Γενικά θέματα
Ο υπερ-αισιόδοξος Τραμπ, ο συγκρατημένος Πούτιν και το σχέδιο για πενταμερή στο Βατικανό
Το ενδεχόμενο μίας συνάντησης των ηγετών Ουκρανίας, Ρωσίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας, με σκοπό μια νέα προσπάθεια για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία έχει πέσει στο τραπέζι μετά τη συνομιλία Τραμπ – Πούτιν.

Το ενδεχόμενο μίας συνάντησης των ηγετών Ουκρανίας, Ρωσίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας, με σκοπό μια νέα προσπάθεια για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία έχει πέσει στο τραπέζι μετά τη συνομιλία Τραμπ – Πούτιν.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κίεβο μετά από δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ελπίζει η συνάντηση να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό και ότι αυτή θα μπορούσε να φιλοξενηθεί από την Τουρκία, το Βατικανό ή την Ελβετία.
Ο Ζελένκσι ανέφερε ακόμη ότι προ της συνομιλίας Τραμπ – Πούτιν μετέφερε προς τον Αμερικανό Πρόεδρο το αίτημα να μη λάβει αποφάσεις για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία. «Για μας είναι ζήτημα αρχών και πολύ», ανέφερε.
Το πολυαναμενόμενο τηλεφωνικό ραντεβού των Τραμπ και Πούτιν έληξε ύστερα από δύο ώρες με τον Αμερικανό Πρόεδρο να εμφαμίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος έναντι του πιο συγκρατημένου Ρώσου ομολόγου του.
Στην ανάρτησή του στο Truth Social, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών θα ξεκινήσουν «άμεσα».
Ηταν ένας πολύ διαφορετικός τόνος από εκείνον του Πούτιν, ο οποίος αρκέστηκε να δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ουκρανία «για ένα μνημόνιο μιας πιθανής μελλοντικής ειρηνευτικής συμφωνίας».
Τα κενά και τα… σημάδια
Ούτε οι δηλώσεις του Πούτιν ούτε του Τραμπ εμπεριείχαν κάποια αναφορά σε χρονοδιαγράμματα για το πότε οι μάχες θα μπορούσαν πράγματι να σταματήσουν. Ετσι, οι λόγοι για την αισιοδοξία Τραμπ δεν είναι ιδιαίτερα σαφείς. Παρατηρητές στην Ουάσινγκτον αναζητούσαν πιθανά σημάδια απογοήτευσης ή αγανάκτησης στον Τραμπ – αλλά, τουλάχιστον δημόσια, τίποτε τέτοπιο δεν φαίνεται να υπάρχει. Προς το παρόν.
Αναλυτικά σε ανάρτησή του στο Truth ο Ντ. Τραμπ σημείωσε:
«Μόλις ολοκλήρωσα τη δίωρη τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας. Πιστεύω ότι πήγε πολύ καλά. Η Ρωσία και η Ουκρανία θα ξεκινήσουν αμέσως διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός και, το πιο σημαντικό, για το ΤΕΛΟΣ του Πολέμου. Οι όροι για αυτό θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο μερών, όπως και μόνο μπορεί να γίνει, επειδή γνωρίζουν λεπτομέρειες μιας διαπραγμάτευσης που κανείς άλλος δεν θα γνώριζε. Ο τόνος και το πνεύμα της συζήτησης ήταν εξαιρετικά. Αν δεν ήταν, θα το έλεγα τώρα, παρά αργότερα».
