Αναλύσεις
Έρχεται ανεμοστρόβιλος για Ερντογάν!
Ο Ιμάμογλου θα μείνει προφυλακισμένος με την κατηγορία της διαφθοράς, μέχρι να γίνει η δίκη- ίσως και μέχρι δύο χρόνια

Δύο εικόνες αποκαλυπτικές της σύγχρονης Τουρκίας: Από τη μια πλευρά, μια τεράστια αυτοκινητοπομπή περιπολικών να μεταφέρει τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και 51 από τους συγκατηγορούμενούς του, στις φυλακές του Σιλυβρή, ένα από τα μεγαλύτερα σωφρονιστικά συγκροτήματα στην Ευρώπη, στα περίχωρα της πόλης.
Από την άλλη, οι ατελείωτες ουρές εκατομμυρίων ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα τμήματα που οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να εκλέξουν τον Ιμάμογλου, υποψήφιο αντίπαλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις επόμενες προεδρικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για το 2028. Δύο εικόνες που δείχνουν τον ανεμοστρόβιλο στον οποίο έχει βυθιστεί η Τουρκία μετά τη σύλληψη, προφυλάκιση και παύση από τα δημαρχιακά καθήκοντα του Εκρέμ Ιμάμογλου από το καθεστώς Ερντογάν.
«Δεν θα λυγίσω»
Ο Ιμάμογλου δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να αντιδρά ακόμη και μετά τη μεταφορά του στη φυλακή, προκαλώντας τον πρόεδρο Ερντογάν. «Δεν θα λυγίσω», ήταν το μήνυμα που έστειλε από τις φυλακές του Σιλυβρή. Στην ίδια φυλακή κρατούνται και άλλοι αντίπαλοι του Ερντογάν, όπως ο φιλάνθρωπος Οσμάν Καβάλα, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη πριν από τρία χρόνια για το ρόλο του στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί το 2013 και εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα, παρά το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητά την απελευθέρωσή του.
Οι δικηγόροι του δημάρχου θα ασκήσουν σήμερα έφεση κατά της σύλληψης, ενώ οι δικαστές δεν έκριναν απαραίτητο να επικυρώσουν «σε αυτή τη φάση» τις κατηγορίες που σχετίζονται με την υποβοήθηση της τρομοκρατίας.
Αν το είχαν κάνει, θα είχε ήδη τοποθετηθεί «διαχειριστής», διορισμένος από την κυβέρνηση, για να αναλάβει τον δήμο της Κωνσταντινούπολης. Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες το δημοτικό συμβούλιο, όπου το κόμμα του Ιμάμογλου, το CHP, έχει την πλειοψηφία, θα επιλέξει έναν αντικαταστάτη για τον δήμαρχο. «Ντρεπόμαστε για το νομικό μας σύστημα, είναι ντροπή για τη χώρα μας», δήλωσε ο Μανσούρ Γιαβάς, δήμαρχος της Άγκυρας, που απέσυρε την υποψηφιότητά του για το προεδρικό αξίωμα, μετά τη σύλληψη Ιμάμογλου.
«Ο Ιμάμογλου κέρδισε τη συμπάθεια και την αγάπη όχι μόνο του CHP αλλά και όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ακόμη και εκείνων που υποστήριζαν τον σημερινό πρόεδρο Ερντογάν για χρόνια. Νομίζω ότι η σύλληψή του έγινε για να τον πετάξουν έξω από την προεδρική κούρσα» λέει η 53χρονη επιχειρηματίας Ρεϊχάν Μαράλ.
Ο Ιμάμογλου θα μείνει προφυλακισμένος με την κατηγορία της διαφθοράς, μέχρι να γίνει η δίκη- ίσως και μέχρι δύο χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία του CHP, περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, εκ των οποίων μόνο 1,6 εκατομμύρια ήταν μέλη του κόμματος. « Η σύλληψη δεν εμποδίζει τον Ιμάμογλου να είναι υποψήφιος πρόεδρος και ενδεχομένως να εκλεγεί, αλλά τα πράγματα θα άλλαζαν αν καταδικαζόταν σε δίκη», δηλώνουν στη Ναυτεμπορική, δημοσιογραφικές πηγές στην Κωνσταντινούπολη.
«Το ένταλμα σύλληψης δεν θα εμποδίσει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της χώρας. Επειδή δεν έχει καταδικαστεί. Μπορεί να είναι υποψήφιος όπως μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής. Αλλά ακύρωσαν επίσης το πτυχίο του για να τον εμποδίσουν. Η μόνη τους επιθυμία είναι να μην μπορεί ο Ιμάμογλου να είναι υποψήφιος, απέναντι στον πρόεδρο Ερντογάν», τονίζουν οι ίδιες πηγές, που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους για ευνόητους λόγους.
«Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα αποφάσισε να ανακηρύξει τον Ιμάμογλου ως υποψήφιο, τρία χρόνια πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές με σκοπό να τον προστατεύσει», προσθέτουν.
Η απολογία του Ιμάμογλου
Αντιπολιτευόμενες εφημερίδες δημοσιεύουν σήμερα αποσπάσματα από την απολογία του Εκρέμ Ιμάμογλου στο 10ο Ειρηνοδικείο της Κωνσταντινούπολης:
«Όλες οι κατηγορίες εναντίον μου είναι κατασκευασμένες και ψευδεις», τόνισε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης . «Η συνωμοσία συνεχιζόταν τακτικά. Εχουν κάνει 1200 έρευνες και επιθεωρήσεις από τη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα ως αποτέλεσμα αυτών των ερευνών. Κάνουν τον πολιτικό τους αγώνα δειλά, χρησιμοποιώντας τη δικαστική εξουσία ως μηχανισμό. Νομίζουν ότι με ψέματα και συκοφαντίες, μπορούν να βλάψουν τη φήμη του Εκρέμ Ιμάμογλου, με κατασκευασμένα εγκλήματα. Γνωρίζω πολύ καλά την ανταπόκριση που έχουν λάβει και θα λάβουν από το έθνος αυτοί οι σκάρτοι. Μια χούφτα ανθρώπων που καταπατούν τα δικαιώματα των ανθρώπων, βλέπουν κάθε μέσο επιτρεπτό για να κερδίσουν την εκλογή των ηγετών τους… Αυτή η νοοτροπία είναι η εκδήλωση της σκέψης ότι η έδρα, το παλάτι, η Κωνσταντινούπολη, η χώρα και ό,τι ανήκει στο έθνος, ανήκουν στον εαυτό του. Τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού, σας υπενθυμίζω ότι αυτός ο κόσμος είναι θνητός και ότι ο εγκόσμιος πλούτος δεν ανήκει σε κανέναν», ανέφερε ο Ιμάμογλου, πριν οδηγηθει στη φυλακή. Κατηγόρησε μάλιστα τον Γενικό Εισαγγελέα ότι διορίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο με μοναδικό στόχο του την άσκηση δίωξης του δημάρχου με κατασκευασμένα στοιχεία.
Ο ίδιος ο Ιμάμογλου μπορεί να μιλά πλέον μόνο από τη φυλακή. Τον βοηθά και η πίστη του. Μιλάει πάντα ανοιχτά γι’ αυτό – όπως έκανε νωρίτερα αυτό το μήνα στα Άδανα: «Σε αυτό το μονοπάτι που περπατώ, εμπιστεύομαι πρώτα στον Δημιουργό, τον Παντοδύναμο Θεό και μετά το έθνος μας». «Για πολλούς στην Τουρκία, είναι η βαθιά θρησκευτικότητά του που έχει ενισχύσει το προφίλ του.
Διαδηλώσεις σε 55 επαρχίες
Η δίωξη κατά του Ιμάμογλου και των συνεργατών του, πυροδοτεί για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σχεδόν σε όλη την Τουρκία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet,διαδηλώσεις έγιναν χθες σε 55 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας.
Αργά το βράδυ της Κυριακής, οι εικόνες της αστυνομίας να επεμβαίνει βάναυσα εναντίον των διαδηλωτών και να συλλαμβάνει δεκάδες άτομα σε πολλές πόλεις, έκαναν το γύρο του διαδικτύου. Από την έναρξη των διαδηλώσεων, έχουν συλληφθεί περίπου 700 άτομα.
Στην Κωνσταντινούπολη, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, περικυκλωμένοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δημαρχείο, κρατώντας πανό και σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα. Ακολούθησαν βίαια επεισόδια, με την να απαντά με δακρυγόνα, αντλίες νερού και σφαίρες από καουτσούκ.
Ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (RTÜK), Εμπουμπεκίρ Σαχίν απαγόρευσε μάλιστα τις ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις ομιλιών που έγιναν στην πλατεία Σαράτσανε, όπου βρίσκεται η έδρα του Δήμου.
Μετά τις εξελίξεις μάλιστα, η Google έκανε μια αμφιλεγόμενη κίνηση και αφαίρεσε τον τίτλο του Ιμάμογλου ως Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και τελικά η Google υποχώρησε, επαναφέροντας τον τίτλο του Δημάρχου.
