Διεθνή
Υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση με τα ”όργανα” της Άγκυρας στη Θράκη

Η υποψήφια Βουλευτής Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, προχώρησε σε δύο προκλήσεις
Αρχικά η Σιμπέλ Μουσταφάογλου όπως ανακοίνωσε στο προφίλ της: ”σήμερα συμμετείχα στον διαγωνισμό ανάγνωσης του Κορανίου που διοργάνωσε ο εκλεκτός Μουφτής. Ο Θεός να ευλογεί όλους όσους έκαναν την προσπάθεια. Συγχαίρω τους Μουφτές, Θρησκευτικούς Λειτουργούς, Γονείς και Παιδιά μας. Πρωταρχικό καθήκον όλων μας να μεγαλώσουμε γενιές που γνωρίζουν καλά τη θρησκεία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους.”
Βέβαια η κυρία Σιμπέλ Μουσταφάογλου, βρέθηκε σε εκδήλωση που συμμετείχε ο ψευδομουφτής και όργανο της Άγκυρας στη περιοχή!

Και οι προκλήσεις συνεχίζονται, καθώς σε συνέντευξη που παραχώσε στο τουρκικό Haber global, το τουρκικό ΜΜΕ την ανέφερε ως ”Τουρκάλα”.Η ίδια νιώθει ”τουρκάλα”, η ελληνίδα; Γιατί δεν αντέδρασε; Γιατί ο κ. Ανδρουλάκης δεν παραμβαίνει;
”Η γειτονική Ελλάδα πηγαίνει επίσης στις κάλπες αυτόν τον μήνα. Τα κόμματα που συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου πρέπει να λάβουν τουλάχιστον το 46% των ψήφων για να σχηματίσουν κυβέρνηση μόνα τους. Ωστόσο, στην παρούσα συγκυρία, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να πετύχει αυτό το ποσοστό. Προβλέπεται ότι θα σχηματιστεί ξανά κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα. Αναμένεται επίσης να γίνει μια πρώτη σε αυτές τις εκλογές και να μπει στο κοινοβούλιο η πρώτη μουσουλμάνα Τουρκάλα βουλευτής.
Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, μουσουλμάνα και Τουρκάλα υποψήφια βουλευτής, αναμένεται να μπει στο κοινοβούλιο σε αυτές τις εκλογές στην Ελλάδα. Η Μουσταφάογλου, που είναι υποψήφιος από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, θα είναι η πρώτη μουσουλμάνα Τουρκάλα που θα μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο εάν εκλεγεί.

Δηλώνοντας ότι θα συμβάλει στην εδραίωση θετικής ειρήνης και φιλίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας εάν εκλεγεί, η Mustafaoğlu είπε: «Η θετική εξέλιξη των πολιτικών, οικονομικών, στρατιωτικών, πολιτιστικών και διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών είναι σημαντική για την ευημερία και των δύο λαών.Θα επιτελέσω το έργο μου προς αυτή την κατεύθυνση». είπε.
Δηλώνοντας ότι οι γυναίκες πρέπει να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην πολιτική, η Mustafaoğlu είπε, “Η πολιτική θα πρέπει να είναι ένας χώρος όπου άνδρες και γυναίκες θα υπηρετούν εξίσου και θα είναι η φωνή της κοινωνίας».”

Διεθνή
Προσάρτηση της Γροιλανδίας και παραγγελία 48 παγοθραυστικών προανήγγειλε ο Τραμπ μπροστά στον Ρούτε! Οργισμένη απάντηση Γροιλανδίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ στο οβάλ γραφείο.

Βέβαιος του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσαρτήσουν τη Γροιλανδία, εμφανίστηκε εκ νέου ο Ντόναλντ Τραμπ.
«Νομίζω ότι αυτό θα συμβεί», είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Οβάλ Γραφείο με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα παραγγείλουν 48 παγοθραυστικά.
BREAKING: The Secretary General of NATO just all-but endorsed Trump’s reasoning for wanting the U.S. to annex Greenland.
REPORTER: What is your vision for potential annexation of Greenland?
TRUMP: “I think it’ll happen. And I’m just thinking, I didn’t give it much thought… pic.twitter.com/T6LgkaAJ57
— Eric Daugherty (@EricLDaugh) March 13, 2025
Στο ίδιο πλαίσιο δηλώσεων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει άποψη όσον αφορά την επιβολή των σαρωτικών ανταποδοτικών δασμών σε όλους τους εμπορικούς εταίρους της χώρας του, στις 2 Απριλίου.
