Ακολουθήστε μας

ΗΠΑ

Η Ουάσιγκτον αντιδρά στην εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι ΗΠΑ ζητούν εξηγήσεις για την ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ

Με το Κίεβο σκοπεύει να επικοινωνήσει ο Λευκός Οίκος ζητώντας εξηγήσεις ώστε να μάθει περισσότερα σχετικά με τους στόχους της εισβολής ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, είπε η εκπρόσωπος Καρίν Ζαν-Πιερ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Υπογράμμισε παράλληλα πως η αμερικανική κυβέρνηση δεν γνώριζε εκ των προτέρων για την επιχείρηση.

«Θα επικοινωνήσουμε με τον ουκρανικό στρατό για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τους στόχους», είπε, συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επιχείρηση που έχει υποχρεώσει χιλιάδες άμαχους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κουρσκ μετά την ουκρανική επίθεση – Απομακρύνθηκαν χιλιάδες άνθρωποι

Σε νέα φάση φαίνεται πως εισήλθε πλέον ο πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, μετά και την αιφνιδιαστική επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στο Κουρσκ, που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το Κίεβο διέταξε την απομάκρυνση περίπου 6.000 ανθρώπων από τις γύρω περιοχές, ενώ ο Πούτιν χαρακτήρισε «μεγάλη πρόκληση» την εισβολή των Ουκρανών.

«Η εντολή που μόλις υπέγραψα προβλέπει την υποχρεωτική απομάκρυνση ανθρώπων από 23 τοποθεσίες» στην επαρχία Σούμι, δήλωσε ο κυβερνήτης Βολοντίμιρ Αρτιούχ. «Υπάρχουν περίπου 6.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 425 παιδιών», στις τοποθεσίες αυτές είπε.

Ο προσωρινός κυβερνήτης Αλεξέι Σμιρνόφ, στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέσω της εφαρμογής Telegram, καθώς στην περιοχή αυτή, στη νότια Ρωσία, διείσδυσαν την Τρίτη δυνάμεις του ουκρανικού στρατού.

«Η επιχειρησιακή κατάσταση παραμένει δύσκολη στις μεθοριακές ζώνες. Για να περιορίσουμε τις συνέπειες της εισβολής των εχθρικών δυνάμεων αποφάσισα να κηρύξω κατάσταση έκτακτης ανάγκης» ανέφερε ο Σμιρνόφ, ενώ έγινε γνωστό πως ο Ρώσος πρόεδρος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η Μόσχα ανακοίνωσε πως έχει εμπλακεί σε σφοδρές μάχες εναντίον ουκρανικών δυνάμεων που διείσδυσαν στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ σε μία από τις μεγαλύτερες εφόδους στο έδαφος της Ρωσίας αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι ουκρανικές δυνάμεις προωθήθηκαν προς τον βορρά, δυτικά της συνοριακής πόλης Σούντζα, 530 χλμ. νοτιοδυτικά της Μόσχας, όπως δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Επίσης, ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να μάχεται με τους Ουκρανούς στις περιοχές της περιφέρειας Κουρσκ, ακριβώς δίπλα στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Αεροπορικά πλήγματα, πυραυλικές δυνάμεις, πυρά πυροβολικού και ενέργειες μονάδων που καλύπτουν τα κρατικά σύνορα (…) απέτρεψαν τον εχθρό από το να προωθηθεί εις βάθος στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι έχει καταστρέψει 50 τεθωρακισμένα οχήματα, περιλαμβανομένων επτά αρμάτων μάχης, οκτώ τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η ουκρανική επιδρομή στο Κουρσκ είναι μεγάλη πρόκληση και το ρωσικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε την επίθεση της Ουκρανίας στο Κουρσκ άλλη μια «τρομοκρατική και προκλητική» επίθεση εναντίον αμάχων. Στο μεταξύ, βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Twitter, χωρίς επίσημη εξακρίβωση, δείχνουν Ουκρανούς που εισέβαλαν στο Κουρσκ να έχουν πιάσει ομήρους Ρώσους στρατιώτες.

