Ακολουθήστε μας

Διεθνή

Ερντογάν: H Τουρκία, σημαιοφόρος του Ισλάμ – Οι Νεοναζί κυρίευσαν την Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε στις

Επτά εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες ζουν στην Ευρώπη

Μαρία Ζαχαράκη

Ως ένα έθνος, που φέρει τη σημαία του Ισλάμ εδώ και αιώνες και που θα συνεχίσει με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα να τηρεί τον ίδιο χαρακτήρα, παρουσίασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα την Τουρκία, υιοθετώντας ξανά μια ακραία αντι-δυτική ρητορική ενάντια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ και λέγοντας ότι «τα συμφέροντα του Ισραήλ χαράσσουν τα όρια της δυτικής δημοκρατίας».

«Όπου κι αν ζούμε, πρέπει να είμαστε δυνατοί ως έθνος. Η αδυναμία δεν ταιριάζει στα παιδιά ενός έθνους που είναι ο σημαιοφόρος του Ισλάμ για αιώνες και του οποίου η ιστορία είναι γεμάτη νίκες», είπε στη διάρκεια ομιλίας του στο προεδρικό μέγαρο προς τους συμμετέχοντες στο Εργαστήρι Ανάπτυξης Ικανοτήτων και Εκπαίδευσης της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης.

Η νεοναζιστική τρομοκρατία κυρίευσε την Ευρώπη

Η Ευρώπη, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, έχει κυριευτεί από τη «νεοναζιστική τρομοκρατία», όπως την αποκάλεσε, που συχνά κρύβεται πίσω από την «ελευθερία της σκέψης» και απειλεί τη ζωή και την ακεραιότητα των Τούρκων και όλων των μουσουλμάνων και των μεταναστών. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι ο στόχος της Δύσης είναι πάντα η Τουρκία.

«Σήμερα, περίπου 7 εκατομμύρια ανθρώπων μας ζουν στην Ευρώπη. Σχεδόν οι μισοί διαμένουν στη Γερμανία. Οι πολίτες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην άσκηση των δικαιωμάτων τους εδώ και πολλά χρόνια. Δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί μπροστά σε τέτοια γεγονότα. Η προστασία των δικαιωμάτων των συμπατριωτών μας είναι ένα από τα πρωταρχικά καθήκοντα του κράτους μας. Οι περισσότερες επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων και μεταναστών συγκαλύπτονται κατά την έρευνα. Ορισμένες πράξεις αποκαλούνται ‘ελευθερία σκέψης’. Σήμερα, η νεοναζιστική τρομοκρατία, που τροφοδοτείται από το μίσος κατά των Τούρκων και των Μουσουλμάνων, έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που απειλεί τη ζωή και την περιουσία του λαού μας. Είναι ντροπή και σκάνδαλο για τις δυτικές δημοκρατίες. Όλοι οι πολιτικοί σκέφτονται πώς να επιτεθούν πρώτα στην Τουρκία. Αυτοί που το κάνουν κρύβονται πίσω από τις έννοιες της ελευθερίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιθέσεις αυξάνονται. Ο μοναδικός στόχος αυτών των εκστρατειών είναι να φιμώσουν την Τουρκία».

Καμία γενναία καρδιά δεν βρέθηκε να πει ‘φτάνει πια’ στο Ισραήλ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ανησυχία και την απογοήτευσή του για την απάθεια των δυτικών κυβερνήσεων απέναντι στη Γάζα και με έντονες εκφράσεις και ευθεία κριτική απέναντι στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, διατράνωσε ότι η Τουρκία είναι η μόνη που αντιτίθεται στην ατιμωρησία και τη βαρβαρότητα.

