Οικονομία
Άλμα 20% στις δημόσιες εγγραφές παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2025 – 291 IPOs αξίας 29,3 δισ. δολαρίων
Σημάδια ανάκαμψης παρουσίασε η παγκόσμια αγορά δημόσιων εγγραφών (IPO) το πρώτο τρίμηνο του 2025, παρά το περιβάλλον αβεβαιότητας.

Σημάδια ανάκαμψης παρουσίασε η παγκόσμια αγορά δημόσιων εγγραφών (IPO) το πρώτο τρίμηνο του 2025, παρά το περιβάλλον αβεβαιότητας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ernst&Young (EY),συνολικά πραγματοποιήθηκαν 291 δημόσιες εγγραφές, συγκεντρώνοντας 29,3 δισ. δολάρια παγκοσμίως, πετυχαίνοντας αύξηση 20% στη συνολική αξία των συναλλαγών, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2024.
Όπως σημειώνεται, το πρώτο τρίμηνο του 2025, οι παγκόσμιες αγορές δημόσιων εγγραφών κινήθηκαν σε ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας, υπό το βάρος των γεωπολιτικών ανακατατάξεων και της ταχείας ανόδου της τεχνητής νοημοσύνης (AI).
Μέσα σε αυτό το αβέβαιο τοπίο, οι IPOs κατάφεραν να διατηρήσουν τη δυναμική τους: συνολικά πραγματοποιήθηκαν 291 δημόσιες εγγραφές, συγκεντρώνοντας 29,3 δισ. δολάρια παγκοσμίως – μία αύξηση 20% στη συνολική αξία των συναλλαγών, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2024.
Οι περιφερειακές αγορές κινήθηκαν με διαφορετικές ταχύτητες: οι ΗΠΑ ξεχώρισαν με αρκετά υψηλές επιδόσεις, οι αγορές της Ασίας-Ειρηνικού παρουσίασαν σημάδια ανάκαμψης, ενώ η περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Ινδίας και Αφρικής (ΕΜΕΙΑ) διατήρησε μια σταθερή, αλλά υποτονική, πορεία.
Το αποτύπωμα της νέας αμερικανικής πολιτικής
Οι εκτεταμένες αλλαγές πολιτικών από τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, δημιούργησαν ένα «μίγμα» νέων ευκαιριών και αυξημένων κινδύνων. Οι εντεινόμενες πληθωριστικές πιέσεις και η κλιμάκωση των δασμών, επιβαρύνουν περαιτέρω το κλίμα αστάθειας. Ωστόσο, οι νέες πολιτικές έχουν επιβραδύνει και τη δυναμική των πρωτοβουλιών ESG, καθώς οι επιχειρήσεις καλούνται να κινηθούν σε ένα διαφοροποιημένο και αβέβαιο ρυθμιστικό τοπίο.
Οι επιδόσεις ανά γεωγραφική περιοχή
Παρά τις αναταράξεις, οι αγορές της αμερικανικής ηπείρου ξεκίνησαν το 2025 δυναμικά, με τις IPOs να αυξάνονται κατά 51% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2024. Ακολουθώντας τη θετική τάση, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας δραστηριότητας, με την Ιαπωνία να καταγράφει τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή του τριμήνου. Αντίθετα, στην ΕΜΕΙΑ, η γεωπολιτική αβεβαιότητα ανέκοψε τη δυναμική στην Ευρώπη, με τη Μέση Ανατολή και την Ινδία να διατηρούν ισχυρές επιδόσεις.
Η AI μετασχηματίζει τις IPOs
Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) αναδεικνύεται σε κρίσιμο καταλύτη στο οικοσύστημα των IPOs. Είναι χαρακτηριστικό ότι, εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα κλάδων αξιοποιούν την AI για να απλοποιήσουν τις επιχειρησιακές τους διαδικασίες, να ενισχύσουν την αποδοτικότητά τους, αλλά και να αυξήσουν τις πιθανότητες μίας επιτυχημένης δημόσιας εγγραφής. Ιδιαίτερα στους κλάδους της τεχνολογίας, της υγείας και των βιοεπιστημών, καθώς και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, η τεχνητή νοημοσύνη έχει πλέον ενσωματωθεί ως κεντρικό στοιχείο του εταιρικού αφηγήματος, καθορίζοντας το πώς διαμορφώνουν την επενδυτική τους πρόταση οι εταιρείες.
