξετάσεις και για τα εμβόλια.
Βολές κατά Φάουτσι
Στην ίδια σελίδα, όπου αναδρομολογείται επίσης κανείς αν πληκτρολογήσει covid.gov, γίνεται στόχος ο πρώην αρχιτέκτονας της στρατηγικής της Ουάσιγκτον για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, διότι «υπερασπίστηκε το σενάριο» κατά το οποίο «η COVID-19 είχε φυσική προέλευση».
Παρατίθενται πέντε «επιχειρήματα» υπέρ της θεωρίας πως ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο, ιδίως πως τα πρώτα κρούσματα της ασθένειας εκδηλώθηκαν στη Γουχάν, στην Κίνα, όπου βρίσκεται εργαστήριο ιολογίας γνωστό για τις έρευνές του όσον αφορά τους κορωνοϊούς.
Η υπόθεση ότι ο ιός σχεδιάστηκε σε εργαστήριο, που για μεγάλο διάστημα θεωρείτο συνωμοσιολογική, κερδίζει τα τελευταία χρόνια έδαφος στις ΗΠΑ. Πλέον την υποστηρίζουν κυβερνητικές υπηρεσίες, από το FBI ως το υπουργείο Ενέργειας, με διάφορους βαθμούς βεβαιότητας. Κι αυτό παρότι η προέλευση του ιού παραμένει μυστήριο, αντικείμενο ερευνών και διαφωνιών από διάφορους επιστήμονες. Η κυριότερη υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, η CIA, επίσης έκρινε τον Ιανουάριο, αν και με «χαμηλό βαθμό βεβαιότητας» ότι «η σύνδεση με έρευνες είναι πιθανότερη από τη φυσική προέλευση» του ιού.
Σύμφωνα με την Κίνα, η υπόθεση αυτή, είναι «εντελώς απίθανη». Το Πεκίνο, που βρίσκεται πλέον σε εμπορικό πόλεμο με την Ουάσιγκτον, έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ πως «πολιτικοποιούν και εργαλειοποιούν το ζήτημα των ερευνών για την προέλευση» της πανδημίας.
Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν
Η σελίδα του Λευκού Οίκου επικρίνει τα μέτρα που είχε λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για να αντιμετωπίσει την πανδημία, όπως η επιβολή της υποχρέωσης στους πολίτες να φορούν μάσκες προστασίας, ή της κοινωνικής απόστασης. Την επικρίνει ακόμη σε χωρίο με τη λέξη «παραπληροφόρηση» στον τίτλο του πως υποβάθμισε «εναλλακτικές θεραπείες» κι ότι λογόκρινε μέσα από τους μεγάλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τον λόγο των «διαφωνούντων» για τα ζητήματα που αφορούσαν την πανδημία, διαμαρτυρία που επαναλάμβαναν ακατάπαυστα μορφές της αμερικανικής δεξιάς στην πορεία.
Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ εξαιτίας της COVID-19 κι εκατομμύρια άλλοι στον υπόλοιπο κόσμο.
Πολιτική
Η σημασία του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού και το χρονοδιάγραμμα για τις έρευνες υδρογονανθράκων

Ο χάρτης που αποτυπώνει τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό αποτυπώνει για πρώτη φορά σε επίσημο ρυθμιστικό κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με πλήρη επήρεια της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών, τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου, σε συνέχεια των κυβερνητικών αποφάσεων για τη συγκρότηση της Εθνικής Χωρικής Στρατηγικής για τον Θαλάσσιο Χώρο.
Όπως σημειώνει, η εξέλιξη αυτή κλείνει μία εκκρεμότητα και αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον της χώρας. Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παπασταύρου συνδέει τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό με το ενδιαφέρον για έρευνες υδρογονανθράκων που εκδήλωσε πρόσφατα η αμερικανική Chevron, σημειώνοντας ότι οι έρευνες αυτές μεταξύ άλλων θα αναπτυχθούν στις θαλάσσιες ζώνες που καθορίζονται τώρα.
Αναλύει επίσης τη στρατηγική για τη συγκράτηση του κόστους της ενέργειας, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις στην Ε.Ε. για άρση στρεβλώσεων, στην εσωτερική αγορά για αντιμετώπιση ζητημάτων όπως οι ρευματοκλοπές και στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών.
Επιπλέον προαναγγέλλει λελογισμένη παρέμβαση για την καταβολή ενισχύσεων σε 1 εκατ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις με στόχο την κάλυψη του αυξημένου κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας κατά το τρίμηνο Δεκεμβρίου 2024 με Φεβρουάριο 2025.