«Η Τουρκία έχει λάβει μία γενναία στάση στην κρίση της Γάζας που συνεχίζεται εδώ και 7 μήνες. Διατηρούμε αυτή τη στάση παρόλες τις πιέσεις του σιωνιστικού λόμπι. Συνεχίζουμε να αποκαλούμε τον τύραννο τύραννο και τον καταπιεσμένο καταπιεσμένο. Παρακολουθούμε με προσοχή την υποκριτική πολιτική όσων μάς δίνουν μαθήματα ελευθερίας στη σφαγή της Γάζας, την ώρα που παρακολουθούν τους θανάτους 35 χιλιάδων Παλαιστινίων. Δεν είπαν ούτε μια φράση για τους περισσότερους από τους 1402 δημοσιογράφους που έχασαν τη ζωή τους. Το Ισραήλ μετέτρεψε νοσοκομεία, τζαμιά και εκκλησίες σε ερείπια. Στοχεύουν σχολεία και ανθρώπους που περίμεναν στην ουρά για φαγητό. Διέπραξε μαζικές δολοφονίες. Κι όσο αυτή η βαρβαρότητα διαπράττονταν, καμία χώρα εκτός από μια χούφτα ευσυνείδητων πολιτικών δεν μίλησε. Δεν υπήρξε ούτε μία γενναία καρδιά να πει στο Ισραήλ ‘φτάνει πια’. Δεν είχαν καν το σθένος να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός. Συνέχισαν τη διπλωματική και στρατιωτική υποστήριξη. Ευσυνείδητοι φοιτητές και ακαδημαϊκοί σε ορισμένα πανεπιστήμια αναγνωρισμένου κύρους αντιδρούν στη σφαγή. Εκτίθενται στη βία και τα βασανιστήρια. Πρυτάνεις και ακαδημαϊκοί απολύονται και λιντσάρονται. Αυτοί που θεωρούνται απόστολοι της δημοκρατίας δεν λένε ούτε μια λέξη για τα γεγονότα αυτά. Περιμένουν να ηρεμήσουν τα πράγματα. Γιατί τα συμφέροντα του Ισραήλ χαράσσουν τα όρια της δυτικής δημοκρατίας. Οτιδήποτε αγγίζει τα συμφέροντα του Ισραήλ είναι αντιδημοκρατικό και αντισημιτικό στα μάτια τους. Αυτοί που στοχοποιούν εμάς και τη χώρα μας δεν θα φτάσουν πουθενά μετατρέποντας την Τουρκία σε εχθρό. Ό,τι και να κάνετε, ο αντισημιτικός λεκές δεν θα μας λερώσει. Όπως ακριβώς αντιτιθέμεθα στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό, έτσι απορρίπτουμε και τον αντισημιτισμό. Στόχος μας είναι μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να ανοίξουμε το δρόμο για μια λύση δύο κρατών. Ό,τι κάνουμε, το κάνουμε για να εξασφαλίσουμε ένα τέτοιο κλίμα ειρήνης στην περιοχή μας».

Δεν πάει ο Ερντογάν, αλλά στέλνει υπουργούς του στην Ουάσιγκτον

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο στέλνει τους υπουργούς Ενέργειας και Εμπορίου, καθώς και τον πρόεδρο του κορυφαίου οργανισμού προμηθειών άμυνας για να συμμετάσχουν στην αμερικανοτουρκική διάσκεψη, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τουρκικές πηγές.

SigmaLive

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Διεθνή

Le Figaro: Υπόθεση Μιλά! Τα σχολεία στην Γαλλία ανήμπορα απέναντι στους ισλαμιστές

Έχει χαθεί η μάχη ενάντια στον ισλαμικό σκοταδισμό που έχει εισέλθει εδώ και πολύ καιρό στους θεσμούς μας.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Πριν από πέντε χρόνια η 16χρονη Μιλά λάμβανε χιλιάδες μηνύματα μίσους και απειλές για την ζωή της επειδή άσκησε σκληρή κριτική στο Ισλάμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πιο μαχητική από ποτέ η Μιλά δεν έχει σταματήσει να αγωνίζεται. Το αντίθετο.