Οι προοπτικές για το υπόλοιπο 2025
Αντιμέτωπες με την έντονη μεταβλητότητα, αρκετές εταιρείες που αρχικά σχεδίαζαν την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο εντός του 2025, μεταθέτουν τα σχέδιά τους σε επόμενα τρίμηνα ή ακόμη και στις αρχές του 2026. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αστάθεια από τα τέλη Μαρτίου έως τις αρχές Απριλίου, μέσα σε ένα «κύμα» δασμών, ανέτρεψε τις αρχικές προσδοκίες για διατήρηση υψηλών αποτιμήσεων σε όλες τις βασικές γεωγραφικές περιοχές.
Παρότι οι δημόσιες εγγραφές διατηρήθηκαν σε σταθερά επίπεδα αυτό το τρίμηνο, οι εύθραυστες συνθήκες της αγοράς ενισχύουν τις ανησυχίες και υποδηλώνουν πτώση στο επενδυτικό ενδιαφέρον για νέες εγγραφές στο άμεσο μέλλον. Παρά τη συγκρατημένη δυναμική των αγορών, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αποτελούν πόλο έλξης για διεθνείς δημόσιες εγγραφές, ενώ η βιομηχανία – συμπεριλαμβανομένων των κλάδων της αεροδιαστημικής και της άμυνας – εμφανίζει σημάδια ωριμότητας και ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης για το υπόλοιπο του έτους, χάρη στον μεγάλο αριθμό προγραμματισμένων δημόσιων εγγραφών και την υποστήριξη του ρυθμιστικού περιβάλλοντος.
Παρά τις προκλήσεις που προκύπτουν από τις γεωπολιτικές εντάσεις, την αυξανόμενη επιβολή εμπορικών δασμών, τη φθίνουσα προοπτική της οικονομίας, τις εντεινόμενες πληθωριστικές πιέσεις και τη βραχυπρόθεσμη αστάθεια των αγορών, υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις: ένα ισχυρό παγκόσμιο pipeline δημόσιων εγγραφών και στοχευμένα μέτρα κρατικής υποστήριξης σε καίριους κλάδους.
«Σημαντικές ευκαιρίες για την Ελλάδα»
Η Σοφία Καλομενίδου, Εταίρος της EY Ελλάδος και Επικεφαλής Υπηρεσιών Κεφαλαιαγορών και Δημοσίων Εγγραφών της EY στην περιοχή Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA), δήλωσε:
«Η ανάκαμψη της παγκόσμιας αγοράς δημόσιων εγγραφών σε ένα περιβάλλον έντονων οικονομικών αναταράξεων, αποτελεί ένα αισιόδοξο μήνυμα. Για την Ελλάδα, η διατηρούμενη ανάπτυξη της οικονομίας και οι αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες για την εισαγωγή νέων εταιρειών στο χρηματιστήριο. Ωστόσο, καθώς η οικονομική αβεβαιότητα αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα, οι επιχειρήσεις που σχεδιάζουν την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο θα πρέπει να επιδείξουν προσαρμοστικότητα και ευελιξία, καθώς και να παρουσιάσουν ένα ισχυρό αφήγημα δημιουργίας αξίας, για να αξιοποιήσουν τα κατάλληλα “παράθυρα” (IPO window) ευκαιρίας».

Οικονομία
Στις 14 Ιουλίου τα αντίμετρα της ΕΕ κατά των ΗΠΑ για τους δασμούς στον αγροδιατροφικό τομέα
Ο Επίτροπος Sefcovic σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ για την εξεύρεση λύσης και εάν δεν αυτές δεν αποδώσουν, τα αντίμετρα της ΕΕ θα τεθούν σε ισχύ στις 14 Ιουλίου 2025.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορικής και Οικονομικής Πολιτικής Maroš Šefčovič, απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Αριστεράς, Καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη αναφορικά με την ενδεχόμενη επιβολή αυξημένων δασμών από τις ΗΠΑ στον αγροδιατροφικό τομέα, αποκάλυψε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλλει «μέτρα επανεξισορρόπησης στις 14 Ιουλίου» εάν όπως διαφαίνεται δεν υπάρξει κάποια συμφωνία με τις ΗΠΑ μέχρι τότε.
Ο Νικόλας Φαραντούρης, με γραπτή ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία του για τον αμπελοοινικό και εν γένει τον αγροτοδιατροφικό τομέα στην περίπτωση που οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε δασμούς όπως έχουν εξαγγείλει.
