Πολιτική
Ανατροπή στην ανατροπή! Ο Σίσι βάζει τα πράγματα στη θέση τους για το Σινά – Καμία προσβολή της μοναδικής και ιερής θρησκευτικής θέσης της Μονής -Δεν αλλάζει πουθενά το καθεστώς

Τα πράγματα στη θέση τους για την ιστορική Μονή στο Σινά έβαλε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.
Μερικές ώρες μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης τοπικού δικαστηρίου και τις ερμηνείες που μιλούσαν για δήμευση της περιουσίας των μοναχών της Μονής Σινά, η Αίγυπτος έσπευσε να διαψεύσει κάθε τέτοια αναφορά.Διπλωματικός πυρετός
Είχε προηγηθεί επικοινωνία του Γ. Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στον οποίο ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση των δύο πλευρών, η οποία εκφράστηκε από τους ηγέτες των δύο χωρών στο πλαίσιο του πρόσφατου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στην Αθήνα».
Σαφές μήνυμα έστειλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης που τόνισε ότι «ο Έλληνας Πρωθυπουργός παραμένει στην δέσμευση που έλαβε δημοσίως και κατ’ ιδίαν από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια του ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας των δύο χωρών στην Αθήνα για την διατήρηση του λατρευτικού Ελληνορθόδοξου χαρακτήρα της Μονής και αναμένει άμεσα την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, όπως είχε διαμορφωθεί μεταξύ των μερών» για να προσθέσει: «Από ελληνικής πλευράς δεν αναμένουμε οποιαδήποτε διαφοροποίηση στα συμφωνηθέντα».
Η ανακοίνωση της προεδρίας της Αιγύπτου
Αργά το βράδυ, ο εκπρόσωπος του Αιγύπτιου προέδρου Αλ Σίσι σε επίσημη ανακοίνωσή του διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεσμεύσεται για «τη διατήρηση του μοναδικού και ιερού θρησκευτικού καθεστώτος της Μονής της Αγίας Αικατερίνης και την παρεμπόδιση της παραβίασής του».
Η Προεδρία της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου επαναλαμβάνει την πλήρη δέσμευσή της για τη διατήρηση του μοναδικού και ιερού θρησκευτικού καθεστώτος της Μονής της Αγίας Αικατερίνης και την παρεμπόδιση της παραβίασής του.
Η Προεδρία επιβεβαιώνει ότι η πρόσφατη δικαστική απόφαση εδραιώνει αυτό το καθεστώς, σε συμφωνία με τα σημεία που τόνισε ο Πρόεδρος Ελ-Σίσι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα στις 7 Μαΐου. Η Προεδρία επιβεβαιώνει επίσης τη σημασία της διατήρησης των στενών και αδελφικών σχέσεων που συνδέουν τις δύο χώρες και τους δύο λαούς και της διασφάλισης ότι αυτές δεν θα τεθούν σε κίνδυνο».
Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Αιγύπτου
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Αιγύπτου, απαντώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Μέσης Ανατολής (MENA) σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου που εκδόθηκε χθες, 28 Μαΐου, σχετικά με τα εδάφη γύρω από τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης και τις φήμες για δήμευση της μονής και των συγγενών της εκτάσεων, ξεκαθάρισε ότι:
Πρώτον, δεν υπάρχει καμία απολύτως ζημιά στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, στους αρχαιολογικούς της χώρους, στην πνευματική της αξία, στη θρησκευτική της θέση ή στα νεκροταφεία της. Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτή η δικαστική απόφαση σηματοδοτεί για πρώτη φορά ότι νομιμοποιείται το καθεστώς του μοναστηριού και διατηρείται το ιερό του καθεστώς.
Δεύτερον, παρά την ύπαρξη κάποιων πρόσθετων χώρων για τους οποίους έχουν υπογραφεί συμβόλαια με τις τοπικές αρχές, αν και θεωρούνται φυσικά καταφύγια, προκειμένου να διατηρηθεί η πνευματική αξία και το υψηλό θρησκευτικό κύρος του μοναστηριού, η δικαστική απόφαση όριζε ότι συνεχίζουν να επιτρέπεται στους μοναχούς της μονής να τη χρησιμοποιούν και τους θρησκευτικούς και αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.
