Ακολουθήστε μας

Διεθνή

Γάζα: Σφοδρές μάχες στον βορρά, εντατικοποίηση των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Ράφα

Δημοσιεύτηκε στις

Ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς βρίσκεται στον όγδοο μήνα του

Σφοδρές μάχες μαίνονται σήμερα ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, την επομένη της ανακοίνωσης από το Ισραήλ “εντατικοποίησης” των επιχειρήσεών του στη Ράφα, στο νότιο άκρο του θύλακα, παρά τους φόβους που εκφράζονται διεθνώς για τον άμαχο πληθυσμό.

Ύστερα από μέρες αποκλεισμού της άφιξης ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ένα πρώτο φορτίο με βοήθεια άρχισε σήμερα να εκφορτώνεται μέσω της προσωρινής προβλήτας που κατασκεύασε στην ακτή της Λωρίδας της Γάζας.

Καθώς ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς βρίσκεται στον όγδοο μήνα του, ο ισραηλινός στρατός δίνει μάχη κατά των δυνάμεων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ο οποίος βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών και πυρών του ισραηλινού πυροβολικού, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι τους, σύμφωνα με την παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας, τα σωστικά συνεργεία της οποίας καταβάλλουν προσπάθειες για τη διάσωση άλλων κατοίκων που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού θύλακα, στη Ράφα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανακοίνωσε ότι στόχευσε με οβίδες τις ισραηλινές δυνάμεις “που σταθμεύουν στη μεθοριακή διάβαση” με την Αίγυπτο.

Οι ακτές της πόλης αυτής, όπου συνωστίζονται εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι από την σύγκρουση, δέχονται πυρά από το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έπειτα από πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας, από τα οποία υπάρχουν τραυματίες, σύμφωνα με το κουβετιανό νοσοκομείο της πόλης.

“Μάχη αποφασιστικής σημασίας”

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι επιπλέον δυνάμεις θα εισέλθουν στη Ράφα και ότι “η (στρατιωτική) δραστηριότητα θα ενταθεί”, με στόχο να εξαλειφθούν τα τελευταία τάγματα της Χαμάς εκεί.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε “αποφασιστικής σημασίας” τη “μάχη της Ράφα”, η οποία έχει στόχο, σύμφωνα με τον ίδιο, “τις οδούς διαφυγής και ανεφοδιασμού” του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, την καταστροφή του οποίου ορκίστηκε το Ισραήλ μετά την άνευ προηγουμένου επίθεσή του στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος, που πυροδότησε τον πόλεμο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού Ναντάβ Σοσάνι, “υπάρχουν όμηροι στη Ράφα”, που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου. “Επιχειρούμε για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες να τους φέρουμε σπίτι”.

Από τις 6 Μαΐου που ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή στους αμάχους να εγκαταλείψουν τους ανατολικούς τομείς της Ράφα εν αναμονή μιας μεγάλης χερσαίας επίθεσης, “600.000 άνθρωποι έχουν φύγει”, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Περίπου 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι, κάτοικοι και εκτοπισμένοι από τις μάχες, βρίσκονταν ως εκείνη τη στιγμή στην πόλη αυτή.

Παλαιστίνιοι εξακολουθούν να εγκαταλείπουν το ανατολικό τμήμα της, όπως και άλλες συνοικίες της πόλης που βρίσκεται στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο.

Ο Νετανιάχου έκρινε ότι “η ανθρωπιστική καταστροφή” στη Ράφα, για την οποία εκφράζει φόβους η διεθνής κοινότητα, αποφεύχθηκε από το Ισραήλ, σημειώνοντας ότι “σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκκενώσει τη ζώνη των μαχών”.

Στη Χάγη, παράλληλα, κατά τη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον της υψηλότερης δικαστικής αρχής του ΟΗΕ, στην οποία προσέφυγε η Νότια Αφρική, η οποία δηλώνει ότι το Ισραήλ ενέτεινε μια εκστρατεία “γενοκτονίας” με την στρατιωτική του επιχείρηση στη Ράφα, το Ισραήλ κατήγγειλε σήμερα ότι οι κατηγορίες αυτές “είναι εντελώς αποκομμένες” από την πραγματικότητα.

