Ακολουθήστε μας

Διεθνή

Σενάριο για την επόμενη ημέρα για την Τουρκία – Κατάρρευση λίρας στις 24 ανά δολάριο

Δημοσιεύτηκε στις

Τι ζητούν οι Τούρκοι

Οι σιωπηρές παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας για να στηρίξει τη λίρα από τον Δεκέμβριο του 2021 έφτασαν σχεδόν τα 177 δισ. δολάρια τον Απρίλιο πριν από τις εκλογές, με τον απολογισμό να ανέρχεται σε περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Bloomberg Economics
Μετά το εξαιρετικά οριακό αποτέλεσμα στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία στις 14 Μαΐου 2023, ο Erdoğan και Kılıçdaroğlu θα βρεθούν αντιμέτωποι σε τελικό επαναληπτικό γύρο στις 28 Μαΐου.
Αλλά, όπως αναφέρει η Anna Fleck της Statista, ο επόμενος πρόεδρος θα έχει πολλά στα χέρια του.
Η Τουρκία βρίσκεται σήμερα σε βαθιά οικονομική κρίση, με υψηλά ποσοστά πληθωρισμού και ένα νόμισμα που καταρρέει.
Ταυτόχρονα, το έθνος εξακολουθεί να υποφέρει από μια καταστροφική σειρά σεισμών που σκότωσαν περισσότερους από 50.000 ανθρώπους στη χώρα.
Όσον αφορά την κατάσταση των πολιτικών δικαιωμάτων, η Τουρκία είναι μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά φυλάκισης στην ομάδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ βρίσκεται επίσης ψηλά μεταξύ των χωρών όπου φυλακίζονται οι περισσότεροι δημοσιογράφοι.
Το παρακάτω διάγραμμα χρησιμοποιεί στοιχεία από μια διαδικτυακή έρευνα της Statista Consumer Insights σε περισσότερους από 2.000 ενήλικες Τούρκους για να δείξει ποια ζητήματα, σύμφωνα με τους κατοίκους της Τουρκίας, πρέπει να αντιμετωπιστούν περισσότερο αυτή τη στιγμή.
Infographic: The Key Issues Turks Want Their Next President To Address | Statista
Από τις 19 επιλογές που ερωτήθηκαν, τα ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομία ήταν οι πιο ευρέως αναφερόμενες ανησυχίες, με το 68% των ενηλίκων να επιλέγει την οικονομική κατάσταση γενικά, ενώ το 65% επέλεξε το ζήτημα της αύξησης των τιμών και του πληθωρισμού, το 55% δήλωσε το ζήτημα της ανεργίας και το 52% τη φτώχεια.
Ωστόσο, και τα πολιτικά δικαιώματα εμφανίστηκαν αρκετά ψηλά στο γράφημα, τα οποία αναφέρθηκαν από το 44% των ερωτηθέντων, ακολουθούμενα από το μεταναστευτικό με 42%.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, τα αντι-προσφυγικά αισθήματα και η ξενοφοβία έχουν αυξηθεί στην Τουρκία πρόσφατα, με τους σεισμούς του Φεβρουαρίου να επιτείνουν τις εντάσεις.
Η Τουρκία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο άνοιγμα των συνόρων της στους Σύρους που διαφεύγουν από τον πόλεμο στην πατρίδα τους.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Τουρκία φιλοξενεί σήμερα περίπου 3,6 εκατομμύρια καταγεγραμμένους Σύρους πρόσφυγες – 3,6 εκατομμύρια που θα παρακολουθούν προσεκτικά αυτές τις εκλογές, καθώς το αποτέλεσμα θα καθορίσει τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας και την ασφάλεια του μέλλοντός τους.
Άλλα θέματα που τέθηκαν στην έρευνα περιλαμβάνουν το ζήτημα της ενοποίησης της χώρας (29%) καθώς και την ασφάλεια τροφίμων και νερού (29%), καθώς και το ζήτημα της άμυνας και των εξωτερικών υποθέσεων (21%) και των θρησκευτικών συγκρούσεων (19%) και του δημόσιου χρέους (19%).Η αγορά προετοιμάζεται για την κατάρρευση της τουρκικής λίρας στα 24 ανά δολάριο