Και στη μακροσκελή ανάρτησή του προσθέτει: «Η Ρωσία θέλει να κάνει ΕΜΠΟΡΙΟ μεγάλης κλίμακας με τις Ηνωμένες Πολιτείες όταν τελειώσει αυτό το καταστροφικό «λουτρό αίματος», και συμφωνώ. Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για τη Ρωσία να δημιουργήσει τεράστια αποθέματα θέσεων εργασίας και πλούτου. Το δυναμικό της είναι ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ. Ομοίως, η Ουκρανία μπορεί να είναι ένας μεγάλος ωφελούμενος στο εμπόριο, στη διαδικασία ανοικοδόμησης της χώρας της. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα ξεκινήσουν αμέσως. Ενημέρωσα σχετικά τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, την Πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, τον Καγκελάριο της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς και τον Πρόεδρο της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί μου, αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Πούτιν. Το Βατικανό, όπως εκπροσωπείται από τον Πάπα, δήλωσε ότι θα ενδιαφερόταν πολύ να φιλοξενήσει τις διαπραγματεύσεις. Ας ξεκινήσει η διαδικασία!»
«Χρήσιμη επικοινωνία»
Για μια ενημερωτική και χρήσιμη τηλεφωνική επικοινωνία έκανε λόγο από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ουκρανία σε ένα «μνημόνιο για μελλοντικές ειρηνευτικές συνομιλίες», προσθέτοντας ότι «Ρωσία και Ουκρανία πρέπει να βρουν συμβιβασμούς που να εξυπηρετούν και τις δύο πλευρές».
Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Τραμπ για την υποστήριξη της επανέναρξης των απευθείας συνομιλιών μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και είπε ότι ο Τραμπ διαπίστωσε τη θετική στάση της Ρωσίας για την ειρήνη, αν και το βασικό ερώτημα, είπε, είναι το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε προς την ειρήνη.
«Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Ρωσία θα προτείνει και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την ουκρανική πλευρά σε ένα μνημόνιο για μια πιθανή μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία, καθορίζοντας μια σειρά από θέσεις, όπως, για παράδειγμα, οι αρχές της διευθέτησης, το χρονοδιάγραμμα μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας», δήλωσε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους κοντά στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.
Εάν επιτευχθούν οι κατάλληλες συμφωνίες, τότε θα μπορούσε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας «δίνουν λόγους να πιστεύουμε ότι γενικά βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Σότσι, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ακόμη τα εξής:
«Θα ήθελα να σημειώσω ότι, συνολικά, η θέση της Ρωσίας είναι σαφής. Το κύριο πράγμα για εμάς είναι να εξαλείψουμε τις βαθύτερες αιτίες αυτής της κρίσης. Απλώς πρέπει να προσδιορίσουμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προχωρήσουμε προς την ειρήνη».

Γενικά θέματα
Ανάξιοι απόγονοι ενδόξων προγόνων
Ο δρόμος της απαλλαγής από τους ανικάνους ,είναι μονόδρομος πλέον.

Γράφει η Μαρία Γιαλαμά
Ι. Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά, στην μεγάλη έρημο. Ένα μοναστήρι που κλείνει 1500 χρόνια, ενεργού λειτουργικής παρουσίας, από τότε που ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουστινιανός και η Θεοδώρα, το ίδρυσαν ως θεματοφύλακα της Ορθοδοξίας και του Βυζαντίου. Μία συνέχεια του Βυζαντίου ανά τις χιλιετίες. Ακόμη μνημονεύονται στο μοναστήρι αυτό οι κτήτορές του, κάνοντας το Βυζάντιο να ζη στους αιώνες των αιώνων αδούλωτο. Μία γωνιά της γής, που ξαφνικά έγινε λεία χάριν της τουριστικής αναπτύξεως, ενός κράτους που δεν υπήρχε καν όταν ιδρύθηκε η μονή. Ένα κουκούλι ιερών κειμηλίων, που κρατά άσβεστο και αδούλωτο το Βυζάντιο μπήκε στο στόχαστρο των κερδοσκόπων, αλλά και των γεωπολιτικών βιαίων αλλαγών.Η επικινδυνότητα αμφοτέρων αδήριτη για τον εν λόγω πολύτιμο θρησκευτικό χώρο. Ένας τόπος επικοινωνίας με τον Θεό αλώθηκε από τον θεό του χρήματος και τον μουσουλμανικό επεκτατισμό.
