Ακολουθήστε μας

Διεθνή

Τα προβλήματα της Γερμανίας με τη Ρωσία και τον Nord Stream 2

Δημοσιεύτηκε στις

Ο αγωγός Nord Stream 2 στο πακέτο των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας

Της Jana Puglierin

Μετά από εβδομάδες σπέκουλας σχετικά με το εάν ο Nord Stream 2 θα μπορούσε να συμπεριληφθεί ως μέρος ενός πακέτου κυρώσεων σε περίπτωση που η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία, ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, έδωσε τελικά κάποια σαφήνεια. Όταν ερωτήθηκε, μετά από μια συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Σολτς δήλωσε πως ο ΄ίδιος και η κυβέρνηση του στηρίζουν από κάθε πτυχή τη συμφωνία για τον γερμανό-αμερικανικό αγωγό που υπεγράφη από την προηγούμενη κυβέρνηση της Merkel τον Ιούλιο του 2021 -μια συμφωνία που περιλαμβάνει προβλέψεις για την επιβολή κυρώσεων εάν η Ρωσία “χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο ή διαπράξει περαιτέρω επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ουκρανίας”.

Σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία, “όλα θα είναι προς συζήτηση”, επιβεβαίωσε. Μετά από ημέρες, αν όχι εβδομάδες και μήνες αβεβαιότητας και ανάμεικτων ενδείξεων, πέρασε το μήνυμα αναφορικά με τη γερμανική πολιτική για τη Ρωσία.

Στον συνασπισμό των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών, η αντιμετώπιση της Ρωσίας είναι αμφιλεγόμενη. Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το κεφάλαιο της εξωτερικής πολιτικής για τη συμφωνία συνασπισμού, αυτό ήταν το πιο δύσκολο θέμα. Η βασική διαχωριστική γραμμή είναι μεταξύ των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών από τη μία πλευρά, που και οι δύο είναι υπέρ μιας πιο αυστηρής πολιτικής απέναντι στη Ρωσία, και των Σοσιαλδημοκρατών από την άλλη, οι οποίοι τονίζουν έντονα την ανάγκη για συνεχιζόμενη “χαλάρωση” και “διάλογο” στη σχέση και δεν θέλουν να παρεκκλίνουν από τις πολιτικές του πρώην μεγάλου συνασπισμού, του οποίου ήταν μέλος.

Τον Δεκέμβριο ο Σολτς υποβάθμισε τον Nord Stream 2 ως ένα απλό “project του ιδιωτικού τομέα”, προσπαθώντας να διαφοροποιήσει τη λειτουργία του αγωγού από οποιαδήποτε ευρύτερη προσπάθεια να αποτραπεί η παραβίαση των ουκρανικών συνόρων, περιγράφοντας τα ως “ξεχωριστά θέματα”. Αυτό το επιχείρημα επαναλήφθηκε προσφάτως από τη συνεργάτιδα του Σολτς, υπουργό Άμυνας Christine Lambrecht, και τον γενικό γραμματέα του κόμματος Kevin Kuhnert, που έχει υψηλή επιρροή. Αντιθέτως, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock και αρκετοί άλλοι υψηλόβαθμοι των Πρασίνων (και των Ελεύθερων Δημοκρατών), έχουν δώσει έμφαση στις γεωπολιτικές πτυχές του project και έχουν διατυπώσει τις σχετικές “ανησυχίες για την πολιτική ασφάλειας”.

Το αποτέλεσμα ήταν μια κακοφωνία διαφορετικών απόψεων που έδωσαν την εντύπωση ότι το Βερολίνο είτε στερείται ηγεσίας είτε -όπως με πικρία τονίζουν πολλοί Ευρωπαίοι για τη δική τους περιθωριοποίηση- η κυβέρνηση ήταν αρκετά χαρούμενη που άφησε την κυβέρνηση Μπάιντεν να αναλάβει. Ήταν ίσως ένα μείγμα και των δύο, κανένα από τα οποία δεν παρουσίαζε εικόνα ξεκάθαρης γερμανικής ηγεσίας.