Από τις 7 Μαΐου, που αναπτύχθηκε ο ισραηλινός στρατός στην παλαιστινιακή πλευρά της μεθοριακής διάβασης με την Αίγυπτο, δεν περνά πια καμία ανθρωπιστική βοήθεια, με την Αίγυπτο και το Ισραήλ να επιρρίπτουν η μια στην άλλη την ευθύνη γι’ αυτό τον αποκλεισμό.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ωστόσο ότι 365 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν χθες, Πέμπτη, στη Λωρίδα της Γάζας μέσω των διαβάσεων στην ισραηλινή πλευρά του Κερέμ Σαλόμ και του Ερέζ.

Νεκροί από “φίλια πυρά”

Ο ΟΗΕ και μη κυβερνητικές οργανώσεις προειδοποιούν συχνά για τον κίνδυνο λιμού στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ζουν περίπου 2,4 εκατομμύρια κάτοικοι, το 70% των οποίων έχει εκτοπιστεί από τότε που άρχισε ο πόλεμος, στις 7 Οκτωβρίου.

Εκείνη τη μέρα, μαχητές της Χαμάς εξαπέλυσαν αιματηρή και άνευ προηγουμένου επίθεση στο νότιο Ισραήλ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 1.170 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με απολογισμό του AFP που στηρίζεται σε επίσημα ισραηλινά στοιχεία. Από τους 252 ανθρώπους που απήχθησαν όμηροι στις 7 Οκτωβρίου από τους μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, οι 128 εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων 38 είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Η μεγάλη επίθεση, που εξαπέλυσε το Ισραήλ σε αντίποινα, έχει προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στην Λωρίδα της Γάζας, όπου 35.303 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο πέντε στρατιωτών που σκοτώθηκαν την Τετάρτη από “φίλια πυρά” κατά τις μάχες στην Τζαμπάλια. Συνολικά 279 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου η Χαμάς, η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, πήρε την εξουσία το 2007.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Διεθνή

Διευκρινίσεις για την επικοινωνία με Πούτιν μετά την σύγχυση που προκάλεσε η ανάρτηση Τραμπ

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ δεν συνομίλησε ο ίδιος με τον Πούτιν, αλλά ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Σε διευκρινίσεις για τη φύση της επικοινωνίας Τραμπ – Πούτιν προχώρησε ο Λευκός Οίκος διά της εκπροσώπου του Κάρολαιν Λέβιτ, μετά τη σύγχυση που προκάλεσε η ανάρτηση Τραμπ.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ δεν συνομίλησε ο ίδιος με τον Πούτιν, αλλά ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ.

Η σύγχυση προκλήθηκε από την ανάρτηση του Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία επιδοκίμαζε τις συζητήσεις που είχε χθες με τον Ρώσο ηγέτη και σε πρώτο πρόσωπο ανέφερε: «Ζήτησα αποφασιστικά από τον Πρόεδρο Πούτιν να…».

Προβληματισμό προκάλεσε επίσης ο ισχυρισμός Τραμπ ότι «χιλιάδες ουκρανικά στρατεύματα είναι πλήρως περικυκλωμένα από τον ρωσικό στρατό» στην περιοχή του Κουρσκ, κατάσταση για την οποία μάλιστα ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ  έγραψε ότι ζήτησε από τον Πούτιν να «χαρίσει τη ζωή» σε «χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες».

Η είδηση περί περικύκλωσης διαψεύδεται από ουκρανικές πηγές και στρατιωτικούς αναλυτές που την περιγράφουν ως μη ακριβή.

Από την πλευρά του ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα «θα εγγυηθεί την ασφάλεια των Ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονται στην περιοχή του Κουρσκ, εφόσον παραδοθούν».

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι οι ουκρανικές αρχές πρέπει να δώσουν εντολή στους στρατιώτες τους να καταθέσουν τα όπλα τους.

Η επίμαχη ανάρτηση Τραμπ

Στην ανάρτηση που προκάλεσε τις πυροδότησε του ο Τραμπ ανέφερε:

«Είχαμε πολύ καλές και παραγωγικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας χθες, και έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία αυτός ο φρικτός, αιματηρός πόλεμος να φτάσει επιτέλους στο τέλος του.

— ΑΛΛΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΗ ΘΕΣΗ.

Ζήτησα αποφασιστικά από τον Πρόεδρο Πούτιν να σώσει τις ζωές τους. Αυτή θα ήταν μια φρικτή σφαγή, που δεν θα έχει ξανασυμβεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Θεός να τους έχει όλους καλά!!!».

