Διεθνή
Ήττα Κύπρου στο Στρασβούργο για την “υπόθεση Λοϊζίδου”

Άλλαξαν στάση Ισπανία, Ιταλία, Εσθονία και Λιθουανία
Στην αλλαγή στάσης τεσσάρων χωρών στο Συμβούλιο της Ευρώπης αποδίδει η Λευκωσία την ήττα στο Στρασβούργο με αποτέλεσμα να χαθεί η υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου. Η δυσφορία της κυπριακής κυβέρνησης για την απόφαση ήταν εμφανής από την πρώτη στιγμή, καθώς σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης επέκρινε τη Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τρόπο που χειρίστηκε το όλο θέμα.
Για να πετύχει η Τουρκία τερματισμό της διαδικασίας επιτήρησης, για μη συμμόρφωση στην απόφαση του ΕΔΑΔ για την υπόθεση Λοϊζίδου, υπήρξε -σύμφωνα με τη θέση της Λευκωσίας- αλλαγή στάσης από τέσσερις χώρες: Ισπανία, Ιταλία, Εσθονία και Λιθουανία. Οι 25 χώρες που τάχθηκαν υπέρ τους τερματισμού της διαδικασίας επιτήρησης είναι: Αλβανία, Ολλανδία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Λετονία, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Ελβετία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν, Λίχτενσταϊν, Σουηδία, Ισλανδία, Εσθονία, Νορβηγία, Λιθουανία, Βέλγιο, Φινλανδία, Σκόπια, Κροατία, Τσεχία, Πορτογαλία. Κατά ψήφισαν πέντε: Κύπρος, Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Αρμενία. Ενώ 16 χώρες τήρησαν αποχή: Ρουμανία, Μάλτα, Σλοβενία, Ανδόρα, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Ουκρανία, Μονακό, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Μολδαβία, Γεωργία, Σαν Μαρίνο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σλοβακία, Γαλλία.
Οι προσπάθειες της Τουρκίας για να κλείσει την υπόθεση, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιο Κορνηλίου, είχαν ξεκινήσει από το 2018. Αυτή τη στιγμή, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, «τα δεδομένα έχουν αλλάξει και κάποιοι βλέπουν την Τουρκία ως πιο σημαντική. Επίσης υπάρχουν και άλλες υποθέσεις στο Συμβούλιο της Ευρώπης που αφορούν την Τουρκία και μιλώ κυρίως για την υπόθεση Καβαλά οπότε δεν θέλουν να την πιέζουν για πολλά ζητήματα ταυτόχρονα».
Όπως σημείωσε, «η κάθε χώρα δίνει τους δικούς της λόγους, τις δικές της εξηγήσεις γιατί το έπραξε αυτό. Το βλέπουν περισσότερο σαν νομικό ζήτημα, παρά σαν πολιτικό. Εμείς προσπαθήσαμε να τους εξηγήσαμε ότι για εμάς είναι πολιτικό το ζήτημα, δεν είναι νομικό διότι άπτεται βασικής πτυχής του κυπριακού προβλήματος, δηλαδή του περιουσιακού».
Στην ανακοίνωσή του την Πέμπτη, το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε απογοήτευση για την απόφαση της Επιτροπής Αναπληρωτών Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει ταυτόχρονα απογοήτευση για τον «αρνητικό ρόλο και εμπλοκή της Γραμματείας του Οργανισμού στο κλείσιμο της υπόθεσης».
«Σημειώνεται ότι η Τουρκία, παρά το ότι προχώρησε στην καταβολή μερικών αποζημιώσεων προς την κα Λοϊζίδου, συνεχίζει να μην συμμορφώνεται με την υποχρέωσή της να αποκαταστήσει το σύνολο ή μέρος της περιουσίας της κας Λοϊζίδου».
Ως εκ τούτου, υπογραμμίζει το Υπουργείο, «η απόφαση για τερματισμό της επιτήρησης/επίβλεψης εφαρμογής της απόφασης από πλευράς Συμβουλίου της Ευρώπης είναι νομικά έωλη και πολιτικά προβληματική. Την ίδια ώρα στέλνει λανθασμένα μηνύματα προς την Τουρκία, την οποία το ΕΔΑΔ κατέστησε ως αποκλειστικά υπεύθυνη για την αποστέρηση της περιουσίας της κας Λοϊζίδου, συνεπεία της εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου».
