Ακολουθήστε μας

Γενικά θέματα

Οι παγκόσμιες διαστάσεις μιας σύγκρουσης Ισραήλ – Ιράν

Δημοσιεύτηκε στις

Πώς επηρεάζονται οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί

Του Κώστα Ράπτη 

Εν μέσω διεθνούς αγωνίας κάποιοι, παραδόξως, αισιοδοξούν. Πρόκειται για τους ιθύνοντες της αμερικανικής διπλωματίας, οι οποίοι θεωρούν ότι έχουν (τουλάχιστον προς το παρόν) αποτρέψει το ενδεχόμενο μιας άμεσης αναμέτρησης, με τις προφανείς δυσμενείς επιπτώσεις διεθνώς, ανάμεσα στο Ιράν και το Ισραήλ – σε αντίποινα για τη δολοφονία (προφανώς, όσο και αν δεν ομολογείται, με ισραηλινή πρωτοβουλία) του εξόριστου πολιτικού ηγέτη της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, ενώ αυτός βρισκόταν στην Τεχεράνη ως επίσημος προσκεκλημένος για την ορκωμοσία του νέου Ιρανού προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν.

Άγνωστο παρέμενε μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ποια θα ήταν πραγματικά η αντίδραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Πολλά κρίσιμα ερωτήματα συσσωρεύονται: Θα υπάρξει ιρανικό πλήγμα κατά του Ισραήλ μαζικό ή κατά το μάλλον συμβολικό; Θα εμπλακούν η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, οι Χούθι της Υεμένης, οι Ιρακινοί σιίτες; Ποια στάση θα τηρήσουν οι διεθνείς δυνάμεις και οι κυβερνήσεις των γειτονικών αραβικών χωρών; Ποιος θα επιχειρήσει να προωθηθεί ως ειρηνοποιός; Πόσο θα κινδυνέψει η ναυσιπλοΐα στα στενά του Χορμούζ και η διεθνής διακίνηση πετρελαίου;

Παρά την ακραία νευρικότητα που επικρατεί, με τους διεθνείς αερομεταφορείς να αναστέλλουν τις πτήσεις τους προς Ιράν και Λίβανο και με σειρά κρατών να σχεδιάζουν κατεπείγουσα απομάκρυνση των υπηκόων τους από την περιοχή, η αμερικανική πλευρά επέμενε ωστόσο σε μια ελπιδοφόρα ανάγνωση των πραγμάτων. Και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αυτή τη στάση με έμμεσο τρόπο τη δικαιολογούν και οι τοποθετήσεις της ιρανικής πλευράς.

“Θεωρούμε πως ποτέ δεν είχαμε φθάσει τόσο κοντά στη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός”, ως προς τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κέρμπι, την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία η αιματοχυσία που ξεκίνησε με τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου συμπλήρωνε τους δέκα μήνες ακριβώς. Είχε προηγηθεί δημόσιο μήνυμα του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άντονι Μπλίνκεν, (για πρώτη φορά τόσο σαφές) προς Ισραήλ και Ιράν για αυτοσυγκράτηση.

Την ίδια στιγμή η ιρανική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη εξέδιδε την εξής ανακοίνωση: “Ακολουθούμε δύο προτεραιότητες ταυτοχρόνως: πρώτον, την επίτευξη βιώσιμης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, με απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων από το έδαφός της, και δεύτερον, το να τιμωρηθούν οι επιτιθέμενοι για τη δολοφονία του μάρτυρα Χανίγιε”.

Το ότι οι δύο αυτοί στόχοι είναι πρακτικά αλληλοαναιρούμενοι δεν χρειάζεται να σχολιασθεί. Αλλά η συμβολή σε ένα “υπέρτερο καλό”, όπως η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, θα αποτελούσε χρήσιμο πρόσχημα, ώστε να υπαναχωρήσει το Ιράν από μια αντεπίθεση, που όσο φαντάζει υποχρεωτική, άλλο τόσο γεννά δισταγμούς στην ιρανική ηγεσία.

Αποκατάσταση αποτροπής

Για την Τεχεράνη το να απαντηθεί η δολοφονία Χανίγιε δεν αποτελεί απλώς ζήτημα εκδίκησης υπό καθεστώς συναισθηματικού βρασμού, αλλά και ρεαλιστικό υπολογισμό της ανάγκης να αποκατασταθεί η όποια περιφερειακή σταθερότητα στο προσεχές μέλλον διά της επαναφοράς του (καταρρακωθέντος πλέον) “μηνύματος αποτροπής” το οποίο έστειλε το Ιράν τον περασμένο Απρίλιο, πλήττοντας, έστω και συμβολικά, για πρώτη φορά απευθείας την επικράτεια του Ισραήλ, σε απάντηση προς την ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο της Δαμασκού.