Τα μηνύματα Γουίτκοφ

Προ της ανάρτησης Τραμπ πάντως, το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει πάντως ότι ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, στην εν λόγω συνάντηση, ο Πούτιν δήλωσε με έμφαση ότι η στάση του για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία είναι ευθυγραμμισμένη με αυτή του Ντόναλντ Τραμπ, αν και «χρειάζεται να γίνει ακόμη δουλειά» και από τις δύο πλευρές.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε επίσης ότι στη συνάντηση «δόθηκαν πρόσθετες πληροφορίες» από τον Γουίτκοφ και ότι ο Πούτιν του έδωσε με τη σειρά του «πληροφορίες και ένα πρόσθετο μήνυμα για τον πρόεδρο Τραμπ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε χθες η Ρωσία συμφωνεί με την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, μόνο εάν αυτή οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη ειρήνη και εφόσον εξαλειφθούν οι ρίζες της σύγκρουσης. Ουσιαστικά όμως ούτε αποδέχθηκε ούτε απέρριψε την αμερικανική πρόταση. 

Πηγή: Naftemporiki

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

ΕΕ:Ανανέωσε για άλλο ένα εξάμηνο τις κυρώσεις κατά Ρώσων πολιτών και οντοτήτων

Οι κυρώσεις αυτές κατά της Ρωσίας πρέπει να ανανεώνονται κάθε έξι μήνες ομόφωνα από τις 27 χώρες μέλη και η Ουγγαρία είχε ζητήσει την αφαίρεση πολλών ονομάτων από τον κατάλογο, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανανέωσε σήμερα για έξι μήνες τις ατομικές κυρώσεις που επιβάλλει σε βάρος χιλιάδων Ρώσων που κατηγορούνται ότι τροφοδοτούν την πολεμική μηχανή της Μόσχας κατά της Ουκρανίας, έπειτα από έντονες συζητήσεις με τη Βουδαπέστη που εναντιωνόταν στην παράτασή τους.

Οι κυρώσεις αυτές κατά της Ρωσίας πρέπει να ανανεώνονται κάθε έξι μήνες ομόφωνα από τις 27 χώρες μέλη και η Ουγγαρία είχε ζητήσει την αφαίρεση πολλών ονομάτων από τον κατάλογο, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Τελικά τέσσερα ονόματα αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο αυτόν προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, όπως διευκρίνισαν οι διπλωμάτες.

Η Ουγγαρία είχε δηλώσει αρχικά ότι ήθελε να εξασφαλίσει την αφαίρεση εννέα Ρώσων από τον κατάλογο, που περιλαμβάνει συνολικά περισσότερους από 2.400 Ρώσους και ρωσικές οντότητες, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και πολλά μέλη της κυβέρνησής του.

Όμως, έπειτα από εβδομάδες διαβουλεύσεων, μόνο τέσσερα ονόματα αποσύρθηκαν από τον κατάλογο, εκ των οποίων το ένα δεν συνδέεται απευθείας με το ουγγρικό αίτημα. Σύμφωνα με έναν διπλωμάτη στις Βρυξέλλες, επρόκειτο για μία περίπτωση για την οποία εκτιμήθηκε πως η νομική βάση για την επιβολή κυρώσεων δεν ήταν επαρκής.

Οι τρεις Ρώσοι, τα ονόματα των οποίων αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο των κυρώσεων, είναι η Γκιουλμπαχόρ Ισμαΐλοβα, αδελφή του γνωστού Ρώσου επιχειρηματία Αλίσερ Ουσμάνοφ, ο επιχειρηματίας Βιτσισλάβ Μόσε Καντόρ και ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού Μιχαήλ Ντεγκτιάρεφ. Ο τέταρτος, ο επιχειρηματίας Βλαντίμιρ Ρασέφκσι, αποσύρθηκε από τον κατάλογο λόγω αδύναμης νομικής βάσης μάλλον, παρά λόγω πίεσης από τη Βουδαπέστη.

Άλλοι τρεις αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο γιατί έχουν αποβιώσει στο μεταξύ.

Αυτές οι ατομικές κυρώσεις προβλέπουν πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων στην ΕΕ και απαγόρευση εισόδου στο έδαφος της ΕΕ . Αυτές θα ισχύσουν έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2025.