Οι αγορές συναλλάγματος της Τουρκίας βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς οι επαναληπτικές προεδρικές εκλογές ανοίγουν δύο εβδομάδες αβεβαιότητας.
Η μεταβλητότητα ενός μήνα στη λίρα έχει εκτιναχθεί στο 48%, πράγμα που σημαίνει ότι οι αγορές είναι προετοιμασμένες για το ενδεχόμενο η λίρα να υποχωρήσει έως και στα 24,12 ανά δολάριο από 19,65 που είναι τώρα.
Οι σιωπηρές παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας για να στηρίξει τη λίρα από τον Δεκέμβριο του 2021 έφτασαν σχεδόν τα 177 δισ. δολάρια τον Απρίλιο πριν από τις εκλογές, με τον απολογισμό να ανέρχεται σε περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Bloomberg Economics.
Εν τω μεταξύ, οι συνδυασμένες τοποθετήσεις ξένων επενδυτών σε τουρκικές μετοχές και ομόλογα ανήλθαν σε λιγότερα από 24 δισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή πριν από τις εκλογές, πολύ μακριά από τα επίπεδα άνω των 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από μια δεκαετία.

www.bankingnews.gr

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Economist: Η ασιατική στροφή του Χριστιανισμού

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η καθαίρεση του πρώην προέδρου Γιουν Σουκ Γέολ αποκάλυψε πολλές ρωγμές στην κοινωνική συνοχή της Νότιας Κορέας. Μία από τις πιο έντονες διαπερνά τη μεγάλη χριστιανική κοινότητα της χώρας.

Οι Ευαγγελικοί Xριστιανοί αναδείχθηκαν σε μερικούς από τους θερμότερους υποστηρικτές του Γιουν, ιδιαίτερα μετά την αποτυχημένη απόπειρά του να επιβάλει στρατιωτικό νόμο, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Economist. Ο ακροδεξιός πάστορας Τζον Κουάνγκ-χουν διοργάνωσε υπέρ του μαζικές συγκεντρώσεις με σύνθημα «Σώστε την Κορέα». Στον αντίποδα, το Εθνικό Συμβούλιο Εκκλησιών της Κορέας —ένα πιο μετριοπαθές οικουμενικό σώμα— χαιρέτισε την «ιστορική απόφαση» του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Ο χριστιανισμός διαδραματίζει διαχρονικά ισχυρό ρόλο στην κοινωνική και πολιτική ιστορία της Νότιας Κορέας. Περίπου το 30% του πληθυσμού αυτοπροσδιορίζεται ως χριστιανικό. Είναι αρκετά υψηλό ποσοστό για ασιατική χώρα.

Ιστορικά, οι Προτεσταντικές εκκλησίες είχαν ευθυγραμμιστεί με τα αυταρχικά καθεστώτα του Ψυχρού Πολέμου, ενώ οι Καθολικοί βρέθηκαν στην πρωτοπορία του αγώνα για εκδημοκρατισμό τη δεκαετία του 1980. Σήμερα οι γραμμές δεν είναι τόσο καθαρές, αλλά οι διαιρέσεις παραμένουν έντονες. «Οι Xριστιανοί αποτελούμε έναν δικό μας άξονα στο φάσμα μιας πολωμένης κοινωνίας – δεν ευθυγραμμιζόμαστε ομοιόμορφα», λέει στον Economist ο Τσο Σουνγκ-χιόν από το Καθολικό Ραδιοτηλεοπτικό Δίκτυο Ειρήνης.

Το κέντρο βάρους μετατοπίζεται

Σε πολλές περιπτώσεις, η μειονοτική θέση του Xριστιανισμού στην Ασία έρχεται σε αντίθεση με την επιρροή του. Εκτός από τις Φιλιππίνες και το Ανατολικό Τιμόρ, δεν υπάρχει άλλη πλειοψηφικά χριστιανική χώρα στην ήπειρο. Ωστόσο, καθώς η χριστιανική πίστη υποχωρεί στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, «το κέντρο βάρους του χριστιανισμού μετατοπίζεται», τονίζει ο Μάθιους Τζορτζ Τσουνάκαρα από το Χριστιανικό Συμβούλιο της Ασίας, έναν οικουμενικό περιφερειακό οργανισμό.

