Ακολουθήστε μας

Διεθνή

H κατάπαυση του πυρός με τον Λίβανο δεν συνδέεται με καμία αποστολή όπλων από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ

Η ΠΟΛΕΜΙΚΉ παραγωγή των Ηνωμένων Πολιτειών με συνδέσεις δορυφόρων και το νέο δημιούργημά των εταιρειών Woodard και Boeing

Δημοσιεύτηκε στις

Τα χιλιάδες κιτ πυρομαχικών κοινής άμεσης επίθεσης (JDAM) ξανά στην επικαιρότητα

Η φονική αεροπορική βόμβα πτερυγίων η εξοπλισμένη με μηχανισμό καθοδήγησης Joint Direct Attack Munition (JDAM) και η χρήση της στον Λίβανο και τη Γάζα.

Η ΠΟΛΕΜΙΚΉ παραγωγή των Ηνωμένων Πολιτειών με συνδέσεις δορυφόρων και το νέο δημιούργημά των εταιρειών Woodard και Boeing

Χτες σε μια ειδηση για την παροχη οπλων προέκυψε μια σημαντικη παράπλευρη ειδηση που αφορα την παροχη εξοπλισμών με εφαρμογες δορυφορικου προσανατολισμου και αυτονόμου λειτουργίας.

Αναφέρει το TIMES OF ISRAEL:

‘’Την Τρίτη, η Ουάσιγκτον είχε επιμείνει ότι η κατάπαυση του πυρός δεν συνδέεται με καμία αποστολή όπλων στο Ισραήλ. Ο Αμερικανός αξιωματούχος, υπό τον όρο της ανωνυμίας, εξηγεί ότι αυτή η τελευταία πώληση όπλων, η οποία περιλαμβάνει χιλιάδες κιτ πυρομαχικών κοινής άμεσης επίθεσης (JDAM), βρισκόταν στα σκαριά για αρκετούς μήνες και είναι μόνο μία από τις αμέτρητες αποστολές με πράσινο φως από την αρχή του πόλεμο, μεταξύ άλλων τις τελευταίες εβδομάδες πριν από την υπογραφή της εκεχειρίας στον Λίβανο.

«Υπάρχουν συνεχώς πακέτα που προωθούνται σε διάφορα στάδια. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο», λέει ο αξιωματούχος, ο οποίος τηρεί την ανωνυμία του.’’

Άρα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που διαπίστωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίουν επίθεσεις χρησιμοποιώντας μια αεροπορική βόμβα πτερυγίων εξοπλισμένη με μηχανισμό καθοδήγησης Joint Direct Attack Munition (JDAM) παραγωγής των Ηνωμένων Πολιτειών πολύ πιθανον να επανέλθει.

Πακέτο όπλων 680 εκ. δολαρίων στο Ισραήλ προωθεί η κυβέρνηση Μπάιντεν

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βρήκε στην επίθεση κατά δημοσιογραφων προ ημερων υπολείμματα στο σημείο επίθεσης και εξέτασε φωτογραφίες των υπολειμμάτων που συνέλεξε ο ιδιοκτήτης του θέρετρου και διαπίστωσε ότι ήταν σύμφωνες με ένα κιτ καθοδήγησης JDAM που συναρμολογήθηκε και πωλήθηκε από την αμερικανική εταιρεία Boeing.