Η είδηση ότι δημεύθηκε η περιουσία της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά, που έγινε γνωστή την ημέρα μνήμης της αποφράδας 29/5/1453,κινητοποίησε τον Ελληνισμό. Κινητοποίησε όμως και τα έμμισθα κυβερνητικά παπαγαλάκια ,που προσπαθούν να καλύψουν την ανικανότητα της κυβερνήσεως να κρατήσει τον φάρο αυτό της Ορθοδοξίας, μακριά από τα αρπακτικά της ανάπτυξης του κοσμικού τουρισμού της Αιγύπτου. Όλα αυτά, επειδή το ΧΡΕΟΣ, αυτό του Έλληνος προς τις ιερές παρακαταθήκες του, έπαψε να υπάρχει. Αυτό το αίσθημα του μεγίστου χρέους προς το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, που αισθανόταν η μεγάλη Ελληνίδα, Ιωάννα Τσάτσου να την βασανίζει..Αυτό που την έκανε, αμέσως μετά την απελευθέρωση της χερσονήσου του Σινά, το 1979,να προγραμματίσει το ταξείδι –προσκύνημα, στις αρχές του 1980 στην «αδούλωτη Βυζαντινή γωνιά», όπως χαρακτηρίζει το μοναστήρι, διότι το θεωρεί «βυζαντινό κρίκο της μεγάλης αλυσσίδας του Ελληνισμού». Άλλωστε η ίδια λέει, «ότι λαοί όπως ο Ελληνικός με συνέχεια την υποχρέωσή τους προς την ιστορία, αυξάνουν και επιβάλλονται».
Εμείς ως λαός όμως, αφήσαμε ακουσίως μέχρι κάποιου βαθμού, ανάξιους να προστατεύουν την ιστορία του και κατέστησαν την χώρα ανυπόληπτη, όπως ανέφερε και ο Α.Σαμαράς σε δήλωσή του για το τραγικό της εκβάσεως του όλου θέματος. Το δυσάρεστο είναι, ότι πολιτικοί και πολιτικολογούντες, μη γνωρίζοντες την Ελληνική γλώσσα, επιμένουν στο ότι θα ιερουργούν οι μοναχοί της Μονής, ως δήλωση της μη αλλαγής του ιδιοκτησιακού της χαρακτήρος, προσπαθώντας να καλύψουν την αυθαίρετη μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της μονής, που φέρεται δημευμένη, μετά την δικαστική απόφαση της 28/5/2025. Οι ίδιοι δεν αναφέρουν, ότι οι μοναχοί εγκαταβιούν στην μονή ,με ετήσια βίζα, η οποία χορηγείται ή όχι ,δεδομένου ότι είναι ατομική. Επί πλέον αποκρύπτουν ,ότι ο στόχος είναι τα σπουδαία χειρόγραφα που φυλάσσονται στην Ι.Μ μαζί με τις περίφημες μεμβράνες του σιναϊκού κώδικος και φυσικά η μεγαλύτερη πινακοθήκη ιερών εικόνων του κόσμου που συντηρούνται, κοσμούν και κρύπτονται στο μοναστήρι. Αποφεύγουν να προσεγγίζουν την αθέτηση επί της ουσίας των συμπεφωνημένων από τον Δεκέμβριο του 2024,μεταξύ αντιπροσωπείας Ελλήνων και Αιγυπτίων, από Αιγυπτίους υπουργούς χρονοτριβούντες και μη υπογράψαντες την συμφωνία, αφήνοντας το δικαστήριο να αποφασίσει για ήδη συμπεφωνημένα. Άλλη μία «γεραπετρίτιος φιλία», όπως αυτή με την Τουρκία γεννήθηκε, άνευ της συναινέσεως των Ελλήνων, μία Εθνική μειοδοσία δύσκολα αναστρέψιμος ανέτειλε.
