Ακολουθήστε μας

Πολωνία

ΝΑΤΟ: Η Πολωνία θέλει τις αμυντικές δαπάνες στο 3% του ΑΕΠ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα REUTERS/Alina Smutko

Αύξηση αμυντικών δαπανών θέλουν οι Πολωνοί

Η Πολωνία κάλεσε τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν στο 3% (από το 2%) του ΑΕΠ τους στρατιωτικούς προϋπολογισμούς τους.

Όπως είναι γνωστό, ο στόχος του NATO είναι οι στρατιωτικές δαπάνες να ανέρχονται στο 2% του ΑΕΠ, ποσοστό όμως που δεν φθάνουν αρκετά κράτη μέλη, ακόμη και χώρες μεγάλες όπως Γαλλία και Ισπανία.

Η Βαρσοβία έχει ήδη ανακοινώσει πως θα αφιερώσει το 4% του ΑΕΠ της στην άμυνα.

«Θέλω να προτείνω στο εγγύς μέλλον (…) οι χώρες του NATO να αποφασίσουν μαζί ότι η απαίτηση της συμμαχίας θα είναι να δαπανάται όχι το 2%, αλλά το 3% του ΑΕΠ για την άμυνα», ανέφερε ο πρόεδρος Αντρέι Ντούντα πριν από την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες.

«Αυτό θα είναι το όριο κάτω από το οποίο δεν θα συνιστάται να πάμε», πρόσθεσε ο αρχηγός του πολωνικού κράτους, ο οποίος μαζί με τον πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ αναμένεται σήμερα να συναντηθούν με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας θα πάνε στον Λευκό Οίκο για την 25η επέτειο της εισόδου της Πολωνίας —όπως και της Τσεχίας και της Ουγγαρίας— στη στρατιωτική συμμαχία.

Σύμφωνα με τον Πολωνό πρόεδρο, το NATO πρέπει να δώσει «σαφή και τολμηρή απάντηση στη ρωσική επίθεση». «Αυτή η απάντηση θα συνίσταται στην αύξηση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της συμμαχίας του βόρειου Ατλαντικού», πρόσθεσε. Το NATO είναι «αμυντική συμμαχία, και το αμυντική σημαίνει ότι όταν κάποιος μας απειλεί, αντιδρούμε», σύμφωνα με τον κ. Ντούντα.

Σε ομιλία του που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά χθες βράδυ, ο αρχηγός του κράτους υποστήριξε επίσης πως η πρόταση αυτή αποτελεί «την καλύτερη απάντηση στις απειλές» που προβάλλονται σήμερα «για την παγκόσμια ασφάλεια».

Πάντως Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκρινε χθες Δευτέρα πως δεν είναι ανάγκη να αναπτυχθούν περισσότερα μέλη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στα σύνορα της Πολωνίας.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Βουλγαρία

Απειλές από Ρώσο στρατηγό στη Δύση! Επίθεση σε Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία αν οι ΗΠΑ επιτρέψουν χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο στρατηγός σημειώνει ότι η Ρωσία έχει αρκετά όπλα για να χτυπήσει, αλλά όχι πλέον κατά της Ουκρανίας, αλλά κατά της υποδομής, κατά των σημείων απόφασης, στα αεροδρόμια όπου εδρεύουν τα F-16, στα κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξης και στους χώρους αποθήκευσης αυτών των πυραύλων.

«Εάν οι ΗΠΑ επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να ανταπαντήσουν».

Αυτό δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός της αεροπορίας και επικεφαλής της οργάνωσης “Αξιωματικοί της Ρωσίας” Σεργκέι Λιποβόι σε συνέντευξή του στο  ρωσικό News.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων μπορεί να είναι στρατιωτικές τοποθεσίες που δεν βρίσκονται στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία θα αναγκαστεί να επιτεθεί στη Γερμανία και τις ΗΠΑ εάν τα υποθετικά πλήγματα σε αποθήκες πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία δεν λειτουργήσουν στη Δύση», δήλωσε ο στρατηγός.

Ένα ακόμη ρωσικό απειλητικό σχόλιο είναι με αφορμή τη συζήτηση για τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία σε ρωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με τον Λιποβόι, η Ουάσιγκτον θέλει να «καθίσει πίσω από τον Ωκεανό», αλλά αυτό δεν θα είναι δυνατό.

