Διεθνή
Γεώτρηση νοτίως της Κρήτης αποφασίζει η Exxon Mobil

Μέχρι το τέλος του 2024 η ExxonMobil μαζί με την HELLENiQ ΕNERGY αναμένεται να λάβουν την απόφαση για το αν θα πραγματοποιήσουν ή όχι ερευνητική γεώτρηση εντοπισμού πιθανών κοιτασμάτων σε υδρογονάνθρακες στις θαλάσσιες παραχωρήσεις της Κρήτης. Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν οι πρόδρομες ερευνητικές εργασίες στο πλαίσιο της περαιτέρω εξερεύνησης της περιοχής αλλά και της προετοιμασίας των απαραίτητων περιβαλλοντικών μελετών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, εφόσον ανάψει το πράσινο φως, οι πρώτες ερευνητικές γεωτρήσεις αναμένονται στη χώρα μας στα τέλη του 2025 με αρχές του 2026.
Τρισδιάστατες γεωφυσικές έρευνες
Ένα βήμα πριν από τη λήψη της επενδυτικής απόφασης για τις γεωτρήσεις, η κοινοπραξία ExxonMobil – HELLENiQ ΕNERGY πραγματοποίησε τρισδιάστατες γεωφυσικές έρευνες με ειδικό σκάφος της εξειδικευμένης εταιρείας PGS στο διάστημα 24 Φεβρουαρίου με 19 Μαρτίου. Η PGS, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στις τελευταίες 3D σεισμικές έρευνες κάλυψε 874 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οι εργασίες πρόσκτησης 3D δεδομένων από το υπέδαφος των δύο θαλάσσιων παραχωρήσεων είναι επί της ουσίας το τελευταίο στάδιο των σεισμικών ερευνών της ExxonMobil.
Επόμενα βήματα
Τα επόμενα βήματα που απαιτούνται για τη λήψη των επενδυτικών αποφάσεων ως προς την εκτέλεση των γεωτρήσεων είναι η ολοκλήρωση της επεξεργασίας των σεισμικών ερευνών που έγιναν τόσο εφέτος όσο και την περίοδο 2022-2023 (δισδιάστατες) και εφόσον η ερμηνεία τους φανερώνει θετικά ευρήματα, τότε η κοινοπραξία ExxonMobil – HELLENiQ ENERGY θα λάβει την επενδυτική απόφαση για τη διενέργεια της πρώτης ερευνητικής γεώτρησης.
Παράλληλα, μετά τις σεισμικές καταγραφές, σύμφωνα με πληροφορίες, η ExxonMobil προχώρησε σε νέες έρευνες για να καταγράψει την υφιστάμενη κατάσταση των περιοχών, δρομολογώντας ουσιαστικά τις διαδικασίες για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Συγκεκριμένα τον Μάιο, η αμερικανική εταιρεία CSA, συνεργάτης της ExxonMobli, με το σκάφος της EDT Offshore, εκτέλεσε συνδυαστικές έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου με πρωταρχικό σκοπό την καταγραφή του υφιστάμενου περιβάλλοντος και δευτερεύοντα στόχο την ανίχνευση πιθανής φυσικής παρουσίας υδρογονανθράκων στα επιφανειακά ιζήματα.
Η συνδυαστική αυτή έρευνα πεδίου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η δεύτερη μέσα στο έτος που έγινε για λογαριασμό της κοινοπραξίας ExxonMobil – HELLENiQ ΕNERGY. Τα αποτελέσματα των ερευνών θα αξιοποιηθούν για την περιβαλλοντική μελέτη βάσης, η οποία αναμένεται να κατατεθεί στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ) το επόμενο διάστημα. Επίσης θα αξιοποιηθούν για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ).
Ο σχεδιασμός
Η αμερικανική εταιρεία, όπως δήλωσε πρόσφατα κατά τη διάρκεια του East Med Gas Forum ο γενικός διευθυντής της ExxonMobil Cyprus, Θεοδόσιος Βαρνάβας, θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε ερευνητική γεώτρηση στο τέλος του 2024.
Από τη στιγμή που η εταιρεία θα εξασφαλίσει τη σχετική επενδυτική απόφαση, θα πρέπει να ολοκληρώσει την αδειοδοτική μελέτη της έως τα τέλη του 2025, ώστε να προχωρήσει η ερευνητική γεώτρηση εντός του 2026.