Τρίτον, η δικαστική απόφαση υποδεικνύει την παρουσία ορισμένων απομακρυσμένων περιοχών φυσικών καταφυγίων μακριά από το μοναστήρι, οι οποίες είναι ακατοίκητες και χωρίς κανένα στοιχείο ιδιοκτησίας ή κατοχής. Επομένως, οι περιοχές αυτές θεωρούνται κρατική γη.ΥΠΕΞ για Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά: Δεν υπάρχει περιθώριο απόκλισης από όσα είχαν πει Μητσοτάκης-Σίσι
Ο εκπρόσωπος τόνισε την ανάγκη για ακρίβεια και αποφυγή ψευδών και προκατειλημμένων κρίσεων πριν από την εξέταση του πλήρους κειμένου της δικαστικής απόφασης. Τόνισε τέλος, «την ύψιστη σημασία» που δίνει η κυβέρνηση Σίσι, «να μην πληγούν οι στενές, αδελφικές και ιστορικές σχέσεις που συνδέουν την Αίγυπτο με το φιλικό κράτος της Ελλάδας, που εκτείνονται σε περίοδο αιώνων».

Πολιτική
Το παραδέχτηκε ο Χατζηβασιλείου! Η δικαστική απόφαση για το Σινά θέτει ζήτημα ιδιοκτήσιας για περιοχές πέριξ της μονής
Στη σύντομη παρέμβασή του στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για το Σινά ο υφυπουργός ήταν αποκαλυπτικός…

Με στόχο την ολοκλήρωση της εκκρεμούς συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου για τη Μονή Σινά θα βρίσκεται στο Κάιρο την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τάσος Χατζηβασιλείου. Ωστόσο στην σύντομη παρέμβασή του στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για το Σινά ο υφυπουργός εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ότι η δικαστική απόφαση θέτει ζήτημα ιδιοκτησίας για τις περιοχές πέριξ της μονής!
«Δεν αναφέρει ιδιοκτησία της Μονής επί λατρευτικών χώρων, δεν έχει καθαρή ιδιοκτησία σε πέριξ» είπε χαρακτηριστικά ο Τ. Χατζηβασιλείου και πρόσθεσε ότι «αύριο στο Κάιρο θα βρίσκεται ο Γ. Γεραπετρίτης ως επικεφαλής μεγάλης ομάδας (από τα υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας) και θα επιδιώξει να ολοκληρωθεί η εκκρεμής συμφωνία που είχε συζητήσει η Ελλάδα με την Αίγυπτο πριν από το γεγονός».
Ο υφυπουργός ισχυρίσθηκε ότι γίνεται δεκτή η έφεση της Μονής και αποδεκτή η διαρκής παρουσία της στην περιοχή, ενώ έκανε λόγο για «ανεύθυνα» πράγματα που ακούστηκαν από την αντιπολίτευση.
«Δεν έσπευσε η κυβέρνηση να αναλύσει μια πολυσέλιδη απόφαση της δικαιοσύνης, η αντιπολίτευση ήρθε πριν διαβάσει τα κείμενα να τοποθετηθεί με ανευθυνότητα και να βγάλει πύρινους λόγους κατά της κυβέρνησης» ανέφερε και σημείωσε ότι «είναι 160 σελίδες η δικαστική απόφαση, τεχνικό κείμενο στα αραβικά. Μόλις την Παρασκευή μας περιήλθε το πλήρες κείμενο και εξακολουθεί η επεξεργασία του.
Καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει επιδείξει τέτοια σπουδή με τα ζητήματα της Μονής που αποτελεί φάρο της Ορθοδοξίας προς όλους μας. Ο ίδιος ο κ. Σίσι ανέλαβε δημόσιες δεσμεύσεις και είμαι βέβαιος ότι ούτε το Καιρό θα ήθελε να διακινδυνέψει τη σχέση φιλίας και αδελφοσύνης που έχει με την Ελλάδα» κατέληξε ο υφυπουργός Εξωτερικών.
Αναλύσεις
New York Times: Το μπλοφάρισμα είναι το μυστικό της ανθεκτικότητας του Τραμπ
Η προθυμία να παρεκκλίνει, να κάνει πίσω και να αντιφάσκει με τον εαυτό του είναι ένα μεγάλο μέρος αυτού που διατηρεί τον πρόεδρο βιώσιμο, και η υπόσχεση να κάνει πίσω είναι μέρος της έμμεσης προσπάθειας του Τραμπ να επηρεάσει τους ψηφοφόρους – καθησυχάζοντάς τους ότι οτιδήποτε ακραίο είναι επίσης προσωρινό, ότι δοκιμάζει πάντα τα όρια (στην πολιτική, στην εξουσία) αλλά και γενικά δεν έχει πρόβλημα να υποχωρεί.