Ο στρατηγός σημειώνει ότι η Ρωσία έχει αρκετά όπλα για να χτυπήσει, αλλά όχι πλέον κατά της Ουκρανίας, αλλά κατά της υποδομής, κατά των σημείων απόφασης, στα αεροδρόμια όπου εδρεύουν τα F-16, στα κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξης και στους χώρους αποθήκευσης αυτών των πυραύλων. «Έχουμε κάθε δικαίωμα να το κάνουμε, θα είναι μια απογοητευτική κίνηση. Πρόκειται για τη Ρουμανία, την Πολωνία και τη Βουλγαρία», συνόψισε ο Λιποβόι.

«Εάν τα υποθετικά ρωσικά πλήγματα σε χώρους αποθήκευσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς εκτός Ουκρανίας -στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία- δεν έχουν απογοητευτικό αποτέλεσμα στη Δύση, τότε, υποθέτω, η Ρωσία θα αναγκαστεί να χτυπήσει τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτές τις κατευθύνσεις. Δεν υπάρχει πουθενά να πάνε, οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να καθίσουν έξω από αυτά, αλλά δεν θα είναι δυνατό να καθίσουν έξω. Η Ρωσία διαθέτει αρκετά επιφανειακά, υποβρύχια και επίγειους μεταφορείς κατάλληλων όπλων για το σκοπό αυτό. Ελπίζω να μην καταλήξουμε σε αυτό»  δήλωσε ο Λιποβόι.

Η Ουκρανία δεν έχει λάβει ακόμη άδεια να εκτοξεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας, ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι “ABC News”, επικαλούμενο σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου, με αφορμή τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει ότι η χρήση δυτικών όπλων από την Ουκρανία εναντίον στόχων βαθιά μέσα στη Ρωσία θα σήμαινε άμεση εμπλοκή της Δύσης στον πόλεμο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει μόνη της δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας: αυτό απαιτεί δεδομένα από δορυφόρους δυτικών πληροφοριών και εναέριες αποστολές, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, μπορούν να εισαχθούν «μόνο από στρατιωτικό προσωπικό από χώρες του ΝΑΤΟ».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ουκρανία, αφού έλαβε άδεια από τις ΗΠΑ να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος, θα συνεχίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις της και πιθανότατα θα επιτεθεί σε κοινωνικά αντικείμενα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με αυτόν τον τρόπο η Δύση προσπαθεί να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό». Σημείωσε ότι αυτό αυξάνει σημαντικά τον βαθμό εμπλοκής των χωρών της συλλογικής Δύσης στη σύγκρουση

Και ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ είπε ότι οι δυτικές χώρες έχουν ήδη αποφασίσει να επιτρέψουν στο Κίεβο να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος. Δεν διευκρίνισε ποια ήταν η επιδιωκόμενη λύση, αλλά είπε ότι εφόσον οι προφορικές προειδοποιήσεις της Μόσχας στη Δύση για περαιτέρω κλιμάκωση δεν είχαν αποτέλεσμα, η Ρωσία θα πρέπει να στραφεί στην αποστολή σημάτων με διαφορετικούς τρόπους.

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποβάθμισε τις προειδοποιήσεις του Πούτιν για πόλεμο, τονίζοντας ότι δεν είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία στον Ρώσο ηγέτη. «Δεν σκέφτομαι πολύ τον Βλαντίμιρ Πούτιν», είπε όταν συνάντησε τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ στον Λευκό Οίκο για συνομιλίες σχετικά με το αν θα αρθούν οι περιορισμοί του Κιέβου στη χρήση των παρεχόμενων όπλων.

ΠΗΓΗ:  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Συνέχεια ανάγνωσης

Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Ο Ουκρανός σαμποτέρ των δύο Nord Stream υπέρ της Νορβηγίας, οι κομπίνες της Δανίας και μια Πολωνία που «γαυγίζει» παριστάνοντας τη μεγάλη χώρα!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Τελικά φαίνεται πως «έσπασε το βιζούνι» και βγήκε το «πύον της αλήθειας», μιας αλήθειας που όλοι οι Δυτικοί τειρεσίες της «ποιοτικής πληροφόρησης» πάσχισαν χρόνια να μας κρύψουν κόντρα πάσης λογικής.