«Μας κατακλέβουν επί χρόνια και δεν θα αφήσουμε να μας κλέβουν», εξαπέλυσε και νέα επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ, πολύ μοχθηρή. Μηνύουν την Google, μηνύουν το Facebook, μηνύουν όλες αυτές τις εταιρείες και παίρνουν δισεκατομμύρια δολάρια από αμερικανικές εταιρείες», υποστήριξε.
Πως απάντησε ο Ρούτε
Ισες αποστάσεις -στην καλύτερη των περιπτώσεων- τήρησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε όταν ο Τραμπ ξεκίνησε σχετικά ερωτηθείς να αναλύει το «σκεπτικό» του για την Γροιλανδία.
«Θα το άφηνα έξω από τη συζήτηση γιατί δεν θέλω να σύρω το ΝΑΤΟ σε αυτό», είπε σχεδόν χαμογελαστός ο Ρούτε και στη συνέχεια απένειμε τα δίκια στον Τραμπ. Αλλά όταν πρόκειται για τις βόρειες θάλασσες και την Αρκτική, έχετε απόλυτο δίκιο. Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν τώρα αυτές τις διαδρομές. Γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι χρησιμοποιούν αυτές τις διαδρομές… Είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι η περιοχή θα παραμείνει ασφαλής», ανέφερε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.
Απάντηση από Γροιλανδία
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας δήλωσε σήμερα ότι θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς να απορρίψουν ομόφωνα και κατηγορηματικά τα νέα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περί προσάρτησης της νήσου της Αρκτικής.
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέφερε στο προσκήνιο την ιδέα της προσάρτησής μας», αναφέρει ο Μούτε Έγκεντε σε ανάρτησή του στο Facebook. «Ως εδώ και μη παρέκει», υπογραμμίζει.
Κατά τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε νωρίτερα σήμερα την πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ θα προσαρτήσουν τελικά τη Γροιλανδία. «Θεωρώ πως θα συμβεί», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συμπληρώνοντας πως «είναι απαραίτητο για τη διεθνή ασφάλεια».
Η Γροιλανδία είναι πρώην αποικία της Δανίας στην οποία ανήκει από το 1953. Το 1979 κέρδισε κάποια αυτονομία και τότε έγιναν οι πρώτες βουλευτικές εκλογές στο νησί, όμως η Κοπεγχάγη εξακολουθεί να ορίζει την εξωτερική πολιτική, την άμυνα και τη νομισματική πολιτική της Γροιλανδίας, προσφέροντάς της περίπου ένα δισεκ. δολάρια ετησίως.
Το 2009 η Γροιλανδία κέρδισε το δικαίωμα να κηρύξει πλήρη ανεξαρτησία έπειτα από δημοψήφισμα, όμως δεν το έχει πράξει καθώς ανησυχεί ότι το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της θα χειροτερέψει.
Το κεντροδεξιό αντιπολιτευόμενο κόμμα Demokraatit της Γροιλανδίας, το οποίο κέρδισε τις εκλογές της Τρίτης για την ανάδειξη τοπικής κυβέρνησης, έχει ταχθεί υπέρ της ανεξαρτητοποίησης από τη Δανία αλλά όχι με βιαστικά βήματα.
Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν έχει καταστήσει σαφές πως η Γροιλανδία αποτελεί τμήμα του βασιλείου και «δεν είναι προς πώληση».
Πηγή: Naftemporiki
Διεθνή
Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos: Ανησυχούν οι Αμερικανοί! Το 56% πιστεύει, ότι ο Τραμπ ευθυγραμμίζεται με τη Ρωσία
Στη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, που διεξήχθη διαδικτυακά σε εθνικό επίπεδο, συμμετείχαν 1.422 Αμερικανοί ενήλικες και έχει περιθώριο λάθους περί το 3%.

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς – και μεταξύ αυτών 1 στους 4 Ρεπουμπλικάνους- πιστεύουν ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «ευθυγραμμίζεται στενά» με τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.
Η δημοσκόπηση, που διήρκησε δύο ημέρες κι ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη, δείχνει επίσης ότι οι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρονται για την επεκτατική ατζέντα του Τραμπ, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος μιλάει για την απόκτηση της Γροιλανδίας, του Καναδά και της Διώρυγας του Παναμά.