Η Ουγγαρία είχε απειλήσει επίσης στα τέλη Ιανουαρίου να μην προσφέρει την υποστήριξή της σε ένα νέο “πακέτο” κυρώσεων, το 16ο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022, αλλά στη συνέχεια συμφώνησε να τις υποστηρίξει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Sigmalive

Συνέχεια ανάγνωσης

Αναλύσεις

Η κατάσταση στη Συρία μετά το αιματοκύλισμα και τη συμφωνία Αλ Σαράα-SDF!

Τα πέντε γεγονότα στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή

Δημοσιεύτηκε

στις

Γράφει ο Γιώργος Μενεσιάν
Η κατάσταση στην Συρία μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της μεταβατικής κυβέρνησης του Αλ Σαράα και των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF):
→ Η τουρκική πολεμική αεροπορία χτύπησε κουρδικούς στόχοθς στην βόρεια και βορειοανατολική Συρία.
→ Η κατάσταση στην δυτική Συρία μετά τα τραγικά γεγονότα με τις σφαγές αμάχων παραμένει ήρεμη. Υπήρξαν μόνο ελάχιστες περιπτώσεις όπου οι δυνάμεις ασφαλείας του μεταβατικού καθεστώτος δέχτηκαν επίθεση από ενόπλους οπαδούς του πρώην προέδρου Άσαντ. Παράλληλα, εκατοντάδες όπλα παραδόθηκαν στις αρχές.
→ Η ισραηλινή αεροπορία συνεχίζει τους βομβαρδισμούς, κυρίως στη νότια Συρία και την Δαμασκό.
→ Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η μεταβατική κυβέρνηση και οι ένοπλοι Δρούζοι στην Επαρχία Σουεϊντά προχώρησαν σε συμφωνία παρόμοια με εκείνη που η κυβέρνηση υπέγραψε με τις SDF.
→ Η σημαντικότερη είδηση όλων είναι η συνταγματική διακήρυξη που ανακοίνωσε η μεταβατική κυβέρνηση, το οποίο ουσιαστικά πρόκειται για ένα προσωρινό σύνταγμα το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ για πέντε χρόνια. Πάνω σε αυτό θα βασιστεί το νέο σύνταγμα της χώρας.
Σύμφωνα με την διακήρυξη, η συριακή νομοεθσία θα βασιστεί στο Ισλάμ. Προβλέπονται, επίσης, εγγυήσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, την ελευθερία του λόγου και τις θρησκευτικές ελευθερίες. Οι SDF και ο πολιτικος της βραχίονας, το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο, απέρριψαν την συνταγματική διακήρυξη διότι αυτή δεν εγγυάται την εξασφάλιση των δικαιωμάτων και την συμπερίληψη των μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της κουρδικής μειονότητας.
Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διεθνή6 λεπτά πριν

Διευκρινίσεις για την επικοινωνία με Πούτιν μετά την σύγχυση που προκάλεσε η ανάρτηση Τραμπ

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ δεν συνομίλησε ο ίδιος με τον Πούτιν, αλλά ο...

Οικονομία36 λεπτά πριν

Γιατί η Ουγγαρία συναίνεσε σε ανανέωση προσωπικών κυρώσεων ΕΕ κατά ρωσικής εισβολής

Η Ουγγαρία είχε επιμείνει αρκετές φορές σε συναντήσεις των μόνιμων αντιπροσώπων των κρατών μελών (COREPER) τις περασμένες εβδομάδες να μη...

Ενδιαφέροντα42 λεπτά πριν

Προκόπης Παυλόπουλος: Το μουσικό έργο του Γιώργου Τζώρτζη για τον Γιάννη Σκαρίμπα

Χαιρετισμό κατά την εκδήλωση του μουσικού έργου του Γιώργου Τζώρτζη «Αντιγράμματα» στη Στέγη Ελλήνων Λογοτεχνών απηύθυνε ο πρώην Πρόεδρος της...

Οικονομία1 ώρα πριν

Ο κινεζικός «δράκος», αντίβαρο της ΕΕ στον Τραμπ;  

«Αυτή που ωφελείται από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης είναι η Κίνα», κατά την Κάγια...

Οικονομία2 ώρες πριν

Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης: Άσχημα νέα για την αμερικανική οικονομία

Η ομάδα Τραμπ βλέπει την οικονομία σαν Monopoly – Αυτογκόλ ο εμπορικός πόλεμος

Δημοφιλή