Και εμείς που νομίζαμε πως οι καημένοι Ουκρανοί ήταν θύματα των κακών γλωσσών και δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι ήταν αυτοί που κρυβόντουσαν πίσω από την ανατίναξη, στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, των δύο αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream I και Nord Stream II κοντά στο δανέζικο νησί Bornholm,

τί έκπληξη! και τί λύπη! και «μπαμ ηκούσθη στον αέρα»: ίσα-ίσα από το πολλαπλώς ευνουχισμένο γερμανικό κράτος μέσω των δικαστικών αρχών του μαθαίνουμε πως όχι, δεν ήταν οι Ρώσοι μαζόχες που αυτοκτόνησαν διαλύοντας τους αγωγούς, αλλά οι καημένοι οι Ουκρανοί!

Επιτέλους, μετά από δύο χρόνια γελοίων «ερευνών», βλακωδών «πεποιθήσεων», εκτεταμένων παραπληροφοριών και παραπλανήσεων, η γερμανική δικαιοσύνη έξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Ουκρανού Volodymyr (ένας άλλος Volodymyr!) Zhuravlov, ένας εκπαιδευτής υποβρυχίων εργασιών, ο οποίος και είχε συντονίσει την όλη επιχείρηση μιας μικρής ομάδας σαμποτέρ τα μέλη της οποίας ερευνώνται εισέτι για περεταίρω καταγγελίες, όπως αναφέρεται.

Η επίδοση του εντάλματος μαθεύτηκε τώρα, τον Αύγουστο, αν και το ένταλμα είχε εκδοθεί κιόλας τον περασμένο Ιούνιο! Και μάλλον «διοχετεύτηκε» μετά το αίσιο τέλος των «κινήσεων» του Ουκρανού ο οποίος, μόνιμος κάτοικος Πολωνίας, μπόρεσε μάλλον με την «καλή θέληση» των πολωνικών αρχών, να βρει καταφύγιο στην πατρίδα του όπου και … εξαφανίστηκε βολικά!

Γι’ αυτό και τώρα ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ (καθαρά πολωνικό όνομα!) Τούσκ «τσιρίζει» σπασμωδικά κουνώντας μας το δάχτυλό και απευθυνόμενος σε «όλους τους εμπνευστές και χορηγούς του Nord Stream 1 και 2» απαιτεί(!) «να ζητήσετε συγγνώμη και να μην μιλάτε», απλώς και μόνο επειδή ο διευθύνων το γραφείο διεθνούς πολιτικής του προέδρου Αντρέι Ντούντα είπε πως «πρόκειται για εντελώς αβάσιμους υπαινιγμούς» αναφερόμενος στις υποψίες υποστήριξης εκ μέρους της Πολωνίας του σχεδιασμού και εκτέλεσης της δολιοφθοράς στη Βαλτική.

Και επειδή το είπε αυτός, είναι νόμος! Βέβαια, «Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται», που λένε…

Φυσικά δεν μπορούμε να μη τονίσουμε και την light συμπεριφορά των Γερμανών, στο στυλ άλλωστε του ίδιου του Καγκελάριου τους Όλαφ Σολτς, τον οποίο ο Ουκρανός πρέσβης στη Βόννη τόλμησε να χαρακτηρίσει ως «λουκάνικο σηκώτι»: μια έκδοση εντάλματος σύλληψης στα μουλωχτά, χωρίς καμία δημοσιοποίηση ώστε ο καταζητούμενος να έχει όλη την ευχέρεια να ξεφύγει.

Βέβαια, από άποψη διεθνούς δεοντολογίας, «κάναμε το χρέος μας, είπαμε την αλήθεια», αλλά… μην το παρακάνουμε κιόλας, μην είμαστε πιο βασιλικοί του βασιλιά!

Πάντως, εκτός από τον Zhuravlov, οι Γερμανοί δηλώνουν ότι «υποπτεύονται» άλλα δύο άτομα ως «συνεργάτες» του στο σαμποτάζ, χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί κάποιο σχετικό ένταλμα. Και ούτε, πιστεύουμε, υα εκδοθεί ποτέ τίποτα από ‘δω και πέρα.

