Ενδιαφέροντα
Για ισχυρή υποψία ανθρωποκτονίας στην υπόθεση του Βασίλη Καλογήρου κάνει λόγο ιατροδικαστής στον ΑΝΤ1
Υπήρχε εύρημα από τον λάρυγγα για να βεβαιώσουν αν είναι προθανάτιο ή μεταθανάτιο, μιλάμε ξεκάθαρα για ισχυρή υποψία για ανθρωποκτονία, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για ισχυρή υποψία ανθρωποκτονίας, εφόσον επιβεβαιωθεί ότι οι κακώσεις στο λαιμό είναι προθανάτιες, κάνει λόγο ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, για τον θάνατο του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γαλεντέρης τόνισε «υπήρχε εύρημα από τον λάρυγγα για να βεβαιώσουν αν είναι προθανάτιο ή μεταθανάτιο, μιλάμε ξεκάθαρα για ισχυρή υποψία για ανθρωποκτονία. Οι κακώσεις στον λάρυγγα αν αποδειχθούν ότι είναι προθανάτιες μιλάμε ξεκάθαρα για στραγγαλισμό, άρα μιλάμε για ανθρωποκτονία. Πρέπει όμως να περιμένουμε και τις τοξικολογικές εξετάσεις για να δούμε αν υπάρχει κάποια φαρμακευτική ουσία, για να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο».
«Για μένα το σενάριο της αυτοχειρίας είναι απομακρυσμένο, δεδομένου γιατί βρέθηκε πολύ μακριά από το σημείο που εξαφανίστηκε. Οπότε κανείς άνθρωπος δεν περπατάει τόσο μεγάλη απόσταση για να αυτοκτονήσει στην ύπαιθρο με κάποια φαρμακευτική ουσία», τόνισε ο ιατροδικαστής.

Ενδιαφέροντα
Η Κίνα εκπαιδεύεται σε «δορυφορομαχίες», σε αερομαχίες ανάμεσα σε δορυφόρους

Η Κίνα έχει ξεκινήσει δοκιμές «δορυφορομαχιών» στο Διάστημα αποκάλυψε κορυφαίος Αμερικανός αξιωματούχος. Όπως φαίνεται μετά τις αερομαχίες πολεμικών αεροσκαφών το επόμενο πεδίο αναμέτρησης των υπερδυνάμεων θα είναι αερομαχίες ανάμεσα σε διαστημικούς δορυφόρους.
Ο Αντιπρόεδρος Διαστημικών Επιχειρήσεων της Αμερικανικής Διαστημικής Δύναμης στρατηγός Μάικλ Γκιέτλιν είπε κατά τη διάρκεια συνεδρίου για αμυντικά προγράμματα ότι η αμερικανική υπηρεσία «αρχίζει να βλέπει την Κίνα να επικεντρώνονται σε ασκήσεις που σχετίζονται με αναμετρήσεις δορυφόρου απέναντι σε άλλο δορυφόρο. Έχουμε παρατηρήσει πέντε διαφορετικά αντικείμενα στο Διάστημα να κάνουν ελιγμούς μέσα και έξω και το ένα γύρω από το άλλο σε συγχρονισμό και έλεγχο» ανέφερε ο Αμερικανός στρατηγός.
«Αυτό το ονομάζουμε αερομαχία στο Διάστημα. Βλέπουμε τους κινέζους να ασκούν τακτικές, τεχνικές και διαδικασίες για να κάνουν διαστημικές επιχειρήσεις σε τροχιά από τον έναν δορυφόρο στον άλλο» ανέφερε ο Γκιέτλιν που αποκάλυψε ότι τα όργανα παρατήρησης και ελέγχου της υπηρεσίας του εντόπισε τέτοιου είδους κινήσεις πέντε κινεζικών δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη το 2024.