Το Human Rights Watch αναγνώρισε τοτε ένα υπόλοιπο ως μέρος του συστήματος ενεργοποίησης του κιτ καθοδήγησης που κινεί τα πτερύγια. Έφερε έναν αριθμητικό κωδικό που προσδιορίζει ότι έχει κατασκευαστεί από την αμερικανική εταιρεία Woodard, μια εταιρεία που κατασκευάζει εξαρτήματα για συστήματα καθοδήγησης σε πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένου του JDAM. Το JDAM είναι στερεωμένο σε βόμβες που ρίχνονται από τον αέρα και τους επιτρέπει να καθοδηγούνται σε έναν στόχο χρησιμοποιώντας δορυφορικές συντεταγμένες, καθιστώντας το όπλο ακριβές σε απόσταση μερικών μέτρων.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έγραψε στη Boeing και στην Woodard στις 14 Νοεμβρίου, αλλά δεν έλαβε απαντήσεις. Οι εταιρείες έχουν ευθύνες σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες Αρχές των Ηνωμένων Εθνών για τις Επιχειρήσεις και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα , τις Κατευθυντήριες Γραμμές του ΟΟΣΑ για τις Πολυεθνικές Επιχειρήσεις Υπεύθυνη Επιχειρηματική Συμπεριφορά και τις σχετικές οδηγίες για να σταματήσουν, να αποτρέψουν, να μετριάσουν ή να αποκαταστήσουν πραγματικές και πιθανές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που προκαλούν, συμβάλλουν ή συνδέονται με την θανατωση αμάχων .

Ο Ερυθρός Σταυρός που ασχολείται πρωτίστως με το πιθανό ανθρώπινο κόστος για τους αμάχους στη γη από τη χρήση όπλων και άλλων στρατιωτικών επιχειρήσεων στο διάστημα ή σε σχέση με το διάστημα τονίζει πως οι ανθρωπιστικές εκτιμήσεις θα πρέπει να αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο οποιασδήποτε συζήτησης σχετικά με την κανονιστική ανάπτυξη. Αυτονομων οπλικών συστημάτων με δορυφορικές συνδεσες κατά τις αποστολές βολής και τις διορθώσεις τους Για το σκοπό αυτό, οι συστάσεις της ΔΕΕΣ επικεντρώνονται σε μέτρα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου ζημίας των πολιτών από απειλές βομβών συνδεδεμενων με διαστημικά συστήματα.

Οι παραρακάτω συστάσεις επιρεάζουν τις δύο εταιρείες καθώς και πολλές άλλες που μεσω δορυφόρου διευκολύνουν επιθέσεις ακριβείας που τελικά θανατώνουν αναίτια πολλους αμάχους…

Σύσταση 2 : Όποτε είναι εφικτό, τα κράτη θα πρέπει να διαχωρίζουν τη στρατιωτική χρήση διαστημικών συστημάτων (συμπεριλαμβανομένων δορυφόρων, ζεύξεων επικοινωνίας και επίγειων σταθμών) από την πολιτική χρήση τους, ιδίως όσον αφορά τα συστήματα που είναι απαραίτητα για την παροχή βασικών πολιτικών υπηρεσιών και για την προστασία και τη λειτουργία των πρόσωπ και αντικείμεναων που προστατεύονται ειδικά από το διεθνές δίκαιο.

Σύσταση 5 : Τα κράτη πρέπει να συνεργαστούν για να αυξήσουν την ανθεκτικότητα των δορυφορικών υπηρεσιών για ανθρωπιστική βοήθεια και αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περιόδους ένοπλων συγκρούσεων και άλλων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Έγκλημα πολέμου! Αμερικανικά όπλα σκότωσαν δημοσιογράφους σε ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ι τεκμηριώσει και προηγουμένως την παράνομη χρήση αυτόνομων όπλων εξοπλισμένων από τις ΗΠΑ από τον ισραηλινό στρατό σε ένα χτύπημα τον Μάρτιο που σκότωσε επτά εργαζόμενους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας στο νότιο Λίβανο.

