Ακολουθήστε μας

Πολιτική

DW: Συνάντηση Κούρδων από Τουρκία, Ιράν, Συρία και Ιράκ! Τι σχέδια έχει ο Ερντογάν για το Κουρδικό;

Η Άγκυρα φαίνεται να προσεγγίζει τους Κούρδους με το καρότο και το μαστίγιο, προσπαθώντας να διαφυλάξει τα συμφέροντά της στη Μέση Ανατολή. Σε τι αποσκοπεί ο πρόεδρος Ερντογάν;

Δημοσιεύτηκε στις

Γράφει ο Ελμάς Τοπσού, Deutsche Welle

Με την επανέναρξη των συνεδριάσεων του τουρκικού κοινοβουλίου μετά τις θερινές διακοπές ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επικεφαλής του υπερεθνικιστικού κόμματος MHP, προέβη σε μία κίνηση που προκάλεσε έκπληξη, πλησιάζοντας τους Κούρδους πολιτικούς του DEM για να τους δώσει το χέρι. Και ο λόγος που αυτή η κίνηση προκάλεσε αίσθηση είναι πως εδώ και χρόνια ο Μπαχτσελί υποστηρίζει πως το αριστερό φιλοκουρδικό DEM συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση PKK και πρέπει να απαγορευτεί.

Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη ωστόσο προκάλεσε η δήλωση του Μπαχτσελί λίγες εβδομάδες αργότερα πως ο ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, μπορεί υπό προϋποθέσεις να ελπίζει σε αποφυλάκιση, εφ’ όσον ανακοινώσει στο κοινοβούλιο τη διάλυση του PKK. Μάλιστα, ο Οτσαλάν έλαβε για πρώτη φορά εδώ και 43 μήνες το δικαίωμα να δει την οικογένειά του, με τον ηγέτη του PKK να στέλνει το μήνυμα πως είναι διατεθειμένος να επιλύσει το κουρδικό ζήτημα διά της πολιτικής και νομικής οδού. Από το 1999 έως και σήμερα ο 76χρονος κρατείται σε απομόνωση σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Μετά την απόφαση του Ερντογάν το 2015 να θέσει τέλος στις προσπάθειες ειρηνικής επίλυσης των διαφορών ανάμεσα στο τουρκικό κράτος και το PKK, η σύγκρουση κορυφώθηκε, με την κυβέρνηση να καταστέλλει και να στοχοποιεί εκλεγμένους Κούρδους πολιτικούς, όπως και να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ και τη βορειοανατολική Συρία με στόχο να πλήξει τους Κούρδους και το PKK.

Με το καρότο και με το μαστίγιο

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν
Από το 1999 έως και σήμερα ο Οτσαλάν κρατείται σε απομόνωση σε φυλακές υψίστης ασφαλείαςΕικόνα: HURRIYET/dpa/picture-alliance

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Μπαχτσελί όμως πολλοί απορούν σχετικά με τα σχέδια της Άγκυρας. Γιατί από τη μία πλευρά φαίνεται να επιδιώκεται μία προσέγγιση με τους Κούρδους, αλλά από την άλλη να διώκονται οι εκλεγμένοι Κούρδοι δήμαρχοι;

Πριν από δύο εβδομάδες ο δήμαρχος του Εσενγιούρτ, ενός δήμου της Κωνσταντινούπολης, συνελήφθη κατηγορούμενος για δεσμούς με το PKK. Ο πολιτικός ήταν κοινός υποψήφιος των αντιπολιτευόμενων CHP και DEM. Λίγες ημέρες αργότερα καθαιρέθηκαν και τρεις άλλοι δήμαρχοι στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Ορισμένοι θεωρούν πως η κυβέρνηση προσπάθησε να διαπραγματευτεί μυστικά με τον Οτσαλάν και επειδή οι διαπραγματεύσεις δεν πήγαν όπως ήλπιζε, κινείται τώρα εκδικητικά εναντίον Κούρδων πολιτικών.

Οι παρατηρητές είναι βέβαιοι πως ο Ερντογάν θέλει να επανεκλεγεί πρόεδρος για μία ακόμη φορά. Προκειμένου όμως να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα για μία τέταρτη θητεία, θα πρέπει να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα και επί του παρόντος δεν έχει την απαραίτητη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για να το επιτύχει αυτό. Ως εκ τούτου προσπαθεί να πιέσει τους Κούρδους και το φιλοκουρδικό DEM με την τακτική του καρότου και του μαστίγιου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να καταφέρει επιπλέον να διασπάσει την αντιπολίτευση.

