Ακολουθήστε μας

Διεθνή

Η Ινδία η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο μέχρι το 2027 με ΑΕΠ 5 τρισ. δολαρίων

Δημοσιεύτηκε στις

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Ινδίας, V Anantha Nageswaran, δήλωσε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει μια ανεπτυγμένη χώρα μέχρι το 2047

Η Ινδία θα μπορούσε να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο μέχρι το 2027 με ακαθάριστο εγχώριο προϊόν 5 τρισ. δολαρίων, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Οι προβλέψεις, σύμφωνα με το CNBC, έρχονται πριν από τον ενδιάμεσο προϋπολογισμό που πρόκειται να δημοσιευθεί μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι η οικονομία είναι έτοιμη να αναπτυχθεί με ρυθμό 7% ή και περισσότερο το οικονομικό έτος 2024. Το οικονομικό έτος της Ινδίας αρχίζει την 1η Απριλίου και λήγει στις 31 Μαρτίου.

Εάν επιτευχθεί ο φετινός στόχος, θα είναι το τρίτο συνεχόμενο έτος αύξησης του ΑΕΠ κατά 7% για την Ινδία. Το ΑΕΠ της χώρας ανέρχεται σήμερα σε 3,7 τρισ. δολάρια.

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Ινδίας, V Anantha Nageswaran, δήλωσε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει μια ανεπτυγμένη χώρα μέχρι το 2047.

«Οι επενδύσεις τόσο σε φυσικές όσο και σε ψηφιακές υποδομές συνέβαλαν στην ενίσχυση της προσφοράς και της μεταποίησης. Ως αποτέλεσμα, “η πραγματική αύξηση του ΑΕΠ θα είναι πιθανότατα πιο κοντά στο 7%” το οικονομικό έτος 2025», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η Ινδία είναι έτοιμη να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μέχρι το 2075, ξεπερνώντας όχι μόνο την Ιαπωνία και τη Γερμανία, αλλά και τις ΗΠΑ. Επί του παρόντος, η Ινδία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Γερμανία.

Χρηματιστηριακή αισιοδοξία

Οι μετοχές της Ινδίας ξεκινούν θετικά φέτος.

Ο δείκτης Nifty 50 αυξήθηκε περισσότερο από 20% το 2023 μετά από ράλι ρεκόρ πέρυσι. Αυτόν τον μήνα, ο δείκτης ξεπέρασε τις 22.000 για πρώτη φορά.

Η αυξανόμενη αισιοδοξία γύρω από τις προοπτικές ανάπτυξης της πιο πολυπληθούς χώρας του κόσμου, καθώς και η υψηλότερη ρευστότητα και η μεγαλύτερη εγχώρια συμμετοχή υπήρξαν βασικοί παράγοντες για την τόνωση του ράλι.

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Reserve Bank of India θα μειώσει τα επιτόκια φέτος, πιθανότατα στο δεύτερο εξάμηνο – κάτι που πιθανότατα θα ανυψώσει τις χρηματιστηριακές αγορές.

liberal.gr

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Διεθνή

Σύρια δημοσιογράφος αποκαλύπτει τι γίνεται στην πατρίδα της μετά την πτώση του Άσαντ! Γιατί της έκανε παρατήρηση η Hay’at Tahrir al Sham

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Για τις συνθήκες που επικρατούν στην Δαμασκό μετά την πτώση του Άσαντ και την νίκη της Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ μιλά στο OPEN και τη Σάρα Τσέλα η δημοσιογράφος Μιρέλλα Αμπού Σανάμπ. Όπως λέει αισθάνεται φόβο και ανησυχία για ένα άγνωστο μέλλον.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Η δίκη Νετανιάχου διχάζει το Ισραήλ!

Ένταση, αμηχανία και διαδηλώσεις κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της απολογίας Νετανιάχου σε μια δίκη που διχάζει τη χώρα. «Θα αποδείξω την αθωότητά μου» λέει ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Γράφει ο Γαβριήλ Χαρίτος, Deutsche Welle

Τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα τόσο μέσα, όσο και έξω από την αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου του Τελ Αβίβ κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα της απολογίας του ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, που βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα βαρύ κατηγορητήριο για εγκλήματα διαφθοράς. Θέλοντας να εκδηλώσουν τη στήριξή τους προς το πρόσωπό του, στη δικαστική αίθουσα έδωσαν το παρών ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Αμίρ Οχάνα, υπουργοί της κυβέρνησής του, βουλευτές, στελέχη και υποστηρικτές του Λικούντ.