Κρίνοντας από την αντίδρασή του στην ερώτηση ενός δημοσιογράφου αυτή την εβδομάδα, στον Ντόναλντ Τραμπ δεν αρέσει όταν τον ρωτάς για το «TACO» – το ακρωνύμιο της Wall Street που αναφέρεται σε αυτόν «Trump Always Chickens Out» ( Ο Τραμπ πάντα το βάζει στα πόδια) μια υπόθεση που καθιστά ασφαλή την παραμονή στις αγορές ακόμη και όταν ο πρόεδρος απειλεί την Ευρώπη και την Κίνα με εντατικοποίηση του εμπορικού του πολέμου.
Ακόμα κι αν δεν του αρέσει η σύγκριση με τα πτηνά του αχυρώνα, το ακρωνύμιο θίγει κάτι που είναι κρίσιμο για την πολιτική ανθεκτικότητα του Τραμπ. Η προθυμία να παρεκκλίνει, να κάνει πίσω και να αντιφάσκει με τον εαυτό του είναι ένα μεγάλο μέρος αυτού που διατηρεί τον πρόεδρο βιώσιμο, και η υπόσχεση να κάνει πίσω είναι μέρος της έμμεσης προσπάθειας του Τραμπ να επηρεάσει τους ψηφοφόρους – καθησυχάζοντάς τους ότι οτιδήποτε ακραίο είναι επίσης προσωρινό, ότι δοκιμάζει πάντα τα όρια (στην πολιτική, στην εξουσία) αλλά και γενικά δεν έχει πρόβλημα να υποχωρεί.
A case study : Μόλις πριν από έξι εβδομάδες, έγραψα μια στήλη που περιέγραφε τη δεύτερη προεδρία Τραμπ ως οδεύουσα προς πολιτική αποτυχία, σημειώνοντας παράλληλα ότι μια διόρθωση πορείας ήταν ακόμα δυνατή.
Αυτή η προειδοποίηση ήταν αμφισβητήσιμη, καθώς οι δημοσκοπήσεις για τον Τραμπ μετά την Liberation Day άρχισαν να μοιάζουν με τα ποσοστά του Τζο Μπάιντεν μετά την αποτυχημένη αποχώρηση από το Αφγανιστάν. Μόλις ο Μπάιντεν έφτασε στο χαμηλό των 40 στον μέσο όρο του RealClearPolitics, δεν έφτασε ποτέ ξανά το 45% της αποδοχής : Μερικοί πρόεδροι απλώς χάνουν την θητεία τους νωρίς και δεν την παίρνουν ποτέ πίσω.
Αλλά από τότε που δημοσιεύτηκε αυτή η στήλη, ο Τραμπ έχει απομακρυνθεί από τους πιο ακραίους δασμούς του στην Κίνα, έχει επιτύχει κάποιο είδος αποστασιοποίησης από τον Έλον Μασκ και έχει αρχίσει να παραπονιέται για τον «τρελό» Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ αυτοαποκαλείται ο μεγάλος επίδοξος ειρηνοποιός της Μέσης Ανατολής. Και ιδού, τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις έχουν αυξηθεί ξανά, όχι σε γνήσια δημοτικότητα αλλά σε ένα απόλυτα φυσιολογικό επίπεδο για έναν πρόεδρο σε μια πολωμένη χώρα.
Με έναν διαφορετικό Πρόεδρο, θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτή η ανάκαμψη συνέβη παρά τις διάφορες οπισθοδρομήσεις και ανατροπές του Λευκού Οίκου (συν διάφορες επιπλήξεις από τη δικαστική εξουσία). Αλλά με τον Τραμπ είναι πιο πιθανό να πούμε ότι συνέβη λόγω αυτών των πισωγυρισμάτων και των αναπροσαρμογών. Το να βλέπουν τον Τραμπ από την μία να μπορεί να ελέγχει τον εαυτό του και από την άλλη να συγκρατείται και από άλλους είναι αυτό που περιμένει μια σημαντική ομάδα ψηφοφόρων από την προεδρία του. Τους αρέσει που ο Τραμπ πιέζει κατεστημένα και οργανισμούς που δεν εμπιστεύονται ή αντιπαθούν, από την επίσημη Ουάσινγκτον μέχρι τα ελίτ πανεπιστήμια, αλλά η έγκρισή τους εξαρτάται από μια δυναμική αλληλεπίδραση, όπου δέχεται την αντίκρουση και μπορεί να υποχωρεί.