Le Figaro : Στις 18 Ιανουαρίου 2020, ξεκίνησε ένα πολύ βίαιο κύμα διαδικτυακής παρενόχλησης – απειλές θανάτου, απειλές βιασμού – μετά από ένα βίντεο που είχατε δημοσιεύσει στα κοινωνικά σας δίκτυα, στο οποίο επικρίνατε το Ισλάμ αφού πρώτα είχατε δεχτεί επίθεση «στο όνομα του Αλλάχ ” από χρήστη του Διαδικτύου. Τι έχει αλλάξει στην καθημερινότητά σας τα τελευταία πέντε χρόνια ;

Όλα έχουν αλλάξει πολύ. Τα πρώτα χρόνια – που αντιστοιχούσαν στην αρχή της κρίσης του Covid-19 – έμεινα περιορισμένη περισσότερο από τα άλλα. Ήμουν 16 χρονών και δεν έβγαινα από το σπίτι μου, ήμουν υπό την προστασία της αστυνομίας. Δεν μπόρεσα να περάσω το απολυτήριο (baccalauréat) γιατί το λύκειο στο οποίο με είχαν στείλει μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης αρνήθηκε να με κρατήσει ως «μέτρο ασφαλείας», φοβούμενοι ότι η παρουσία μου θα προκαλούσε «ένα δεύτερο Μπατακλάν». Αυτό είχε ενοχλήσει πολύ τους γονείς μου. «Σε αντίθεση με εσάς, και τόσους άλλους κύρια Διευθυντά, η Μιλά δεν θα υποταχθεί ποτέ», τους έγραψε ο πατέρας μου σε μια επιστολή. Αποτέλεσμα : Τελείωσα το λύκειο όπως όπως, ανέπτυξα φοβίες και είχα πολλά επαγγελματικά προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά, χάρη στην οικογένεια και τους φίλους μου, τα καταφέρνω καλά τώρα. Πριν από δύο χρόνια, ανέπτυξα ένα πάθος για το bodybuilding και σήμερα, σπουδάζω για δίπλωμα για να γίνω αθλητικός προπονητής. Είναι χάρη στον αθλητισμό που ξαναέχτισα και δυνάμωσα τον εαυτό μου..

Le Figaro : Εχετε επανειλημμένα επισημάνει την σιωπή των φεμινιστικών οργανώσεων κατά τη διάρκεια των επιθέσεων που δεχτήκατε.

Τότε ήμουν δεκαέξι χρονών και δεν είχα ιδέα από φεμινιστικές οργανώσεις. Δεν ζήτησα ποτέ τη στήριξή τους, αλλά προφανώς, κοιτάζοντας πίσω, παρατηρώ αυτή τη σιωπή. Η Marguerite Stern, πρώην Femen, που τώρα την μισούν γιατί στράφηκε κατά της LGTB ατζέντας είναι μια από τις μοναδικές φεμινίστριες που με στήριξε από το 2020, δεν φοβήθηκε ποτέ. Σήμερα, η υποστήριξη που λαμβάνω προέρχεται περισσότερο από τον δεξιό χώρο. Από προσωπικότητες του κεντρώου χώρου ο Raphaël Enthoven είναι ο μόνος που ακόμα και σήμερα με υπερασπίζεται.

Le Figaro : Πέρυσι είπατε σε μία τηλεοπτική εκπομπή ότι η κοσμικότητα ( laïcité ) έχει «πεθάνει» στα σχολεία. Το επιβεβαιώνετε και σήμερα ;

Απολύτως. Η ανεξιθρησκία έχει τελειώσει στα σχολεία και μάλιστα μερικές φορές λειτουργεί ακόμη και άτυπη «αστυνομία ηθών». Εγώ η ίδια είμαι άθεη, δεν έχω θρησκευτικές πεποιθήσεις. Όμως μέρος της διοίκησης έχει χάσει τη μάχη ενάντια στον ισλαμικό σκοταδισμό που έχει εισέλθει εδώ και πολύ καιρό στους θεσμούς μας. Η κοσμικότητα δεν μπορεί να ανθίσει εκεί που το Ισλάμ προσπαθεί να επιβάλει τις μεθόδους και τον τρόπο ζωής του. Για να υποχωρήσει ο ισλαμισμός, πρέπει να τον αντιπαλέψουμε με μια άλλη ταυτότητα, την δική μας, αυτή της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ωστόσο, ακόμη και στο ιδιωτικό σχολείο όπου φοίτησα, παρατηρούσα αυτή την άρνηση της ταυτότητας, το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι δηλώνουν περήφανοι αλλά οι λευκοί Γάλλοι πρέπει να ντρέπονται για τους εαυτούς τους.