Περιμένοντας να φύγει και ο τελευταίος φωτογράφος

Όπως αναμενόταν, ασφυκτικός ήταν και ο αριθμός των δημοσιογράφων και των φωτογράφων που κάλυπταν τα ενσταντανέ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους στη γλώσσα του σώματος του Νετανιάχου, που μόλις και κατάφερνε να διατηρήσει την ψυχραιμία του, αφήνοντας να διαφανεί το αίσθημα της αμηχανίας του κατηγορουμένου. Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή, όταν πλέον οι δικαστές είχαν καθίσει στα έδρανά τους, με τον Νετανιάχου να περιμένει μέχρι την αποχώρηση και του τελευταίου φωτογράφου από την αίθουσα, προκειμένου να μην κυκλοφορήσει στον Τύπο η εικόνα ενός πρωθυπουργού να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ήταν κάτι που είχε διαμηνυθεί από το προσωπικό του περιβάλλον και τους συνηγόρους του μέρες πριν.

Διαδήλωση επικριτών του Νετανιάχου έξω από το δικαστήριο στο Τελ Αβίβ (10/12/2024)
Οι διαδηλώσεις επικριτών και υποστηρικτών του Νετανιάχου έξω από το δικαστήριο τονίζουν την πόλωση της ισραηλινής κοινωνίαςΕικόνα: Stoyan Nenov/REUTERS

Ένταση επικράτησε και έξω από τη δικαστική αίθουσα, όπου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες, επικριτές και υποστηρικτές του. Οι μεν εξέφραζαν ικανοποίηση ότι επιτέλους η δικαιοσύνη λειτουργεί. Οι δε τόνιζαν πως, παρότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο με πολλαπλά μέτωπα, το βαθύ κράτος και το κατεστημένο των μέσων ενημέρωσης δεν διστάζουν σε τίποτα μπροστά στο προσωπικό τους μένος κατά του Νετανιάχου. Το πλήθος των πλακάτ, τα λόγια των συγκεντρωμένων στις κάμερες των τηλεοπτικών καναλιών που κάλυπταν ζωντανά τα γεγονότα και ο σχολιασμός των δημοσιογράφων που εξέφραζε μία από τις δύο πλευρές των διαδηλωτών, πρόδιδαν ότι, παρά τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη, η προσωπικότητα του ισραηλινού πρωθυπουργού παραμένει αμφιλεγόμενη και συνεχίζει να πολώνει την κοινή γνώμη.

Όπως ορίζει η δικονομική διαδικασία, ο Βενιαμίν Νετανιάχου θα είναι υποχρεωμένος να παρίσταται στο δικαστήριο τρεις φορές την εβδομάδα, επί έξι ώρες κάθε φορά, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της απολογίας. Το τελευταίο δεκαήμερο προηγήθηκε έντονος δημόσιος διάλογος, ως προς το εάν ένας πρωθυπουργός μίας χώρας εμπόλεμης θα είναι σε θέση να υπηρετήσει αποτελεσματικά και απρόσκοπτα τα καθήκοντά του. Μάλιστα, κατατέθηκε και σχετική προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ με αίτημα να κηρυχθεί προσωρινά έκπτωτος, για όσο χρόνο θα διαρκέσει η απολογία του. Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατέληξε ότι «δεν έχει την αρμοδιότητα να κρίνει ζητήματα πολιτικής φύσης», καθότι η ισραηλινή νομοθεσία – παρότι προβλέπει την υποχρέωση παραίτησης υπόδικου υπουργού – δεν προβλέπει το ίδιο και για έναν πρωθυπουργό υπόδικο.