Όμως τα πράγματα είναι περίπλοκα. Διότι δεν είναι μόνο ανταγωνιστές, όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία, που απευθύνουν εκκλήσεις αυτοσυγκράτησης, αλλά και εταίροι του Ιράν στο έργο της ευρασιατικής ολοκλήρωσης, όπως η Μόσχα και το Πεκίνο. Μάλιστα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των Asia Times, να απέστειλε (διά του πρώην υπουργού Άμυνας και νυν γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα με την ιρανική ηγεσία στην Τεχεράνη) επιστολή, με την οποία ζητά να μην θιγούν οι Ισραηλινοί άμαχοι, αλλά και προθυμοποιείται να μεσολαβήσει μεταξύ Ιράν και Ισραήλ. Οι Ιρανοί ιθύνοντες φέρονται να παζαρεύουν με τη Ρωσία την προμήθεια συστημάτων S-400 και μαχητικών Su-35, προκειμένου να φανούν δεκτικότεροι στις παραινέσεις Πούτιν. Ήδη παρατηρήθηκε κίνηση μεταγωγικών Ιλιούσιν από Μόσχα προς Ιράν.

Το βλέμμα στο εσωτερικό

Αλλά και το εσωτερικό μέτωπο του Ιράν δεν είναι αρραγές. Ο νεοεκλεγείς μεταρρυθμιστής πρόεδρος Πεζεσκιάν, ο οποίος κέρδισε τη λαϊκή ψήφο υποσχόμενος εξομάλυνση των σχέσεων με τον “έξω κόσμο” φέρεται, κατά το Iran International, να εκλιπαρεί τον ανώτατο ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ να μην διατάξει εξαπόλυση αντιποίνων προς το Ισραήλ, φοβούμενος την εσωτερική αναταραχή που θα προκύψει. Δεν είναι πολύ πιθανό να εισακουσθεί, όμως είναι αλήθεια ότι περισσότερο και από τους επιχειρησιακούς υπολογισμούς η ιρανική ηγεσία στέκεται στην κατάσταση πνευμάτων στην ανήσυχη ιρανική κοινωνία και στη διάβρωση της χώρας (όπως έδειξε περίτρανα και η δολοφονία Χανίγιε) από εχθρικά δίκτυα.

Τα μέτωπα του Λιβάνου και της Γάζας

Η Χεζμπολάχ, πάλι, αποτελεί διαφορετική υπόθεση. Άλλωστε, δεν κινείται μόνο από την ανάγκη να επιδείξει αλληλεγγύη στη Χαμάς ή στο Ιράν, παρά έχει και δικούς της λογαριασμούς να επιλύσει. Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δολοφονία Χανίγιε σημειώθηκε η (αναγνωρισμένης ισραηλινής πατρότητας) επιχείρηση εξόντωσης του στρατιωτικού υπαρχηγού της σιιτικής οργάνωσης Φουάντ Σουκρ.

Σε εκτενές τηλεοπτικό μήνυμά του την Τρίτη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα τόνισε ότι η οργάνωσή του και το Ιράν έχουν “υποχρέωση να ανταποδώσουν” μετά τις δύο δολοφονίες, “όποιες κι αν είναι οι συνέπειες”, υποδηλώνοντας έτσι ότι οι προηγούμενες αναστολές για το τίμημα που θα πληρώσει ο πολυθρησκευτικός και πολιτικά διασπασμένος Λίβανος δεν ισχύουν πλέον. Δεν θεωρείται απίθανο, λοιπόν, να κινηθεί η Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ ερήμην του Ιράν.

Ταυτόχρονα, όμως, ο Νασράλα υποστήριξε ότι τα αντίποινα θα έλθουν με τον τρόπο και στον χρόνο που πρέπει, εξήρε τη “σοφία” της “υπομονής” και πρόσθεσε ότι οι καθυστερήσεις αποτελούν τμήμα των ψυχολογικών επιχειρήσεων εις βάρος του εχθρού.