Το 56% των ερωτηθέντων, μεταξύ αυτών το 89% των Δημοκρατικών και το 27% των Ρεπουμπλικανών, συμφωνούν με τη δήλωση ότι ο Τραμπ είναι πάρα πολύ κοντά στη Μόσχα. Συνολικά, το 40% των ερωτηθέντων διαφωνεί με αυτήν τη δήλωση και το 4% δεν απαντάει στην ερώτηση.
Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση, το 44%, λένε ότι υποστηρίζουν το σχέδιο Τραμπ βάσει του οποίου «η αμερικανική στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία θα προϋποθέτει η Αμερική να πάρει μερίδιο από τον ουκρανικό ορυκτό πλούτο».
Τα 2/3 των Ρεπουμπλικανών στηρίζουν την ιδέα, όπως και ένας στους πέντε Δημοκρατικούς.
Σε γενικές γραμμές το ποσοστό αποδοχής του Τραμπ είναι σταθερό τις τελευταίες εβδομάδες στο 44%, υψηλότερο σε σύγκριση με εκείνο που ο ίδιος ή ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατέγραφαν στο μεγαλύτερο τμήμα των προηγούμενων θητειών τους στον Λευκό Οίκο.
Ελάχιστο ενδιαφέρον για τις επεκτατικές βλέψεις
Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται πολύ λίγο για τους στόχους του Τραμπ να διευρύνει τα αμερικανικά εδάφη, έχοντας στραμμένο το βλέμμα του στη Γροιλανδία, το να καταστήσει τον Καναδά την 51η αμερικανική πολιτεία, ενώ συζητάει για την επανάκτηση του ελέγχου της Διώρυγας του Παναμά και το ενδεχόμενο να θέσει υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ τη Γάζα, εκτοπίζοντας ενδεχομένως τους 2,1 εκατομμύρια Παλαιστινίους κατοίκους της.
Σε ερώτηση σε ποιο θέμα θα έπρεπε να δώσει προτεραιότητα ο Τραμπ, μόλις το 1% των ερωτηθέντων επέλεξαν τη διεύρυνση των αμερικανικών εδαφών, σε σύγκριση με το 61% που επέλεξε τη μάχη κατά του πληθωρισμού και το 13% που είπε πως θα έπρεπε να επικεντρωθεί στο να συρρικνώσει το μέγεθος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Μόλις το 17% όσων συμμετείχαν στην έρευνα, μεταξύ αυτών το 26% των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, υποστηρίζει τον στόχο του Τραμπ για την «απορρόφηση» του Καναδά. Το 21% των ερωτηθέντων, μεταξύ αυτών το 34% των Ρεπουμπλικανών, υποστηρίζει την ιδέα της ανάληψης του ελέγχου της Γάζας προκειμένου να επικρατήσει η ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Την ίδια ώρα, το 65% των Ρεπουμπλικανών στην έρευνα των Reuters/Ipsos λέει πως συμφωνεί με τη δήλωση ότι «οι ΗΠΑ θα έπρεπε να πάρουν τον έλεγχο της Διώρυγας του Παναμά για να προστατεύσουν την οικονομία». Το 89% των Δημοκρατικών διαφωνεί.
Το 45% των Ρεπουμπλικανών συμφωνεί με τη δήλωση ότι οι ΗΠΑ πρέπει να «πάρουν τον έλεγχο της Γροιλανδίας προκειμένου ο αμερικανικός στρατός να μπορέσει να φυλάει τη χώρα», ενώ το 88% των Δημοκρατικών διαφωνεί.
Στη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, που διεξήχθη διαδικτυακά σε εθνικό επίπεδο, συμμετείχαν 1.422 Αμερικανοί ενήλικες και έχει περιθώριο λάθους περί το 3%.
Πηγή: Naftemporiki
Διεθνή
Η…μεγάλη παρεξήγηση με τα ουκρανικά ορυκτά
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κρύψει την «όρεξή» του για τα κρίσιμα ορυκτά, ήδη από την αρχή της δεύτερης θητείας του, με ιαχές προσάρτησης των -πλούσιων σε φυσικούς πόρους- κρατών της Γροιλανδίας και του Καναδά.

Ανάλογο ενδιαφέρον είχαν δείξει οι Αμερικανοί σχετικά με το ευρύ φάσμα ορυκτών του Αφγανιστάν, όπως είχαν αποκαλύψει μεγάλες σοβιετικές γεωλογικές έρευνες που έλαβαν χώρα μεταξύ των δεκαετιών 1960 και 1970. Τα σχέδια ωστόσο εγκαταλείφθηκαν όταν έγινε σαφές ότι οι δεκαετίες πολιτικής βίας, κατέστησαν αδύνατη την εξόρυξή τους.