Οι προσπάθειες της Ιωάννας Τσάτσου και του Ευαγγέλου Αβέρωφ να ενισχυθεί η μονή με εθελοντές για πενταετή παραμονή στην μονή με σύγχρονη απαλλαγή των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, προκειμένου να εργασθούν στην συντήρηση των χειρογράφων των μεμβρανών και των αγίων εικόνων, βάλλεται 45 χρόνια μετά, από την ύποπτη αδιαφορία ή αφέλεια της Ελληνικής κυβερνήσεως. Οι σκέψεις πολλές για τους ενδοτικούς του ΥΠΕΞ, η Μονή εάν ισχύσει η απόφαση του δικαστηρίου, θα χαθεί. Ότι τροφοδοτεί και συντηρεί την μονή και τους μοναχούς, δημεύεται, όπως οι κήποι και η ύδρευση, αλλά και πάνω από 20 μνημεία μεγάλης θρησκευτικής αξίας.…αφήνοντάς την έρμαιο στα χέρια επικινδύνων αλλοθρήσκων. «Η Ελληνική σημαία απέραντη ένα με τον ουρανό» που υποδέχθηκε την Ιωάννα Τσάτσου την 1/3/1980 όπως γράφει, θα υποσταλεί μονίμως. Οι μοναχοί της Μονής ήδη πενθούν έχοντας κλείσει την Μονή μέχρι την 5η Ιουνίου και παρακαλούν για συνδρομή όλου του πολιτισμένου κόσμου ,για την σωτηρία ενός μνημείου της παγκοσμίου πολιτιστικής κληρονομιάς, ενός μνημείου Χριστιανικού ανεκτίμητης αξίας. Το προκύπτον ερώτημα ,αν θα σωθεί ή όχι, είναι δύσκολο να απαντηθεί. Η φερεγγυότητα των συνομιλητών έχει τρωθεί, όσον αφορά τους Αιγυπτίους. Ο ζών κρίκος του βυζαντίου με το παρόν, τείνει να ραγεί και η ρήξη αυτή θα είναι εάν πραγματοποιηθεί εθνικό ,θρησκευτικό έγκλημα διαρκείας, το οποίο θα χρεωθεί αποκλειστικώς στην ανύπαρκτη, ανυπόληπτη εξωτερική πολιτική των οσφυοκαμπτών, μπροστά στην μουσουλμανική επεκτατικότητα, την οποία παρακολουθούν ή ακόμη και συνδράμουν με την απραξία τους.
Ο δρόμος της απαλλαγής από τους ανικάνους ,είναι μονόδρομος πλέον.
Γενικά θέματα
Reuters: Σύμφωνη με την πρόταση των ΗΠΑ η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός
Η νέα πρόταση, η οποία προβλέπει την απελευθέρωση δέκα ομήρων και 70 ημέρες εκεχειρίας, ελήφθη από τη Χαμάς μέσω διαμεσολαβητών.

Η Χαμάς συμφώνησε με την πρόταση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ, για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, δήλωσε στο Reuters τη Δευτέρα Παλαιστίνιος αξιωματούχος της οργάνωσης, ανοίγοντας το δρόμο για ένα πιθανό τέλος του πολέμου.
Τι προβλέπει η πρόταση Γουίτκοφ
Η νέα πρόταση, η οποία προβλέπει την απελευθέρωση δέκα ομήρων και 70 ημέρες εκεχειρίας, ελήφθη από τη Χαμάς μέσω διαμεσολαβητών.
«Η πρόταση περιλαμβάνει την απελευθέρωση δέκα ζωντανών Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς σε δύο ομάδες με αντάλλαγμα μια εκεχειρία 70 ημερών και μια μερική απόσυρση από τη Λωρίδα της Γάζας», είπε η πηγή.
Η πρόταση προβλέπει επίσης την απελευθέρωση ορισμένων Παλαιστινίων κρατουμένων από το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων εκείνων που εκτίουν μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης.
Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από το Ισραήλ.
Πηγή: Reuters
Γενικά θέματα
Αυτή είναι η εκπαίδευση των φοιτητών στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
Η φοίτηση, οι συνθήκες, αλλά και τις προοπτικές των αυριανών μας Αξιωματικών

Η ιστορική Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων αποτελεί το φυτώριο για τους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού Ξηράς, από την απελευθέρωση μέχρι και σήμερα. Είναι εδώ, όπου οι νέοι και οι νέες μόλις τελειώσουν το σχολείο και εφόσον περάσουν στη σχολή, θα αποκτήσουν τις γνώσεις, πνευματικές και σωματικές, για να ανταποκριθούν σε αυτόν τον σημαντικό ρόλο.