Η Χαμάς, εν τω μεταξύ, έστειλε το δικό της αμείλικτο μήνυμα, εκλέγοντας στη θέση του δολοφονηθέντος Χανίγιε, ως επικεφαλής του Πολιτικού της Γραφείου, τον Γιάχια Σινουάρ, ήτοι τον στρατιωτικό εγκέφαλο των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου, ο οποίος κινείται στα τούνελ της Γάζας και αποτελεί τον πρώτο στόχο του Ισραήλ εδώ και δέκα μήνες. Η επιχείρηση “κανονικοποίησης” της Χαμάς, διά της συμφωνίας με τη Φάταχ, η οποία υπεγράφη στο Πεκίνο, αποτελεί παρελθόν.

Εκβιάζοντας εμπλοκή των ΗΠΑ

Το ότι ο Σινουάρ εξακολουθεί να διαφεύγει και να διευθύνει επιχειρήσεις, παρά την εξόντωση από τις ισραηλινές δυνάμεις σχεδόν 40.000 συμπατριωτών του, είναι ένας (και ίσως ούτε ο σημαντικότερος, αν συνυπολογίσουμε την απώλεια διεθνούς νομιμοποίησης ή τη δημογραφική και οικονομική αιμορραγία) δείκτης των υστερήσεων και της πραγματικής ευαλωτότητας του Ισραήλ, ιδίως σε χερσαίες επιχειρήσεις.

Το να “εκβιασθεί” αμεσότερη στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ, και μάλιστα προεκλογικά, σε μια μεγαλύτερη σύγκρουση δεν είναι μια ιδέα που συγκινεί τη Ουάσινγκτον, παρά τα προφανή πλεονεκτήματά της για την κυβέρνηση Νετανιάχου.

capital.gr

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Γενικά θέματα

Σύντομα θα τρώμε τουρκικά ψάρια

Αν δεν δράσουμε σήμερα, αύριο θα αναρωτιόμαστε πώς καταφέραμε να χάσουμε μια μάχη που είχαμε ήδη κερδίσει. Και θα τρώμε τουρκικά ψάρια, για να μας θυμίζουν ότι η παραγωγή θέλει ελευθερία και όχι εξοντωτικές ρυθμίσεις.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

boat, fishing boat, sea, great, wide, blue, morning, fish, fishing, outstanding, sky view, aerial photography, nature, vietnamese landscape

Η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο που μπορεί να έχει θάλασσα παντού και να καταλήξει να τρέφεται με ψάρια εισαγωγής. Όχι επειδή δεν έχουμε τεχνογνωσία. Όχι επειδή λείπει το ανθρώπινο κεφάλαιο. Αλλά επειδή μας καταπίνει το ρυθμιστικό βάρος, η γραφειοκρατική ακινησία, και οι «πράσινοι ακτιβιστές».

Γράφει ο Α.Σκούρας, Liberal.gr

Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια είναι ένας από τους λίγους εξαγωγικούς κλάδους με σταθερή παρουσία στις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Απασχολεί πάνω από 3.500 άτομα άμεσα και 12.000 έμμεσα, με συνολική συνεισφορά 700 εκατ. ευρώ ετησίως στο ΑΕΠ. Και όμως, σήμερα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Την τελευταία δεκαετία, η Τουρκία υπερτριπλασίασε την παραγωγή της, από 100.000 τόνους το 2013 σε 310.000 το 2023. Η Ελλάδα, παρά τις διεθνείς πιστοποιήσεις και την ισχυρή φήμη, παραμένει στάσιμη περίπου στους 120.000 τόνους. Ο λόγος; Μια Ευρωπαϊκή Ένωση που νομοθετεί λες και δεν θέλει να υπάρχει πρωτογενής παραγωγή, ένα κράτος που, παρά τις καλές προθέσεις, διστάζει να ακούσει εκείνους που ρισκάρουν και επενδύουν, και μία οργανωμένη επικοινωνιακή εκστρατεία από την πλευρά ορισμένων περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Η κατάσταση είναι πιο επικίνδυνη απ’ όσο ακούγεται. Το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ιχθυοκαλλιέργειες λήγει το 2026. Αν δεν ανανεωθεί, οι επιχειρήσεις χάνουν τις άδειες λειτουργίας τους. Δηλαδή κλείνουν. Κι όλα αυτά σε έναν κλάδο που ήδη δεν μπορεί να επεκταθεί λόγω ρυθμιστικών αγκυλώσεων και οικολογικών εμμονών.