Η ExxonMobil, όπως ανέφερε ο κ. Βαρνάβας, έχει μισθώσει γεωτρύπανο για να πραγματοποιήσει ερευνητικές γεωτρήσεις το διάστημα 2024-2026 σε δύο περιοχές στην Κύπρο και σε τρεις στην Αίγυπτο. Στόχος είναι μέσα σε αυτό το διάστημα να έχει ολοκληρωθεί η απαραίτητη αδειοδότηση για να γίνει η γεώτρηση και στην Ελλάδα.
Οι χρόνοι αδειοδότησης είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την ExxonMobil, γι’ αυτό και έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες όχι μόνο για τις περιοχές της Αιγύπτου και της Κύπρου, αλλά και στην Ελλάδα, όπου οι καθυστερήσεις είναι μεγαλύτερες.
Δυνητικό μέγεθος
Για την περιοχή στα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, που συνηγορούν στο ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου. Τα στοιχεία είχαν αρχικά περιέλθει στην κατοχή της τότε Ελληνικά Πετρέλαια από τα τέλη του 2015 και προέρχονται από τις πρώτες σεισμικές καταγραφές που είχε πραγματοποιήσει η νορβηγική εταιρεία PGS στην ευρύτερη περιοχή.
Με βάση τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις έχει εντοπιστεί ανάλογη γεωλογική δομή με βάση το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό του θαλάσσιου κοιτάσματος αερίου Ζορ στην Αίγυπτο. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη τομή ονομάστηκε “Τάλως”, ενώ τα ευρήματα από τις σεισμικές καταγραφές της PGS χρησιμοποιήθηκαν για να προσελκυσθούν οι ξένοι παραχωρησιούχοι.
Εκτιμήσεις
Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις της ΕΔΕΥΕΠ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων), η Ελλάδα δύναται να έχει αποθέματα αερίου και πετρελαίου αξίας πάνω από 250 δισ. ευρώ. Η εκμετάλλευση αυτών των αποθεμάτων, με επίκεντρο το φυσικό αέριο, θα μπορούσε δυνητικά να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, προσφέροντας τη δυνατότητα για μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050, δρώντας παράλληλα καθοριστικά στην ενίσχυση του ρόλου της χώρας για ενεργειακή ασφάλεια σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Πιο συγκεκριμένα, η ΕΔΕΥΕΠ υπολογίζει ότι οι δυνητικοί πόροι στην Ελλάδα φτάνουν στα 3,5 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου. Ο όρος “δυνητικοί πόροι” (2C resources), όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη, αναφέρεται σε συμπεράσματα που προκύπτουν με βάση τα γεωλογικά χαρακτηριστικά και τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, και όχι σε κοιτάσματα ή αποθέματα υδρογονανθράκων τα οποία προσδιορίζονται ύστερα από γεωτρήσεις.
Τα μεγέθη των κοιτασμάτων θα συγκεκριμενοποιηθούν σε πρώτη φάση, όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία των σεισμικών καταγραφών και ακολούθως όταν υλοποιηθούν οι ερευνητικές γεωτρήσεις που (εφόσον κριθεί σκόπιμο) θα υλοποιηθούν στις περιοχές της Κρήτης και της Δυτικής Ελλάδας που έχουν παραχωρηθεί για έρευνες υδρογονανθράκων.
capital.gr

Διεθνή
Η σιωπηλή χρυσή επιχορήγηση της βρετανικής μοναρχίας
Το κόστος της βρετανικής μοναρχίας σπάνια απασχολεί δημόσια τη χώρα, όχι επειδή δεν είναι σημαντικό, αλλά επειδή παραμένει τυλιγμένο σε ένα πέπλο εθιμοτυπικής αδιαφάνειας. Παρά τις διακηρύξεις περί οικονομίας και λογοδοσίας, η βασιλική οικογένεια συνεχίζει να απολαμβάνει προνόμια που δύσκολα ελέγχονται.

Το κόστος της βρετανικής μοναρχίας σπάνια απασχολεί δημόσια τη χώρα, όχι επειδή δεν είναι σημαντικό, αλλά επειδή παραμένει τυλιγμένο σε ένα πέπλο εθιμοτυπικής αδιαφάνειας. Παρά τις διακηρύξεις περί οικονομίας και λογοδοσίας, η βασιλική οικογένεια συνεχίζει να απολαμβάνει προνόμια που δύσκολα ελέγχονται.
Το κρατικό κονδύλι προς τον βασιλιά Κάρολο Γ΄ και τα μέλη της οικογένειάς του αυξήθηκε κατά 53% τον τελευταίο χρόνο, φτάνοντας τις 132 εκατ. λίρες. Πρόκειται για τετραπλάσια αύξηση σε σχέση με την αρχική επιχορήγηση των 31 εκατ. λιρών το 2012, όταν το νέο σύστημα χρηματοδότησης είχε παρουσιαστεί ως πιο αποδοτικό.