Από τότε προέκυψε ένας σοβαρός απόρρητος διάλογος τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον ΟΗΕ με συμμετοχή του Ερυθρού Σταυρού και των ειδικών του στις εφαρμογες συστηματων με δορυφορική στήριξη .Πληροφορίες αναφέρουν πως ένα από τα θέματα που προέκυψε είναι η κόπωση ή η αδιαφορία των Ισραηλινών χειριστών βολών αυτόνομων οπλικών συστημάτων καθώς και η εξοικείωση των επιτελών του Ισραήλ σε χτυπηματα μαζικών βλαβών παρά σε χειρουργικές επιθέσεις πολεμικών στόχων.Για το θέμα αυτό έχει προβεί σε αυστηρη δημόσια κριτική η Γαλλία,ο Λιβανος και σε κάποιες περιπτώσεις η Ιταλία.Σχετική είναι και η συνεχής παρέμβαση της ΟΥΝΕΣΚΟ για τα τυφλα χτυπήματα σε αρχαιολογικους χώρους η κοντά σε αυτούς ιδιαίτερα στον Λιβάνο τη Γαζα και στην Παλμύρα με ειδικές δορυφορικές ζευξεις που μετρουν με ακρίβεια ακόμη και ρωγμές.

Το ζήτημα τώρα θα επανέλθει στον διάλογο μια και τα JDAM και η αξιοποίηση τους με την βοήθεια δορυφορικών ζευξεων καθώς και βόμβες άλλων εφαρμογών αυτόνομων οπλικών συστημάτων έχει στοιχίσει πολλές απώλειές αμάχων ,δημοσιογράφων και εργαζομένων σε ανθρωπιστικους οργανισμους.

Ήδη η Αμερικανική Κυβέρνηση ομολόγησε χτες πως αποφεύγει καποιες προμήθειες στο Ισραήλ λόγω των συνεπειών σε αμάχους ‘’

Η κυβέρνηση Μπάιντεν διέψευσε αμέσως τους ισχυρισμούς του Νετανιάχου, λέγοντας ότι η μόνη αποστολή που έχει παρακρατηθεί είναι ένα πακέτο με βόμβες 2.000 λιβρών που η Ουάσιγκτον ανησυχεί ότι θα χρησιμοποιηθεί σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.’’

Αυτές οι βόμβες συγγενεύουν με τις πολυβόμβες ισοπεδωτες της οικογενείας ΜΚ84 για τις οποίες εχουν δεχτει μεγάλη κριτικη από ανθρωπιστικούς υπαλλήλους για την πολύνεκρη χρήση τους στη Ράφα.

Είναι ο άγνωστος Χ, αλλά φυσικό πρόσωπο που βοηθάει στην παραγωγή ειδήσεων στο Geopolitico.gr, αλλά και τη δημιουργία βίντεο στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως ανθρώπινο αλγόριθμο λόγω του όγκου των δεδομένων και πληροφοριών που αφομοιώνει καθημερινώς. Είναι καταδρομέας με ειδικότητα Χειριστή Ασυρμάτων Μέσων.

Διεθνή

Παίρνουν τα όπλα οι Αρμένιοι και ενώνονται με τους Κούρδους

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η αρμενική κοινότητα στη Συρία Hasakahs ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για γενική επιστράτευση παίρνοντας τα όπλα και σχηματίζοντας ένα αρμενικό τάγμα” (..) ο αρμενικός λαός είναι μαζί με τον #SDF ενάντια στις επιθέσεις του κατοχικού τουρκικού κράτους και τις συμμορίες του».

Δείτε την κινητικότητα & από τους Κούρδους!

ΠΗΓΗ: directus.gr
Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Διάγγελμα Μακρόν! Δεν παραιτείται – Διορίζει πρωθυπουργό

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

O Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απευθύνθηκε με διάγγελμά του στον γαλλικό λαό μετά την παραίτηση Μπαρνιέ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θα ορίσει τον νέο πρωθυπουργό εντός των επόμενων ημερών.

Ο Γάλλος πρόεδρος ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και ότι τους επόμενους 30 μήνες που θα είναι στην προεδρία της γαλλικής Δημοκρατίας στόχος του θα είναι η δημιουργία μίας ισχυρής Γαλλίας και μίας ισχυρής Ευρώπης, ικανών να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών.

Ο Μακρόν ευχαρίστησε αρχικά τον Μπαρνιέ για την «αφιέρωσή» του και την «απροθυμία του να τα παρατήσει» κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του. «Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων», πρόσθεσε.