Ακολουθεί η συνέντευξη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου:
Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώσατε τον νέο Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό, και υπογράψατε την Υπουργική Απόφαση που περιλαμβάνει τον Χάρτη. Tι σημαίνει αυτό στην πράξη;
Με την Εθνική Χωρική Στρατηγική για τον Θαλάσσιο Χώρο και τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό ορίζουμε τις χρήσεις των θαλάσσιων ζωνών της Ελλάδας. Αποτυπώνουμε, δηλαδή, με λεπτομέρεια τις ανθρώπινες δραστηριότητες που σχετίζονται με την αλιεία, την πολιτιστική μας κληρονομιά, την τουριστική ανάπτυξη, την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων και την ιχθυοκαλλιέργεια στις θάλασσές μας. Και αυτή η χαρτογράφηση γίνεται πάντοτε με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Για τη χώρα μας, που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα περισσότερα καταγεγραμμένα νησιά, είναι μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, που δρομολογήσαμε ως Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το Υπουργείο Εξωτερικών. Ήταν προτεραιότητά μας στο Υπουργείο να τον προχωρήσουμε άμεσα, όπως και έγινε. Ο χάρτης αυτός, που θα μας συνοδεύει, κλείνει μία εκκρεμότητα και αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον της χώρας μας. Είμαι υπερήφανος που η Υπουργική Απόφαση που υπέγραψα περιλαμβάνει έναν χάρτη, ο οποίος αποτυπώνει για πρώτη φορά σε επίσημο ρυθμιστικό κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και με πλήρη επήρεια της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών. Επίσης, με αυτόν τον χάρτη, για πρώτη φορά, η Ελληνική Πολιτεία οριοθετεί λεπτομερείς χρήσεις των θαλασσίων ζωνών της, σε όλο το εύρος της δικαιοδοσίας μας, υλοποιώντας τις ευρωπαϊκές μας δεσμεύσεις και ασκώντας τα δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο. Αυτή είναι και η γεωπολιτική σημασία της στρατηγικής μας.
Σχετίζεται αυτή η εξέλιξη με την αποδοχή ενδιαφέροντος από τη Chevron; Πώς θα προχωρήσετε στο εξής στον τομέα των ερευνών για υδρογονάνθρακες; Πότε θα πρέπει να περιμένουμε την πρώτη ερευνητική γεώτρηση από τους αναδόχους;
Η αποτελεσματικότητα της πολιτικής μας κρίνεται στο πεδίο, πρέπει να μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια. Οφείλουμε να κινούμαστε με ταχύτητα και να υλοποιούμε με συνέπεια την κυβερνητική δέσμευση για μία Ελλάδα πιο δυνατή. Οι δύο θεματικές που αναφέρετε σχετίζονται άμεσα: ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός απεικονίζει τις θαλάσσιες ζώνες, όπου θα αναπτυχθούν μεταξύ άλλων και οι έρευνες για υδρογονάνθρακες, και έτσι προφανώς αφορά και τη σημαντική εξέλιξη που είχαμε τις προηγούμενες εβδομάδες με τη Chevron. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος ενός παγκόσμιου πετρελαϊκού κολοσσού αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα και στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ουσιαστικά, η χώρα μας απολαμβάνει διεθνή αξιοπιστία, όχι μόνο στα μάτια των Ευρωπαίων εταίρων της, αλλά και των Αμερικανών συμμάχων της. Ως προς το χρονοδιάγραμμα, είναι το συντομότερο δυνατό και ακολουθείται κατά γράμμα: ολοκληρώσαμε ήδη δύο Υπουργικές Αποφάσεις και προχωρούμε με την τρίτη Υπουργική Απόφαση για την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού. Στη συνέχεια, θα δημοσιευθεί για 90 ημέρες στην ευρωπαϊκή εφημερίδα. Πρόθεσή μας είναι ο διαγωνισμός να διενεργηθεί εντός του 2025 και να ξεκινήσουν οι απαραίτητες σεισμικές έρευνες το 2026. Προκειμένου να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα της εταιρείας σε σχέση με την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο, προγραμματίζουμε συνάντηση τις επόμενες εβδομάδες στο Χιούστον των ΗΠΑ.
Μιλώντας για ενέργεια, το κύριο θέμα που και εσείς αναδείξατε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ είναι η συγκράτηση των τιμών της ενέργειας. Ποιες είναι οι παρεμβάσεις που εξετάζετε σε αυτήν την κατεύθυνση;
Το κόστος ενέργειας -ας μην κρυβόμαστε- αποτελεί έναν βραχνά για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και στην Κυβέρνηση το γνωρίζουμε αυτό. Η τιμή του ρεύματος, ωστόσο, επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, καθώς είναι ευθέως ανάλογη με τις πολιτικές της Ευρώπης, με τις διακυμάνσεις της χονδρεμπορικής, καθώς και τις διεθνείς εξελίξεις στην αγορά ενέργειας. Η αποκλιμάκωση της χονδρικής τιμής του Μαρτίου, για παράδειγμα, αποτυπώθηκε σε μειωμένες τιμές που είδαν οι πολίτες στους λογαριασμούς ρεύματος του Απριλίου, αλλά η τιμή του Μαΐου δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Στην Κυβέρνηση μεριμνούμε ώστε να μειώνεται η όποια αρνητική εξωγενής επίδραση, διεκδικώντας από την Ευρώπη πολιτικές που θα οδηγήσουν στην καταπολέμηση των στρεβλώσεων και τη μείωση των τιμών, προς όφελος των πολιτών. Ταυτόχρονα εφαρμόζουμε κι εμείς στην πράξη πολιτικές μείωσης κόστους, όπως η προσπάθεια επίλυσης τεχνικών απωλειών, η αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου και η εντατικοποίηση των ελέγχων κατά της ρευματοκλοπής. Ιδιαίτερα, στεκόμαστε δίπλα στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, καθώς έχουμε ακόμα υψηλά ποσοστά ενεργειακής ένδειας και θέλουμε να εξαντλήσουμε τα μέτρα πολιτικής για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες. Η ενέργεια είναι βέβαια γεωστρατηγικό ζήτημα, αλλά και ζήτημα ασφάλειας, αυτονομίας, σταθερότητας, και κυρίως καθημερινότητας.