Την επισκεφτήκαμε, μαζί με σχολεία λυκείου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Μια Ημέρα Εύελπις», και σας παρουσιάζουμε την εκπαίδευση κι όσα πρέπει να γνωρίζουν όσοι σκέφτονται να γίνουν οι αυριανοί μας αξιωματικοί…
Δείτε το ρεπορτάζ:
Με αποστολή τη μετάδοση της γνώσης της Στρατιωτικής Επιστήμης και των συναφών θεωρητικών, θετικών και εφαρμοσμένων επιστημών, οι Ευέλπιδες με τη φοίτησή τους αναπτύσσουν επίσης τις στρατιωτικές αρετές και τη στρατιωτική αγωγή, έτσι ώστε να εξελιχθούν στους ηγέτες του αύριο, σε αυτή την τόσο κρίσιμη υπηρεσία.
Η ιστορία της, συνυφασμένη με την ίδρυση του ελληνικού κράτους, αφού είναι το αρχαιότερο ανώτατο ίδρυμα της χώρας και λειτουργεί ήδη από το 1828 -ήταν από τις πρώτες ενέργειες που έκανε ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο οποίος όρκισε ο ίδιος και τους πέντε πρώτους Ευέλπιδες. Έκτοτε, από αυτή τη σχολή αποφίτησαν οι αξιωματικοί που καθοδήγησαν τους Έλληνες στην εθνική ολοκλήρωση και στην απελευθέρωση των υπόλοιπων εδαφών.


Η Σχολή μετεξελισσόταν διαρκώς στα σύγχρονα στρατιωτικά πρότυπα, και μάλιστα πέρσι συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο, καταλαμβάνοντας μάλιστα και την έκτη θέση.
Ωστόσο, μέχρι πριν λίγα χρόνια, η βάση στις πανελλαδικές εξετάσεις για τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, αλλά και τις υπόλοιπες στρατιωτικές σχολές, ήταν πολύ υψηλή, αλλά πρόσφατα έπεσε αρκετά, εξαιτίας των ευρύτερων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών. Πάντως με έναυσμα τις σημαντικές αυξήσεις στον μισθό που λαμβάνουν από την πρώτη ημέρα φοίτησης οι Ευέλπιδες, αλλά και με τις προοπτικές που διανοίγονται για μια ενδιαφέρουσα καριέρα, γίνεται προσπάθεια να αναστραφεί αυτή η τάση.
Οι Ευέλπιδες που ολοκληρώνουν την τετραετή φοίτηση ορκίζονται Ανθυπολοχαγοί και κατατάσσονται στα ανάλογα Όπλα (Πεζικό, Τεθωρακισμένα, Πυροβολικό, Μηχανικό, Διαβιβάσεις, Αεροπορία Στρατού) ή στα τρία Σώματα (Τεχνικό, Υλικού Πολέμου, Εφοδιασμού Μεταφορών). Από εκεί και πέρα, υπάρχει η δυνατότητα μεταπτυχιακών αλλά και διδακτορικών σπουδών, ενώ οι Αξιωματικοί μπορούν να φοιτήσουν στη συνέχεια σε σχολές του εξωτερικού, αλλά και να υπηρετήσουν σε διάφορες θέσεις στο εξωτερικό, όπως στα στρατηγεία του ΝΑΤΟ, σε πρεσβείες, ειρηνευτικές αποστολές κ.α.
Η εκπαίδευση
Η Σχολή προσφέρει επίσης ευρεία Ακαδημαϊκή μόρφωση, η οποία συμπληρώνει αλλά και διευρύνει την Στρατιωτική εκπαίδευση. Το πρόγραμμα της Ακαδημαϊκής εκπαίδευσης περιλαμβάνει αντικείμενα από ένα ευρύ φάσμα των επιστημών, από Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες μέχρι Εφαρμοσμένες Επιστήμες, από Χημεία σε Ιστορία και από Ψυχολογία σε Μηχανική.