Le Figaro : Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήσασταν καλεσμένη σε κομματικές εκδηλώσεις του κόμματος Reconquête ! του Ερίκ Ζεμούρ, δίπλα σε «ακροδεξιές» προσωπικότητες. Αν και ακομμάτιστη όπως δηλώνετε έχετε επίγνωση ότι αυτό μπορεί να ενοχλεί ;

Ταυτίζομαι με κάποιες από τις αξίες που πρεσβεύουν. Όχι όλες αλλά κάποιες. Μου αρέσει η ειλικρίνεια τους. Εγώ η ίδια λέω σε νέους που με υποστηρίζουν να τολμούν και να αναλαμβάνουν την ευθύνη των ιδεών τους, ακόμα κι αν θεωρούνται πολύ δεξιές» για κάποιους. Η δεξιά είναι πλειοψηφία στη Γαλλία, όπως μας υπενθύμισαν οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Αν και προσωπικά δεν έχω την πρόθεση να γίνω ποτέ μέλος σε κάποιο πολιτικό κόμμα βρίσκω τους νέους όλο και πιο απαθείς, στερούνται ελεύθερης βούλησης ή κριτικής σκέψης. Με ανησυχεί. Ο όχλος, όπως αυτός που εξαπολύθηκε πάνω μου το 2020, ενθουσιάζονταν από το γεγονός ότι είχε βρει έναν αποδιοπομπαίο τράγο, που θα μπορούσε εύκολα να λιντσάρει. Απέναντι τους βρίσκουν φοβικά άτομα που φοβούνται την ακύρωση (cancel culture). Ο εξοστρακισμός είναι έντονος, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, μόλις κάποιος είναι «πολιτικά incorrect» ή καταγγέλλει την εγκληματικότητα ή τις συνέπειες της μετανάστευσης. Θαυμάζω αυτούς που έχουν το θάρρος να υπερασπίζονται τις ιδέες τους απέναντι στα κενά επιχειρήματα της αριστεράς και τις έτοιμες κατηγορίες τους για ρατσισμό ή φασισμό.
ΠΗΓΗ: Le Figaro
Μετάφραση: Μπάμπης Γεωργίου Πετράκης
Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Η κατάσταση στη Συρία!

Χάρτης κατάστασης μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2025

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Το HTS συνέλαβε πάνω από 200 άτομα με την κατηγορία της υποστήριξης της πρώην κυβέρνησης στη βόρεια πόλη Χομς.
Ο Karim Ahmed Khan, Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου συναντήθηκε με τον Abu Muhammad al-Julani ηγέτη του HTS και τον Asaad Hassan al-Shaibani, Υπουργό Εξωτερικών της συριακής μεταβατικής κυβέρνησης στη Δαμασκό.
Η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας της Συρίας κατέσχεσε ένα φορτίο όπλων που υποτίθεται ότι μεταφέρθηκε λαθραία από το λιμάνι του Tartus στον Λίβανο.
Ο στρατηγός Michael Kurilla, Διοικητής της CENTCOM συναντήθηκε με έναν αριθμό διοικητών του αμερικανικού συνασπισμού και των SDF κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Συρία.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του SNA και των SDF συνεχίστηκαν βόρεια του φράγματος Tishrin.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του SNA και των SDF συνεχίστηκαν κοντά στη γέφυρα Qaraquzaq.
Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν περιοχές κοντά στη γέφυρα Qaraquzaq.
Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν περιοχές κοντά στο φράγμα Tishrin.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Νότια Κορέα: Η δικαιοσύνη αποφάσισε την παράταση της κράτησης του προέδρου που κατηγορείται για ανταρσία

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η δικαιοσύνη της Νότιας Κορέας παρέτεινε την κράτηση του προέδρου Γιουν Σουκ Γέολ, ο οποίος παύθηκε από τα καθήκοντά του μετά την σύλληψή του για την απόπειρα επιβολής στρατιωτικού νόμου στην χώρα του, προκαλώντας την εισβολή οργισμένων διαδηλωτών στο δικαστήριο.

Οι δικαστές δήλωσαν ότι υπάρχουν ανησυχίες για την πιθανότητα καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων από τον κατηγορούμενο για να αιτιολογήσουν την απόφασή τους.