Ρωτήστε τους πιστούς οπαδούς του Τραμπ για αυτό το μοτίβο και συχνά θα επιμένουν ότι όλα αυτά είναι απλώς μέρος του σχεδίου – ότι οι φαινομενικές αποτυχίες και οι ανατροπές του προέδρου είναι απλώς ενδείξεις μιας στρατηγικής ευελιξίας που υπήρχε από την αρχή. Έτσι, η φαινομενική ανοησία των δασμών της Liberation Day είναι στην πραγματικότητα ένας λαμπρός τρόπος για να αποδεχτούν οι αγορές ένα πιο μετριοπαθές αλλά επιβαρυντικό δασμολογικό καθεστώς. Ή το να αφήσουμε τον Μασκ να καλπάζει ξέφρενος με απίθανες υποσχέσεις για εξοικονόμηση κόστους χάριν στον DOGE είναι απλώς ένας τρόπος να ανοίξουμε το μαύρο κουτί των κρατικών υπηρεσιών και να επιτραπεί στον Πρόεδρο να καταλάβει πώς να ελέγχει τη δική του εκτελεστική εξουσία.
Αυτή η ευελιξία καθίσταται ιδιαίτερα χρήσιμη στην εξωτερική πολιτική. Μπορεί να έχει νόημα να προσπαθήσει κανείς να διαπραγματευτεί με τον Πούτιν και επίσης να απειλήσει τη Ρωσία εάν οι διαπραγματεύσεις σταματήσουν – όπως θα μπορούσε να έχει νόημα να είναι μαχητικός απέναντι σε ένα ισχυρότερο Ιράν το 2018 και διαλλακτικός απέναντι σε ένα ασθενέστερο Ιράν το 2025, και ούτω καθεξής.
Επιπλέον, το να έχεις απλώς την ικανότητα να ξεκολλάς από κακές αποφάσεις είναι μια υποτιμημένη ποιότητα στους προέδρους. Ένας λόγος που τα ποσοστά του Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις δεν ανέκαμψαν ποτέ από την αρχική τους λιποθυμία είναι ότι αυτός (ή η ομάδα που πραγματικά διεύθυνε τα πράγματα) δεν μπόρεσε να βρει έναν τρόπο να αντιστρέψει την πορεία του, ειδικά στην πολιτική μετανάστευσης. Καλό πράγμα η ευελιξία.
ΠΗΓΗ: New York Times
Μετάφραση: Μπάμπης Γεωργίου Πετράκης
Διεθνή
Αλλαγή στάσης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο από την κυβέρνηση Χαφτάρ! Εξετάζει την έγκρισή του μετά το «φλερτ» με την Άγκυρα
Αν και το είχε αποκηρύξει, τα ενδιαφέρον της Τουρκίας για τις γεωτρήσεις στη Λιβύη, φαίνεται να επηρεάζει τη στάση της κυβέρνησης του Τομπρούκ

Ανησυχητικά μηνύματα εκπέμπει η Λιβύη, καθώς επανέρχεται στην επικαιρότητα το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η Βουλή που εδρεύει στο Τομπρούκ θα εξετάσει την αναγνώρισή του.
Η Βουλή και ο πρόεδρός της Ακίλα Σάλεχ, όπως και ο στρατηγός Χαφτάρ, που ελέγχουν την Ανατολική Λιβύη, ήταν οι στενότεροι «σύμμαχοι» της Ελλάδας στην προσπάθεια ακύρωσης των τετελεσμένων που επιχείρησε να επιβάλει η Τουρκία με την υπογραφή, το 2019, από την κυβέρνηση της Τρίπολης, του Τουρκολιβυκού Μνημονίου.
Το Μνημόνιο αυτό, με πρωτοφανείς παραβιάσεις του Δικαίου της Θάλασσας, «οριοθετούσε» ΑΟΖ μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, αγνοώντας την ύπαρξη όλων των ελληνικών νησιών, ακόμη και της Κρήτης.
Το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο αποτελεί τον «ελέφαντα στο δωμάτιο» των ελληνοτουρκικών σχέσεων και των προσπαθειών για εξεύρεση λύσης στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Η Βουλή της Λιβύης και ο στρατηγός Χαφτάρ είχαν αποκηρύξει το μνημόνιο, το οποίο είχε προσφερθεί από την κυβέρνηση της Τρίπολης ως αντάλλαγμα στην Άγκυρα για την ισχυρή στρατιωτική βοήθεια που είχε προσφέρει, όταν οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ επέλαυναν εναντίον της Τρίπολης και της κυβέρνησης Σαράζ, η οποία διασώθηκε λόγω της τουρκικής στήριξης.
Η μη έγκρισή του από το Κοινοβούλιο ήταν ένα πρόσθετο ισχυρό επιχείρημα για την ακυρότητα του μνημονίου, καθώς και τυπικά δεν είχε ακολουθηθεί η αναγκαία διαδικασία που προβλέπει η εσωτερική έννομη τάξη της Λιβύης.
