Από τις 9 Μαΐου δεν έχει εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια στην Λωρίδα της Γάζας, σημειώνει το Κατάρ, χώρα που έχει αναλάβει τον ρόλο του μεσολαβητή μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς.

«Οι αδελφοί μας στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχουν λάβει καμία βοήθεια από τις 9 Μαΐου, γεγονός το οποίο καταδεικνύει τη διαιώνιση της ανθρωπιστικής καταστροφής» στο παλαιστινιακό έδαφος που έχει καταστραφεί από επτά και πλέον μήνες πολέμου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του καταριανού υπουργείου Εξωτερικών Ματζέντ αλ-Ανσάρι.

Επιθέσεις σε αυτοκινητοπομπές

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο ισραηλινός στρατός έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον οκτώ επιθέσεις εναντίον αυτοκινητοπομπών και εγκαταστάσεων εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Γάζα από τον περασμένο Οκτώβριο, παρόλο που οι ομάδες βοήθειας είχαν παράσχει τις συντεταγμένες τους στις ισραηλινές αρχές, σύμφωνα με διακεκριμένη ομάδα δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε νέα έκθεσή του, αναφέρει ότι οι ισραηλινές αρχές δεν είχαν προειδοποιήσει εκ των προτέρων καμία από τις οργανώσεις βοήθειας πριν από τις επιθέσεις, οι οποίες έχουν σκοτώσει ή τραυματίσει τουλάχιστον 31 εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και όσους βρίσκονταν μαζί τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Al Jazeera