Παραμένει σε εκκρεμότητα η καταβολή ενισχύσεων για το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Πότε αναμένονται εξελίξεις;
Θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα το μέτρο που αφορά τις επιδοτήσεις επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις μικρομεσαίες. Οι ενισχύσεις αφορούν μία λελογισμένη παρέμβαση της Πολιτείας, προκειμένου να απορροφήσει το αυξημένο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταγράφηκε τους μήνες Δεκέμβριο 2024 – Φεβρουάριο 2025. Οι δυνητικά ωφελούμενες επιχειρήσεις θα πλησιάσουν το 1 εκατομμύριο. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στήριξε πρώτα τους οικιακούς καταναλωτές, το καλοκαίρι του 2024, οι οποίοι αντιμετώπισαν μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος σε σχέση με τις επιχειρήσεις. Στη συνέχεια, όταν το κόστος αυξήθηκε μεσοσταθμικά και για τις επιχειρήσεις, λάβαμε την απόφαση να ενισχύσουμε και τους επαγγελματίες καταναλωτές ρεύματος. Η Πολιτεία παρεμβαίνει όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να στηρίζει δίκαια και αποτελεσματικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Το Πάσχα επίκειται πτώση της ζήτησης σε ρεύμα, προβλέπετε κίνδυνο για το σύστημα;
Είναι γεγονός ότι την πασχαλινή περίοδο έχουν παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια σημαντικές ανισορροπίες μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν αστάθεια στο σύστημα. Η παραγωγή, κυρίως από ανανεώσιμες πηγές, είναι αυξημένη, ενώ το Πάσχα η ζήτηση μειώνεται, πόσο μάλλον φέτος που συμπίπτει με το Καθολικό και αναμένεται να μειωθούν και οι εξαγωγές μας προς την Ευρώπη. Προς αποφυγή πιθανών κινδύνων, έχουμε ήδη πραγματοποιήσει εντατικά συναντήσεις με τους συναρμόδιους φορείς και παραμένουμε σε ετοιμότητα. Στις δοκιμές που διενεργήσαμε με τη ΡΑΑΕΥ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ παρατηρήσαμε ευρύτατα ποσοστά συμμόρφωσης -πάνω από 90%- από τους παραγωγούς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Εργαζόμαστε μαζί με τον επιχειρηματικό κόσμο για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ωστόσο, για όσους -λίγους- επιμένουν να αγνοούν τους νόμους, προφανώς δεν υπάρχει άλλη περίοδος χάριτος ούτε και ανοχή. Γι’ αυτό και αυστηροποιήσαμε περαιτέρω με νομοθετική ρύθμιση το υφιστάμενο πλαίσιο το οποίο και θα εφαρμόσουμε παραδειγματικά. Με αφορμή αυτήν τη συνέντευξη, θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά όσα στελέχη των φορέων παραμένουν σε επιφυλακή, ακόμη και τις Άγιες αυτές ημέρες του Πάσχα, προκειμένου όλοι οι υπόλοιποι να μπορέσουμε να περάσουμε αυτές τις γιορτές της Ορθοδοξίας και της παράδοσής μας με τις οικογένειες και τους δικούς μας, ανεμπόδιστα και χωρίς απρόοπτα. Εύχομαι καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλες και όλους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Ομολογία αποτυχίας! Οι Τούρκοι εγκαταλείπουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” δια στόματος του εμπνευστή της
-
Αναλύσεις4 εβδομάδες πριν
Μάικλ Ρούμπιν στη Hellas Journal: Η σύλληψη Ιμάμογλου σηματοδοτεί ότι ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τον Οτζαλάν μέσα σε νεκροσακούλα!
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Έρχεται «τσουνάμι» αποκαλύψεων και στην Ελλάδα για USAID! Οι ΜΚΟ του Soros και οι Πρέσπες του Τσίπρα
-
Άμυνα2 μήνες πριν
Ισραηλινή δημοσιογράφος: “Με τη διάλυση του NATO η Τουρκία θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο! Θα χωριστεί στα δύο”
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Τούρκοι εισέβαλαν στην Καβάλα για να δείξουν «απειλητική» πινακίδα της ματωμένης Κύπρου! (video)
-
Πολιτική1 μήνα πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Πολιτική3 μήνες πριν
Αποκάλυψη Στρος Καν! Με έφαγαν οι ΗΠΑ όπως και τον Καραμανλή!
-
Απόψεις3 μήνες πριν
Διαβεβαιώνω τον κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνησή του δεν έχει μέλλον