Πούτιν: Μεγάλη πρόκληση η επιδρομή στο Κουρσκ

Από την πλευρά του, «μεγάλη πρόκληση χαρακτήρισε την ουκρανική επιδρομή στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, μιλώντας την Τετάρτη (07/08) στα μέλη της ρωσικής κυβέρνησης.

«Το καθεστώς του Κιέβου ξεκίνησε άλλη μια μεγάλη πρόκληση», ήταν τα λόγια του. Ο Πούτιν ανέφερε πως ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν «αδιακρίτως βομβαρδισμό πολιτικών» στόχων στην περιφέρεια Κουρσκ.

Ο αρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου, Βαλέρι Γκεράσιμοφ, δήλωσε σήμερα πως «έως 1.000» Ουκρανοί στρατιώτες συμμετείχαν στην επιδρομή που έγινε χθες στην περιφέρεια Κουρσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Η προώθηση του εχθρού εις βάθος στο [ρωσικό] έδαφος ανακόπηκε από πλήγματα της αεροπορίας και του πυροβολικού», διαβεβαίωσε ο Γκεράσιμοφ τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια συνάντησης που αναμεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

Ο Γκεράσιμοφ είπε επίσης πως οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να «καταστρέφουν τον εχθρό» σε περιοχές κοντά στη μεθόριο.

Νωρίτερα έγινε γνωστό από τις ρωσικές αρχές πως έχουν εμπλακεί σε σφοδρές μάχες εναντίον ουκρανικών δυνάμεων που εισέδυσαν στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ σε μία από τις μεγαλύτερες εφόδους στο έδαφος της Ρωσίας αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Ρωσία προωθήθηκε φέτος αφού η ουκρανική αντεπίθεση το 2023 απέτυχε να εξασφαλίσει μεγάλα κέρδη, και έχει καταλάβει 420 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους από τις ουκρανικές δυνάμεις από τις 14 Ιουνίου, όπως είπε ο Σεργκέι Σοϊγκού, επικεφαλής του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας.

Η Ουκρανία ανταπάντησε χθες, Τρίτη – και οι μάχες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις προωθήθηκαν προς τον βορρά, δυτικά της συνοριακής πόλης Σούντζα, 530 χλμ. νοτιοδυτικά της Μόσχας, όπως δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι εξακολουθεί να μάχεται ουκρανικές μονάδες “στις περιοχές της περιφέρειας Κουρσκ ακριβώς δίπλα στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας”.

«Αεροπορικά πλήγματα, πυραυλικές δυνάμεις, πυρά πυροβολικού και ενέργειες μονάδων που καλύπτουν τα κρατικά σύνορα (…) απέτρεψαν τον εχθρό από το να προωθηθεί εις βάθος στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ανέφερε πως οι μάχες συνεχίζονται, προσθέτοντας πως έχει ήδη καταστρέψει 50 τεθωρακισμένα οχήματα, περιλαμβανομένων επτά αρμάτων μάχης, οκτώ τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού, τριών οχημάτων μάχης πεζικού και 31 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης στην περιοχή.

Η Σούντζα είναι το τελευταίο επιχειρησιακό σημείο για τις ρωσικές εξαγωγές αερίου διά μέσου ποταμών προς την Ευρώπη μέσω Ουκρανίας. Μόλις 60 χλμ. βορειοδυτικά βρίσκεται ο ρωσικός πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ.

Η Ουκρανία δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο. Η Ρωσία έστειλε εφεδρείες για να ενισχύσουν τη ρωσική άμυνα.

Οι μάχες γύρω από τη Σούντζα έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή στον πόλεμο: η Ουκρανία χάνει έδαφος και το Κίεβο ανησυχεί πολύ πως η υποστήριξη των ΗΠΑ μπορεί να μειωθεί, αν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Τραμπ έχει πει πως θα βάλει τέλος στον πόλεμο, επομένως τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία θέλουν να εξασφαλίσουν την ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση στο πεδίο της μάχης.