Ο στρατηγός είπε επίσης ότι εκτός από τις ασκήσεις… εμπλοκής δορυφόρων υπάρχουν και άλλες πιθανές απειλές τέτοιου είδους όπως δορυφόροι σχεδιασμένοι να διαχωρίζονται σε δύο μονάδες και να περικυκλώνουν ένα (αμερικανικό) διαστημόπλοιο ή δορυφόρο όπως και δορυφόροι που διαθέτουν βραχίονες και με αυτούς να… αρπάζουν ή να προκαλούν φθορές σε αντίπαλους δορυφόρους.
Ο Αμερικανός στρατηγός είπε επίσης ότι η Ρωσία έχει ήδη αναπτύξει ένα διαστημικό πυρηνικό οπλικό σύστημα και θα πρέπει οι ΗΠΑ να ακολουθήσουν και σε αυτόν τον τομέα. Ομολόγησε μάλιστα ότι η ψαλίδα ανάμεσα στην τεχνολογική/στρατιωτική υπεροχή των ΗΠΑ στο διαστημικό τομέα και τους αντιπάλους της κλείνει συνεχώς.
Να σημειωθεί ότι η Κίνα έχει κατασκευάσει ένα απόρρητο διαστημοπλάνο στα πρότυπα του αμερικανικού σκάφους X-37B. Το σκάφος που έχει ονομαστεί Shenlong (Θεϊκός Δράκος) σε ένα από τα ταξίδια του απελευθέρωσε έξι άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα η λειτουργία των οποίων δεν έχει διασαφηνιστεί και εικάζεται ότι μπορεί να είναι αντικείμενα που θα μπορούν να θέσουν με κάποιους τρόπους εκτός λειτουργίας διαστημικούς δορυφόρους.
Naftemporiki.gr
Ενδιαφέροντα
Να γελάσεις ή να κλάψεις; Ανοιξαν λάθος σήραγγα 160 μέτρων στην Κατεχάκη!
Πέρα από το θέμα ασφάλειας των εργαζομένων υπάρχει και ένα γενικότερο θέμα ασφάλειας

Απίστευτο και όμως είναι αληθινό: έσκαψαν σήραγγα μήκους 160 μέτρων κάτω από τη Λεωφόρο Κατεχάκη για το μετρό και εκ των υστέρων ανακάλυψαν ότι έκαναν λάθος!
Και αν δεν είχε φέρει το ΚΚΕ το θέμα στη Βουλή με αφορμή ερώτηση του Χρήστου Κατσώτη για τα «προβλήματα ασφάλειας στην κατασκευή της σήραγγας της γραμμής 4 του Μετρό», ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος δεν θα μας ενημέρωνε ότι «όντως διανοίχθηκε μια ημικυκλική σήραγγα σε ένα μήκος 160 μέτρων» με ευθύνη της Κοινοπραξίας, αλλά όταν το αντιλήφθηκε η εταιρεία Ελληνικό Μετρό, έδωσε αμέσως εντολή «να επανέλθουν στην προηγούμενη μελέτη που οι ίδιοι είχαν υποβάλει».
Το ερώτημα είναι πώς γίνεται να σκάβουν κάτω από τη γη για 160 μέτρα χωρίς να έχουν αντιληφθεί ότι ακολουθούν λάθος πορεία, αθετώντας μάλιστα, σύμφωνα με τον Ταχιάο, τη μεθοδολογία που είχαν προτείνει.
«Ενδεχόμενο μικρών καθιζήσεων»
Πέρα από το θέμα ασφάλειας των εργαζομένων που έθεσε ο ερωτών βουλευτής, υπάρχει και ένα γενικότερο θέμα ασφάλειας, καθώς ο υφυπουργός αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο «μικρών καθιζήσεων» στην Κατεχάκη που θεωρητικά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, γι’ αυτό δόθηκε και εντολή «αποκατάστασης του τρόπου εκτέλεσης της σύμβασης».
Βέβαια, ο Ταχιάος εμφανίστηκε καθησυχαστικός – τι να κάνει ο άνθρωπος – και είπε ότι το λάθος «δεν σημαίνει ούτε ότι η σήραγγα θα πέσει, ούτε ότι θα υπάρξουν καθιζήσεις, γιατί αυτό το μετράνε καθημερινά», αφού όπως εξήγησε «υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία τα οποία μετριούνται διαρκώς ώστε να είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχουν μετακινήσεις και όποιες μετακινήσεις υπάρχουν, πρέπει να είναι σε ανεκτά πλαίσια».
Απίστευτο!..
ΠΗΓΗ: Τα Νέα
Απόψεις
Τέχνη: Έχει όρια και αν ναι, μέχρι που φτάνουν;
Η πρόκληση είναι αναπόσπαστο στοιχείο της τέχνης ή απλά ένα εργαλείο σοκαρίσματος; Η ελευθερία του καλλιτέχνη συγκρούεται με την κοινωνική ευθύνη;

Η τέχνη, ως αντανάκλαση της ανθρώπινης εμπειρίας, θέτει συνεχώς ερωτήματα για τα όριά της. Από τη μία, θεωρείται ένας χώρος απόλυτης ελευθερίας, όπου οι δημιουργοί εκφράζονται χωρίς περιορισμούς. Από την άλλη, η κοινωνία συχνά επιβάλλει όρια με βάση την ηθική, την πολιτική, τη θρησκεία ή τον νόμο.
Τα όρια της τέχνης γίνονται ιδιαίτερα αμφιλεγόμενα όταν αγγίζουν ζητήματα όπως η βία, η προσβολή θρησκευτικών ή πολιτιστικών συμβόλων, ή η εκμετάλλευση ευάλωτων ομάδων. Σημαντικά ερωτήματα προκύπτουν: Η πρόκληση είναι αναπόσπαστο στοιχείο της τέχνης ή απλά ένα εργαλείο σοκαρίσματος; Η ελευθερία του καλλιτέχνη συγκρούεται με την κοινωνική ευθύνη;
Η ιστορία έχει δείξει ότι η τέχνη συχνά ξεπερνά τα όρια της εποχής της, ανοίγοντας νέους δρόμους στη σκέψη. Από τα «αισχρά» έργα της Αναγέννησης μέχρι τη σύγχρονη εννοιολογική τέχνη, το ερώτημα παραμένει: Τα όρια της τέχνης είναι απόλυτα ή διαμορφώνονται διαρκώς από την κοινωνία που τα περιβάλλει;
Την δική τους οπτική δίνουν στην εκπομπή οι:
- Αργύρης Μάντης: Θεολόγος, απόστρατος αξιωματικός, δημοσιογράφος
- Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος: Δημοσιογράφος
- Γιάννου Νίκος: Θεολόγος, μεταπτυχιακός φοιτητής ιστορίας στο Βέλγιο
-
Άμυνα3 εβδομάδες πριν
Ισραηλινή δημοσιογράφος: “Με τη διάλυση του NATO η Τουρκία θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο! Θα χωριστεί στα δύο”
-
Πολιτική1 μήνα πριν
Έρχεται «τσουνάμι» αποκαλύψεων και στην Ελλάδα για USAID! Οι ΜΚΟ του Soros και οι Πρέσπες του Τσίπρα
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Αποκάλυψη Στρος Καν! Με έφαγαν οι ΗΠΑ όπως και τον Καραμανλή!
-
Απόψεις2 μήνες πριν
Διαβεβαιώνω τον κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνησή του δεν έχει μέλλον
-
Πολιτική3 εβδομάδες πριν
Συναγερμός από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης! “Αθόρυβος εποικισμός – Βούλγαροι και Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην περιοχή”
-
Αναλύσεις2 μήνες πριν
Ο Τραμπ δεν ξεχνά τί έκανε η Ελλάδα!
-
Αναλύσεις13 ώρες πριν
Μάικλ Ρούμπιν στη Hellas Journal: Η σύλληψη Ιμάμογλου σηματοδοτεί ότι ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τον Οτζαλάν μέσα σε νεκροσακούλα!