Η Τιτίνα Λοϊζίδου σε δηλώσεις της έκανε λόγο για απόφαση με πολιτικές προεκτάσεις και σημείωσε ότι «η Επιτροπή Υπουργών έχει την υποχρέωση να διαφυλάξει την εκτέλεση των αποφάσεων του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
ΑΚΕΛ: Αρνητικότατη εξέλιξη η απόφαση
Η απόφαση της Επιτροπής Αναπληρωτών Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την οποία ουσιαστικά τερματίζεται η διαδικασία παρακολούθησης της εφαρμογής της Απόφασης του ΕΔΑΔ στην προσφυγή της Τιτίνας Λοϊζίδου κατά της Τουρκίας, συνιστά αρνητικότατη εξέλιξη, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ.
Το ΑΚΕΛ υπενθύμισε πως εδώ και χρόνια προειδοποιούσε για την επίμονη προσπάθεια κάποιων να επιλύσουν το περιουσιακό με δικαστικά μέσα, με αποτέλεσμα να πέσουν για άλλη μια φορά στο κενό. Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, η απόφαση δημιουργεί ένα κάκιστο προηγούμενο, που ενισχύει περαιτέρω τη λεγόμενη επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας των κατεχομένων.
ΡΩΣΙΚΗ ΠΤΗΣΗ
Σενάρια και διαψεύσεις
Μέσω Αττάλειας θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο πτήσεις από τη Ρωσία στα κατεχόμενα σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η οποία αναφέρει ότι στην πρώτη πτήση θα βρίσκεται και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Οι ίδιες πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα.
Η Γενί Σαφάκ σχολιάζει ότι το βήμα αυτό έγινε μετά την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία από τις ΗΠΑ, ενώ όπως αναφέρει, ειδικοί στην Τουρκία εκτιμούν ότι η Ρωσία αναπτύσσει κινήσεις κατά των ΗΠΑ. Ο καθηγητής Ατά Ατούν δήλωσε στη Γενί Σαφάκ πως «εάν οι ΗΠΑ έχουν κάνει ένα βήμα, πρέπει να κάνει ένα βήμα και η Ρωσία». Σύμφωνα με τον Ατά Ατούν, η Ρωσία πρέπει να βρει μια φόρμουλα για την πραγματοποίηση απευθείας πτήσεων στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Κύπρου, ωστόσο μέχρι να βρεθεί αυτή η φόρμουλα οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω Αττάλειας.
Κι ενώ η τουρκική πλευρά είναι σίγουρη για την έναρξη πτήσεων από τις 15 Νοεμβρίου, στη Ρωσία υπάρχει αντίθετη άποψη. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αποφάσεις σχετικά με την αεροπορική σύνδεση της Ρωσίας με τα κατεχόμενα, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Φιλελεύθερος

Διεθνή
Νέα δεδομένα στη Μέση Ανατολή! Το Ιράν καλεί Αμερικανούς επενδυτές;
Η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης της Τεχεράνης κατά τις τρέχουσες συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό της πρόγραμμα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσέλκυσης αμερικανικών επενδύσεων σε 19 πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν.

Ενόψει της τρίτης κατά σειρά συνάντησης Ηνωμένων Πολιτειών -Ιράν, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο (28/4) στην Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Σουλτανάτου του Ομάν, για την θεσμοθέτηση ενός νέου αναθεωρημένου πλαισίου ελέγχου του πυρηνικού προγράμματος της κυβέρνησης της Τεχεράνης, ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί, συνεχίζει τις παρασκηνιακές του διαβουλεύσεις αρχικά στην Μόσχα και μετέπειτα στο Πεκίνο. Ωστόσο, όπως ανέφερε στο αποψινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA Κύπρου ο αναλυτής του σταθμού μας για ζητήματα Μέσης Ανατολής, Γαβριήλ Χαρίτος, ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαπραγματευτική τακτική που εφαρμόζει η ιρανική πλευρά.