Η νέα δήλωση του Σολτς ελπίζουμε ότι θα φέρει περισσότερη συνοχή στη γερμανική συζήτηση και θα διαβεβαιώσει τους εταίρους στο εξωτερικό που είχαν αρχίσει να θεωρούν τη Γερμανία ως τον αδύναμο κρίκο της Δύσης. Η επίσκεψη την Πέμπτη στο Βερολίνο του Αμερικάνου ΥΠΕΞ Μπλίνκεν ήταν μια καλή ευκαιρία να σηματοδοτηθεί η διατλαντική ενότητα στο ζήτημα της χρήσης του αγωγού Nord Stream 2 ως μοχλού σε σχέση με τις ρωσικές ενέργειες. Αυτό θα πρέπει επίσης να ενισχύσει τη θέση του Μπάιντεν έναντι της Γερουσίας, όπου η κυβέρνηση του προσπαθεί να αποτρέψει τους Δημοκράτες από το να επιβάλλουν κυρώσεις σε γερμανικές επιχειρήσεις που εμπλέκονται στο project. Η διαβεβαίωση από το Βερολίνο ότι οι κυρώσεις βρίσκονται στο τραπέζι, θα βοηθήσουν τον πρόεδρο για αυτό.

Η πραγματική πρόκληση για τη γερμανική κυβέρνηση ωστόσο, θα έρθει μόνο εάν η Ρωσία κλιμακώσει περαιτέρω την κατάσταση και το ζήτημα της διακοπής του αγωγού δεν έχει γίνει πλέον απλώς ρητορικό. Το Βερολίνο ελπίζει σίγουρα ότι δεν θα φτάσει σε αυτό. Η Γερμανία χρειάζεται το ρωσικό αέριο ως μια τεχνολογία γέφυρας, εξαιτίας της απόφασης της να καταργήσει σταδιακά τον άνθρακα και την πυρηνική ενέργεια. Η αύξηση των τιμών ενέργειας είναι ήδη ένα βαρύ φορτίο για τους καταναλωτές. Και σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το 60% του γερμανικού πληθυσμού υποστηρίζει τον αγωγό. Εάν το Κρεμλίνο χρησιμοποιούσε πραγματικά την ενέργεια ως όπλα, για παράδειγμα με το να μπλοκάρει τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, ενώ προσφέρεται αντί αυτού να ενεργοποιήσει το Nord Stream 2, η εσωτερική συζήτηση στη Γερμανία θα μπορούσε γρήγορα να γίνει πολύ δύσκολη.

Θα χρειαζόταν στη συνέχεια σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο και ηγετική διάθεση προκειμένου ο Σολτς να προβάλει το επιχείρημα να συμπεριληφθεί ο Nord Stream 2 σε ένα πακέτο κυρώσεων. Ωστόσο, εάν ο Καγκελάριος εννοεί όσα είπε στην πρώτη του δήλωση ως επικεφαλής της κυβέρνησης στη γερμανική Βουλή, όταν τόνισε ότι “οποιαδήποτε παραβίαση της ουκρανικής εδαφικής ακεραιότητας, θα έρθει με υψηλό τίμημα”, το να βάλει τον Nord Stream 2 στο μείγμα θα είναι αναπόφευκτο.