Η προτεραιότητα του νέου πρωθυπουργού θα είναι να περάσει ο προϋπολογισμός, τόνισε ο Μακρόν στο διάγγελμά του. Όπως είπε, στις αρχές του επόμενου έτους η νέα κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον νέο προϋπολογισμό που πρέπει να εγκριθεί ώστε «να υλοποιηθούν οι αναγκαίες επενδύσεις».

Ο Εμανουέλ Μακρόν επέκρινε με δριμύτητα τους βουλευτές της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς οι οποίοι όπως είπε αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ανέφερε επίσης πως προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές το περασμένο καλοκαίρι διαπιστώνοντας από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών την ενίσχυση των πολιτικών άκρων. Σημείωσε ωστόσο ότι η κίνηση του δεν έγινε κατανοητή.

Ο πρόεδρος Μακρόν συνέχισε λέγοντας, ότι ορισμένοι από τους πολιτικούς του αντιπάλους επέλεξαν το «χάος». Είπε ότι «δεν σκέφτονται εσάς τους ψηφοφόρους», υποδηλώνοντας ότι το ενδιαφέρον τους είναι οι επόμενες προεδρικές εκλογές.

Είπε τελος ότι η άκρα δεξιά και η άκρα αριστερά ενώθηκαν σε ένα αντιδημοκρατικό μέτωπο και ότι ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει ευθύνες που δεν είναι δικές του.

Ο Μακρόν παραδέχτηκε ότι «είναι δική του ευθύνη» το γεγονός ότι η διάλυση του κοινοβουλίου και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών το καλοκαίρι ήταν μια απόφαση που δεν έγινε κατανοητή από τους πολιτικούς παράγοντες. «Σήμερα στην Εθνοσυνέλευση δεν υπάρχει μια σαφής πλειοψηφία για αυτό χρειάζεται μια νέα πολιτική μέθοδος», είπε.

Ο Πρόεδρος Μακρόν τόνισε ότι η Γαλλία ξέρει να κάνει «σπουδαία πράγματα», προτρέποντας όλους στη χώρα να κάνουν «το ίδιο τώρα» και έκλεισε την ομιλία του, τονίζοντας πως η Γαλλία «πρέπει να ανοικοδομηθεί».

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Η κυβερνητική τρομοκρατία στο Πακιστάν

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

 

Το Πακιστάν βρίσκεται επί του παρόντος αντιμέτωπο με δύο ισχυρά κοινωνικά κινήματα στις δυτικές επαρχίες του που μοιράζονται μια ρητή αυτονομιστική ατζέντα, συνυφαίνουν τη ρητορική θυμάτων και έχουν ισχυρή υποστήριξη από ξένα κράτη και τη διασπορά.

Αν συνοψίσει κανείς το κυρίαρχο τοπίο στο Πακιστάν, δύο χαρακτηριστικά το περικλείουν ιδιαίτερα – ο συνηθισμένος θάνατος στρατιωτών σε ανησυχητικούς αριθμούς και μεγαλοπρεπείς ομιλίες που χαρακτηρίζουν επίμονα όλη τη μη κρατική βία ως τρομοκρατία και δεσμεύονται να την αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο. Πολλοί λόγοι εξηγούν αυτή τη στρατιωτική νοοτροπία. Αναμφισβήτητα, είναι ο δρόμος της ελάχιστης αντίστασης, ειδικά σε κράτη όπου οι κυβερνήσεις καλούνται λιγότερο να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Δεύτερον, ο λόγος της Δύσης για τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας έχει παράσχει γενική νομιμότητα στα ολοκληρωτικά καθεστώτα για να περιγράψουν εκ νέου τη μάχη κατά των εγχώριων αντιπάλων αξιοποιώντας τη βία. Εξάλλου, η στρατηγική μόνο με τη βία δελεάζει απίστευτα επειδή διευρύνει τη δύναμη της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών και μοχλεύει το κράτος να καταχραστεί το καθεστώς του μονοπωλίου στη βία του Βέμπεριαν. Αντίθετα, οι κυβερνήσεις αποφεύγουν τις προσεγγίσεις επίλυσης συγκρούσεων που απαιτούν την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών, αλλά μπορούν ενδεχομένως να εκθέσουν μεταξύ άλλων παραγόντων βίας τις υπερβολές της άρχουσας ελίτ.