Κατά την πολιτική επιστήμονα Αρζού Γιλμάζ υπάρχουν και άλλοι λόγοι που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στις κινήσεις της Άγκυρας όπως «η αστάθεια στη Μέση Ανατολή και η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ και τη Συρία έως το 2026». Μετά την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ μάλιστα αυτό θα μπορούσε να συμβεί και νωρίτερα, σύμφωνα με την ειδικό. «Στη Μέση Ανατολή η ισορροπία δυνάμεων διαφοροποιείται και παρά τις φιλοδοξίες της, η Τουρκία δεν έχει αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις». Επί του παρόντος οι ΗΠΑ έχουν 2.500 στρατιώτες στο Ιράκ και 900 στη Συρία, όπου συνεργάζονται στενά με τις κουρδικές πολιτοφυλακές.

Το αφήγημα περί ισραηλινής επίθεσης εναντίον της Τουρκίας

Ο ίδιος ο Ερντογάν έχει παραδεχτεί εμμέσως πως η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή αποτελεί λόγο έντονης ανησυχίας. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει εξάλλου ισχυριστεί πως μετά τη Γάζα και τον Λίβανο, το Ισραήλ θα επιτεθεί και στην Τουρκία, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει ισχυρή συσπείρωση ενάντια στις ξένες δυνάμεις που απειλούν τη χώρα.

Ο πρόεδρος Ερντογάν σε χειραψία με τον Ντελβέτ Μπαχτσελί του MHP
Επιδιώκει η Άγκυρα στενότερη συνεργασία με τους Κούρδους;Εικόνα: DHA

Σύμφωνα με τη Γιλμάζ με αυτόν τον τρόπο ο Ερντογάν επιδιώκει να χειραγωγήσει την τουρκική κοινή γνώμη. Η ειδικός εκτιμά ότι ο Ερντογάν ανησυχεί ιδιαιτέρως πως η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να αλλάξει και το status quo των Κούρδων. Το Ισραήλ θα μπορούσε για παράδειγμα να προσπαθήσει να δημιουργήσει μία ουδέτερη ζώνη στα σύνορα Ιορδανίας – Ιράκ, με σκοπό να περιορίσει την επιρροή του Ιράν στη Συρία – και μία τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε εμπόδιο στα σχέδια του Ερντογάν να φέρει ορισμένες περιοχές της Συρίας υπό τον έλεγχο της Άγκυρας. Γι’ αυτό και σύμφωνα πάντα με τη Γιλμάζ, ο Τούρκος πρόεδρος επιδιώκει μία στενότερη συνεργασία με τους Κούρδους.

Με την εκτίμηση της Γιλμάζ φαίνεται να συμφωνεί και η Μπεσέ Χοζάτ, συμπρόεδρος της KCK, οργάνωσης-ομπρέλα του PKK. Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Χοζάτ δήλωσε πως η γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας και η επιρροή της στην περιοχή αποδυναμώνεται δραστικά. Αυτό προκαλεί πανικό στην τουρκική κυβέρνηση, η οποία ως αντίδραση επιδιώκει να εργαλειοποιήσει τον Οτσαλάν.

Νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις προ των πυλών;

Διαδήλωση στην Κολωνία με σύνθημα «Ελευθερία για τον Οτσαλάν»
Στις 16 Νοεμβρίου πρόκειται να γίνει μαζική διαδήλωση στην Κολωνία για την απελευθέρωση του Οτσαλάν και την επίτευξη μίας πολιτικής λύσης στο κουρδικό ζήτημαΕικόνα: Sascha Thelen/dpa/picture alliance

Την Κυριακή ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως σύντομα θα κλείσει τα κενά ασφαλείας στα νότια σύνορα της χώρας και αυτό δεν σημαίνει τίποτα άλλο πέρα από το ότι η Τουρκία προετοιμάζει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ.