Μπορεί κάλλιστα ο αγωγός να έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο άσκησης πίεσης στη Ρωσία, αλλά είχε γίνει για τους επικριτές, σύμβολο όλων των κακών αναφορικά με τη γερμανική πολιτική για τη Ρωσία, και η παρατεταμένη αβεβαιότητα απλώς τα έκανε χειρότερα. Το πώς θα χειριστεί τώρα η νέα γερμανική κυβέρνηση την κρίση με τη Μόσχα, είναι το πρώτο μεγάλο τεστ της ικανότητας της να δράσει στην εξωτερική πολιτική. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι η κρίση θα μπορούσε να κλιμακωθεί περαιτέρω. Η εγχώρια συζήτηση για την πολιτική διάσταση του αγωγού Nord Stream 2, είναι πιθανώς μόνο η αρχη. Η πίεση στη Γερμανία να συμβάλει στρατιωτικά στην αποτροπή περαιτέρω ρωσικής επιθετικότητας, θα μπορούσε να αυξηθεί πολύ γρήγορα. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει παραδόσεις γερμανικών όπλων στην Ουκρανία ή αποστολή μεγαλύτερης υποστήριξης στους συμμάχους της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ. Όταν έρθει εκείνη η ώρα, το Βερολίνο θα πρέπει να προσπαθήσει να αποφύγει τις εβδομάδες σύγχυσης που επέτρεψε να διαδραματιστούν σχετικά με το Nord Stram 2 και τις κυρώσεις.

Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://ecfr.eu/article/sanctions-in-the-pipeline-germanys-troubles-over-russia-and-nord-stream-2/

Πηγή: Capital.gr

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Ρούμπιν: ”Ο αρχηγός του Πακιστανικού Στρατού Ασίμ Μουνίρ, είναι τρομοκράτης σαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν”

«Ειλικρινά, είναι τώρα καθήκον της Ινδίας να κάνει στο Πακιστάν και στην ISI του Πακιστάν ό,τι έκανε το Ισραήλ στη Χαμάς», λέει ο Αμερικανός αναλυτής

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου Μάικλ Ρούμπιν για το Πακιστάν και τον ρόλο του στην τρομοκρατική επίθεση στο Παχάλγκαμ — «Ο αρχηγός του Πακιστανικού Στρατού Ασίμ Μουνίρ είναι τρομοκράτης σαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν».

«Ειλικρινά, είναι τώρα καθήκον της Ινδίας να κάνει στο Πακιστάν και στην ISI του Πακιστάν ό,τι έκανε το Ισραήλ στη Χαμάς».

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Είδηση βόμβα στο Bloomberg! Ο Αλ Σαράα εξέφρασε ενδιαφέρον για την ένταξη της Συρίας στις συμφωνίες του Αβραάμ – Εξομαλύνονται οι σχέσεις με το Ισραήλ;

Επιστολή του Γκολάνι στον Τραμπ μεταφέρει το μέλος των επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Ενόπλων Υπηρεσιών Κόρι Μάιλς

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Την εξομάλυνση των σχέσεων Συρίας-Ισραήλ «υπό τις κατάλληλες συνθήκες» επιδιώκει ο νέος πρόεδρος της Συρίας Αχμέντ αλ-Σαράα, όπως δήλωσε στο Bloomberg ο Αμερικανός Κογκρέσος Κόρι Μιλς μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο στη Συρία την Παρασκευή.

Ο Σαράα μίλησε σχετικά με τις προϋποθέσεις για την άρση των οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ, καθώς και την ειρήνη με το Ισραήλ, σύμφωνα με την έκθεση.

Ματά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον ΑΜερικανό πολιτικό Κόρι Μάιλς, ο Σαράα είπε, ότι η Συρία ενδιαφέρεται «υπό τις κατάλληλες συνθήκες» να ενταχθεί στις Συμφωνίες του Αβραάμ – τη σειρά συμφωνιών εξομάλυνσης που διαπραγματεύτηκε η προηγούμενη κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν και άλλων.

Σύμφωνα με τον Μάιλς, ο Σαράα είναι επίσης ανοιχτός στο να διευκρινίσει πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την παρουσία ξένων μαχητών που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στη Συρία και να προσφέρει εγγυήσεις στο Ισραήλ, το οποίο παραμένει βαθιά δύσπιστο για τον Σύριο ηγέτη και αντιτίθεται σε οποιαδήποτε χαλάρωση των κυρώσεων.

Η νέα ηγεσία της Συρίας υπό την ηγεσία των ισλαμιστών πίεσε τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να άρουν πλήρως τις κυρώσεις, ώστε η χώρα να μπορέσει να ξεκινήσει μια οικονομία αποδεκατισμένη από εμφύλιο πόλεμο πάνω από μια δεκαετία.