Η στρατιωτική εκπαίδευση ξεκινά από το πρώτο έτος, οπότε ο Εύελπις υφίσταται Βασική Στρατιωτική Εκπαίδευση και εκπαιδεύεται στην ατομική τακτική. Συνεχίζει τα επόμενα χρόνια ώστε να καταστεί άριστος γνώστης στη διοίκηση ομάδος και διμοιρίας και μαθαίνει τα στοιχεία οργάνωσης και λειτουργίας του Λόχου Πεζικού.

Οι φοιτητές διαμένουν σε θαλάμους της σχολής, συνηθίζοντας έτσι την στρατιωτική ζωή.





Σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση του Εύελπι παίζει και η φυσική αγωγή, με σκοπό αφ’ενός την προσωπική ενδυνάμωσή του ώστε να ανταπεξέρχεται στις κακουχίες και στον απαιτητικό τρόπο ζωής του στρατιωτικού και αφ’ετέρου τη δυνατότητα λειτουργίας του ως εκπαιδευτού, ο οποίος θα εκπονεί και εκτελεί ένα κατάλληλο, ασφαλές και αποτελεσματικό πρόγραμμα σωματικής αγωγής για τους υφισταμένους του.



Ο Υπολοχαγός Θεόδωρος Γκιρεμέζης αναφέρει στο Newsbomb.gr ότι οι βασικοί λόγοι που έχει κάποιος για να φοιτήσει στη Σχολή, είναι «η εξασφαλισμένη επαγγελματική αποκατάσταση, η στρατιωτική και ακαδημαϊκή εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, η ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων, η προσφορά στην πατρίδα, η προσωπική ανάπτυξη και περιπέτεια, καθώς και η προσωπική εξέλιξη και ειδίκευση».
Ο τριτοετής φοιτητής Ζαννής Βεντούρης προσθέτει ότι όσοι το σκέφτονται, θα πρέπει να κατανοήσουν τις ειδικές απαιτήσεις της σχολής, και για το ειδικό πρόγραμμα, καθώς και αν εκφράζει κάποιον αυτό το επάγγελμα. «Το αίσθημα της πειθαρχίας και της ομαδικότητας είναι απαραίτητο», τονίζει, όπως και οι επαγγελματικές προσδοκίες από αυτή την καριέρα.
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Ομολογία αποτυχίας! Οι Τούρκοι εγκαταλείπουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” δια στόματος του εμπνευστή της
-
Αναλύσεις2 μήνες πριν
Μάικλ Ρούμπιν στη Hellas Journal: Η σύλληψη Ιμάμογλου σηματοδοτεί ότι ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τον Οτζαλάν μέσα σε νεκροσακούλα!
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Τούρκοι εισέβαλαν στην Καβάλα για να δείξουν «απειλητική» πινακίδα της ματωμένης Κύπρου! (video)
-
Πολιτική6 ημέρες πριν
Ανατροπή στην ανατροπή! Ο Σίσι βάζει τα πράγματα στη θέση τους για το Σινά – Καμία προσβολή της μοναδικής και ιερής θρησκευτικής θέσης της Μονής -Δεν αλλάζει πουθενά το καθεστώς
-
Άμυνα4 εβδομάδες πριν
Χειρουργική επιχείρηση! Η Ινδία χτύπησε το Πακιστάν με SCALP και HAMMER που εκτοξεύτηκαν από Rafale
-
Πολιτική3 μήνες πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Διεθνή4 εβδομάδες πριν
Ινδός στρατηγός απειλεί με πυρηνικό αφανισμό την Τουρκία
-
Διεθνή2 μήνες πριν
Με την ουρά στα σκέλια! Φιντάν: Η Τουρκία δεν επιθυμεί καμία αντιπαράθεση με το Ισραήλ στη Συρία