Το τελευταίο επεισόδιο στις αμερικανικές βλέψεις είναι η γνωστή προσπάθεια σύναψης μιας «αποικιοκρατικού τύπου» συμφωνίας με το Κίεβο, δίνοντας ως αντάλλαγμα ασαφείς διαβεβαιώσεις για την υποστήριξη των ΗΠΑ. Σίγουρα, όχι τις εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Το ζήτημα έχει προς το παρόν παγώσει, ιδίως μετά την επεισοδιακή συνάντηση του Ουκρανού προέδρου με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Μήπως όμως ο όρος «Ουκρανικές σπάνιες γαίες» είναι μια μεγάλη παρεξήγηση;
Μήπως οι προσδοκίες για το τι διαθέτει η Ουκρανία, καθώς και για το πόσο σύντομα μπορούν να αξιοποιηθούν αυτοί οι ορυκτοί πόροι, είναι μη ρεαλιστικές;
Πόσο πιθανό είναι ο Τραμπ -αλλά και τα ΜΜΕ- να συγχέουν τα μέταλλα σπάνιων γαιών με την ευρύτερη ομάδα των κρίσιμων ορυκτών.
Ας δούμε τα δεδομένα
Οι υλικοτεχνικές συνθήκες στο έδαφος της Ουκρανίας- καθιστούν εξαιρετικά απίθανο τα περιουσιακά αυτά στοιχεία να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην εθνική και οικονομική ασφάλεια των ΗΠΑ βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα.
Ελάχιστα τα στοιχεία
Πρώτον, η έκταση των πόρων και των γνωστών αποθεμάτων της Ουκρανίας είναι αποσπασματική, λαμβάνοντας υπόψη τα περιορισμένα δεδομένα.
Η τελευταία γνωστή εκτίμηση του αποθέματος ορυκτών πόρων της χώρας έγινε κατά τη διάρκεια των σοβιετικών γεωλογικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1960 και 1980 με τη χρήση παρωχημένων μεθόδων εξερεύνησης.
Σύμφωνα με συνέντευξη της S&P Global με τον γεωλόγο Tony Mariano, η Ουκρανία δεν έχει δημοσιοποιήσει οικονομικά βιώσιμα κοιτάσματα σπάνιων γαιών – αν και μπορεί να διαθέτει κάποια κοιτάσματα σκανδίου. Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση οι πληροφορίες είναι περιορισμένες καθώς ίναι απόρρητες από την ουκρανική κυβέρνηση.
Θα χρειαστεί πολύ πιο ολοκληρωμένη έρευνα για να επιβεβαιωθεί η παρουσία τους
Η Ουκρανία διαθέτει ορισμένα εμπορικά βιώσιμα κοιτάσματα τιτανίου και γαλλίου, τα οποία είναι και τα δύο στρατηγικής σημασίας με πολιτικές και στρατιωτικές εφαρμογές.
Ορισμένοι ερευνητές έχουν υποστηρίξει ότι τα επιβεβαιωμένα κοιτάσματα μεταλλευμάτων τιτανίου της Ουκρανίας έχουν σύνθετη φύση και μπορεί να περιέχουν σπάνιες γαίες, αλλά θα χρειαστεί πολύ πιο ολοκληρωμένη έρευνα για να επιβεβαιωθεί η παρουσία τους και η εμπορική τους βιωσιμότητα.
Στη χώρα έχει γίνει στο παρελθόν εξόρυξη γραφίτη και μαγγανίου.
Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ κατατάσσει επίσης την Ουκρανία στην πέμπτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά τα καταμετρημένα κοιτάσματα λιθίου.
Αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες χώρες που διαθέτουν σημαντικά κοιτάσματα του ορυκτού – το πρόβλημα είναι ότι η εξόρυξή τους δεν είναι πάντα εμπορικά ή πολιτικά βιώσιμη. Για παράδειγμα, το ορυχείο λιθίου Jadar της Σερβίας βρίσκεται σε ανάπτυξη από τότε που ανακαλύφθηκε το κοίτασμα το 2004, αλλά το 2022 η άδεια λειτουργίας του ανακλήθηκε από τη σερβική κυβέρνηση μετά από μαζικές περιβαλλοντικές διαμαρτυρίες.
Έως και δύο δεκαετίες για να αρχίσουν να παράγονται αποτελέσματα
Ακόμη και αν μια νέα γεωλογική έρευνα επιβεβαιώσει σημαντικούς πόρους σπάνιων γαιών και κρίσιμων ορυκτών στην Ουκρανία, η εμπορική βιωσιμότητα της εξόρυξής τους μπορεί να είναι χαμηλή.