Κατά τη Γιλμάζ, οι Κούρδοι του Ιράκ δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το μέλλον τους μιας και το status quo τους θεμελιώνεται στο Σύνταγμα της χώρας. Αυτό που είναι αβέβαιο ωστόσο είναι το μέλλον της Ροζάβα. Η αυτόνομη περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας υποστηρίζεται μέχρι τώρα από τις ΗΠΑ. Οταν όμως θα αποσυρθούν τα αμερικανικά στρατεύματα, θα δημιουργηθεί ένα κενό εξουσίας, το οποίο είναι άγνωστο πώς θα πληρωθεί. Οι κουρδικές περιοχές θα μπορούσαν να μετατραπούν σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στις ισχυρές περιφερειακές δυνάμεις. Τότε θα είναι καθοριστικής σημασίας το πώς θα συνεργαστούν μεταξύ τους οι Κούρδοι σύμφωνα με τη Γιλμάζ. «Από αυτό θα κριθεί εάν οι Κούρδοι θα βγουν στο τέλος αυτής της κρίσης ισχυρότεροι ή αποδυναμωμένοι».

Πηγές του PKK αναφέρουν πως την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες μία πρώτη συνάντηση των κουρδικών κομμάτων του Ιράκ, του Ιράν, της Συρίας και της Τουρκίας με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις κινήσεις της Άγκυρας. Ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Είναι ο άγνωστος Χ, αλλά φυσικό πρόσωπο που βοηθάει στην παραγωγή ειδήσεων στο Geopolitico.gr, αλλά και τη δημιουργία βίντεο στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως ανθρώπινο αλγόριθμο λόγω του όγκου των δεδομένων και πληροφοριών που αφομοιώνει καθημερινώς. Είναι καταδρομέας με ειδικότητα Χειριστή Ασυρμάτων Μέσων.

Πολιτική

Γκανής για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕ: Γεμίσαμε τυχάρπαστους-ημετέρους που το έπαιζαν αγρότες

Λυμαίνονταν ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και το 2023 που ήταν εκλογική χρονιά, το ποσοστό αυτό εκτοξεύθηκε.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Δικαιοσύνη και διαφάνεια στο ζήτημα της μεγαλύτερης απάτης στα χρονικά, που αφορά στον αγροτικό τομέα, είναι τα ζητούμενα σύμφωνα με τον παραγωγό από τον Δομοκό Βάϊο Γκανή. Όπως αναλύει στον star fm και την εκπομπή Ήρθε η Ώρα, από το 2007 υπάρχουν τα ΑΦΜ αυτών, που το έπαιζαν αγρότες και λυμαίνονταν ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και το 2023 που ήταν εκλογική χρονιά, το ποσοστό αυτό εκτοξεύθηκε τονίζει ο κ.Γκανής.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτική

Πότε λήγει η προθεσμία για τα ακαθάριστα οικόπεδα; Τα πρόστιμα που προβλέπονται

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει πλέον την αρμοδιότητα για τη διενέργεια των ελέγχων και την επιβολή προστίμων επί καταγγελιών πολιτών, που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα και αφορούν σε ιδιοκτησίες με ακαθάριστα οικόπεδα.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Την Κυριακή 15 Ιουνίου λήγει η προθεσμία καθαρισμού και δήλωσης των οικοπέδων.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει πλέον την αρμοδιότητα για τη διενέργεια των ελέγχων και την επιβολή προστίμων επί καταγγελιών πολιτών, που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα και αφορούν σε ιδιοκτησίες με ακαθάριστα οικόπεδα.

Με απόφαση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Β’ 2015/25 Απριλίου 2025) έχει δοθεί παράταση έως τις 15 Ιουνίου στους πολίτες, προκειμένου να δηλώσουν τον καθαρισμό των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους, στην πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας, η οποία βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr, καθώς και στον ιστότοπο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας civilprotection.gov.gr.

Η διαδικασία διενέργειας ελέγχων από τους δήμους προβλέπει ότι κάθε Δήμος πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους που αντιστοιχούν τουλάχιστον στο 5% επί του συνολικού αριθμού των δηλώσεων εντός των διοικητικών τους ορίων.

Σε περίπτωση μη καθαρισμού ή ψευδούς δήλωσης, ή μη υποβολή δήλωσης – ακόμη και στην περίπτωση καθαρού οικοπέδου – επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις, καθαρίζεται αυτεπάγγελτα ο χώρος με δαπάνη του ιδιοκτήτη ενώ ενημερώνονται οι αρμόδιες αρχές.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτική

Ὁ ἱστορικός χάρτης τῆς Θράκης πού προκαλεῖ δέος στούς Τούρκους

Ἀντέδρασε τό Ὑπουργεῖο Ἀμύνης τῆς Ἀγκύρας στό ἔργο τοῦ χαρτογράφου Ἀβραάμ Ὀρτέλιους τοῦ 1585 τό ὁποῖο ἐδώρησε ὁ στρατηγός Χούπης στόν Οἰκουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαῖο – Ἀπάντησις ἀπό τήν Ἀθήνα