Ο Σοϊγκού είπε χθες, Τρίτη, πως το παράθυρο για ειρήνη κλείνει και πως όσο πιο πολύ πάρει στο Κίεβο να αρχίσει να συνομιλεί σχετικά με όρους, τόσο πως ακριβή θα είναι η ειρήνη για τον ουκρανικό λαό.

Ρωσία: 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες συμμετείχαν στην επιδρομή στο Κουρσκ

Ο αρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου, Βαλέρι Γκεράσιμοφ, δήλωσε ότι στην επιδρομή που έγινε στην περιφέρεια του Κουρσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία, συμμετείχαν έως 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες.

Πρόσθεσε πως «η πρoώθηση του εχθρού εις βάθος στο ρωσικό έδαφος ανακόπηκε από πλήγματα της αεροπορίας και του πυροβολικού», και ενημέρωσε τον πρόεδρο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης που αναμεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση. Πρόσθεσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να καταστρέφουν τον εχθρό.

Πώς απάντησε η Ρωσία

Στην περιοχή Σούμι της Ουκρανίας που συνορεύει με το Κουρσκ, οι ρωσικές δυνάμεις απάντησαν με αεροπορικές επιθέσεις την Τετάρτη (7/8). Η αεράμυνα κατέρριψε «έναν βαλλιστικό πύραυλο, δύο UAV και ένα ελικόπτερο» πάνω από την περιοχή Sumy, ανέφεραν ρωσικές πηγές.

Τα ουκρανικά στρατεύματα κατέλαβαν και έναν σταθμό διαμετακόμισης φυσικού αερίου στη Sudzha σε έναν από τους λίγους εναπομείναντες αγωγούς που προμηθεύουν ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Rybar.

Λογαριασμοί υπέρ της Ρωσίας δημοσίευσαν στο Telegram πλάνα από drone στη Sudzha που έδειχναν ότι η πόλη καταστράφηκε από τις μάχες. Ο δήμαρχος της Sudzha είπε στο κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο RIA Novosti ότι η κατάσταση εκεί ήταν «πολύ τεταμένη» καθώς οι ντόπιοι προσπάθησαν να την εκκενώσουν.

Ένας Ουκρανός αξιωματούχος που συμμετείχε στην επιχείρηση Κουρσκ, είπε στους FT ότι οι ειδικές δυνάμεις της υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας, SBU, «κατέρριψαν ένα ρωσικό ελικόπτερο χρησιμοποιώντας drone».

Η μάχη του Κουρσκ

Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ ανέφεραν σφοδρές μάχες με ορισμένους να υπονοούν πως η Ουκρανία έχει ανοίξει ένα νέο μέτωπο.

“Η μάχη θα είναι σφοδρή”, δήλωσε ο Γιούρι Ποντολιάκα, ένας επιδραστικός γεννημένος στην Ουκρανία φιλορώσος στρατιωτικός μπλόγκερ. “Αναμφίβολα δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα”.

“Ακόμη κι αν ο εχθρός δεν καταφέρει να σημειώσει πρόοδο (και κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί προς το παρόν), θα υπάρξουν επιθέσεις πυροβολικού και επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones). Και σε μεγάλους αριθμούς”, είπε ο Ποντολιάκα.

Ο Αλεξέι Σμιρνόφ, ο προσωρινός κυβερνήτης της περιφέρειας Κουρσκ, είπε πως σημειώθηκαν επιθέσεις με ρουκέτες και drones στη διάρκεια της νύχτας, και κάλεσε τους πολίτες να προφυλαχθούν μένοντας μακριά από τα παράθυρα.

“Λόγω της κατάστασης στις μεθοριακές περιοχές της περιφέρειας, οι ιατρικές υπηρεσίες αναπληρώνουν τις προμήθειες αίματος από δότες”, είπε ο Σμιρνόφ, προσθέτοντας πως θα στηθεί ένα κινητό σημείο αιμοδοσίας στο Κουρσκ, τόπο της μεγαλύτερης στον κόσμο χερσαίας μάχης στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τόσο το Κιεβο όσο και η Μόσχα λένε πως οι επιθέσεις τους δεν θέτουν στο στόχαστρο αμάχους, αν και οι απώλειες αμάχων στον πόλεμο είναι τεράστιες.