Πρώτον, η ανάπτυξη νέων ορυχείων, είτε πρόκειται για ανοιχτά είτε για ορυχεία με βαθιές σήραγγες, είναι μια αργή διαδικασία. Ακόμα και αν ξεκινούσαν οι εργασίες για την δημιουργία τους σε νέες τοποθεσίες στην Ουκρανία, αύριο, ενδέχεται να χρειαστεί μία ή και δύο δεκαετίες μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν αποτελέσματα.
Δύσκολη προσβασιμότητα
Η εξόρυξη ορυκτών είναι ακόμη πιο δύσκολη όταν υπάρχουν συνεχιζόμενες στρατιωτικές εχθροπραξίες, και ένας αριθμός από τις γνωστές περιοχές εξόρυξης ορυκτών βρίσκεται στα ανατολικά τμήματα της χώρας, που επι του παρόντος τελούν υπό την κατοχή των Ρώσων, γεγονός που καθιστά δύσκολη την προσβασιμότητά τους εκτός αν γίνει ανακατάληψη των εδαφών.
Χωρίς υποδομές, και αποδυναμωμένο εργατικό δυναμικό
Επειδή η εξόρυξη είναι μια εξαιρετικά ενεργοβόρα βιομηχανία, τα όποια έργα θα απαιτούσαν πρώτα μια σημαντική ανασυγκρότηση της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας. Ο πόλεμος έχει εξάλλου αποδυναμώσει σημαντικά το εργατικό δυναμικό της χώρας.
Κίνα: Ο παράγοντας -κλειδί
Επιπλέον, είτε εξορύσσονται στην Ουκρανία, είτε στη Γροιλανδία, είτε οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, τα ορυκτά πρέπει να τύχουν επεξεργασίας προκειμένου να είναι χρήσιμα.
Στην πραγματικότητα, το βασικότερο σημείο στον εφοδιασμό των κρίσιμων ορυκτών κρίσιμα ορυκτά δεν είναι η εξόρυξη, αλλά η επεξεργασία και ο διυλισμός τους, τα οποία ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα.
Ακόμα και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα ορυκτά η Κίνα κατέχει την πλειοψηφία της παγκόσμιας ικανότητας διύλισης.
Για παράδειγμα, ερευνητές της αμερικανικής κυβέρνησης διαπίστωσαν ότι παρόλο που η Κίνα εξόρυξε λιγότερο από το 20 τοις εκατό της συνολικής παγκόσμιας προσφοράς λιθίου το 2019, ήλεγχε περισσότερο από το 60 τοις εκατό της παραγωγικής του ικανότητας.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν προέβη σε μέτριες επενδύσεις στην εκμετάλλευση και την επεξεργασία ορυκτών. Αντιθέτως, με εκτελεστικό διάταγμα, ο Τραμπ διακήρυξε την πρόθεση να καταστεί ο κορυφαίος παραγωγός και μεταποιητής ορυκτών.
ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική
Πηγή: Naftemporiki
-
Άμυνα1 εβδομάδα πριν
Ισραηλινή δημοσιογράφος: “Με τη διάλυση του NATO η Τουρκία θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο! Θα χωριστεί στα δύο”
-
Πολιτική1 μήνα πριν
Έρχεται «τσουνάμι» αποκαλύψεων και στην Ελλάδα για USAID! Οι ΜΚΟ του Soros και οι Πρέσπες του Τσίπρα
-
Πολιτική1 εβδομάδα πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Αποκάλυψη Στρος Καν! Με έφαγαν οι ΗΠΑ όπως και τον Καραμανλή!
-
Απόψεις2 μήνες πριν
Διαβεβαιώνω τον κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνησή του δεν έχει μέλλον
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Συναγερμός από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης! “Αθόρυβος εποικισμός – Βούλγαροι και Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην περιοχή”
-
Αναλύσεις1 μήνα πριν
Ο Τραμπ δεν ξεχνά τί έκανε η Ελλάδα!
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Άγριος τσακωμός Τραμπ-Ζελένσκι! Τινάχτηκε στον αέρα η συμφωνία – «Παίζεις με τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Παίζεις με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο (…) και αυτό που κάνεις είναι πολύ ασεβές προς τη χώρα, αυτή τη χώρα», είπε ο πολύ θυμωμένος ο Ντόναλντ Τραμπ