Το Πακιστάν βρίσκεται επί του παρόντος αντιμέτωπο με δύο ισχυρά κοινωνικά κινήματα στις δυτικές επαρχίες του που μοιράζονται μια ρητή αυτονομιστική ατζέντα, συνυφαίνουν τη ρητορική θυμάτων και έχουν ισχυρή υποστήριξη από ξένα κράτη και τη διασπορά. Το ένα είναι ένα μαρξιστικό αποσχιστικό κίνημα σταθερά εδραιωμένο σε περιοχές του Νοτιοδυτικού Βελουχιστάν. Το άλλο είναι ένα εθνοθρησκευτικό κίνημα υπό την ηγεσία των Ταλιμπάν που επιδιώκει την κατάληψη εδαφών των φυλών. Η πρώτη είναι μια επαναστατική εξέγερση εμπνευσμένη από τη βάση, η δεύτερη ένα τυπικό παράνομο τρομοκρατικό κίνημα. Εκτός από την απορρόφηση συγκεκριμένων μεθόδων πολέμου, η διαφορά μεταξύ των δύο είναι η έμφαση ή η απουσία, της συνεργασίας και της πολιτικής οργάνωσης των μαζών. Αυτοί οι μεταμοντερνιστικοί τρόποι βίαιης έκφρασης στο Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας, προέρχονται από βαθιά μπερδεμένες ιστορικές, ανθρωπολογικές, κοινωνικοοικονομικές, κανονιστικές και πολιτικές διαδικασίες, θεσμούς και πλαίσια. Σε αυτό το περιβάλλον, η τρομοκρατία δεν είναι ούτε παρίας, ούτε «μάχη μεταξύ ομοτίμων ανταγωνιστών», ούτε είναι ανωμαλία. Αντίθετα, είναι μια μεταδιεργασία (και όχι η) ενσωματωμένη μέσα, μεταξύ και μεταξύ πολλών κοινωνικοπολιτικών διαδικασιών που συνεπάγονται μια σειρά από φορείς. Έτσι, το φαινόμενο δεν μπορεί εύκολα να διαχωριστεί από αυτές τις δυναμικές, εκτός και αν αναλυθεί επαγγελματικά. «Η στρατηγική σκέψη όπως επιδιώκεται στον στρατιωτικό σχεδιασμό είναι ακατάλληλη για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος τρομοκρατίας», καθιστώντας αντ’ αυτού την ανάγκη να εμπλέκεται κάθε (μη) βίαιο πλαίσιο με βάση την αξία του.

Η εξέγερση των Μπαλόχ χρησιμοποιεί περίπλοκες τακτικές με εξίσου επίκεντρο την κατήχηση και την πολιτική αναταραχή. Το κίνημα έχει γίνει πολύ πιο πολιτικοποιημένο τον τελευταίο καιρό λόγω της αυξημένης ευαισθησίας των ανδρών σε διώξεις που ωθούν τις γυναίκες των Μπαλόχ να αποκρούσουν την πατριαρχία και την έξαρσή του που προκλήθηκε από την κακομεταχείριση της Επιτροπής Μπαλόχ Γιακτζέχτι. Η έντονη εμφάνιση του αυτοκτονικού-φεμινισμού του Μπαλόχ που παρομοιάζεται με τις κουρδικές αδελφές κομμούνες, η ευρύτερη απήχησή του μεταξύ των νεαρών εγγράμματων γυναικών και η ξενοφοβία κατά των «κατακτητών» φανερώνουν την έμφυλη κινητοποίηση.