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο θόρυβος δέν ἔχει σιγάσει στήν Τουρκία σχετικά μέ τόν χάρτη τῆς Θράκης, τό ὁποῖο ἐδώρησε στόν Οἰκουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαῖο ὁ Ἀρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης. Γιά ἡμέρες συνεχίζονται τά δημοσιεύματα, ἄλλα ἀπό τά ὁποῖα ὁμιλοῦν γιά «μήνυμα» καί ἄλλα γιά «νοσταλγία», κατά τρόπον πού ἀναδεικνύεται ἡ ἀνασφάλεια καί τό δέος τό ὁποῖο αἰσθάνονται οἱ Τοῦρκοι ἀπέναντι στήν αἴγλη τῆς Ἑλλάδος, τήν ὁποία δέν μποροῦν νά ἀποδεχθοῦν.

Ὁ χάρτης ἀνάγεται στό 1585 καί, ὡς γνωστόν, εἶχε σχεδιασθεῖ ἀπό τόν Φλαμανδό χαρτογράφο καί γεωγράφο Ἀβραάμ Ὀρτέλιους (Abraham Οrtelius). Ἀποτυπώνει τήν γεωγραφική περιοχή τῆς Θράκης, τά Στενά τῶν Δαρδανελίων, τήν Προποντίδα, τόν Βόσπορο, τήν Κωνσταντινούπολη, τόν Εὔξεινο Πόντο καί τίς νήσους Θάσο, Σαμοθράκη, Λῆμνο, Τένεδο καί Ἴμβρο. Τόν χάρτη αὐτό ἐπέδωσε ὡς συμβολικό δῶρο ὁ Ἀρχηγός ΓΕΕΘΑ στόν Παναγιώτατο, ἀκριβῶς ἐπειδή ἀπεικονίζει τήν ἰδιαίτερη πατρίδα του, τήν Ἴμβρο.

Οἱ Τοῦρκοι ὅμως, κρίνοντες ἐξ ἰδίων τά ἀλλότρια, «βλέπουν» πίσω ἀπό κάθε κίνηση προερχομένη ἀπό Ἕλληνα πονηριές, μεθοδεύσεις καί ὑστεροβουλίες. Τήν στάση αὐτή, καί ἰδιαιτέρως τά ὅσα σχετικά ἐλέχθησαν ἀπό τό τουρκικό Ὑπουργεῖο Ἀμύνης, ἐσχολίασαν κύκλοι τοῦ Ὑπουργείου Ἐθνικῆς Ἀμύνης λέγοντας: «Τό νά διαμαρτύρονται γιά χάρτη τῆς συγκεκριμένης ἱστορικῆς περιόδου “πηγές” τοῦ Ὑπουργείου Ἐθνικῆς Ἄμυνας τῆς Τουρκίας, μιᾶς χώρας πού ἐπικαλεῖται ἐν ἔτει 2025 χάρτη τῆς “Γαλάζιας Πατρίδας”, πού μόνο στή φαντασία τους ὑπάρχει καί οὐδεμία σχέση ἔχει μέ τό Διεθνές Δίκαιο καί τό Διεθνές Δίκαιο τῆς Θάλασσας, ἀγγίζει τά ὅρια τῆς φαιδρότητας».

Γιά τήν Ἱστορία, θά παραθέσουμε λίγα ἀπό τά τουρκικά δημοσιεύματα σχετικά μέ τόν χάρτη, ἀπό τά ὁποῖα διαφαίνεται μάλιστα ὅτι ὑπάρχει μιά κεντρική καθοδηγητική κατεύθυνσις.

Ἐφημερίς «Sözcü»: «Ὁ χάρτης πού παρουσίασε ἡ Ἑλλάδα προκάλεσε ἀναστάτωση: Τό Ὑπουργεῖο Ἄμυνας ἀντέδρασε στόν “ἑλληνικό χάρτη” πού παρουσίασε ὁ Ἕλληνας Ἀρχηγός ΓΕΕΘΑ στόν Πατριάρχη Βαρθολομαῖο. Πηγές τοῦ ὑπουργείου τόνισαν ὅτι δέν ἐπρόκειτο γιά μήνυμα. ἀλλά γιά νοσταλγική παρηγοριά».