Η Αφρική και η Λατινική Αμερική παραμένουν βασικές περιοχές αύξησης του ποιμνίου, αλλά και η Ασία καταγράφει ρόλο. Μεταξύ 2020 και 2025, ο χριστιανικός πληθυσμός της Ασίας αυξήθηκε κατά μέσο όρο 1,6% ετησίως. Τον περασμένο Νοέμβριο, ως ένδειξη της αυξανόμενης σημασίας της περιοχής, ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε τη Νοτιοανατολική Ασία.

Όλο και περισσότεροι ηγέτες του χριστιανικού κόσμου προέρχονται από την Ασία, παρατηρεί ο Τοντ Τζόνσον του Θεολογικού Σεμιναρίου Gordon-Conwell στη Βοστώνη. Το Κίνημα της Λωζάννης, που ίδρυσε ο Αμερικανός πάστορας Μπίλι Γκράχαμ, ηγείται σήμερα ένας Κορεατοαμερικανός που δραστηριοποιείται έντονα στην Ιαπωνία.

Πρόσφατοι επικεφαλής της Πεντηκοστιανής Παγκόσμιας Αδελφότητας και της Παγκόσμιας Ευαγγελικής Συμμαχίας ήταν ένας Μαλαισιανός και ένας Φιλιππινέζος, αντίστοιχα. Οι Νοτιοκορεάτες ιεραπόστολοι συγκαταλέγονται στους πιο δραστήριους παγκοσμίως. Ένας Καρδινάλιος από τη Νότια Κορέα, ο Λάζαρος Γιου Χέουνγκ-Σικ, αναφέρεται συχνά ως πιθανός επόμενος Πάπας.

Πολλαπλές ταυτότητες

Ίσως οι Χριστιανοί στην Ασία να είναι περισσότεροι απ’ όσους καταγράφονται επίσημα. Ο Φενγκγκάνγκ Γιανγκ από το Πανεπιστήμιο Purdue στην Ιντιάνα θεωρεί ότι πολλές έρευνες υποεκτιμούν τον αριθμό των χριστιανών στην Ασία, καθώς υποχρεώνουν τους ερωτώμενους να διαλέξουν μία και μόνο θρησκεία, τη στιγμή που οι πνευματικές πρακτικές στην περιοχή είναι συχνά υβριδικές.

Στην Ιαπωνία, για παράδειγμα —όπου ο Χριστιανισμός καταδιώχθηκε βίαια έως τα τέλη του 19ου αιώνα— εκτιμάται ότι μόλις το 1% του πληθυσμού είναι Χριστιανοί. Αν όμως επιτρεπόταν στους ερωτώμενους να δηλώσουν πολλαπλές θρησκευτικές ταυτότητες, το ποσοστό θα μπορούσε να φτάσει το 3–4%, σύμφωνα με τον Γιανγκ.

Οι Χριστιανοί πρωθυπουργοί

Ο Χριστιανισμός έχει επίσης δυσανάλογη επιρροή στην εκπαίδευση —και συνεπακόλουθα στις ελίτ της περιοχής. Στην Ιαπωνία, 9 από τους 65 πρωθυπουργούς της μεταπολεμικής περιόδου (περίπου 14%) ήταν Χριστιανοί, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού ηγέτη Ισίμπα Σιγκέρου. «Αν θέλει κανείς να εντοπίσει έναν κοινό παρονομαστή, αυτός είναι η εκπαίδευση», λέει ο Λέβι ΜακΛάφλιν από το Πανεπιστήμιο North Carolina State. Πολλά κορυφαία ιδιωτικά σχολεία της Ιαπωνίας έχουν χριστιανικές ρίζες.

Από τα περίπου 600 ιδιωτικά πανεπιστήμια της χώρας, το 10% είναι χριστιανικά, υπολογίζει ο Γιοΐτσι Γιαμαγκούτσι, πρόεδρος του Χριστιανικού Πανεπιστημίου του Τόκιο. Στη Νότια Κορέα η επιρροή είναι ακόμη πιο έντονη: περίπου το 70% των μεταπολεμικών προέδρων ήταν χριστιανοί, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο των πανεπιστημίων της χώρας είναι επίσης χριστιανικά, σύμφωνα με τον Κιμ Ουν-γκι του Πανεπιστημίου Κορέας.

Δείξε μου τον άνθρωπο

Η σύγχρονη χριστιανική κοινότητα της Νότιας Κορέας είναι εξαιρετικά ποικιλόμορφη. «Υπάρχει ένα ολόκληρο φάσμα από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά, όχι μόνο στην κοινωνία αλλά και μέσα στις ίδιες τις εκκλησίες», λέει ο Κιμ. Οι πιστοί συχνά συμπλέουν με τους προοδευτικούς σε θέματα όπως τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ στα κοινωνικά ζητήματα ευθυγραμμίζονται με τους συντηρητικούς.