Οι τουρκικές αρχές ζήτησαν και πέτυχαν πάντως, τον αποκλεισμό περίπου 700 λογαριασμών της αντιπολίτευσης στο X.

Αναλύσεις
Το ναυάγιο του “Αιώνα της Τουρκίας”
Η διεμβόλιση της τουρκικής στρατηγικής από την Ε.Ε. στις τουρκόφωνες χώρες της Κ. Ασίας με τον Ερντογάν να έχει πιεί το αμείλικτο νερό. Τί πρέπει να πράξουν Ελλάδα και Κύπρος μετά από αυτές τις εξελίξεις;

Η τριετής διάρκεια του «Αιώνα της Τουρκίας», η Ελλάδα και η Κύπρος
Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης
Η διάσκεψη Ε.Ε. – Τουρκόφωνων χωρών στην Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν στις 4 Απριλίου, έφερε στο προσκήνιο μία νέα εφιαλτική προοπτική για το Σχέδιο «Αιώνας της Τουρκίας», το οποίο αποτελεί τον πυρήνα της φιλόδοξης υψηλής στρατηγικής του Ρ. Τ. Ερντογάν.
Μετά την διάσκεψη ακολούθησε, η κοινή δήλωση των χωρών, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν Τουρκμενιστάν και Κιργιστάν με την οποία επικαλούμενες αποφάσεις του ΟΗΕ επέκριναν την Τουρκία ως κατοχική δύναμη στην Κύπρο, καθώς και η απόφαση ανοίγματος πρεσβειών από τις τρεις πρώτες στη Λευκωσία. Η Ε.Ε. σε αντάλλαγμα, υποσχέθηκε κονδύλιο 12 δις ευρώ για αναπτυξιακές υποδομές και εκμετάλλευση των πολύ πλούσιων φυσικών πόρων των τουρκόφωνων χωρών της Κεντρικής Ασίας.
Τα πέντε τουρκογενή κράτη, δηλαδή, το Κιργιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Τουρκμενιστάν, από το 2018 ενεργούν από κοινού σε θέματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη των υποδομών τους. Το ενδιαφέρον της Ε.Ε. για την περιοχή αυτή, εκδηλώθηκε το 2019. Την ίδια περίοδο, η Τουρκία του Ερντογάν αναζητούσε ένα νέο όραμα μιας και το «Όραμα 2023» της κυβέρνησής του έβαινε σε λήξη. Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Ερντογάν ανακοίνωσε για πρώτη φορά το νέο όραμα του, το Σχέδιο «Αιώνας της Τουρκίας».
Αυτό προέβλεπε, την ενοποίηση των τουρκογενών χωρών της Κεντρικής Ασίας, χρησιμοποιώντας τον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών ο οποίος αποτελούσε τον απόγονο του πρώην Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκόφωνων Κρατών. Η Τουρκία σε εφαρμογή του Σχεδίου αυτού, επιδιώκει να αποτελεί τον ενεργειακό και εμπορικό κόμβο από την Κεντρική Ασία προς την Ευρώπη. Στην πραγματικότητα η Τουρκία επιδιώκει να αποτελεί τον κεντρικό οικονομικό – ενεργειακό – εμπορικό κόμβο μεταξύ Ασίας – Μέσης Ανατολής – Αφρικής και Ευρώπης.
Το Σχέδιο «Αιώνας της Τουρκίας», παρουσιάσθηκε επίσημα από τον ίδιο τον Ερντογάν κατά τον εορτασμό της «Ημέρας Δημοκρατίας» της Τουρκίας στις 29 Οκτωβρίου 2022. Από τότε έγιναν πολλά βήματα προς μία πολιτισμική, πολιτική, οικονομική και αμυντική ενοποίηση των χωρών αυτών ενώ απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειες της Τουρκίας να επιβάλλει την αναγνώριση του ψευδοκράτους της βόρειας Κύπρου από τις χώρες μέλη του Οργανισμού. Τουρκικές πηγές είχαν αποδώσει μάλιστα την επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ στις τουρκόφωνες χώρες της Κεντρικής Ασίας αμέσως μετά την επανεκλογή του Ερντογάν στις εκλογές της 28 Μαίου 2023, στην πρόθεση του Κατάρ να χρηματοδοτήσει το Σχέδιο «Αιώνας της Τουρκίας».
Γιατί ο Ερντογάν αλλάζει στάση;
Το θέμα της αλλαγής στάσης των τουργενών κρατών έναντι της Κύπρου, δεν προκάλεσε καμία αντίδραση από πλευράς Ερντογάν για την εμπλοκή της Ε.Ε.. Αυτό, αν και αποτέλεσε πρώτη είδηση για τα κεμαλικά ΜΜΕ στην Τουρκία τα οποία έκαναν λόγο για πλήρη αποτυχία της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, τα ερντογανικά ΜΜΕ υποβάθμισαν ή καλύτερα «έπνιξαν» το θέμα.