Ἐφημερίς «Aydinlik»: «Ἀποδεχθεῖτε τά γεγονότα. Πηγές τοῦ Ἐθνικῆς Ἄμυνας μίλησαν γιά τόν χάρτη πού ἔδωσε ὁ Ἕλληνας Ἀρχηγός ΓΕΕΘΑ στόν Ρωμιό Πατριάρχη τοῦ Φαναρίου. “Ἡ ἐργαλειοποίηση τοῦ παρελθόντος γιά νά σταλεῖ ἕνα μήνυμα δέν εἶναι παρά μιά νοσταλγική παρηγοριά”, ἀνέφεραν οἱ πηγές».

Ἐφημερίς «Haber hurriyeti». Τίτλος: «Τό Ὑπουργεῖο Ἄμυνας ἀντιδρᾶ ἔντονα στόν χάρτη πού παρουσίασε ἡ Ἑλλάδα στόν Βαρθολομαῖο. Οἱ πηγές τοῦ Ὑπουργείου Ἄμυνας ἔκαναν δήλωση σχετικά μέ τόν χάρτη πού παρουσίασε ὁ Ἕλληνας Ἀρχηγός τοῦ Γενικοῦ Ἐπιτελείου Δημήτριος Χούπης στόν Ρωμιό Πατριάρχη Βαρθολομαῖο. Στήν ἀνακοίνωση τονίζεται ὅτι δέν πρόκειται γιά μήνυμα, ἀλλά γιά νοσταλγική παρηγοριά».

«Abc gazetesi». Τίτλος: «Ἡ κίνηση τῆς Ἑλλάδας στόν χάρτη κλιμάκωσε τήν ἔνταση. Τό Ὑπουργεῖο Ἐθνικῆς Ἄμυνας ἀντέδρασε σκληρά». Στά δημοσιεύματα ἀναφέρεται καί ἡ ἀντίδρασις τῆς ἀντιπολιτεύσεως καί συγκεκριμένα τοῦ βουλευτῆ Τουρχάν Γκεμέ, ὁ ὁποῖος δήλωσε: «Ὁ Ἕλληνας ὑπουργός Ἄμυνας ἔρχεται στήν Κωνσταντινούπολη. Παρουσιάζει ἕναν χάρτη στόν Ρωμιό Ἀρχιεπίσκοπο τοῦ Φαναρίου Βαρθολομαῖο.

Στόν χάρτη, τά θρακικά ἐδάφη τῆς Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης τῆς Κωνσταντινουπόλεως, ἐμφανίζονται ὡς ἑλληνικό ἔδαφος. Θά ἔχετε μιά λέξη γιά τόν ὁμόλογό σας, τόν κ. Γιασσάρ Γκιουλέρ;».

ΠΗΓΗ: ΕΣΤΙΑ

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διεθνή4 ώρες πριν

Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή! Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εκκενώσουν πρεσβείες υπό το φόβο ενδεχόμενης επίθεσης από το Ιράν

Η Τεχεράνη σκοπεύει να πλήξει αμερικανικές βάσεις στην περιοχή εάν οι διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον για το πυρηνικό πρόγραμμα του...

Αθλητικά5 ώρες πριν

Νέο επεισόδιο με Αταμάν! Επανέλαβε την ίδια ρητορική μιλώντας στο TRT Spor

Η χρήση της ελληνικής σημαίας αποτελεί πρόκληση εναντίον μου.

Ιστορία - Πολιτισμός6 ώρες πριν

Επαναπατρίστηκαν τα οστά του Χαράλαμπου Σαρλιάν που έχασε τη ζωή του στα γεγονότα του 1964 στην Κύπρο

Επέστρεψε σήμερα στην πατρίδα του στο Νέστο (από την Κύπρο) μετά από 61 Χρόνια!

Διεθνή6 ώρες πριν

Συστήματα Patriot στην Ουκρανία έστειλε το Ισραήλ λέει ο πρέσβης του στο Κίεβο! Διάψευση από το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών

Το ενδεχόμενο παράδοσης συστήματος Patriot από το Ισραήλ στην Ουκρανία είναι κάτι που συζητιέται αρκετά.

Διεθνή7 ώρες πριν

Το σκάνδαλο κινεζικής κατασκοπείας που συγκλονίζει την Ταϊβάν

Σε ανακοίνωσή της, η Εισαγγελία ανέφερε ότι απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος των Huang Chu-jung και Chiu Shih-yuan για κοινοποίηση ή...

Δημοφιλή