Συγκεκριμένα, σε ομιλία που επρόκειτο να εκφωνήσει χθες (21/4) σε εκδήλωση της δεξαμενής σκέψης Carnegie, το περιεχόμενο της οποίας διέρρευσε από ιρανικά ΜΜΕ, ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγτσί αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Τεχεράνη να συναινέσει σε αμερικανικές επενδύσεις προκειμένου να αναπτυχθούν 19 πυρηνικές εγκαταστάσεις σε διάφορα σημεία της χώρας προκειμένου να εφαρμοστούν κοινωφελείς αναπτυξιακοί σκοποί, τονίζοντας ότι μία τέτοια σύμπραξη θα έδινε ώθηση στην αμερικανική πυρηνική βιομηχανία, η οποία διάγει μία μακρά περίοδο ύφεσης. Παράλληλα τόνισε στο κείμενο της ομιλίας του ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν επρόκειτο ποτέ να αναπτύξει πυρηνικό οπλοστάσιο καθότι ένα τέτοιο εγχείρημα είναι αντίθετο στα θρησκευτικά και ηθικά πρότυπα του καθεστώτος.
Ισραήλ: Προβληματισμοί και προληπτικές κινήσεις
Παρ’ όλα αυτά, η συνέχιση των επαφών ΗΠΑ-Ιράν έχει δημιουργήσει προβληματισμούς στο Ισραήλ. Όπως ανέφερε ο κ. Χαρίτος, είναι ενδεικτικό ότι χθες (21/4) ολοκληρώθηκε μεγάλη άσκηση ετοιμότητας της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, για να αντιμετωπισθεί πιθανή ιρανική πυραυλική επίθεση, αντίστοιχη των επιθέσεων που είχαν σημειωθεί τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, σε περίπτωση κατά την οποίαν καταρρεύσουν οι τρέχουσες αμερικανοϊρανικές συνομιλίες.
Παράλληλα, αίσθηση στα ισραηλινά ΜΜΕ προκάλεσε η πληροφορία ότι πρόσφατα διορίσθηκε στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών η Μεράβ Σέρεν, εμπειρογνώμονας και αναλύτρια για θέματα Ιράν, η οποία εκτός της αμερικανικής έχει και ισραηλινή υπηκοότητα. Η Σέρεν ορίσθηκε επικεφαλής του Τμήματος Ιρανικών Υποθέσεων του Συμβουλίου, ενώ τα ισραηλινά ΜΜΕ τονίζουν ότι κατά το παρελθόν είχε διατελέσει σύμβουλος του ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, ξανά για ζητήματα Ιράν, υιοθετώντας θέσεις που προέτρεπαν την ισραηλινή ηγεσία να υιοθετήσει επιθετικότερη πολιτική έναντι της Τεχεράνης. Από την άλλη, ενδιαφέρον παρουσιάζουν δηλώσεις από αμερικανικής πλευράς, που διευκρινίζουν ότι η Σέρεν, κατά την διάρκεια της συνεργασίας της με το ισραηλινό ΥΠΑΜ είχε ασχοληθεί με ζητήματα που σχετίζονταν με την κατάσταση στην Δυτική Όχθη.
Τραμπ – Νετανιάχου: «Βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά»
Κατά τη σημερινή έκτακτη τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι Βενιαμίν Νετανιάχου και Ντόναλντ Τραμπ συζήτησαν την πρόοδο των επαφών του ειδικού απεσταλμένου του Λευκού Οίκου στη Μέση Ανατολή, Στίβεν Ουίτκοφ, με τον Ιρανό Υπουργό Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί. Μετά το πέρας της, ο Πρόεδρος Τραμπ σε ανάρτησή του στην διαδικτυακή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth, αναφερόμενος στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Νετανιάχου, δήλωσε ότι «οι δύο χώρες βρίσκονται στην ίδια πλευρά, τόσο όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν για τα πυρηνικά, όσο και ως προς την συνέχιση της ομαλής διεξαγωγής του εμπορίου μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ισραήλ.
Διεθνή
Πεσκόφ: Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει την πρόταση του Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων και από τις δύο πλευρές σε μη στρατιωτικές υποδομές της άλλης, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
Ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι είναι ένα περίπλοκο θέμα, το οποίο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι έτοιμος να συζητήσει. Ωστόσο δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια προς το παρόν για συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία.
Πιέσεις για εκεχειρία
Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του, μετά την απειλή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα να εγκαταλείψει τις προσπάθειες για να οδηγηθούν σε συμφωνία.