Οι ευαγγελικές εκκλησίες της Νότιας Κορέας βρίσκονται στην πρωτοπορία της αντίστασης κατά των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Οι μεγα-εκκλησίες διατηρούν στενούς δεσμούς με τις αμερικανικές. Την περασμένη χρονιά, ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ —γιος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ— μίλησε στη μεγα-εκκλησία Yoido Full Gospel Church στη Σεούλ, τη μεγαλύτερη στον κόσμο. «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για όλες τις ιουδαιοχριστιανικές αξίες στις οποίες πιστεύουμε και που μοιράζεστε μαζί μας», δήλωσε. Οι εκκλησίες αυτές μπορούν να ασκήσουν «τεράστια επιρροή» στην κορεατική πολιτική κινητοποιώντας μαζικά τους πιστούς, λέει ο πάστορας Λι Ντονγκ-χουάν, ο οποίος καθαιρέθηκε από τη Μεθοδιστική Εκκλησία της χώρας λόγω της στήριξής του στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Ο ίδιος πάντως σημειώνει πως ένας μικρός αλλά αυξανόμενος αριθμός προοδευτικών ιερέων στηρίζει τα τελευταία χρόνια τα pride της Νότιας Κορέας. Η προσωπική του μεταστροφή συνέβη όταν ένα μέλος του ποιμνίου του του εκμυστηρεύτηκε ότι είναι γκέι. «Ο Ιησούς αποδεχόταν όλους τους ανθρώπους», λέει. «Εσύ, σήμερα, σε ποια πλευρά νομίζεις πως θα στεκόταν;»

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Αποκάλυψη στου New York Times! Νέα γκάφα Χέγκσεθ με διαρροή απόρρητων πληροφοριών στο Signal

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, φέρεται να έστειλε ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις στην Υεμένη σε μια κρυπτογραφημένη ομαδική συνομιλία στην οποία συμμετείχαν η σύζυγος και ο αδελφός του, δήλωσαν στους New York Times άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους είπαν στους ΝΥΤ ότι οι πληροφορίες που μοιράστηκε ο κ. Χέγκσεθ στη συνομιλία στο Signal περιλάμβαναν τα προγράμματα πτήσεων των F/A-18 Hornets που στοχεύουν τους Χούθι στην Υεμένη – ουσιαστικά τα ίδια σχέδια επίθεσης που μοιράστηκε στη συνομιλία που περιελάμβανε και τον αρχισυντάκτη του Atlantic.

Ο κ. Χέγκσεθ, πρώην παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, είναι ήδη αντιμέτωπος με εσωτερική έρευνα στο Πεντάγωνο επειδή μοιράστηκε τη 15η Μαρτίου ευαίσθητες πληροφορίες μέσω Signal, κατά τη διάρκεια συνομιλίας στην οποία συμμετείχε δημοσιογράφος που κατά όσα έχουν γίνει γνωστά συμπεριλήφθηκε στην ομάδα συζήτησης κατά λάθος.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας μοιράστηκε ουσιαστικά τις ίδιες πληροφορίες την ίδια ημέρα σε συνομιλία με άλλη ομάδα συζήτησης στην πλατφόρμα Signal στην οποία συμμετείχαν η σύζυγός του, ο αδελφός του, ο προσωπικός δικηγόρος του και άλλοι περίπου δέκα άνθρωποι «του προσωπικού και επαγγελματικού περιβάλλοντός του».

Η εφημερίδα, επικαλούμενη τέσσερις πηγές της, σημειώνει πως ο Χέγκσεθ αποκάλυψε στην περίσταση αυτή συγκεκριμένες ώρες πτήσεων αεροσκαφών που επρόκειτο να πλήξουν τους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη, «ουσιαστικά τα ίδια σχέδια επιθέσεων που μοιράστηκε την ίδια ημέρα με άλλη ομάδα μέσω Signal».

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως η σύζυγος του υπουργού, που είναι δημοσιογράφος και επίσης πρώην εργαζόμενη στο Fox News, δεν εργάζεται στο Πεντάγωνο, ωστόσο ο αδελφός του και προσωπικός δικηγόρος του κ. Χέγκσεθ έχουν αναλάβει θέσεις.