Ο Σμιρνόφ είπε πως ουκρανική επίθεση με drone έπληξε ένα ασθενοφόρο έξω από την πόλη, σκοτώνοντας τον οδηγό και έναν διασώστη και τραυματίζοντας έναν γιατρό.

Υψηλόβαθμος εκκλησιαστικός αξιωματούχος δήλωσε πως ουκρανικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν πυρκαγιά σε μια εκκλησία και σε άλλα κτήρια μέσα σε ένα μεγάλο μοναστήρι έξω από τη Σούντζα, όμως κανείς δεν τραυματίστηκε.

Δυνάμεις, που είπαν πως είναι εθελοντές παραστρατιωτικοί που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας, εισέδυσαν σε τμήματα των περιφερειών Μπέλγκοροντ και Κουρσκ φέτος, προκαλώντας μια ώθηση Ρώσων στρατιωτών για τη δημιουργία ουδέτερης ζώνης βορειοδυτικά της Ουκρανίας.

Πηγή: liberal.gr

Video

Ο Νετανιάχου “τραβάει το σχοινί” με τον Μπάιντεν

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2024

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2024

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Με το κλειδί της Ιστορίας: Λέει ψέματα ο Νετανιάχου;

Παρουσιάζει ο Γιάννης Θεοδωράτος

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Με το κλειδί της Ιστορίας – Παρουσιάζει ο Γιάννης Θεοδωράτος
Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2024 στο BlueSky

Συνέχεια ανάγνωσης

ΗΠΑ

Iran Insight: Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν δέχεται πιέσεις για αναθεώρηση του πυρηνικού δόγματος εν μέσω σύγκρουσης με το Ισραήλ

«Για να δημιουργηθεί αποτρεπτική ικανότητα και να διασφαλιστεί η εθνική ασφάλεια, είναι απαραίτητη η ικανότητα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων», δήλωσε την Τετάρτη ο ιρανός βουλευτής Mohammad Reza Sabaghian.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Οι υπερσκληροπυρηνικοί του Ιράν εκφράζονται εντονότερα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για αντίποινα εναντίον του Ισραήλ και πιέζουν για την ανάπτυξη πυρηνικής βόμβας.

«Για να δημιουργηθεί αποτρεπτική ικανότητα και να διασφαλιστεί η εθνική ασφάλεια, είναι απαραίτητη η ικανότητα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων», δήλωσε την Τετάρτη ο ιρανός βουλευτής Mohammad Reza Sabaghian.

Τριάντα εννέα Ιρανοί νομοθέτες κάλεσαν το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν να επανεξετάσει το αμυντικό δόγμα της χώρας και να εξετάσει το ενδεχόμενο υιοθέτησης πυρηνικών όπλων καθώς ο κίνδυνος κλιμάκωσης με το Ισραήλ συνεχίζει να αυξάνεται.

Οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ μπορεί να επανεξετάσει τη θρησκευτική απαγόρευση των πυρηνικών όπλων με το σκεπτικό ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει.

«Για να δημιουργηθεί αποτρεπτική ικανότητα και να διασφαλιστεί η εθνική ασφάλεια, είναι απαραίτητη η ικανότητα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων», δήλωσε την Τετάρτη ο ιρανός βουλευτής Mohammad Reza Sabaghian. «Ενώ η κατοχή πυρηνικών όπλων είναι δυνατή για το Ισραήλ, το Ιράν πρέπει να επιδιώξει πυρηνικά όπλα για αυτοάμυνα».

Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα ισχυριστεί ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας είναι ειρηνικό, αναφερόμενος σε μια θρησκευτική απόφαση του Χαμενεΐ που απαγορεύει τα όπλα μαζικής καταστροφής, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών βομβών.