Ο Ζελένσκι δήλωσε χθες, Δευτέρα, ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για οποιασδήποτε μορφής συνομιλίες ώστε να δοθεί τέλος στις επιθέσεις σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
«Η Ουκρανία διατηρεί την πρότασή της να μην πλήττονται τουλάχιστον στόχοι αμάχων. Και περιμένουμε μια σαφή απάντηση από τη Μόσχα», δήλωσε. «Είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με το πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό».
Η απάντηση του Κρεμλίνου
Ερωτηθείς ποια είναι η απάντηση του Κρεμλίνου, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι το θέμα αυτό χρειάζεται να συζητηθεί λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία της 30ωρης πασχαλινής εκεχειρίας που κήρυξε ο πρόεδρος Πούτιν το σαββατοκύριακο.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν διευκρίνισε πώς συνδέονται αυτά τα δύο θέματα. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορήθηκαν για παραβίαση της πασχαλινής κατάπαυσης του πυρός πάρα πολλές φορές και για επανειλημμένες παραβιάσεις του μορατόριουμ που συμφωνήθηκε με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα στις επιθέσεις σε ενεργειακούς στόχους, όπως δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος και διυλιστήρια πετρελαίου.
«Πράγματι, ο πρόεδρος εξήγησε την περιπλοκότητα αυτού του θέματος μόλις χθες, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Δηλαδή, αν μιλάμε για εγκαταστάσεις μη στρατιωτικής υποδομής, χρειάζεται να διαφοροποιηθεί με σαφήνεια σε ποιες περιστάσεις αυτές οι εγκαταστάσεις μπορεί να αποτελούν στρατιωτικό στόχο και σε ποιες περιστάσεις δεν μπορεί», συνέχισε ο Πεσκόφ.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επικαλέστηκε δήλωση του Πούτιν, σύμφωνα με τον οποίο μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν στρατιωτικό στόχο αν πολεμιστές του εχθρού συναντώνται εκεί. «Ως εκ τούτου υπάρχουν εδώ λεπτές διακρίσεις που έχει νόημα να συζητηθούν», σύμφωνα με τον Πεσκόφ.
Στη διάρκεια του πολέμου, άμαχοι έχουν σκοτωθεί και στην Ουκρανία και στη Ρωσία, αν και πολύ περισσότεροι στην ουκρανική πλευρά.
Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 13 Απριλίου σε ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην ουκρανική πόλη Σούμι, σε σκόπιμη επίθεση σε αμάχους, σύμφωνα με το Κίεβο. . Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι έπληξε συνάντηση Ουκρανών στρατιωτικών αξιωματικών.
Ο Ζελένσκι δήλωσε χθες ότι «πρωταρχικός στόχος» στις συνομιλίες ανάμεσα στην Ουκρανία, τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες στο Λονδίνο αύριο, Τετάρτη, θα είναι να προωθηθεί μια άνευ όρων κατάπαυση του πυρός.
Τον περασμένο μήνα η Ουκρανία συμφώνησε κατ’αρχήν σε μια πλήρη κατάπαυση του πυρός για 30 ημέρες, αλλά ο Πούτιν απάντησε με έναν μακρύ κατάλογο με ερωτήματα και όρους όσον αφορά την εφαρμογή της.
Η Ρωσία δηλώνει συχνά ότι είναι ανοιχτή σε συνομιλίες με την Ουκρανία και ότι το Κίεβο κατέστησε την πιθανότητα αυτή νομικά αδύνατη βάσει διατάγματος που εξέδωσε το 2022 ο Ζελένσκι, με το οποίο απαγόρευσε τις διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν, αφού η Μόσχα κήρυξε την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών, που βρίσκονται εν μέρει υπό τον έλεγχο των δυνάμεών της.
Αν η Ουκρανία θέλει συνομιλίες, κατέληξε ο Πεσκόφ, τότε θα πρέπει να λάβει μέτρα για να «άρει τα νομικά εμπόδια σε τέτοιου είδους επαφές».
Πηγή: ΑΜΠΕ
Διεθνή
Τζέι Ντι Βανς στην Ινδία: Οι σχέσεις Ουάσιγκτον και Νέου Δελχί θα διαμορφώσουν τον 21ο αιώνα
«Αν η Ινδία και οι ΗΠΑ συνεργαστούν επιτυχώς, θα δούμε έναν 21ο αιώνα με ευημερία και ειρήνη», τόνισε ο Βανς σε ομιλία του στην πόλη Τζαϊπούρ στη βορειοδυτική Ινδία.

«Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να πουλήσουν περισσότερη ενέργεια και αμυντικό εξοπλισμό στην Ινδία», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ινδία.
Παράλληλα, σημείωσε ότι οι δεσμοί μεταξύ Ουάσινγκτον και Νέου Δελχί θα διαμορφώσουν τον 21ο αιώνα.
«Αν η Ινδία και οι ΗΠΑ συνεργαστούν επιτυχώς, θα δούμε έναν 21ο αιώνα με ευημερία και ειρήνη», τόνισε ο Βανς σε ομιλία του στην πόλη Τζαϊπούρ στη βορειοδυτική Ινδία.
«Αλλά πιστεύω επίσης ότι αν δεν καταφέρουμε με επιτυχία να συνεργαστούμε, ο 21ος αιώνας ενδέχεται να είναι μια πολύ σκοτεινή περίοδος για όλη την ανθρωπότητα», συμπλήρωσε.
Έπαινοι για τον Νατέντρα Μόντι
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επαίνεσε ξανά τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι μετά το δείπνο που είχαν χθες Δευτέρα.
Η τετραήμερη επίσκεψη του Βανς στην Ινδία έχει σε μεγάλο βαθμό και ιδιωτικό χαρακτήρα. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ταξίδεψε στη χώρα με τη σύζυγό του, την Ούσα, η οποία έχει γεννηθεί στην Καλιφόρνια από Ινδούς γονείς, και τα τρία παιδιά τους.
Πρόοδος στις συνομιλίες για εμπορική συμφωνία
Η επίσκεψη ωστόσο έρχεται σε μια στιγμή που το Νέο Δελχί επιχειρεί να διαπραγματευθεί τους αμερικανικούς τελωνειακούς δασμούς στα προϊόντα του. Η Ινδία απειλείται με επιβολή δασμών 26% στις εξαγωγές της στις ΗΠΑ, οι οποίοι ανακοινώθηκαν από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ωστόσο ανέστειλε στις 9 Απριλίου την επιβολή τους για 90 ημέρες.
«Ο πρωθυπουργός Μόντι είναι ένας σκληρός διαπραγματευτής. Κάνει σκληρό παζάρι», είπε ο Βανς στην ομιλία του στην Τζαϊπούρ.
Η Ινδία ελπίζει να «ολοκληρώσει θετικά» το πρώτο μέρος μιας εμπορικής συμφωνίας μέχρι το φθινόπωρο, δήλωσε χθες από το Σαν Φρανσίσκο η Ινδή υπουργός Οικονομικών Νιρμάλα Σίθαραμαν.
Ο Βανς δήλωσε ότι εκείνος και ο Μόντι σημείωσαν καλή πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες και επιβεβαίωσε ότι οι δύο πλευρές έχουν οριστικοποιήσει τους αντιπροσώπους για την εμπορική διαπραγμάτευση. «Θέτει έναν οδικό χάρτη προς μια τελική συμφωνία μεταξύ των εθνών μας», είπε.
Πηγή: ΑΜΠΕ
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Ομολογία αποτυχίας! Οι Τούρκοι εγκαταλείπουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” δια στόματος του εμπνευστή της
-
Αναλύσεις1 μήνα πριν
Μάικλ Ρούμπιν στη Hellas Journal: Η σύλληψη Ιμάμογλου σηματοδοτεί ότι ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τον Οτζαλάν μέσα σε νεκροσακούλα!
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Έρχεται «τσουνάμι» αποκαλύψεων και στην Ελλάδα για USAID! Οι ΜΚΟ του Soros και οι Πρέσπες του Τσίπρα
-
Άμυνα2 μήνες πριν
Ισραηλινή δημοσιογράφος: “Με τη διάλυση του NATO η Τουρκία θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο! Θα χωριστεί στα δύο”
-
Πολιτική3 εβδομάδες πριν
Τούρκοι εισέβαλαν στην Καβάλα για να δείξουν «απειλητική» πινακίδα της ματωμένης Κύπρου! (video)
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Απόψεις3 μήνες πριν
Διαβεβαιώνω τον κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνησή του δεν έχει μέλλον
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Συναγερμός από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης! “Αθόρυβος εποικισμός – Βούλγαροι και Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην περιοχή”