Την ίδια στιγμή, μια καλά ενορχηστρωμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης διαβάλλει την ελληνική παραγωγή, αμφισβητώντας την ποιότητά και τη βιωσιμότητά της. Κι όμως, η ελληνική τσιπούρα και το λαβράκι κυριαρχούν εδώ και χρόνια στα τραπέζια της Αμερικής και της Ευρώπης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ιχθυοκαλλιεργητές δεν ζητούν κάποιου είδους νόμιμης ασυδοσίας. Το ζητούμενο είναι η κοινή λογική. Δεν μπορεί η Τουρκία να εξάγει χωρίς ελέγχους, με κρατικές ενισχύσεις και χωρίς χωροταξικά εμπόδια, και εμείς να ζητάμε από τον Έλληνα επιχειρηματία να χτίσει πλωτή μονάδα με όρους οικοδομικής άδειας. Δεν είναι μόνο άδικο. Είναι αυτοκαταστροφικό.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευκαιρία —και την υποχρέωση— να προστατεύσει έναν κλάδο στρατηγικής σημασίας. Όχι με επιδοτήσεις ή άλλου είδους “ειδικές χάρες”. Με απλές αποφάσεις για την παράταση και ανανέωση του χωροταξικού σχεδιασμού, με ένα σαφές πλαίσιο για επενδύσεις, και αυστηρούς ελέγχους στα τουρκικά εισαγόμενα προϊόντα.

Αν δεν δράσουμε σήμερα, αύριο θα αναρωτιόμαστε πώς καταφέραμε να χάσουμε μια μάχη που είχαμε ήδη κερδίσει. Και θα τρώμε τουρκικά ψάρια, για να μας θυμίζουν ότι η παραγωγή θέλει ελευθερία και όχι εξοντωτικές ρυθμίσεις.

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Παρουσίαση του τρίτομου έργου για την Κύπρο, 1946-1974, του Πρέσβεως ε.τ. Περικλή Νεάρχου

Το Έλλειμμα Στρατηγικής είναι, κατά τον συγγραφέα, το κόκκινο νήμα που διατρέχει όλη την περίοδο των αγώνων της Κύπρου, από τον αντιαποικιακό αγώνα μέχρι την τραγωδία του 1974, αλλά και μέχρι σήμερα, με τη συνέχιση μιάς ανεδαφικής και αυτοκαταστροφικής πολιτικής, που είναι στην πραγματικότητα, συμπληρωματική της στρατηγικής του αντιπάλου.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Τη Δευτέρα, 16 Ιουνίου, στις 19:00, θα γίνει, στην αίθουσα «ΑΤΤΙΚΟΝ» του Δήμου Πάφου, η παρουσίαση του τρίτομου έργου για την Κύπρο του Πρέσβεως ε.τ. Περικλή Νεάρχου, με τίτλο “Κύπρος: Πορεία Αγώνων και το Τραγικό Τίμημα του Ελλείμματος Στρατηγικής”.

Το Έλλειμμα Στρατηγικής είναι, κατά τον συγγραφέα, το κόκκινο νήμα που διατρέχει όλη την περίοδο των αγώνων της Κύπρου, από τον αντιαποικιακό αγώνα μέχρι την τραγωδία του 1974, αλλά και μέχρι σήμερα, με τη συνέχιση μιάς ανεδαφικής και αυτοκαταστροφικής πολιτικής, που είναι στην πραγματικότητα, συμπληρωματική της στρατηγικής του αντιπάλου.

Το έργο θα παρουσιάσουν οι διακεκριμένοι και ειδικοί σε θέματα εθνικής πολιτικής, διεθνών σχέσεων, γεωπολιτικής και στρατηγικής:

• Σάββας Καλεντερίδης, Δημοσιογράφος, Ερευνητής, Πολιτικός Αναλυτής
• Νεάρχος Παλάς, Πρέσβυς ε.τ.

Συντονιστής της εκδηλώσεως θα είναι ο Γιώργος Νικολάου, Καθηγητής Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, δημοσιογράφος.

Για το βιβλίο θα μιλήσει και ο συγγραφέας του Περικλής Νεάρχου.

Θα απευθύνουν χαιρετισμό:

• Ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος
• Ο Διευθυντής των Εκδόσεων «Λειμών», κ. Γιώργος Φραγκούδης

Καλούνται όλοι όσοι μοιράζονται την αγάπη για την Κύπρο και αγωνιούν και προσμένουν μια σωστή εθνική πολιτική και στρατηγική στο Κυπριακό, να δώσουν το παρόν στην παρουσίαση του βιβλίου και στη συζήτηση για τα κρίσιμα θέματα που θέτει.