Ο Μάιλς, ο οποίος υπηρετεί στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής, και ο Αμερικανός Κογκρέσος Μάρλιν Στούτσμαν από την Ιντιάνα, προσγειώθηκαν στη Δαμασκό την Παρασκευή (18/40 για να συναντήσουν Σύρους αξιωματούχους, στην πρώτη επίσκεψη Αμερικανών βουλευτών στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα μετά την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ από την επίθεση των ανταρτών υπό την ηγεσία των ισλαμιστών τον Δεκέμβριο.

Ο Μάιλς συναντήθηκε με τον Σαράα, ο οποίος εξακολουθεί να υπόκειται σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ για τις προηγούμενες σχέσεις του με την Αλ Κάιντα, την Παρασκευή το βράδυ, κατά την οποία οι δυο τους συζήτησαν τις κυρώσεις των ΗΠΑ και το Ιράν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης 90 λεπτών.

Ο Μάιλς είπε στο Bloomberg ότι θα φέρει στον Τραμπ μια επιστολή από τον Σαράα, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενό της, και ότι θα ενημερώσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ και Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικ Βαλτς μετά το ταξίδι του.

«Είμαι προσεκτικά αισιόδοξος και προσπαθώ να διατηρήσω ανοιχτό διάλογο», είπε ο Μάιλς στο Bloomberg.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Η Ινδία παίρνει μέτρα κατά του Πακιστάν μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Κασμίρ

Αναστολή της Συνθήκης για τα ύδατα του Ινδού ποταμού και ακύρωση του καθεστώτος βίζας σε πακιστανούς πολίτες και διπλωμάτες.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η Ινδία έχει λάβει μια σειρά από ισχυρά μέτρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Pahalgam, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής της Συνθήκης για τα ύδατα του Ινδού, το 1960, και του κλεισίματος του Integrated Check Post Attari με άμεση ισχύ. Η Υπουργική Επιτροπή για την Ασφάλεια (CCS) εξέτασε τη συνολική κατάσταση ασφαλείας στη συνεδρίασή της στην κατοικία του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι χθες το απόγευμα και έδωσε εντολή σε όλες τις δυνάμεις να διατηρήσουν υψηλή επαγρύπνηση.

Ενημερώνοντας τα μέσα ενημέρωσης στο Νέο Δελχί χθες το βράδυ, ο γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας, Βίκραμ Μίσρι είπε ότι οι Πακιστανοί υπήκοοι δεν θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν στην Ινδία στο πλαίσιο του καθεστώτος εξαίρεσης βίζας SAARC (SVES). Δήλωσε επίσης ότι τυχόν βίζες SVES που εκδόθηκαν στο παρελθόν σε Πακιστανούς υπηκόους θεωρούνται άκυρες. Είπε ότι κάθε Πακιστανός υπήκοος που βρίσκεται επί του παρόντος στην Ινδία με βίζα SVES έχει 48 ώρες για να φύγει από την Ινδία. Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε ότι οι Σύμβουλοι Άμυνας/Στρατού, Πολεμικού Ναυτικού και Αεροπορίας στην Πακιστανική Ύπατη Αρμοστεία στο Νέο Δελχί έχουν κηρυχθεί Persona Non Grata. Τόνισε ότι έχουν μια εβδομάδα για να φύγουν από την Ινδία. Η Ινδία θα αποσύρει τους δικούς της Σύμβουλους Άμυνας/Ναυτικού/Αεροπορίας από την Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας στο Ισλαμαμπάντ. Ο κ. Misri δήλωσε ότι αυτές οι θέσεις στις αντίστοιχες Ανώτατες Αρμοστείες θεωρούνται άκυρες. Πέντε μέλη του προσωπικού υποστήριξης των Συμβούλων Υπηρεσιών θα αποσυρθούν και από τις δύο Ανώτατες Επιτροπές.