Τη Δευτέρα, ανακοινώθηκε από τη Βουλή η συγκρότηση τεχνικής επιτροπής για να μελετήσει το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο και εκφράζονται φόβοι ότι ξεκινά έτσι η διαδικασία αποδοχής και επικύρωσής του από τη Βουλή, χωρίς βεβαίως να αποκλείεται και η μικρή πιθανότητα καταψήφισης του.
To τουρκικό «φλερτ»
Η τουρκική κυβέρνηση και ο ίδιος ο Ερντογάν, όπως και ο υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν
Μπαϊρακτάρ, έχουν επανειλημμένα δηλώσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι στους επόμενους στόχους του ενεργειακού σχεδιασμού της Τουρκίας περιλαμβάνονται και οι γεωτρήσεις στη Λιβύη.
Πάντως, τα οικόπεδα τα οποία προκήρυξε για αδειοδότηση η Λιβύη ακολουθούν τη μέση γραμμή που έχει ορίσει η Ελλάδα και δεν υιοθετούν τη γραμμή του Τουρκολιβυκού Μνημονίου, η οποία επικαλύπτει μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως της Κρήτης.
Εάν η Λιβυκή Βουλή κινηθεί προς την κατεύθυνση αναγνώρισης του Τουρκολιβυκού Μνημονίου, θα πρέπει να εκτιμηθεί εάν αυτό γίνεται έναντι «ανταλλαγμάτων» από την Τουρκία, θεωρώντας ότι θα αποτελέσει πλήγμα και στον Χάρτη του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού που παρουσίασε η Αθήνα τον Απρίλιο.
Σχεδιάζεται ταξίδι Γεραπετρίτη στη Λιβύη
Η Αθήνα τα τελευταία χρόνια δεν έχει δείξει την αναγκαία προσοχή στη Λιβύη, καθώς έχουν ατονήσει πλήρως οι σχέσεις με την Ανατολική Λιβύη, ενώ και οι σχέσεις με την κυβέρνηση της Τρίπολης περιορίζονται στα απολύτως αναγκαία.
Πληροφορίες ανέφεραν, πάντως, ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σχεδίαζε το προσεχές διάστημα να επισκεφθεί την Τρίπολη, καθώς η Λιβύη είναι γειτονική χώρα και εκτός του μείζονος ζητήματος του Τουρκολιβυκού Μνημονίου, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις μεταναστευτικές ροές που από τη Λιβύη κατευθύνονται κυρίως προς την Κρήτη.
Το γεγονός ότι είναι περίοδος Μπαϊραμιού στην Τρίπολη και η κατάσταση είναι τεταμένη λόγω των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων ένοπλων ομάδων, δεν έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής την οριστικοποίηση της επίσκεψης Γεραπετρίτη στη Λιβύη.
Ο Έλληνας πρέσβης στην Τρίπολη, Ν. Γαριλίδης, σύμφωνα με τα λιβυκά ΜΜΕ, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης, Αλ Τάχερ Αλ Μπαούρ, για μια ανασκόπηση, όπως αναφέρουν, των διμερών σχέσεων αλλά και της στήριξης των προσπαθειών για πολιτική σταθερότητα στη Λιβύη.
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Ομολογία αποτυχίας! Οι Τούρκοι εγκαταλείπουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” δια στόματος του εμπνευστή της
-
Αναλύσεις2 μήνες πριν
Μάικλ Ρούμπιν στη Hellas Journal: Η σύλληψη Ιμάμογλου σηματοδοτεί ότι ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τον Οτζαλάν μέσα σε νεκροσακούλα!
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Τούρκοι εισέβαλαν στην Καβάλα για να δείξουν «απειλητική» πινακίδα της ματωμένης Κύπρου! (video)
-
Άμυνα4 εβδομάδες πριν
Χειρουργική επιχείρηση! Η Ινδία χτύπησε το Πακιστάν με SCALP και HAMMER που εκτοξεύτηκαν από Rafale
-
Πολιτική3 μήνες πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Διεθνή4 εβδομάδες πριν
Ινδός στρατηγός απειλεί με πυρηνικό αφανισμό την Τουρκία
-
Διεθνή2 μήνες πριν
Με την ουρά στα σκέλια! Φιντάν: Η Τουρκία δεν επιθυμεί καμία αντιπαράθεση με το Ισραήλ στη Συρία
-
Άμυνα2 εβδομάδες πριν
Το 20% της αεροπορικής ισχύος του Πακιστάν διέλυσε σε ένα βράδυ η Ινδία!