Ο Επίτροπος Sefcovic σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ για την εξεύρεση λύσης και εάν δεν αυτές δεν αποδώσουν, τα αντίμετρα της ΕΕ θα τεθούν σε ισχύ στις 14 Ιουλίου 2025.
Στο πλαίσιο αυτό ο Νικόλας Φαραντούρης έχει ζητήσει τη λήψη μέτρων στήριξης του αγροδιατροφικού τομέα αλλά και ειδικά μέτρα για την ευρωπαϊκή αμπελουργία, καθώς αυτή αντιπροσωπεύει το 60% της παγκόσμιας παραγωγής οίνου και το 60% της αξίας των παγκόσμιων εξαγωγών οίνου.
Οικονομία
Bloomberg: Παγώνουν τα σχέδια της Gazprom για φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας!
Με τους αγωγούς Nord Stream προς τη Γερμανία εκτός λειτουργίας, και τη διέλευση φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας να έχει λήξει το 2024, η Gazprom μελετούσε να ανοίξει «κερκόπορτα» για το φυσικό της αέριο προς την Ευρώπη, τη μεγαλύτερη εξαγωγική της αγορά, μέσω της Τουρκίας, που είναι ήδη συνδεδεμένη με δύο μεγάλους ρωσικούς αγωγούς.

Στο ράφι, μπήκαν από την ρωσική εταιρεία Gazprom τα σχέδια για την ανάπτυξη ενός νέου κόμβου διανομής φυσικού αερίου στην Τουρκία, κλείνοντας την πόρτα σε μια πιθανή προοπτική να ανακτήσει η Ρωσία τα ερείσματά της στις ευρωπαϊκές αγορές που έχασε μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
Με τους αγωγούς Nord Stream προς τη Γερμανία εκτός λειτουργίας, και τη διέλευση φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας να έχει λήξει το 2024, η Gazprom μελετούσε να ανοίξει «κερκόπορτα» για το φυσικό της αέριο προς την Ευρώπη, τη μεγαλύτερη εξαγωγική της αγορά, μέσω της Τουρκίας, που είναι ήδη συνδεδεμένη με δύο μεγάλους ρωσικούς αγωγούς.
Αλλά μετά από μήνες εξέτασης των επιλογών, η εταιρεία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ιδέα δεν ήταν βιώσιμη και σταμάτησε σε μεγάλο βαθμό τις εργασίες, δήλωσαν άτομα που γνωρίζουν το θέμα, στο Bloomberg.
Τα εσοδα της Gazprom, από την προμήθεια της Ευρώπης με φυσικό αέριο, πριν τον πόλεμο άγγιζαν τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια τον μήνα.
Οι «προκλήσεις»
Στελέχη της εταιρείας, ήταν εξαρχής επιφυλακτικοί ως προς το αν το σχέδιο θα λειτουργούσε, δήλωσαν οι πηγές. Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε διαφημίσει δημοσίως για το σχέδιο, η πρόταση πάντα αντιμετώπιζε σημαντικές προκλήσεις
Η Τουρκία δεν διαθέτει πλεονάζουσα χωρητικότητα των αγωγών προς τη νότια Ευρώπη και η Άγκυρα δεν ήταν πρόθυμη να αφήσει τη Gazprom να εμπορεύεται το φυσικό αέριο από κοινού.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά εξάλλου πρόταση για την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου μέχρι το τέλος του 2027.
Θα «ισοφάριζε» τις ροές του Nord Stream
Ο Πούτιν εξέφρασε για πρώτη φορά την ιδέα ενός κόμβου διανομής φυσικού αερίου με βάση την Τουρκία, τον Οκτώβριο του 2022, λίγες εβδομάδες μετά τη μυστηριώδη έκρηξη των αγωγών Nord Stream. Με την ενεργειακή επιρροή του Κρεμλίνου στην περιοχή να συρρικνώνεται ραγδαία, ο Ρώσος πρόεδρος παρουσίασε ένα σχέδιο ώστε το δίκτυο να δέχεται ροές ίσες με τη χωρητικότητα του κατεστραμμένου συνδέσμου Nord Stream, δηλαδή περίπου 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.
Το σχέδιο απαιτούσε υψηλή δαπάνη για επιπλέον αγωγούς διαμέσου της Μαύρης Θάλασσας. Αλλά ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι θα ήταν «οικονομικά βιώσιμο» και πιο ασφαλές από άλλες ευρωπαϊκές διαδρομές.
Η πρόταση έτυχε της υποστήριξης της Τουρκίαε, η οποία έχει τη φιλοδοξία να γίνει ένα περιφερειακό κέντρο εμπορίας φυσικού αερίου.