Νετανιάχου: «Περίμενα οκτώ χρόνια»

«Περίμενα οκτώ χρόνια για να αποδείξω την αθωότητά μου» είπε μεταξύ άλλων ο Νετανιάχου κατά την έναρξη της διαδικασίας, λέξεις που είχε επαναλάβει και κατά την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες στα τοπικά ΜΜΕ, μην παραλείποντας να επιπλήξει δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης, κατηγορώντας την για διασπορά ψευδών πληροφοριών ήδη από τις πρώτες διαρροές που ενέπλεκαν τον ίδιο και το περιβάλλον του σε υποθέσεις διαφθοράς, και έως την έκδοση του κατηγορητηρίου.

Με την ολοκλήρωση της απολογίας του Νετανιάχου – μία διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες – το Ισραήλ πλησιάζει στο κλείσιμο ενός κεφαλαίου, που άφησε ένα ισχυρό αποτύπωμα στη φυσιογνωμία της πολιτικής ζωής και του δημόσιου λόγου στο Ισραήλ. Το κεφάλαιο αυτό υπολογιζόταν να είχε ήδη κλείσει από τα τέλη του περασμένου Απριλίου, εάν εν τω μεταξύ δεν είχε προκύψει ο πόλεμος που ξέσπασε στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Εκεχειρία μεταξύ Κούρδων και του υποστηριζόμενου απ’την Τουρκία Συριακού Εθνικού Στρατού! Προσπάθεια προσέγγισης της Δύσης από τον Τζολάνι

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Με το βλέμμα στραμμένο στη Συρία βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα, η οποία αναμένει δείγμα γραφής από τον επικεφαλής των ισλαμιστών ανταρτών αλ-Τζολάνι, που διαμηνύει ότι ο κόσμος στη Συρία δεν χρειάζεται πλέον να φοβάται τη νέα ηγεσία.

Οι εχθροπραξίες δεν έχουν σταματήσει, καθώς το Ισραήλ εξακολουθεί να βομβαρδίζει οπλοστάσια του Άσαντ, ενώ οι ΗΠΑ, χτυπούν τις θέσεις του ISIS. Στο Βορρά πάντως –  με αμερικανική μεσολάβηση-  οι Κούρδοι της Συρίας, συμφώνησαν σε εκεχειρία με τον Συριακό Εθνικό Στρατό ο οποίος υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό, από την Τουρκία, η οποία ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικό Άντονι Μπίνκεν.

Ύστερα από σφοδρές μάχες με δυνάμεις των Κούρδων, που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ισλαμιστές αντάρτες που ανέτρεψαν το καθεστώς Άσαντ, ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν την πόλη Ντειρ Αλ Ζορ. Και διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν την προέλασή τους στην ανατολική Συρία.

Την ίδια ώρα οι Κούρδοι ισχυρίζονται ότι με τη διαμεσολάβηση της Ουάσιγκτον έκαναν εκεχειρία με τον συριακό εθνικό στρατό που υποστηρίζεται από την Τουρκία. Με φόντο τις συνεχιζόμενες επιθέσεις των φιλοτουρκικών ανταρτών στη βορειανατολική Συρία ανατολικά του Ευφράτη, ο Άντονι Μπλίνκεν μεταβαίνει στην Τουρκία, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιεί για άλλη μια φορά ότι δε θα επιτρέψει το διαμελισμό της Συρίας.

Το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορεί για την πτώση του προέδρου Άσαντ ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί ενώ αφήνει κι αιχμές κατά της Τουρκία, χωρίς ωστόσο να την κατονομάζει.

Ανήσυχο εμφανίζεται και το Κρεμλίνο, το οποίο δηλώνει ότι διατηρεί για τη ώρα τις επαφές του με όσους ελέγχουν την κατάσταση στη Συρία, επειδή έχουν βάσεις σε Ταρτούς και Λαττάκεια.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι μόνο την Τρίτη διεξήγαγε 480 πλήγματα σε στόχους στρατηγικής σημασίας και ότι έχει προωθηθεί σε θέσεις πέρα από τη ουδέτερη ζώνη, αλλά διαβεβαιώνει πως δεν προελαύνει προς τη Δαμασκό.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Ισλαμιστών Ανταρτών, που για την ώρα έχει ηγείται στη Συρία, προσπαθεί να καθησυχάσει τη Δύση για την επόμενη ημέρα στη χώρα του.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους Σύρους πρόσφυγες, ο διορισμένος από τον Τζολάνι μεταβατικός Πρωθυπουργός Αλ Μπασίρ τους καλεί να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Χάνουν εδάφη οι Κούρδοι της Συρίας