Ο γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι η συνολική δύναμη των Ύπατων Αρμοστειών θα μειωθεί σε 30 από τις 55 σήμερα μέσω περαιτέρω μειώσεων έως την 1η Μαΐου. Ο κ. Misri είπε ότι το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Modi, ενημερώθηκε λεπτομερώς για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη στο Pahalgam. Στην ενημέρωση στο συμβούλιο, αναδείχθηκαν οι διασυνοριακές διασυνδέσεις της τρομοκρατικής επίθεσης. Σημειώθηκε ότι αυτή η επίθεση ήρθε στον απόηχο της επιτυχούς διεξαγωγής των εκλογών στο Τζαμού και Κασμίρ και της σταθερής προόδου της προς την οικονομική ανάπτυξη και ανάπτυξη. Το συμβούλιο καταδίκασε την επίθεση με τον πιο έντονο τρόπο και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ελπίζει στην έγκαιρη ανάρρωση των τραυματιών.

Έντονες εκφράσεις υποστήριξης και αλληλεγγύης έχουν ληφθεί από πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, οι οποίες έχουν καταδικάσει απερίφραστα αυτήν την τρομοκρατική επίθεση. Το CCS κατέγραψε την εκτίμησή του για τέτοια συναισθήματα, τα οποία αντικατοπτρίζουν μηδενική ανοχή για την τρομοκρατία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις στην Ινδία

Η Ελληνική κυβέρνηση δια μέσω του υπουργείου Εξωτερικών καταδίκασε απερίφραστα την τρομοκρατική ενέργεια εναντίον τουριστών στην Παχαλγκάμ, δημοφιλή προορισμό στην πολιτεία Τζαμού και Κασμίρ στην Ινδία. “Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στο Παχαλγκάμ, Τζαμού και Κασμίρ” επισημαίνει σε ανάρτησή του το Υπ.Εξ. και προσθέτει:

“Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στην Ινδία απέναντι σε αυτή την τραγική απώλεια και στον συνεχιζόμενο αγώνα κατά της τρομοκρατίας”.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναλύσεις5 ώρες πριν

Διαχρονικά επίκαιρος ο Θουκυδίδης στην Ουκρανία

Ο ρεαλισμός διέλυσε για μια ακόμα φορά τις ψευδαισθήσεις που επικρατούν και στη χώρα μας ότι το διεθνές δίκαιο αποτελεί...

Διεθνή5 ώρες πριν

Ρούμπιν: ”Ο αρχηγός του Πακιστανικού Στρατού Ασίμ Μουνίρ, είναι τρομοκράτης σαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν”

«Ειλικρινά, είναι τώρα καθήκον της Ινδίας να κάνει στο Πακιστάν και στην ISI του Πακιστάν ό,τι έκανε το Ισραήλ στη...

Αναλύσεις5 ώρες πριν

Στρατηγική πλήρους τουρκοποίησης-ισλαμοποίησης των Κατεχομένων

Η αλλοίωση του πληθυσμού, η ενίσχυση της θρησκευτικής παρουσίας και τα έργα εξάρτησης συνθέτουν ένα οργανωμένο σχέδιο ενσωμάτωσης.

Διεθνή5 ώρες πριν

Είδηση βόμβα στο Bloomberg! Ο Αλ Σαράα εξέφρασε ενδιαφέρον για την ένταξη της Συρίας στις συμφωνίες του Αβραάμ – Εξομαλύνονται οι σχέσεις με το Ισραήλ;

Επιστολή του Γκολάνι στον Τραμπ μεταφέρει το μέλος των επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Ενόπλων Υπηρεσιών Κόρι Μάιλς

Πολιτική6 ώρες πριν

Συνάντηση με νέους Αρμενικής καταγωγής στο Ευρωκοινοβούλιο

Με αφορμή την 110η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στις 24 Απριλίου έγινε συζήτηση για τη σημαντικότητα της διατήρησης της...

Δημοφιλή