Ωστόσο, παρά το ενδιαφέρον της Άγκυρας και τις διαβεβαιώσεις της Μόσχας το 2022 και το 2023 ότι οι διαπραγματεύσεις θα διαρκούσαν μόνο μήνες, το έργο δεν προχώρησε.
Έχανε όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον της
Καθώς η Gazprom εξέταζε τις λεπτομέρειες της πρότασης, έχανε όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον της. Σύμφωνα με τις αρχικές συζητήσεις, η Τουρκία σχεδίαζε να διαθέσει στην αγορά το φυσικό αέριο, η ίδια, με την Gazprom να ενεργεί μόνο ως προμηθευτής, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν τις συνομιλίες. Η ρωσική εταιρεία δεν ήταν πρόθυμη να δώσει στην Τουρκία τόσο μεγάλο έλεγχο.
Η στάση της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει και παραμένει πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο που γνωρίζει το θέμα, ο οποίος μίλησε στο Bloomberg, υπό τον όρο της ανωνυμίας. Ωστόσο, η διαδικασία έχει καθυστερήσει εδώ και αρκετό καιρό, παραδέχτηκε.
Το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Botas, η οποία διαχειρίζεται τους αγωγούς φυσικού αερίου της χώρας, επίσης αρνήθηκε να σχολιάσει.
Η αναβολή του έργου δεν επηρεάζει τις τρέχουσες συναλλαγές της Gazprom με την Τουρκία, η οποία παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές φυσικού αερίου της. Ωστόσο, δείχνει πώς η Ρωσία, κάποτε ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου μέσω αγωγών στην Ευρώπη, έχει λίγες επιλογές για να ανακτήσει την επιρροή της στην περιοχή στο τρέχον πολιτικό κλίμα.
naftemporiki.gr
Οικονομία
Υπό διπλό ασφυκτικό κλοιό η ελληνική κονσερβοποιία
Ο δασμολογικός πόλεμος που έχει ξεκινήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος, όπως επισημαίνει στη «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ), Κώστας Αποστόλου, έχει διαμορφώσει ένα απολύτως αβέβαιο σκηνικό πωλήσεων, καθώς η αγορά των ΗΠΑ απορροφά παραδοσιακά το 20-22% των ελληνικών εξαγωγών κομπόστας

Υπό διπλό ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται στα μέσα του 2025 η ελληνική κονσερβοποιία, αφενός λόγω της δασμολογικής πολιτικής Τραμπ, αφετέρου λόγω της συνέχισης αλλά και επέκτασης της νέας επιδημίας που πλήττει – ιδιαίτερα από πέρυσι – τις ροδακινοκαλλιέργειες (συμπύρηνα ροδάκινα) όπως και τα βερίκοκα.
Ο δασμολογικός πόλεμος που έχει ξεκινήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος, όπως επισημαίνει στη «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ), Κώστας Αποστόλου, έχει διαμορφώσει ένα απολύτως αβέβαιο σκηνικό πωλήσεων, καθώς η αγορά των ΗΠΑ απορροφά παραδοσιακά το 20-22% των ελληνικών εξαγωγών κομπόστας (σ.σ. και η Ε.Ε. το 45%). Το απόθεμα της τρέχουσας παραγωγικής χρονιάς (αρχές Ιουλίου 2024-τέλη Ιουνίου 2025), δηλαδή οι ποσότητες που δεν πωλήθηκαν, σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, φαίνεται ότι θα είναι μεγαλύτερες από τις περσινές.