Έτσι, για τον «κυνηγημένο» Zhuravlov, υπάρχει στην έρευνα των Γερμανών ολόκληρη μια «διήγηση» γύρω απ’ την επιχείρηση που αυτός έφερε σε πέρας: κατ’ αρχήν μια φωτογραφία του πάνω στο φορτηγό με το οποίο κουβαλούσε τον εξοπλισμό που θα χρησίμευε στο βυθό της Βαλτικής. Στο σημείο της «δράσης», στη συνέχεια, ο Ουκρανός έφτασε πάνω σε μια βάρκα με πανιά, με όνομα Ανδρομέδα, την οποία είχε νοικιάσει στο λιμάνι του Rostock. Σε αυτή τη βάρκα βρέθηκαν ίχνη του εκρηκτικού υλικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο νερό, λένε οι Γερμανοί ντετέκτιβ.

Όλα αυτά βεβαίως συνάντησαν την «μετά βδελυγμίας» αγανάκτηση των ουκρανικών αρχών.

Εκείνο που αναμφισβήτητα μένει όμως – εκτός από τον Zhuravlov τον οποίο ήδη «ξέχασαν» όλες οι δικαστικές αρχές της ΕΕ! – είναι ότι ακριβώς εκείνη η χώρα που, όπως λένε οι ξεμωραμένοι της ευρωπαϊκής Δύσης, «πολεμάει για εμάς»(!), υπήρξε και εκείνη που βάναυσα καταφέρθηκε εναντίον των ανόητων ευρωδυτικών εξουδετερώνοντας δραστικά το πολύτιμο γι’ αυτούς δίδυμο αγωγό!

Ασφαλώς η ανατίναξη των δύο Nord Stream επέφερε μεγάλη ζημία στη Ρωσία. Όχι ωστόσο όση στην κοινοτική (και όχι μόνο) Ευρώπη στην οποία και προκάλεσε μια καθεαυτού πτωχευτική αύξηση των τιμών των καυσίμων παντός τύπου, αλλά και την υποχρέωση να υποστεί την ενεργητική υποτέλεια στις ΗΠΑ και στους συμμάχους τους.

Αναφορικά με αυτή τη τελευταία πτυχή του συμβάντος, δεν μπορούμε επομένως να μη πιστέψουμε πως ενεργό μέρος της επιχείρησης Nord Stream είχαν οι πανταχού παρόντες Αμερικανοί, οι άμεσα ωφελούμενοι άλλωστε, με φυσικούς εκτελεστές τους υποτακτικούς τους Ουκρανούς.

Έτσι οι Αμερικανοί όχι μόνο κατέστησαν την Ευρώπη, και ειδικά την ΕΕ, επαίτες του πανάκριβου GML τους , αλλά και βαριά «κτύπησαν» προπαντός την βιομηχανική Γερμανία, τόσο που σήμερα αυτή κατάντησε να παραπαίει στη κυριολεξία.

Με αυτά και με αυτά, γεννιέται τώρα ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα. Δηλαδή: καθαρή σύμπτωση ήταν τα εγκαίνια του Baltic Pipe, του αγωγού που μεταφέρει το φυσικό αέριο από τη Νορβηγία στη Πολωνία διαμέσου της Δανίας, ακριβώς την ίδια μέρα που ανατινάχθηκαν οι δύο αγωγοί του Nord Stream;!

Απ΄ τη μια πλευρά η ακύρωση ενός γιγαντιαίου μέσου μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου και απ΄ την άλλη η αρχή λειτουργίας ενός εξίσου μεγάλου μέσου μεταφοράς νορβηγικού φυσικού αερίου, 10 δις κυβικά μέτρα το χρόνο, μια αναπάντεχη πλημμύρα χρυσού για την πιστότητα στις ΗΠΑ της Νορβηγίας η οποία με αυτόν τον τρόπο πέρασε από ένα ετήσιο έσοδο 200 εκατομμυρίων ευρώ το 2021 στα 2 δις ευρώ το 2022!!

Και το τελικό αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως της γενικής οικονομικής καθίζησης όλων των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, κάτι που δεν ενδιαφέρει κανέναν, ούτε και τα ίδια αυτά κράτη, άλλο δεν ήταν παρά η γιγαντιαία αναβάθμιση της Νορβηγίας, της Δανίας και της Πολωνίας ως βασικοί πυλώνες του ΝΑΤΟ και κατά συνέπεια ως βασικοί πυλώνες της αμερικανικής παρουσίας στην Ευρώπη.