Σκληρές μάχες διεξάγονται μεταξύ των υποστηριζόμενων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Κούρδων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και του υποστηριζόμενου από την Τουρκία Συριακού Εθνικού Στρατού στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ ανακοίνωσε ότι ελέγχει το κέντρο του Ντέιριζορ, το οποίο είχε δοθεί στος Κούρδους από τις δυνάμεις του Ασαντ, κατά την αποχώρησή τους.

Από χτες οι Κούρδοι έχασαν και το Μαμπίτζ. Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις αποσύρονται από την περιοχή, κατόπιν κατάπαυσης του πυρός με τον Συριακό Εθνικό Στρατό που επετεύχθη με διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πλέον η πίεση των υποστηριζόμενων από την Τουρκία δυνάμεων έχει μεταφερθεί στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, σε περιοχές κοντά στο Κομπάνι στα τουρκικά σύνορα. Στο επίκεντρο των μαχών και το παρακείμενο στρατηγικής σημασίας φράγμα και υδροηλεκτρικός σταθμός του Τισρίν πάνω στον Ευφράτη.

Την Παρασκευή αναμένεται στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Άγκυρα αναμένεται να ζητήσει από τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ την απόσυρση της κουρδικής πολιτοφυλακής, θέτοντας το δίλημμα στις Ηνωμένες Πολιτείες: «Να το κάνουμε από κοινού αλλιώς θα κινηθούμε μόνοι μας».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες από την πλευρά τους προσπαθούν να βρουν συμβιβαστική λύση, μεταξύ Κούρδων και Άγκυρας, την οποία χρειάζονται ως δίαυλο επικοινωνίας με το νέο καθεστώς στη Δαμασκό.

Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Γιάννης Μανδαλίδης

Η στρατηγική των ΗΠΑ στη Συρία

To ερώτημα εδώ δεν είναι τι στάση θα κρατήσει ο Μπάιντεν στις λίγες εβδομάδες που απομένουν, αλλά τι στάση θα υιοθετήσει ο Τραμπ όταν αναλάβει την εξουσία. Και αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι η προσπάθεια αποτροπής ανασυγκρότησης του ISIS παραμένει πρώτη προτεραιότητα.

Οι σύμβουλοι του επόμενου προέδρου συμφωνούν ότι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθει κάτι τέτοιο είναι η συνεργασία με τους Κούρδους.

Το είπε πριν από λίγες ώρες καθαρά ο επόμενος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Μάικ Γουόλτς, επομένως είναι αρκετά πιθανόν να μην δούμε τελικά στην πράξη την απεμπλοκή που οραματίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ. Τα δεδομένα δηλαδή που διαμορφώνονται στο έδαφος- όπως λένε εδώ στην αμερικανική πρωτεύουσα- διαφέρουν αυτά που είχε στο μυαλό του ο επόμενος πρόεδρος όταν έλεγε ότι το θέμα δεν πρέπει να μας αφορά.

Ο ΥΠΕΞ Μπλίνκεν που πηγαίνει στην Τουρκία θα πιέσει να μην υπάρξει κλιμάκωση με τους Κούρδους της Συρίας ενώ και το μήνυμα που έστειλε ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην μέση Ανατολή με την επίσκεψη του στις βάσεις των Αμερικανών και των Κούρδων του SDF έχει την δίκη του μεγάλη σημασία.

Ανταπόκριση – Ουάσινγκτον: Λένα ΑργύρηΝ

Ο Αλ Τζολάνι καθησυχάζει τη Δύση: Παρά την καχυποψία τους οι Δυτικοί είναι υποχρεωμένοι να τον εμπιστευτούν

Αναμενόμενη και σαφής η προσπάθεια Τζολάνι να καθησυχάσει τους δυτικούς για τις προθέσεις του. Ξέρει πως τον βλέπουν με καχυποψία, αφού αναγνωρίζουν τον ίδιο και την ισχυρή οργάνωση του ως τρομοκράτες, με δεδομένο ότι προέρχονται από Αλ Κάιντα και ISIS.