Ωστόσο, οι αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ έχουν οδηγήσει ορισμένους σκληροπυρηνικούς στην Τεχεράνη να πιέσουν για ισχυρότερα μέτρα, αμφισβητώντας τη μονιμότητα αυτής της απόφασης.

«Στο πλαίσιο της νομολογίας, ο χρόνος και ο τόπος μπορούν να επηρεάσουν την τροποποίηση των αποφάσεων και οι δευτερεύουσες αποφάσεις μπορούν να αντικαταστήσουν τις πρωτογενείς», δήλωσε την Τρίτη ένας άλλος ιρανός βουλευτής Hassanali Akhlaghi Amiri.

Η απόφαση, ή φετφά, δεν είναι ένα νομικό έγγραφο αλλά μια συμβουλευτική γνώμη για τον ισλαμικό νόμο που προσφέρεται από υψηλόβαθμο κληρικό. Δεν είναι πέτρινο και μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Τα σχόλιά του έρχονται καθώς η σκληροπυρηνική εφημερίδα Javan , στενά ευθυγραμμισμένη με τις υπερσυντηρητικές φατρίες του Ιράν, ζήτησε πρόσφατα μια αλλαγή στο πυρηνικό δόγμα του Ιράν. Μετά τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η εφημερίδα υποστήριξε για έναν άμεσο «μετασχηματισμό» στο πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο Τζαβάν αμφισβήτησε επίσης εάν το Ισραήλ, εάν αντιμετωπίσει μια υπαρξιακή απειλή, θα μπορούσε να απειλήσει το Ιράν με πυρηνική επίθεση. «Αποκλείεται το ενδεχόμενο το Ισραήλ να εκδώσει ένα ξεκάθαρο ή μυστικό πυρηνικό τελεσίγραφο;» ρώτησε το άρθρο, αφήνοντας να εννοηθεί το ενδεχόμενο πυρηνικής κλιμάκωσης μεταξύ των δύο αντιπάλων.

Το απόθεμα ουρανίου της Τεχεράνης, εμπλουτισμένο επί του παρόντος στο 60%, θα μπορούσε ενδεχομένως να εξευγενιστεί σε βαθμό όπλου 90% σε μόλις δύο εβδομάδες. Η αλλαγή του δόγματος θα ήταν πιθανότατα ένα μήνυμα της προθυμίας του Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα εάν οι ισραηλινές στρατιωτικές ενέργειες απειλήσουν τα βασικά του συμφέροντα.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett προέτρεψε πρόσφατα το Ισραήλ να αδράξει την ευκαιρία για να ακρωτηριάσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας κατά την οποία εστάλησαν 181 βαλλιστικοί πύραυλοι από το Ιράν στο εβραϊκό κράτος.

Οι υπερσκληροπυρηνικοί του Ιράν είναι ολοένα και πιο έντονοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας αντίποινα εναντίον του Ισραήλ και πιέζοντας για την ανάπτυξη πυρηνικής βόμβας.

Οι υποστηρικτές του πρώην διαπραγματευτή για τα πυρηνικά Saeed Jalili έχουν επικρίνει ιδιαίτερα την τρέχουσα ηγεσία του Ιράν, κατηγορώντας τον Πρόεδρο Masoud Pezeshkian ότι απέτυχε να ανταποκριθεί επαρκώς στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και τον Λίβανο, ως αποτέλεσμα των επιθέσεων της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Τον Μάιο, ένας σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν δήλωσε ότι το Ιράν θα επανεξετάσει το πυρηνικό του δόγμα εάν το Ισραήλ απειλήσει την ύπαρξή του.

Τον Απρίλιο, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με το Ισραήλ, το οποίο πιστεύεται ευρέως ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα, ένας ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησε επίσης ότι οι ισραηλινές απειλές θα μπορούσαν να οδηγήσουν το Ιράν να αλλάξει την πυρηνική του πολιτική.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης πυρηνικής επιτήρησης του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι το Ιράν μπορεί να απέχει εβδομάδες από το να έχει αρκετό πυρηνικό υλικό για όπλα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή