Διεθνή
Reuters: Ωμή δημόσια δήλωση από Hegseth! Η Ουκρανία δεν μπορεί να επιστρέψει στα παλιά σύνορα
Το Κίεβο θα πρέπει να εγκαταλείψει ορισμένους από τους βασικούς πολεμικούς στόχους του – ανάκτηση εδαφών από τη Ρωσία και εξασφάλιση προστασίας από μελλοντικές επιθέσεις μέσω της ένταξης στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Pete Hegseth δήλωσε ότι η επιστροφή στα σύνορα της Ουκρανίας πριν από το 2014 είναι μη ρεαλιστική και ότι η κυβέρνηση Trump δεν βλέπει την ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ ως μέρος της λύσης του πολέμου που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας.
Μιλώντας σε συνάντηση των στρατιωτικών συμμάχων της Ουκρανίας στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, ο Hegseth έκανε την πιο σαφή και ωμή δημόσια δήλωση μέχρι στιγμής σχετικά με την προσέγγιση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης στον σχεδόν τριετή πόλεμο.
«Θέλουμε, όπως και εσείς, μια κυρίαρχη και ευημερούσα Ουκρανία. Αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε αναγνωρίζοντας ότι η επιστροφή στα σύνορα της Ουκρανίας πριν από το 2014 είναι ένας μη ρεαλιστικός στόχος», δήλωσε ο Hegseth στη συνάντηση Ουκρανών αξιωματούχων και περισσότερων από 40 συμμάχων.
«Το κυνήγι αυτού του απατηλού στόχου θα παρατείνει μόνο τον πόλεμο και θα προκαλέσει περισσότερα δεινά», πρόσθεσε.
Είπε επίσης στους συμμάχους της Ουάσινγκτον στο ΝΑΤΟ ότι θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλεια της Ευρώπης. Είπε ότι «σκληρές στρατηγικές πραγματικότητες», όπως τα ζητήματα ασφάλειας των αμερικανικών συνόρων και οι απειλές που θέτει η Κίνα, εμποδίζουν τις ΗΠΑ να είναι «πρωτίστως επικεντρωμένες στην ασφάλεια της Ευρώπης».
Οι παρατηρήσεις του για την Ουκρανία ήταν μια έντονη αλλαγή από τη στάση της κυβέρνησης Μπάιντεν και πολλών από τους στενότερους συμμάχους της Ουκρανίας, οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν το Κίεβο για όσο διάστημα χρειαστεί και τόνισαν τη σημασία της εδαφικής ακεραιότητας.
Τα σχόλιά του έδειξαν επίσης ότι το Κίεβο θα πρέπει να εγκαταλείψει ορισμένους από τους βασικούς πολεμικούς στόχους του – ανάκτηση εδαφών από τη Ρωσία και εξασφάλιση προστασίας από μελλοντικές επιθέσεις μέσω της ένταξης στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Ενώ οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ είχαν δηλώσει εδώ και καιρό ότι δεν θα υποστήριζαν αυτούς τους στόχους, οι δηλώσεις του Hegseth στην κάμερα κατέστησαν αυτή τη στάση ξεκάθαρη στο παγκόσμιο κοινό.
Αν και η Ουκρανία έθεσε ως στόχο την εκδίωξη όλων των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφός της για μεγάλο μέρος του πολέμου, αναγνωρίζει όλο και περισσότερο ότι η ανακατάληψη των εδαφών της με τη βία είναι ανέφικτη και ότι η διπλωματία είναι μια πιο ρεαλιστική πορεία δράσης.
Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.
ΟΧΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ο Hegseth δήλωσε ότι οποιαδήποτε βιώσιμη ειρήνη πρέπει να περιλαμβάνει «ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας για να διασφαλιστεί ότι ο πόλεμος δεν θα ξαναρχίσει». Αλλά είπε ότι δεν θα αναπτυχθούν αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία ως μέρος αυτών των εγγυήσεων.
Είπε επίσης ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί ρεαλιστικό αποτέλεσμα μιας διευθέτησης με διαπραγματεύσεις».
Αντ’ αυτού, οι εγγυήσεις ασφαλείας θα πρέπει να υποστηρίζονται από «ικανά ευρωπαϊκά και μη ευρωπαϊκά στρατεύματα», δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου.
«Εάν αυτά τα στρατεύματα αναπτυχθούν ως ειρηνευτές στην Ουκρανία σε οποιοδήποτε σημείο, θα πρέπει να αναπτυχθούν ως μέρος μιας μη ΝΑΤΟϊκής αποστολής και δεν θα πρέπει να καλύπτονται από το άρθρο 5», είπε, αναφερόμενος στη ρήτρα αμοιβαίας άμυνας της συμμαχίας.
Η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα από την Ουκρανία τον Μάρτιο του 2014 και στη συνέχεια υποστήριξε φιλορώσους αυτονομιστές σε μια ένοπλη εξέγερση κατά των δυνάμεων του Κιέβου στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας.
Η Μόσχα ελέγχει σήμερα περίπου το 20% του εδάφους της Ουκρανίας, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Δείτε λιγότερα

Διεθνή
Bloomberg: ΗΠΑ και Ρωσία “ψάχνονται” για συνεργασία σε έργα παγκοσμίου εμβέλειας – Gazprom και Nordstream στην εξίσωση
Ένα βήμα προς τη σφυρηλάτηση στενότερων δεσμών της Ουάσινγκτον με το Κρεμλίνο, την ώρα που επιχειρείται να επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία.

Τρόπους συνεργασίας με τον ενεργειακό γίγαντα Gazprom σε παγκόσμιας εμβέλειας έργα, διερευνούν ΗΠΑ και Ρωσία σύμφωνα με Ρώσους και Ευρωπαίους αξιωματούχους, τους οποίους επικαλείται σε αποκλειστικό του δημοσίευμα το Bloomberg. Αν ευοδωθεί μία συμφωνία, θα πρόκειται για ένα βήμα προς τη σφυρηλάτηση στενότερων δεσμών της Ουάσινγκτον με το Κρεμλίνο, την ώρα που επιχειρείται να επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία.
Ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι έχουν γίνει προκαταρκτικές επαφές μεταξύ εκπροσώπων των ΗΠΑ και της Ρωσίας για το θέμα, αλλά δεν είναι σαφές ποιος ηγείται των συνομιλιών ή αν η κυβέρνηση Τραμπ εμπλέκεται άμεσα, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα. Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει.
Οι συζητήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας για πιθανή συνεργασία με την Gazprom βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, σύμφωνα με πηγές οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
Πούτιν: «Θα ωφεληθεί η Ευρώπη»
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε σε πιθανή ενεργειακή συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας την Πέμπτη, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την αποκατάσταση των προμηθειών στην Ευρώπη.
«Εάν, ας πούμε, οι ΗΠΑ και η Ρωσία συμφωνήσουν για συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, τότε θα μπορούσε να διασφαλιστεί η παροχή φυσικού αερίου για την Ευρώπη», δήλωσε ο Πούτιν σε ενημέρωση στη Μόσχα.
«Κάτι τέτοιο θα την ωφελήσει, καθώς θα προμηθεύεται φθηνό ρωσικό αέριο».
Μετά τα σχόλια του, τα ευρωπαϊκά προθεσμιακά συμβόλαια φυσικού αερίου υποχώρησαν έως και 4,5%.
Μεταστροφή του Τραμπ;
Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την ιδέα της συνεργασίας, παρά τις εξουθενωτικές αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας που χρονολογούνται εδώ και χρόνια. και εντάθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Αφού συνομίλησε με τον Πούτιν τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ δημοσίευσε στην ιστοσελίδα Truth Social ότι οι δύο τους είχαν συζητήσει και για θέματα ενέργειας μεταξύ άλλων .
Μια συμφωνία ΗΠΑ-Gazprom θα ήταν τεράστια στροφή για τον Τραμπ, ο οποίος επέκρινε την Ευρώπη για την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας ενώ επιλήφθηκε της προώθησης επέκτασης των πωλήσεων αμερικανικού LNG στα ευρωπαϊκά κράτη.
Αποδυνάμωση των δεσμών Ρωσίας με Κίνα και Ιράν
Οι ενεργειακές πρωτοβουλίες ΗΠΑ-Gazprom θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες της Ευρώπης και της Ασίας ενώ συνάδουν με την ευρύτερη προσπάθεια των ΗΠΑ να αποδυναμώσουν τους δεσμούς της Ρωσίας με την Κίνα και το Ιράν, ανέφεραν κάποιες από τις πηγές.
Ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Ουάσινγκτον θέλει να αμβλύνει τους δεσμούς μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας χωρίς να προκαλέσει διάσπαση. Ο Ρούμπιο προειδοποίησε ότι οι στενότερες σχέσεις μεταξύ των δύο πυρηνικά εξοπλισμένων γειτόνων, θα αποτελούσαν πρόβλημα για τις ΗΠΑ – αν η Μόσχα γινόταν ο «μόνιμος εταίρος» του Πεκίνου.
Ωστόσο, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αμφιβάλλουν αν η κυβέρνηση Τραμπ θα μπορέσει να μπει σφήνα μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, δεδομένου του πόσο πιο κοντά έχουν έρθει οι δύο χώρες μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
Επανεκκίνηση του Nord Stream
Η Gazprom επιθυμεί να συμβάλουν οι ΗΠΑ στην επανεκκίνηση των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream, οι οποίοι διέρχονται κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα από τη Ρωσία προς τις γερμανικές ακτές.
Η Ρωσία παρέδιδε φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω του Nord Stream πριν από την εισβολή στην Ουκρανία.
Αφού η Gazprom μείωσε και αργότερα σταμάτησε τις ροές στην αρχή του πολέμου, ο αγωγός υπέστη ζημιές, μαζί με ένα από τα τμήματα του Nord Stream 2 σε μια μυστηριώδη επίθεση, που θεωρήθηκε πράξη δολιοφθοράς.
Εξάλλου, Αμερικανός επιχειρηματίας επιδιώκει να αποκτήσει την εταιρεία εκμετάλλευσης που ελέγχει τον Nord Stream 2, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης στα τέλη του περασμένου έτους, γεγονός που θα έδινε στις ΗΠΑ μερίδιο στο έργο.
naftemporiki.gr
Πηγή: Naftemporiki
Διεθνή
Προσάρτηση της Γροιλανδίας και παραγγελία 48 παγοθραυστικών προανήγγειλε ο Τραμπ μπροστά στον Ρούτε! Οργισμένη απάντηση Γροιλανδίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ στο οβάλ γραφείο.

Βέβαιος του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσαρτήσουν τη Γροιλανδία, εμφανίστηκε εκ νέου ο Ντόναλντ Τραμπ.
«Νομίζω ότι αυτό θα συμβεί», είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Οβάλ Γραφείο με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα παραγγείλουν 48 παγοθραυστικά.
BREAKING: The Secretary General of NATO just all-but endorsed Trump’s reasoning for wanting the U.S. to annex Greenland.
REPORTER: What is your vision for potential annexation of Greenland?
TRUMP: “I think it’ll happen. And I’m just thinking, I didn’t give it much thought… pic.twitter.com/T6LgkaAJ57
— Eric Daugherty (@EricLDaugh) March 13, 2025
Στο ίδιο πλαίσιο δηλώσεων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει άποψη όσον αφορά την επιβολή των σαρωτικών ανταποδοτικών δασμών σε όλους τους εμπορικούς εταίρους της χώρας του, στις 2 Απριλίου.
«Μας κατακλέβουν επί χρόνια και δεν θα αφήσουμε να μας κλέβουν», εξαπέλυσε και νέα επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ, πολύ μοχθηρή. Μηνύουν την Google, μηνύουν το Facebook, μηνύουν όλες αυτές τις εταιρείες και παίρνουν δισεκατομμύρια δολάρια από αμερικανικές εταιρείες», υποστήριξε.
Πως απάντησε ο Ρούτε
Ισες αποστάσεις -στην καλύτερη των περιπτώσεων- τήρησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε όταν ο Τραμπ ξεκίνησε σχετικά ερωτηθείς να αναλύει το «σκεπτικό» του για την Γροιλανδία.
«Θα το άφηνα έξω από τη συζήτηση γιατί δεν θέλω να σύρω το ΝΑΤΟ σε αυτό», είπε σχεδόν χαμογελαστός ο Ρούτε και στη συνέχεια απένειμε τα δίκια στον Τραμπ. Αλλά όταν πρόκειται για τις βόρειες θάλασσες και την Αρκτική, έχετε απόλυτο δίκιο. Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν τώρα αυτές τις διαδρομές. Γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι χρησιμοποιούν αυτές τις διαδρομές… Είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι η περιοχή θα παραμείνει ασφαλής», ανέφερε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.
Απάντηση από Γροιλανδία
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας δήλωσε σήμερα ότι θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς να απορρίψουν ομόφωνα και κατηγορηματικά τα νέα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περί προσάρτησης της νήσου της Αρκτικής.
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέφερε στο προσκήνιο την ιδέα της προσάρτησής μας», αναφέρει ο Μούτε Έγκεντε σε ανάρτησή του στο Facebook. «Ως εδώ και μη παρέκει», υπογραμμίζει.
Κατά τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε νωρίτερα σήμερα την πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ θα προσαρτήσουν τελικά τη Γροιλανδία. «Θεωρώ πως θα συμβεί», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συμπληρώνοντας πως «είναι απαραίτητο για τη διεθνή ασφάλεια».
Η Γροιλανδία είναι πρώην αποικία της Δανίας στην οποία ανήκει από το 1953. Το 1979 κέρδισε κάποια αυτονομία και τότε έγιναν οι πρώτες βουλευτικές εκλογές στο νησί, όμως η Κοπεγχάγη εξακολουθεί να ορίζει την εξωτερική πολιτική, την άμυνα και τη νομισματική πολιτική της Γροιλανδίας, προσφέροντάς της περίπου ένα δισεκ. δολάρια ετησίως.
Το 2009 η Γροιλανδία κέρδισε το δικαίωμα να κηρύξει πλήρη ανεξαρτησία έπειτα από δημοψήφισμα, όμως δεν το έχει πράξει καθώς ανησυχεί ότι το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της θα χειροτερέψει.
Το κεντροδεξιό αντιπολιτευόμενο κόμμα Demokraatit της Γροιλανδίας, το οποίο κέρδισε τις εκλογές της Τρίτης για την ανάδειξη τοπικής κυβέρνησης, έχει ταχθεί υπέρ της ανεξαρτητοποίησης από τη Δανία αλλά όχι με βιαστικά βήματα.
Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν έχει καταστήσει σαφές πως η Γροιλανδία αποτελεί τμήμα του βασιλείου και «δεν είναι προς πώληση».
Πηγή: Naftemporiki
Διεθνή
Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos: Ανησυχούν οι Αμερικανοί! Το 56% πιστεύει, ότι ο Τραμπ ευθυγραμμίζεται με τη Ρωσία
Στη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, που διεξήχθη διαδικτυακά σε εθνικό επίπεδο, συμμετείχαν 1.422 Αμερικανοί ενήλικες και έχει περιθώριο λάθους περί το 3%.

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς – και μεταξύ αυτών 1 στους 4 Ρεπουμπλικάνους- πιστεύουν ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «ευθυγραμμίζεται στενά» με τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.
Η δημοσκόπηση, που διήρκησε δύο ημέρες κι ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη, δείχνει επίσης ότι οι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρονται για την επεκτατική ατζέντα του Τραμπ, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος μιλάει για την απόκτηση της Γροιλανδίας, του Καναδά και της Διώρυγας του Παναμά.
Το 56% των ερωτηθέντων, μεταξύ αυτών το 89% των Δημοκρατικών και το 27% των Ρεπουμπλικανών, συμφωνούν με τη δήλωση ότι ο Τραμπ είναι πάρα πολύ κοντά στη Μόσχα. Συνολικά, το 40% των ερωτηθέντων διαφωνεί με αυτήν τη δήλωση και το 4% δεν απαντάει στην ερώτηση.
Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση, το 44%, λένε ότι υποστηρίζουν το σχέδιο Τραμπ βάσει του οποίου «η αμερικανική στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία θα προϋποθέτει η Αμερική να πάρει μερίδιο από τον ουκρανικό ορυκτό πλούτο».
Τα 2/3 των Ρεπουμπλικανών στηρίζουν την ιδέα, όπως και ένας στους πέντε Δημοκρατικούς.
Σε γενικές γραμμές το ποσοστό αποδοχής του Τραμπ είναι σταθερό τις τελευταίες εβδομάδες στο 44%, υψηλότερο σε σύγκριση με εκείνο που ο ίδιος ή ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατέγραφαν στο μεγαλύτερο τμήμα των προηγούμενων θητειών τους στον Λευκό Οίκο.
Ελάχιστο ενδιαφέρον για τις επεκτατικές βλέψεις
Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται πολύ λίγο για τους στόχους του Τραμπ να διευρύνει τα αμερικανικά εδάφη, έχοντας στραμμένο το βλέμμα του στη Γροιλανδία, το να καταστήσει τον Καναδά την 51η αμερικανική πολιτεία, ενώ συζητάει για την επανάκτηση του ελέγχου της Διώρυγας του Παναμά και το ενδεχόμενο να θέσει υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ τη Γάζα, εκτοπίζοντας ενδεχομένως τους 2,1 εκατομμύρια Παλαιστινίους κατοίκους της.
Σε ερώτηση σε ποιο θέμα θα έπρεπε να δώσει προτεραιότητα ο Τραμπ, μόλις το 1% των ερωτηθέντων επέλεξαν τη διεύρυνση των αμερικανικών εδαφών, σε σύγκριση με το 61% που επέλεξε τη μάχη κατά του πληθωρισμού και το 13% που είπε πως θα έπρεπε να επικεντρωθεί στο να συρρικνώσει το μέγεθος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Μόλις το 17% όσων συμμετείχαν στην έρευνα, μεταξύ αυτών το 26% των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, υποστηρίζει τον στόχο του Τραμπ για την «απορρόφηση» του Καναδά. Το 21% των ερωτηθέντων, μεταξύ αυτών το 34% των Ρεπουμπλικανών, υποστηρίζει την ιδέα της ανάληψης του ελέγχου της Γάζας προκειμένου να επικρατήσει η ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Την ίδια ώρα, το 65% των Ρεπουμπλικανών στην έρευνα των Reuters/Ipsos λέει πως συμφωνεί με τη δήλωση ότι «οι ΗΠΑ θα έπρεπε να πάρουν τον έλεγχο της Διώρυγας του Παναμά για να προστατεύσουν την οικονομία». Το 89% των Δημοκρατικών διαφωνεί.
Το 45% των Ρεπουμπλικανών συμφωνεί με τη δήλωση ότι οι ΗΠΑ πρέπει να «πάρουν τον έλεγχο της Γροιλανδίας προκειμένου ο αμερικανικός στρατός να μπορέσει να φυλάει τη χώρα», ενώ το 88% των Δημοκρατικών διαφωνεί.
Στη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, που διεξήχθη διαδικτυακά σε εθνικό επίπεδο, συμμετείχαν 1.422 Αμερικανοί ενήλικες και έχει περιθώριο λάθους περί το 3%.
Πηγή: Naftemporiki
-
Άμυνα1 εβδομάδα πριν
Ισραηλινή δημοσιογράφος: “Με τη διάλυση του NATO η Τουρκία θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο! Θα χωριστεί στα δύο”
-
Πολιτική1 μήνα πριν
Έρχεται «τσουνάμι» αποκαλύψεων και στην Ελλάδα για USAID! Οι ΜΚΟ του Soros και οι Πρέσπες του Τσίπρα
-
Πολιτική1 εβδομάδα πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Αποκάλυψη Στρος Καν! Με έφαγαν οι ΗΠΑ όπως και τον Καραμανλή!
-
Απόψεις2 μήνες πριν
Διαβεβαιώνω τον κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνησή του δεν έχει μέλλον
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Συναγερμός από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης! “Αθόρυβος εποικισμός – Βούλγαροι και Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην περιοχή”
-
Αναλύσεις1 μήνα πριν
Ο Τραμπ δεν ξεχνά τί έκανε η Ελλάδα!
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Άγριος τσακωμός Τραμπ-Ζελένσκι! Τινάχτηκε στον αέρα η συμφωνία – «Παίζεις με τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Παίζεις με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο (…) και αυτό που κάνεις είναι πολύ ασεβές προς τη χώρα, αυτή τη χώρα», είπε ο πολύ θυμωμένος ο Ντόναλντ Τραμπ