«Εμείς σταθερά αντιμετωπίζαμε στην Αμερική δασμούς ύψους 17%-18% μέχρι πρότινος. Όταν ήρθε ο Τραμπ το πήγε 37% και μετά 27% και δεν ξέρουμε τι θα γίνει μετά τις 9 Ιουλίου. Στη συνέχεια είπε για 50%, το πήρε πίσω μετά από δυο ημέρες κ.ο.κ., και μείναμε στο ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., με στόχο την ολοκλήρωσή τους 9 Ιουλίου. Το αποτέλεσμα δεν το ξέρουμε γιατί δεν μιλάμε για λογικές διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχουν εκτιμήσεις», επισημαίνει ο κ. Αποστόλου και προσθέτει: «Αυτό όμως έχει προβληματίσει έντονα τους εισαγωγείς στην Αμερική, οι οποίοι μην ξέροντας κάθε φορά τι τους ξημερώνει και τι δασμούς θα πληρώσουν είναι επιφυλακτικοί και για τις τρέχουσες φορτώσεις και για καινούρια συμβόλαια για τη νέα χρονιά. Υπάρχει δηλαδή μια αναταραχή που λόγω αυτών των έντονων αλλαγών μας έχει οδηγήσει σε σχετικά αδιέξοδα στην περιοχή. Από την άλλη πλευρά ο μεγάλος μας ανταγωνιστής στην αγορά της Αμερικής είναι η Κίνα , η οποία όταν εμείς είχαμε δασμούς 17% εκείνη είχε 42%, μετά την πήγε μέχρι 164%, τώρα την κατέβασε στο 72%, μιλάμε για καταστάσεις τρελές, που δεν τις έχουμε ξαναζήσει, είναι μια πολύ δύσκολη ιστορία. Οι ΗΠΑ, όμως, παραδοσιακά παίρνουν περίπου το 20%-22% των εξαγωγών μας – είναι μια πάρα πολύ σημαντική αγορά για την ελληνική κομπόστα – και η Ε.Ε. 45%».
Επιδημία μικροκαρπίας
Την ίδια ώρα, όχι μόνο συνεχίζεται αλλά και επεκτείνεται φέτος και σε άλλες περιοχές, σύμφωνα τόσο με τον κ. Αποστόλου όσο και με τον πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων (ΕΔΟΠ), Χρήστο Γιαννακάκη, η επιδημία της μικροκαρπίας και παραμόρφωσης των καρπών που «χτύπησε» τις ροδακινοκαλλιέργειςς κυρίως από πέρυσι και μάλιστα φέτος εκδηλώθηκε νωρίτερα από πέρυσι. Ενώ πέρυσι το πρόβλημα επικεντρωνόταν κυρίως στην περιοχή των Γιαννιτσών (στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας) και υπήρχαν μόνο διάσπαρτα μεμονωμένα φαινόμενα στην υπόλοιπη Πέλλα και στην Ημαθία, φέτος παρατηρείται μεγαλύτερη ένταση του φαινομένου αλλά και έχει επεκταθεί ευρέως στην Ημαθία. Στις δυο αυτές περιφερειακές ενότητες – σημειωτέον – υπάρχουν περί τα 155.000 στρέμματα ροδακινοκαλλιεργειών από τα συνολικά 180.000 στρέμματα πανελλαδικά.
Το ίδιο φαινόμενο πλήττει επίσης φέτος ακόμη περισσότερο και τα βερίκοκα, τα οποία φέτος υπέστησαν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Τουρκία μεγάλο πλήγμα λόγω των παγετών του Μαρτίου. Η ζημία στην Κεντρική Μακεδονία – με εξαίρεση τη Χαλκιδική – και στη Θεσσαλία εκτιμάται ότι ανέρχεται σε ποσοστό 80%.
ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Ομολογία αποτυχίας! Οι Τούρκοι εγκαταλείπουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” δια στόματος του εμπνευστή της
-
Αναλύσεις2 μήνες πριν
Μάικλ Ρούμπιν στη Hellas Journal: Η σύλληψη Ιμάμογλου σηματοδοτεί ότι ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τον Οτζαλάν μέσα σε νεκροσακούλα!
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Τούρκοι εισέβαλαν στην Καβάλα για να δείξουν «απειλητική» πινακίδα της ματωμένης Κύπρου! (video)
-
Πολιτική6 ημέρες πριν
Ανατροπή στην ανατροπή! Ο Σίσι βάζει τα πράγματα στη θέση τους για το Σινά – Καμία προσβολή της μοναδικής και ιερής θρησκευτικής θέσης της Μονής -Δεν αλλάζει πουθενά το καθεστώς
-
Άμυνα4 εβδομάδες πριν
Χειρουργική επιχείρηση! Η Ινδία χτύπησε το Πακιστάν με SCALP και HAMMER που εκτοξεύτηκαν από Rafale
-
Διεθνή4 εβδομάδες πριν
Ινδός στρατηγός απειλεί με πυρηνικό αφανισμό την Τουρκία
-
Διεθνή2 μήνες πριν
Με την ουρά στα σκέλια! Φιντάν: Η Τουρκία δεν επιθυμεί καμία αντιπαράθεση με το Ισραήλ στη Συρία
-
Άμυνα3 εβδομάδες πριν
Το 20% της αεροπορικής ισχύος του Πακιστάν διέλυσε σε ένα βράδυ η Ινδία!