Ξέρει επίσης ότι οι δυτικοί δεν έχουν εναλλακτική από να τον εμπιστευτούν όταν λέει ότι δεν αποτελεί απειλή για την ενότητα της Συρίας, ότι θα σεβαστεί τις διαφορετικές εθνότητες και θρησκείες.

Το Ισραήλ ωστόσο δείχνει να μην του αναγνωρίζει τόσο εύκολα το τεκμήριο της αθωότητας. Ήδη έχει ήδη καταλάβει την ουδέτερη ζώνη στα υψίπεδα του Γκολάν από την πλευρά της Συρίαςκαι βομβαρδίζει όλα τα στρατηγικής σημασίας όπλα του έκπτωτου καθεστώτος.

Μέχρι στιγμής ο Τζολάνι δεν έχει αντιδράσει και δεν έχει αντιδράσει ούτε και στις επιθέσεις που κάνουν οι φιλοτουρκικές δυνάμεις των ανταρτών, που ελέγχουν περιοχές στη βόρεια Συρία, κατά περιοχών που ελέγχουν οι Κούρδοι με την υποστήριξη των Αμερικανών.

Δεν έχει αντιδράσει ούτε στην προσπάθεια ανασύνταξης της ISIS. Το ρόλο εξουδετέρωσης της απειλής αυτής τον έχουν αναλάβει οι ΗΠΑ, αξιοποιώντας τη βάση τους στο Αλ Τανφ. Είναι στη νότια Συρία.

Μπορεί λοιπόν ο Τζολάνι να προβάλει ως ο ντε φάκτο ηγέτης της χώρας, αλλά προφανώς δεν θα καθορίσει μόνος του την τύχη της χώρας. Έχει να βρει και τις ισορροπίες με Τουρκία, Ισραήλ και ΗΠΑ, που έτσι κι αλλιώς έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα στη Συρία, αλλά και με Ρωσία, η οποία τις βάσεις σε Ταρτούς και Λατάκεια, που βλέπουν Μεσόγειο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναλύσεις14 λεπτά πριν

Ο Τζολάνι πασχίζει να δείξει… πρόσωπο “ηγέτη” στη Δύση και οι τζιχαντιστές του τού χαλάνε την εικόνα! ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρά βίντεο

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν πολλές αναφορές για σφαγές sη Συρία 

Διεθνή44 λεπτά πριν

Σύρια δημοσιογράφος αποκαλύπτει τι γίνεται στην πατρίδα της μετά την πτώση του Άσαντ! Γιατί της έκανε παρατήρηση η Hay’at Tahrir al Sham

Για τις συνθήκες που επικρατούν στην Δαμασκό μετά την πτώση του Άσαντ και την νίκη της Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ...

Διεθνή1 ώρα πριν

Η δίκη Νετανιάχου διχάζει το Ισραήλ!

Ένταση, αμηχανία και διαδηλώσεις κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της απολογίας Νετανιάχου σε μια δίκη που διχάζει τη χώρα. «Θα...

Διεθνή2 ώρες πριν

Εκεχειρία μεταξύ Κούρδων και του υποστηριζόμενου απ’την Τουρκία Συριακού Εθνικού Στρατού! Προσπάθεια προσέγγισης της Δύσης από τον Τζολάνι

Με το βλέμμα στραμμένο στη Συρία βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα, η οποία αναμένει δείγμα γραφής από τον επικεφαλής των ισλαμιστών ανταρτών αλ-Τζολάνι, που διαμηνύει ότι...

Πολιτική2 ώρες πριν

Έπιασε τόπο ο συναγερμός από το Geopolitico! Προχωρά η εκβάθυνση του λιμένα Αγίου Ευστρατίου προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση

Από την πρώτη στιγμή είχαμε αναδείξει το ζήτημα του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού

Δημοφιλή