Παρότι έχουν γίνει λογιστικοί έλεγχοι, ο τελευταίος το 2022, η βασιλική οικογένεια δεν υπόκειται στον νόμο περί διαφάνειας δημόσιων εγγράφων. Η έλλειψη θεσμικής εποπτείας επιτρέπει την ανεξέλεγκτη αύξηση των δαπανών, ενώ η όποια κυβερνητική επίβλεψη παραμένει ασαφής.
Ο οργανισμός Republic υπολογίζει το συνολικό κόστος της μοναρχίας, περιλαμβάνοντας ασφάλεια, μεταφορές και προσωπικές δαπάνες, στα 510 εκατ. λίρες ετησίως. Ανάλογες εκτιμήσεις κάνει και ο πρώην υπουργός Νόρμαν Μπέικερ.
Μοναρχία χωρίς… απόδειξη
Αν και υποστηρικτές της βασιλείας αναφέρουν ότι συμβάλλει στην οικονομία, κυρίως μέσω τουρισμού και «διπλωματικής αίγλης», η κοινή γνώμη διχάζεται. Σύμφωνα με την Ipsos, μόλις το 48% θεωρεί ότι η μοναρχία προσφέρει καλή «αξία για τα χρήματα». Ένα 25% διαφωνεί, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν αναποφάσιστοι.
Η αύξηση της φετινής επιχορήγησης αποδίδεται κυρίως στις ανακαινίσεις του Μπάκιγχαμ, κόστους 369 εκατ. λιρών. Την ίδια στιγμή, το βρετανικό Κοινοβούλιο κυριολεκτικά καταρρέει από έλλειψη συντήρησης – αλλά η πολιτική ηγεσία διστάζει να εγκρίνει κονδύλια λόγω φόβου αντιδράσεων.
Προνόμια και περιουσίες μακριά από τον δημόσιο έλεγχο
Η βασιλική οικογένεια απολαμβάνει εισοδήματα από ιδιωτικά και δημόσια ακίνητα, δουκάτα (Κορνουάλη και Λάνκαστερ), ακόμα και περιουσίες που περνούν στα χέρια της όταν δεν υπάρχουν κληρονόμοι. Έρευνες αποκάλυψαν ότι ενοίκια προέρχονται και από κρατικές δομές, όπως νοσοκομεία και στρατόπεδα.
Η φορολογική συμμόρφωση παραμένει «εθελοντική». Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ πλήρωνε φόρο εισοδήματος μόνο από το 1993 και ο Κάρολος συνεχίζει στο ίδιο πνεύμα, χωρίς υποχρέωση για φόρο κληρονομιάς ή εταιρικό φόρο. Η προσωπική του περιουσία εκτιμάται σε 640 εκατ. λίρες, σύμφωνα με το Forbes.
Την ίδια στιγμή, η επιχορήγηση προς τη μοναρχία δεν υπόκειται σε αυστηρή κοινοβουλευτική έγκριση – αποφασίζεται από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και ένα ανώτερο στέλεχος του παλατιού.
Ένα σύστημα χωρίς λογαριασμό
Η Ολλανδία διαθέτει την επόμενη πιο δαπανηρή μοναρχία στην Ευρώπη, με κόστος 46 εκατ. λίρες ετησίως. Πρώην βασιλικές κατοικίες όπως οι Βερσαλλίες και η Απαγορευμένη Πόλη διατηρούν τη δυναμική τους χωρίς βασιλιά.
Εν μέσω δημοσιονομικών περιορισμών και υποχρηματοδότησης κρίσιμων υπηρεσιών, το ερώτημα παραμένει επίκαιρο: γιατί οι φορολογούμενοι να συνεχίζουν να πληρώνουν παλάτια, στάβλους και μπάτλερ χωρίς ουσιαστικό δημόσιο απολογισμό;
Διεθνή
Ο πολιτικός κατήφορος της Αμερικής

Ήταν στραβό το κλήμα, το ‘φαγε κι ο γάιδαρος. Ο λόγος για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Σαν να μην έφθανε ο πονοκέφαλος του πολέμου στη Γάζα και στην Ουκρανία, έσκασε και η βόμβα Μασκ, αναδεικνύοντας τον πολιτικό βόρβορο μέσα στον Λευκό Οίκο.
Η σύγκρουση των δύο ισχυρών ανδρών του Λευκού Οίκου εξελίσσεται σε… σαπουνόπερα, με τον άλλοτε κολλητό τού Τραμπ Αμερικανό δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία να κραδαίνει ως απειλή τη λίστα Έπστάιν. Πρόκειται για τη λίστα «αξιοσέβαστων» πελατών που είχε ο άλλοτε παραγωγός του Χόλιγουντ, ο οποίος καταδικάστηκε για κύκλωμα σωματεμπορίας με νεαρά κορίτσια και ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του το 2019, με επίσημη αιτία την αυτοκτονία.
Στην περιβόητη μάλιστα ανάρτηση-βόμβα στο Χ, όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος ο Μασκ, ο Αμερικανός μεγιστάνας απειλεί με περαιτέρω αποκαλύψεις. «Κρατήστε την ανάρτηση αυτή για το μέλλον. Η αλήθεια θα βγει στο φως».
Η πολιτική κρίση που ξεδιπλώνεται στις ΗΠΑ με αφορμή την κόντρα Μασκ – Τραμπ, δείχνει τις σχέσεις λυκοφιλίας ανάμεσα στον πρόεδρο και τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, που αλώνιζε μέχρι χθες στον Λευκό Οίκο σαν να ήταν το σπίτι του.
Τώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Rolling Stone, η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να αναζωπυρώσει τις έρευνες για τις επιχειρηματικές πρακτικές του Μασκ, οι οποίες είχαν ξεκινήσει επί Μπάιντεν. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ο Μασκ έριξε 275 εκατ. δολάρια στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, στην οποία μετείχε ο ίδιος προσωπικά τους τελευταίους μήνες, προσδοκώντας σε ανταποδοτικά οφέλη.
Η κόντρα Μασκ – Τραμπ απ’ ό,τι φαίνεται θα έχει πολλά κεφάλαια ακόμη, με το πολιτικό σκηνικό στην Αμερική σε πρωτοφανή κατήφορο.
Διεθνή
Πόλεμος δισεκατομμυρίων: Τραμπ vs Μασκ με φόντο Tesla και Starlink
Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το προεδρικό αεροσκάφος, ο Τραμπ σχολίασε πως δεν σκέφτεται τον επικεφαλής της Tesla. «Εύχομαι να τα πάει καλά με την Tesla», ανέφερε, προειδοποιώντας όμως ότι θα εξεταστούν τα ομοσπονδιακά συμβόλαια που έχει συνάψει ο Μασκ. «Θα ελέγξουμε τα πάντα. Είναι πολλά χρήματα», υπογράμμισε.

Μετά την πρόσφατη δημόσια σύγκρουση με τον Έλον Μασκ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε την Παρασκευή ότι δεν έχει πρόθεση να συνομιλήσει με τον δισεκατομμυριούχο πρώην σύμμαχό του, αφήνοντας να εννοηθεί πως η μεταξύ τους ρήξη θα παραμείνει ανοιχτή.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το προεδρικό αεροσκάφος, ο Τραμπ σχολίασε πως δεν σκέφτεται τον επικεφαλής της Tesla. «Εύχομαι να τα πάει καλά με την Tesla», ανέφερε, προειδοποιώντας όμως ότι θα εξεταστούν τα ομοσπονδιακά συμβόλαια που έχει συνάψει ο Μασκ. «Θα ελέγξουμε τα πάντα. Είναι πολλά χρήματα», υπογράμμισε.
Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Τραμπ ίσως αποχωριστεί το κόκκινο Tesla Model S που απέκτησε τον Μάρτιο, μετά από παρουσίαση των ηλεκτρικών οχημάτων στον Λευκό Οίκο.
Ο πρόεδρος εμφανίστηκε σε πολλά μέσα, διαβεβαιώνοντας στο CBS πως είναι πλήρως αφοσιωμένος στα καθήκοντά του. Σύμφωνα με το CNN, περιέγραψε τον Μασκ ως «έναν δύστυχο άνθρωπο που έχει πρόβλημα». Από την πλευρά του, ο παρουσιαστής του Fox News μετέφερε δηλώσεις του Τραμπ ότι «ο Έλον τα έχει χάσει εντελώς».
Ο Μασκ απέφυγε άμεση αντιπαράθεση, αλλά άσκησε έντονη κριτική στο φορολογικό νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών, χαρακτηρίζοντάς το «αηδιαστικό έκτρωμα». Υποστήριξε ότι το σχέδιο Τραμπ θα επιβαρύνει το εθνικό χρέος, που ήδη ανέρχεται στα 36,2 τρισ. δολάρια, και θα πλήξει πολιτικά το κόμμα του.