Ο Ερντογάν αντιλαμβάνεται ότι, μπορεί να προσβλέψει στην υποστήριξη της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση τριών πολύ σοβαρών θεμάτων τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία αλλά και για τον ίδιο προσωπικά. Μάλιστα θεωρούνται τόσο ζωτικά τα θέματα αυτά, που ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος δείχνει αδύναμος μπροστά στην Ε.Ε. την οποία λίγο πριν υποτιμούσε και τις κουνούσε το δάχτυλο, απειλώντας με αποστολή κυμάτων προσφύγων ενώ ταυτόχρονα προέβαλλε αλαζονικά τις τουρκικές δυνατότητες παροχής ασφάλειας στην Ευρώπη.
Είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη του Ερντογάν προς την Ευρώπη, που δέχεται να κλείσει τα μάτια και το στόμα του ακόμη και σε μία διαφαινόμενη ευρωπαϊκή διεμβόλιση των τουρκικών συμφερόντων στην Κεντρική Ασία, απειλώντας ακόμη και το μεγαλεπήβολο Σχέδιο του Ερντογάν, «Αιώνας της Τουρκίας». Έτσι εξηγείται και η πλήρης αφωνία της Άγκυρας στην στάση των τουρκόφωνων χωρών έναντι της Κύπρου και του ψευδοκράτους. Πιθανότατα έτσι να εξηγείται και η προβληματική ή καλύτερα ασθενική αντίδραση της Άγκυρας στην ανακοίνωση από την Ελλάδα του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού (ΘΧΣ).
Το πρώτο θέμα, είναι η ευρωπαϊκή άμυνα και η πίτα της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, μέρος της οποίας διεκδικεί η Άγκυρα.
Το δεύτερο σημαντικό θέμα, είναι η βοήθεια που προσβλέπει η Άγκυρα από την Ε.Ε. για να βγει αλώβητη από το τέλμα της Συρίας το οποίο έχει δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά την στήριξη της Ε.Ε. για την άρση της οικονομικής απομόνωσης του καθεστώτος Τζολάνι, αφού τα συμφέροντα της Τουρκίας περνάνε μέσα από την τουρκική δορυφοροποίηση της Συρίας. Το δεύτερο σκέλος, αφορά μία στήριξη της Ε.Ε. προς την Τουρκία έναντι των σχεδίων του Ισραήλ στην περιοχή τα οποία απειλούν την τουρκική στρατηγική, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που δημιουργούνται δυναμικές μια τουρκο-ισραηλινής στρατιωτικής σύγκρουσης στο έδαφος της Συρίας.
Το τρίτο και σοβαρότερο θέμα, έχει να κάνει με την πολιτική επιβίωση του Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος επιδιώκει πάση θυσία την ευρωπαϊκή στήριξη ή καλύτερα αφωνία σε κάθε αντιδημοκρατική μεθόδευση που έχει να κάνει με την πολιτική εξαφάνιση του Ε. Ιμάμογλου, ο οποίος απειλεί την επανεκλογή του Ερντογάν στις επόμενες εκλογές για τον προεδρικό θώκο της Τουρκίας.
Ελλάδα – Κυπριακή Δημοκρατία
Η Ελλάδα και η Κύπρος θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την συγκυρία αυτή καθώς ο Ερντογάν δείχνει αδύναμος έναντι της Ε.Ε.. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ε.Ε. παρείχε και στο παρελθόν στήριξη προς τον Ερντογάν κάτι το οποί φαίνεται ότι έχει λησμονήσει ο Τούρκος Πρόεδρος. Μιλάμε για την ευρωπαϊκή στήριξη στην πρώτη δεκαετία διακυβέρνησης Ερντογάν και συγκεκριμένα όταν αυτός έδινε τη μάχη εξουσίας ενάντια στη στρατιωτική ιεραρχία.
Η Κύπρος έχει γευτεί την ευρωπαϊκή επίδειξη ισχύος έναντι του Ερντογάν με την προαναφερόμενη αλλαγή στάσης των τουρκογενών χωρών της Κεντρικής Ασίας.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει μόνο στο θέμα του ΘΧΣ αλλά πρέπει να αναζητήσει την ευρωπαϊκή υποστήριξη και για άλλα σημαντικά θέματα, όπως το πρόγραμμα καλωδιακής διασύνδεσης, η οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου κ.α..