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Έντονη κριτική κατά της Κομισιόν από την Eurometaux για την αδυναμία στήριξης της ευρωπαϊκής βαριάς βιομηχανίας

Σε νέα επιστολή της, η Eurometaux, η ένωση των ευρωπαϊκών εταιρειών μη σιδηρούχων μετάλλων, καταλογίζει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτυχία ως προς την υποστήριξη της βαριάς βιομηχανίας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσιμης ενεργειακής μετάβασης.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Σε νέα επιστολή της, η Eurometaux, η ένωση των ευρωπαϊκών εταιρειών μη σιδηρούχων μετάλλων, καταλογίζει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτυχία ως προς την υποστήριξη της βαριάς βιομηχανίας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσιμης ενεργειακής μετάβασης.

«Παρότι στηρίζουμε τη μετάβαση προς μηδενικές εκπομπές άνθρακα, ένα πλαίσιο πολιτικής που επικεντρώνεται μονοδιάστατα σε αυτόν τον στόχο, χωρίς να δίνει την ίδια έμφαση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ενεργοβόρων βιομηχανιών, θα ήταν ένα σοβαρό στρατηγικό σφάλμα», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ένωση.

Η Κομισιόν εξετάζει την αναθεώρηση του πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις, ωστόσο, σύμφωνα με την Eurometau, το σχέδιο αγνοεί τον ρόλο της βαριάς βιομηχανίας, κρίσιμης για την επεξεργασία μετάλλων που είναι απαραίτητα για την πράσινη μετάβαση.

Η Ένωση επισημαίνει επίσης πως οι υφιστάμενοι κανόνες δεν έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν το υψηλό ενεργειακό κόστος, το οποίο λειτουργεί αποτρεπτικά για την ανταγωνιστικότητα του κλάδου. Για ορισμένες χαλυβουργίες, το ενεργειακό κόστος αγγίζει πλέον το 60% του συνολικού λειτουργικού κόστους – από 40% προηγουμένως – γεγονός που εντείνει τις πιέσεις στην παραγωγή και στην αγορά.

Σε αυτό το περιβάλλον, προειδοποιεί η Eurometaux, υπάρχει κίνδυνος η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ επιχειρεί να περιορίσει την εξάρτησή της από τρίτες χώρες όπως η Κίνα, να αποδυναμώσει περαιτέρω τη δική της παραγωγική βάση.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολιτική16 λεπτά πριν

Αφοπλιστική δήλωση συνεργάτη του Τραμπ! «Σημαντική η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, αλλά ο Πρόεδρος δεν πρόκειται να τσακωθεί με τον Ερντογάν»

Συνέντευξη του Matthew Boyle, Διευθυντή του Γραφείου του Breitbart News στην Ουάσινγκτον, στον Παναγιώτη Παύλο

Αναλύσεις1 ώρα πριν

European Times: Το βλέμμα του Δράκου! Γιατί το Πεκίνο κατασκοπεύει τον «χωρίς όρια» σύμμαχό του

Πίσω από την επιδεικτική διπλωματία των συνόδων κορυφής, οι μυστικές υπηρεσίες στη Μόσχα βρίσκονται σε υψηλή επαγρύπνηση. Ένα απόρρητο υπόμνημα...

Διεθνή2 ώρες πριν

Η Φοιτητική Ένωση του Μπαγκλαντές καταδικάζει την κυβέρνηση Γιουνούς για την ροπή της προς το Πακιστάν

Ο πρόεδρος του BSL, Σαντάμ Χουσεΐν, ισχυρίστηκε ότι η αυξανόμενη εγγύτητα με το Πακιστάν υπονομεύει τον πόλεμο του 1971. Κατηγόρησε...

Διεθνή1 ημέρα πριν

Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή! Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εκκενώσουν πρεσβείες υπό το φόβο ενδεχόμενης επίθεσης από το Ιράν

Η Τεχεράνη σκοπεύει να πλήξει αμερικανικές βάσεις στην περιοχή εάν οι διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον για το πυρηνικό πρόγραμμα του...

Αθλητικά1 ημέρα πριν

Νέο επεισόδιο με Αταμάν! Επανέλαβε την ίδια ρητορική μιλώντας στο TRT Spor

Η χρήση της ελληνικής σημαίας αποτελεί πρόκληση εναντίον μου.

Δημοφιλή