Μέσω της πλατφόρμας Χ, ο Μασκ υποστήριξε την ανάγκη για ένα νέο πολιτικό κόμμα που να εκπροσωπεί τη μεσαία πλειοψηφία των Αμερικανών, επικαλούμενος σχετική δημοσκόπηση.
Η μετοχή της Tesla, που κατρακύλησε κατά 14% την Πέμπτη, σημειώνοντας απώλειες αξίας 150 δισ. δολαρίων, ανέκαμψε ελαφρώς την Παρασκευή.
Πηγές κοντά στον Μασκ αναφέρουν ότι η αρχική του οργή φαίνεται να υποχωρεί και δεν αποκλείουν μια μελλοντική επαναπροσέγγιση με τον Τραμπ.
Ωστόσο, το μέλλον του Μασκ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις κυβερνητικές αποφάσεις που σχετίζονται με συμβόλαια και ρυθμίσεις. Ο αναλυτής Νταν Άιβς από τη Wedbush εκτίμησε ότι ο καβγάς αυτός πιθανώς θα καταλήξει σε «άτυπη εκεχειρία χωρίς νικητές».
Η στενή σχέση των εταιρειών του Μασκ (Tesla, SpaceX, X) με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση τού προσδίδει και δύναμη και ευαλωτότητα. Ο Τραμπ υπαινίχθηκε την πιθανότητα ακύρωσης κρατικών συμβολαίων, ενώ ο Μασκ απείλησε να αποσύρει το διαστημόπλοιο Dragon, πριν τελικά ανακαλέσει.
Η ρήξη κορυφώθηκε όταν ο Τραμπ ανακάλεσε τον διορισμό του Τζάρεντ Άιζακμαν, συμμάχου του Μασκ, στην ηγεσία της NASA. Παρότι αυτή η διαμάχη μπορεί να αποβεί επιζήμια και για τους δύο, ενδέχεται να επηρεάσει ιδίως τους Ρεπουμπλικάνους στις επικείμενες εκλογές, εάν ο Μασκ διακόψει τη χρηματοδοτική του στήριξη.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Μάικ Τζόνσον, δήλωσε πως έχει επικοινωνήσει με τον Μασκ και αισιοδοξεί για εκτόνωση της έντασης. «Δεν διαφωνώ μαζί του για τους πυραύλους. Εύχομαι να μην διαφωνούσε μαζί μου για τα νομοσχέδια», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Μασκ, που φέρεται να δαπάνησε σχεδόν 300 εκατ. δολάρια για την εκστρατεία Τραμπ το 2024, απάντησε ότι χωρίς τη στήριξή του, ο Ρεπουμπλικάνος δεν θα είχε εκλεγεί.
Η κατάσταση παραμένει ρευστή, αλλά και κρίσιμη, καθώς οι εντάσεις μεταξύ πολιτικής εξουσίας και επιχειρηματικής επιρροής φαίνεται να βαθαίνουν.
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Ομολογία αποτυχίας! Οι Τούρκοι εγκαταλείπουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” δια στόματος του εμπνευστή της
-
Αναλύσεις3 μήνες πριν
Μάικλ Ρούμπιν στη Hellas Journal: Η σύλληψη Ιμάμογλου σηματοδοτεί ότι ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τον Οτζαλάν μέσα σε νεκροσακούλα!
-
Πολιτική1 εβδομάδα πριν
Ανατροπή στην ανατροπή! Ο Σίσι βάζει τα πράγματα στη θέση τους για το Σινά – Καμία προσβολή της μοναδικής και ιερής θρησκευτικής θέσης της Μονής -Δεν αλλάζει πουθενά το καθεστώς
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Τούρκοι εισέβαλαν στην Καβάλα για να δείξουν «απειλητική» πινακίδα της ματωμένης Κύπρου! (video)
-
Άμυνα1 μήνα πριν
Χειρουργική επιχείρηση! Η Ινδία χτύπησε το Πακιστάν με SCALP και HAMMER που εκτοξεύτηκαν από Rafale
-
Διεθνή1 μήνα πριν
Ινδός στρατηγός απειλεί με πυρηνικό αφανισμό την Τουρκία
-
Διεθνή2 μήνες πριν
Με την ουρά στα σκέλια! Φιντάν: Η Τουρκία δεν επιθυμεί καμία αντιπαράθεση με το Ισραήλ στη Συρία
-
Άμυνα3 εβδομάδες πριν
Το 20% της αεροπορικής ισχύος του Πακιστάν διέλυσε σε ένα βράδυ η Ινδία!