Όλα αυτά έχουν φυσικά ένα μελλοντικό σημείο αναφοράς και για το λόγο αυτό η Αθήνα θα πρέπει να δράσει με σύνεση αλλά και έγκαιρα. Αυτό, καθώς η στάση της Τουρκίας θα αλλάξει σε περίπτωση που ο Ερντογάν εξέλθει από το τέλμα της Συρίας και κυρίως, εάν ο Τούρκος Πρόεδρος πετύχει την επανεκλογή του στις επόμενες εκλογές του 2028.
Οι καιροί ευνοούν τους συνετούς, τους αποφασιστικούς και όσους διαθέτουν σχέδιο και εκμεταλλεύονται τις συμμαχίες. Αντιθέτως, δεν ευνοούν όσους θεωρούν ότι τα προβλήματα λύνονται θέτοντας σε λειτουργία «τον αυτόματο πιλότο», τηρώντας στάση ουδετερότητας και «όπου μας βγάλει». Η τελευταία επιλογή θα μας οδηγήσει στα βράχια.

Κώστας Μαρδάς: Οι αρμόδιοι για το καλώδιο έπρεπε να ξέρουν, ότι ο Ερντογάν θα αντιδράσει και ενόπλως. Έχουμε φάει παραμύθι με την ΕΕ.
Όλοι οι πολιτικοί και πολλοί αναλυτές έχουν δημιουργήσει λανθασμένες προσδοκίες στον ελληνικό λαό.
Δεν μας λένε προχωρήστε και εμείς θα αναλάβουμε την προστασία του εγχειρήματος. Σκεφτήκαμε αν συμφέρει ευρωστρατός;
Πρώτα πρέπει να ξέρουμε ποιός είναι ο εχθρός. Θα μπει ότι είναι η Τουρκία; Όχι επειδή έχει κληθεί να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή άμυνα.
Έχουμε πει την αλήθεια στον λαό τι συζητάμε από το 1976 με την Τουρκία; Διεκδικήσεις της Άγκυρας.
Εμείς γιατί δεν βάζουμε μια λίστα με δικές μας διεκδικήσεις; Να απαιτήσουμε ειδικό καθεστώς διοίκησης στην Ίμβρο.
Να ζητήσουμε να διαβάζετε τρεις φορές τον χρόνο το Ευαγγέλιο στην Αγιά Σοφιά. Να ζητήσουμε να αναφέρονται ως αρχαίες ελληνικες αρχαιότητες. Ν
α έχει γραφείο το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας.
Να ζητήσουμε τη διάλυση της στρατιάς του Αιγαίου. Είναι ζήτημα ασφαλείας.
Αναλύσεις
Ποιος αποφασίζει τι διδάσκεται στα πανεπιστήμια; Πολιτικοί ή ακτιβιστές;
Τι κρύβεται πίσω από την αναμέτρηση Τραμπ και Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και ποιος έχει δίκιο;

Σταύρος Καλεντερίδης: Τι κρύβεται πίσω από την αναμέτρηση Τραμπ και Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και ποιος έχει δίκιο; Τι ισχύει στην χώρα μας και ποιες επικίνδυνες ιδεολογίες προωθούνται στους νέους;
Πώς εμπλέκεται και πώς δρα το εγχώριο «καθηγητάτο»;
Αφιέρωμα των New York Times εξηγεί τα σενάρια ισραηλινού βομβαρδισμού του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν με ολέθρια αποτελέσματα.
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Ομολογία αποτυχίας! Οι Τούρκοι εγκαταλείπουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” δια στόματος του εμπνευστή της
-
Αναλύσεις4 εβδομάδες πριν
Μάικλ Ρούμπιν στη Hellas Journal: Η σύλληψη Ιμάμογλου σηματοδοτεί ότι ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τον Οτζαλάν μέσα σε νεκροσακούλα!
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Έρχεται «τσουνάμι» αποκαλύψεων και στην Ελλάδα για USAID! Οι ΜΚΟ του Soros και οι Πρέσπες του Τσίπρα
-
Άμυνα2 μήνες πριν
Ισραηλινή δημοσιογράφος: “Με τη διάλυση του NATO η Τουρκία θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο! Θα χωριστεί στα δύο”
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Τούρκοι εισέβαλαν στην Καβάλα για να δείξουν «απειλητική» πινακίδα της ματωμένης Κύπρου! (video)
-
Πολιτική1 μήνα πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Πολιτική3 μήνες πριν
Αποκάλυψη Στρος Καν! Με έφαγαν οι ΗΠΑ όπως και τον Καραμανλή!
-
Απόψεις3 μήνες πριν
Διαβεβαιώνω τον κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνησή του δεν έχει μέλλον