Ένα τρομοκρατικό κίνημα παρακάμπτει την επιτακτική ανάγκη της πολιτικής οργάνωσης δίνοντας προτεραιότητα στη στρατιωτική στρατηγική για την ταχεία επίτευξη στρατηγικών στόχων. Διδακτικά, ακολουθώντας τα βήματα των μεντόρων του, το TTP αναδιαμορφώνεται τώρα σε εξέγερση. Τοποθετεί τις αφηγήσεις, τα σχόλια, τις κριτικές και τις ομιλίες του μέσα σε εθνοεθνικά παράπονα, γράφει θρησκευτικές πολεμικές, συμμετέχει στην τοπική πολιτική και αποφεύγει να στοχοποιεί αμάχους.

Είναι όλη αυτή η ανατομία της σύγκρουσης επιρρεπής σε μια στρατιωτική λύση ή μήπως δικαιολογεί πολυδιάστατες προσεγγίσεις πολιτικής, κοινωνικής και ιατρικής επιστήμης (όπως ο χημειοεμβολισμός) που στηρίζονται σε ένα κριτικά φιλολαϊκό όραμα; Εν πάση περιπτώσει, η επίλυση των υφιστάμενων προκλήσεων υπερβαίνει τις δυνατότητες ενός μεμονωμένου ιδρύματος που διακινδυνεύει μόνο περισσότερη ανθρώπινη, φήμη, ηθική και υλική απώλεια με μειωμένες αποδόσεις. Αντίθετα, η υπόθεση της επικρατούσας βίας ως μορφής σύγκρουσης μπορεί να διοχετεύσει εκ νέου τις ενέργειες των κινημάτων σε πιο εύκολες πολιτικές διαδικασίες. Αυτό θα ελευθερώσει τους απογοητευμένους και θα διατηρήσει τους εθνικούς πόρους. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, η πακιστανική πολιτική πρέπει να αποκηρύξει το αφήγημα, ότι «όλα είναι τρομοκρατία», όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα από το να κυνηγήσει μια δαπανηρή χίμαιρα.

ΠΗΓΗ: Tribune

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διεθνή2 λεπτά πριν

Παίρνουν τα όπλα οι Αρμένιοι και ενώνονται με τους Κούρδους

Η αρμενική κοινότητα στη Συρία Hasakahs ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για γενική επιστράτευση παίρνοντας τα όπλα και σχηματίζοντας ένα αρμενικό τάγμα”...

Ιστορία - Πολιτισμός32 λεπτά πριν

6 Δεκεμβρίου: Εορτάζει ο Άγιος Νικόλαος, Επίσκοπος Μύρων, Προστάτης των Ναυτικών

Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε τον 3ο αιώνα μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας, από γονείς ευσεβείς και πλουσίους και έδρασε την...

Πολιτική7 ώρες πριν

“Πολιορκία” του Ρουβίκωνα στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα! Απαίτηση αποφυλάκισης Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο Τουρκικό Προξενείο στο Παλαιό Ψυχικό σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα Mehmet Çelik, που βρίσκεται...

Οικονομία9 ώρες πριν

Data Journalists: Σκορπάνε χρήμα με ουρά! Πάρτι με γιρλάντες, λαμπιόνια και απευθείας αναθέσεις στη ΣΤΑΣΥ

Πάνω από 600.000 ευρώ για στολισμούς, φωτάκια, γούρια, πανηγύρια και δημόσιες σχέσεις, στις ράγες της σπατάλης.

Ιστορία - Πολιτισμός9 ώρες πριν

Το γαμήλιο ποντιακό γλέντι που βάφτηκε με αίμα από τις εγγλέζικες βόμβες!

Η νύχτα της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου 1943 κέρδισε μια θέση στην ελληνική ιστορία για αυτόν ακριβώς το λόγο: Βάφτηκε με...

Δημοφιλή