«Αλλά δεν είναι σαφές το γιατί είτε ο ένας είτε ο άλλος χρειάζονταν να είναι ενήμεροι για άμεσα επικείμενους βομβαρδισμούς εναντίον των Χούθι στην Υεμένη», σημειώνει η εφημερίδα.

Εργαζόμενοι στο Πεντάγωνο είχαν προειδοποιήσει τον υπουργό μερικές ημέρες νωρίτερα πως δεν πρέπει να αποκαλύπτει λεπτομέρειες για επιχειρήσεις στην Υεμένη μέσω Signal, πλατφόρμας που γενικά θεωρείται λιγότερο ασφαλής από τους διαύλους που χρησιμοποιούνται κατά κανόνα για να ανταλλάσσονται ευαίσθητες πληροφορίες.

Το Πεντάγωνο δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής. Ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας που επικαλέστηκε η εφημερίδα δεν θέλησε να πει αν ο κ. Χέγκσεθ μοιράστηκε λεπτομερείς πληροφορίες για τους στόχους, πάντως διαβεβαίωσε πως δεν υπήρξε παραβίαση της εθνικής ασφαλείας.

Πηγές: New York Times, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Τραμπ σε Ουκρανία – Ρωσία: «Αν τα βρείτε θα βγάλετε μια περιουσία από τις ΗΠΑ»

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

 Την ελπίδα να υπάρξει «εντός της εβδομάδας» μια συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, εξέφρασε σε ένα σύντομο μήνυμά του στην πλατφόρμα  Truth Social, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Ας ελπίσουμε η Ρωσία και η Ουκρανία να καταλήξουν σε μια συμφωνία αυτήν την εβδομάδα», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος «Και οι δύο μπορούν στη συνέχεια να κάνουν καλές δουλειές με τις ΗΠΑ, οι οποίες είναι σε πλήρη άνθιση, και να κερδίσουν μια περιουσία!», πρόσθεσε.

Λήξη της εκεχειρίας και νέα πρόταση Ζελένσκι

Τα μεσάνυχτα έληξε η πασχαλινή εκεχειρία που είχε κηρύξει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, εν μέσω καταγγελιών από την ουκρανική πλευρά. ότι παραβιάστηκε επανειλημμένα.

Ο Ζελένσκι, που έκανε λόγο για πάνω από 2000 παραβιάσεις, έκανε πρόταση προς την Ρωσία να εγκαταλείψει τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε πολιτικές υποδομές για τουλάχιστον 30 ημέρες.

«Εάν η Ρωσία δεν συμφωνήσει σε αυτό το βήμα, αυτό θα είναι απόδειξη ότι σκοπεύει να συνεχίσει να κάνει μόνο εκείνα τα πράγματα που καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές και παρατείνουν τον πόλεμο» έγραψε ο Ζελένσκι στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναλύσεις19 λεπτά πριν

Εκεί θα κριθούν όλα!

Παρέμβαση του αντιστράτηγου ε.α. Ιωάννη Μπαλτζώη στην τηλεόραση "Βεργίνα"

Διεθνή49 λεπτά πριν

Economist: Η ασιατική στροφή του Χριστιανισμού

Η καθαίρεση του πρώην προέδρου Γιουν Σουκ Γέολ αποκάλυψε πολλές ρωγμές στην κοινωνική συνοχή της Νότιας Κορέας. Μία από τις...

Διεθνή1 ώρα πριν

Αποκάλυψη στου New York Times! Νέα γκάφα Χέγκσεθ με διαρροή απόρρητων πληροφοριών στο Signal

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, φέρεται να έστειλε ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις στην Υεμένη σε μια...

Αναλύσεις1 ώρα πριν

Η ολιστική στρατηγική του Τραμπ!

Παρέμβαση του οικονομολόγου-οικονομέτρη Γιώργου Αδαλή στον Real FM

Διεθνή2 ώρες πριν

Τραμπ σε Ουκρανία – Ρωσία: «Αν τα βρείτε θα βγάλετε μια περιουσία από τις ΗΠΑ»

 Την ελπίδα να υπάρξει «εντός της εβδομάδας» μια συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, εξέφρασε σε ένα σύντομο μήνυμά του στην...

Δημοφιλή