Δεκάδες χιλιάδες (44.000, σύμφωνα με την αστυνομία) διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο φωνάζοντας συνθήματα όπως «ελευθερώστε τον πρόεδρο». Σαράντα διαδηλωτές συνελήφθησαν μετά τα βίαια επεισόδια που κατευθύνθηκαν κυρίως κατά των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο Γιουν Σουκ Γέολ, ο οποίος βύθισε την Νότια Κορέα στην σοβαρότερη πολιτική κρίση της εδώ και δεκαετίες απευθύνθηκε επί 40λεπτο στους δικαστές, μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap. Οι συνήγοροί του δήλωσαν ότι στόχος του ήταν «να αποκαταστήσει την τιμή του».

Η απόφαση του δικαστηρίου για την παράταση της κράτησής του δίνει στους εισαγγελείς τον χρόνο για να επισημοποιήσουν το κατηγορητήριο για ανταρσία. Αν κριθεί ένοχος, απειλείται με την επιβολή της ποινής της ισόβιας κάθειρξης ή και της θανατικής ποινής. Η απαγγελία της κατηγορίας για ανταρσία θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος θα κρατηθεί καθ’ όλη την διάρκεια της δίκης του.

Κατηγορείται ότι αποσταθεροποίησε την χώρα του επιβάλλοντας αιφνιδιαστικά στρατιωτικό νόμο στις 3 Δεκεμβρίου. Η απόπειρά του ματαιώθηκε από τους βουλευτές σε ένα κοινοβούλιο περικυκλωμένο από στρατιωτικές δυνάμεις. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η απόφασή του υπαγορεύθηκε από την πρόθεσή του να προστατεύσει την Νότια Κορέα από τις «κομμουνιστικές βορειοκορεατικές δυνάμεις» και «να εξοντώσει τα εχθρικά προς το κράτος στοιχεία». Συνελήφθη στις 15 Ιανουαρίου στην επίσημη κατοικία του.

Η Εθνοσυνέλευση είχε ψηφίσει στις 14 Δεκεμβρίου υπέρ της καθαίρεσής του, προκαλώντας την παύση από τα καθήκοντά του. Παραμένει ωστόσο επισήμως πρόεδρος, αφού μόνο το Συνταγματικό Δικαστήριο έχει την αρμοδιότητα να του αφαιρέσει τον τίτλο.

Το Δικαστήριο, το οποίο θα λειτουργήσει παράλληλα με την δικαστική έρευνα, έχει προθεσμία μέχρι τα μέσα Ιουνίου να τον καθαιρέσει οριστικά ή να αποφασίσει την αποκατάσταση των αρμοδιοτήτων του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναλύσεις16 λεπτά πριν

Αεροναυτική ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Με το Προεδρικό Διάταγμα Μπάιντεν η Κύπρος θα έχει πρόσβαση σε σημαντικό στρατιωτικό εξοπλισμό ο οποίος είναι πλεονασματικός ή μεταχειρισμένος...

Διεθνή47 λεπτά πριν

Le Figaro: Υπόθεση Μιλά! Τα σχολεία στην Γαλλία ανήμπορα απέναντι στους ισλαμιστές

Έχει χαθεί η μάχη ενάντια στον ισλαμικό σκοταδισμό που έχει εισέλθει εδώ και πολύ καιρό στους θεσμούς μας.

Διεθνή1 ώρα πριν

Η κατάσταση στη Συρία!

Χάρτης κατάστασης μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2025

Διεθνή2 ώρες πριν

Νότια Κορέα: Η δικαιοσύνη αποφάσισε την παράταση της κράτησης του προέδρου που κατηγορείται για ανταρσία

Η δικαιοσύνη της Νότιας Κορέας παρέτεινε την κράτηση του προέδρου Γιουν Σουκ Γέολ, ο οποίος παύθηκε από τα καθήκοντά του μετά την σύλληψή...

Διεθνή2 ώρες πριν

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 200.000 σύροι πρόσφυγες έχουν επιστρέψει στην χώρα τους

Περισσότεροι από 200.000 σύροι πρόσφυγες έχουν επιστρέψει στην χώρα τους μετά την πτώση του Μπασάρ αλ-Ασαντ στις αρχές του Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, πριν...

Δημοφιλή