Τώρα, μέσα σε αυτή τη κοσμογονική για την Ευρώπη διαδικασία, ποια σημασία θα μπορούσε να έχει το πώς ένας τάδε Zhuravlov μπόρεσε με όλη του την άνεση να φύγει ανώδυνα από τη Πολωνία, όπου και μόνιμα κατοικούσε, και να αποφύγει το γερμανικό ένταλμα εξαφανισμένος μετά στο χάος της πατρίδας του;!

Ή μήπως θα ήταν έκπληξη το ότι η Δανία, άμεση «γεωγραφική» ενδιαφερόμενη, κιόλας το 2022 είχε «κλείσει» τις δήθεν έρευνές της για το Nord Stream;! Όπως άλλωστε το ίδιο είχε κάνει και η Σουηδία, που λίγο αργότερα ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα από τους Αμερικανούς με την είσοδό της στο ΝΑΤΟ;!

Όλες όψεις ενός κόσμου «αγγελικά πλασμένου» σεφερικής έμπνευσης!

Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Ελληνιστής

………………………………………………………………………..

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολωνία

Πολωνία: Ενισχύεται στρατιωτικά με δαπάνες 33 δισ. ευρώ το 2024 για την άμυνά της

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Kacper Pempel

Συμφωνία για 48 εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραύλων, 1,13 δισ. ευρώ

Σημαντικός σύμμαχος της Ουκρανίας, θα δώσει φέτος για την άμυνα, 33 δισεκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχεί σε ποσοστό περισσότερο από το 4% του ΑΕΠ της

Συμφωνία ύψους 1,13 δισεκατομμυρίου ευρώ, υπέγραψε η Βαρσοβία, για την παραγωγή 48 εκτοξευτών αμερικανικών αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot, για την ενίσχυση της άμυνας της Πολωνίας που συνορεύει με την Ρωσία και την Ουκρανία.

Οι εκτοξευτές M903 θα παραχθούν στην Πολωνία, όπως προβλέπει η συμφωνία η οποία υπογράφηκε ανάμεσα στην αμερικανική Raytheon και τον πολωνικό όμιλο Huta Stalowa Wola και θα παραδοθούν στον πολωνικό στρατό κατά το διάστημα 2027-2029.

«Η συμφωνία ενισχύει την ασφάλεια της Πολωνίας», δήλωσε κατά την διάρκεια της τελετής υπογραφής ο πολωνός υπουργός Αμυνας Βλαντισλάβ Κοσινιάκ-Καμίς.

Πρόκειται για ένα νέο σημαντικό συμβόλαιο που εντάσσεται στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του πολωνικού στρατού που επιταχύνθηκε μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Περισσότερο από το 4% του ΑΕΠ της στην άμυνα

Η Πολωνία, σημαντικός σύμμαχος της Ουκρανίας, θα αφιερώσει φέτος περισσότερο από το 4% του ΑΕΠ της στην άμυνα, μεταφραζόμενο σε 33 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Πολωνία, που συνεχίζει την προμήθεια σημαντικού στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ και την Νότια Κορέα, υπέγραψε την Παρασκευή συμφωνία με την Ουάσινγκτον για την αγορά εκατοντάδων πυραύλων αέρος-αέρος AIM-120C AMRAAM, συμβόλαιο ύψους 855 εκατομμυρίων δολαρίων (783 εκατομμυρίων ευρώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, οι δύο χώρες θα υπογράψουν την προσεχή Τρίτη οριστική συμφωνία για την αγορά 96 αμερικανικών μαχητικών ελικοπτέρων AH-64E Apache αξίας 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Εν όψει της αγοράς αυτής, η Πολωνία υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα με τις αμερικανικές εταιρείες Boeing και General Electric συμφωνία βιομηχανικών αντισταθμιστικών οφελών. Αυτά αφορούν την μεταφορά αρμοδιότητας συντήρησης των ελικοπτέρων αυτών σε πολωνικά εργοστάσια με συμβόλαια συνολικού ύψους 215 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή